Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
olcia23 wrote:Ale brzusio ladny. Zanim się obejrzymy to bebechy będziemy miały takie, że już własnych stóp nie zobaczymy. hehe!
-
Synek zażyczył sobie naleśniki i po 20-ej byliśmy na spacerze Byliśmy u sąsiadki po mleczko od krówki i zrobiłam pycha mniam
i kurde nie dość,że trafiła mnie drzazga dziś - choć ją wyciągnęłam, palec mi spuchnął - to właśnie się oparzyłam - żle chwyciłam patelnię wrrr -
hmm a co do wyników, odebrałam ostatnio wyniki z moczu i.. nabłonki wielokatne - nieliczne ale za to bakterie -dosyc liczne ;/
i do tego przez niepilnowanie diety bezglutenowej żelazo mi spadło do 55 a na buraki patrzec nie moge... -
nick nieaktualny
-
Bogusiar80 wrote:Milatka mi mocz bakterie dość liczne wychodzą jak źle pobiorę próbkę moczu
Dlatego dostałam od gina instrukcję jak mam to robić
-
nick nieaktualnyeforts - super, że detektor doszedł i serduszko słyszeliście Widzisz, mówiłam, że to dobry zakup Ja też jestem mega zadowolona.
Milcia - dla mnie Diagnostyka jest cholernie droga... ja na polną zazwyczaj jeżdżę. Wyniki w ten sam dzień, Tż odbiera
Bajka - to u mnie to samo moja na nfz też mi kurde tak robi po 2 badania jednocześnie i koniec. W kółko latam bez sensu. I tylko ciągle słyszę stękanie pielęgniarek, że gdzie ja przychodzę tu z takimi słabymi żyłami... Ostatnio robiłam tsh i mocz, teraz toxo i morfo, zobaczymy co mi jutro zleci... To, co pozleca teraz to już u niej na nfz dorobię, ale mam prywatnego za tydz. więc muszę chociaż cytomegalię jeszcze zrobić prywatnie i hiv. Grupę krwi i rh mam ze szpitala oznaczone, tylko TŻ musi jechac po kopię z potwierdzeniem z oryginałem.
Milatka - to jedz mięso wołowe, pietruszkę. Ja mam anemię, miesa nie toleruję, więc pietruchę wszędzie sypię + mam żelazo wypisane przez lekarza. A z tymi wynikami moczu, to zapalenie pęcherza masz Często w ciąży, więc się nie martw Doktor coś kazała łykac? Mi zawsze mówią żeby brać żurawinę 2-3x1 + 2x1 wit. C. A jak mnie dopada takie mega mocne, to jeszcze inne środki dostaję (mam kamice).
Poza tym właśnie tak jak Bogusia pisze - musisz sie dokładnie podmywać przed oddaniem moczu (płynem do higieny intymnej), później wycierasz się ręcznikiem papierowym, kolejno oddajesz pierwszy strumień moczu do wc i drugi strumień juz do pojemniczka Mocz musisz zanieśc w ciągu 2h.
gorsenia, konrad (mnie nie przypadł do gustu, ale koleżanki lubią), gaia, kingaeforts lubi tę wiadomość
-
AsiaCh wrote:Dziewczyny robiłam dzisiaj badania w alabie, cały zestaw od morfologii po hiv. i zawsze mogłam odebrać wyniki przez internet, a dzisiaj jak wpisuję kod, to wyskakuje mi info, że wynik muszę odebrać osobiście. O co może chodzić? Coś nie tak w wynikach? Zmartwiłam się...
-
Ja mam już brzuszek widoczny z rana a popoludniu to ohoho przedwczoraj w h&m w kolejce do kasy przepuscila mnie dziewczyna. No i kupiłam pierwsze legginsy ciązowe. Super wygodna sprawa. Dżinsy dwa kroje mi się podobały i nie mogłam się określić które
Jutro w końcu tak wyczekiwana wizyta u gina!!! Ostatnia była miesiąc temu. Kawał czasu.
Trochę nas jutro jest na wizytach -
Kiara narazie nie dzwoniłam do lekarza, po prostu muszę zrobić tak jak piszesz i ponownie zanieść mocz do badania:)
Uciekam spać, kolorowych!! -
Bursztynka wrote:Ja mam już brzuszek widoczny z rana a popoludniu to ohoho przedwczoraj w h&m w kolejce do kasy przepuscila mnie dziewczyna. No i kupiłam pierwsze legginsy ciązowe. Super wygodna sprawa. Dżinsy dwa kroje mi się podobały i nie mogłam się określić które
Jutro w końcu tak wyczekiwana wizyta u gina!!! Ostatnia była miesiąc temu. Kawał czasu.
Trochę nas jutro jest na wizytach
-
olcia23 wrote:mam głupie pytanie do dziewczyn co biorą luteine dopochwowo?
Czy jak ją aplikujecie to ile czasu trzeba czekać aż pójdzie się siku ? -
Z tymi brzuchami to różnie jest ja zdjęcia robię rano przed śniadaniem, bo później to nie da się porównać. A najlepsze jest to, że mam koleżankę w 5 miesiącu i czasem aż mi głupio, bo jak się najem to mam większy brzuch od niej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 23:51
eforts lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Mamusie
Nie śpię od 3:50, więc postanowiłam zwlec się po 5 z łóżka i nadrobić zaległości w czytaniu, bo strasznie duzo tych postów produkujecie.
Wczoraj miałam taką ochotę na spaghetti, że po godz. 20 zabrałalm się za gotowanie. Tak się napchałam, że się ruszać nie mogłam!
Co do badań, to ja też nie miałam jeszcze robionych badań na hiv. Nawet pielęgniarka, która pobierała krew się zdziwiła, że doktor mi nie zlecił, bo zwykle zleca. Może przy poniedziałkowej wizycie wypisze.
Ja przytyłam jakieś 1,5 kg. Trudno określić, bo przed ciążą duże wahania wagi miałam i teraz jest w sumie podobnie. Jeśli przytyj duzo w ciąży to trudno, udało mi się raz zrzucić 23 kg to uda się i drugi
Brzuch już też lekko odstaje, a najbardziej go widać wieczorem, po całodziennym jedzeniu. Rano jest tylko delikatnie zaokrąglony i najbardziej odstaje fałdka tłuszczu
Co do luteiny, to mi się kilka razy zdażyło, że niedługo po zaaplikowaniu szłam siq. Ale wydaje mi się, że ona tam tak ciasno siedzi, że nie ma prawa wypaść.
Zamówiłam sobie ostatnio na allegro spodnie wizytowe ciążowe. Trochę się bałam, czy dotrą do piątku, bo w niedzielę mam chrzciny siostrzeńca, a w stare spodnie wizytowe już nie wchodzę, za to w obcisłych sukienkach za bardzo odstawał mi brzuch. Wybrałam się więc wczoraj na zakupy do rumunów ;P Kupiłam 3 t-shirty z nadrukami (łącznie 30zł), sukienkę szyfonową (35zł), bluzkę szyfonową (30zł) i koszulę koronka z jeansem (30zł). Wszystko luźniejsze, więc spokojnie będzie pasowało jak brzuchol urośnie. A jak wróciłam do domu, to listonosz przyniósł moje zamówione spodnie Obawiałam się, czy wejdę w r.36, ale mierzyłam swoje stare spodnie o podobnym kroju i zaryzykowałam. Na szczęście pasują Potem poproszę TŻa o pstryknięcie fotek, to wrzucę.
Nie wiem, kiedy znów tu dziś zajrzę, więc miłego dnia Wam życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 06:10
Kiara lubi tę wiadomość