X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Ale brzusio ladny. :) Zanim się obejrzymy to bebechy będziemy miały takie, że już własnych stóp nie zobaczymy. hehe!
    tak.. kolezanki mowia ze teraz nei moge soe doczekac wiekszego brzucha a jeszcze troche i bede na niego narzekac... hehhe

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek zażyczył sobie naleśniki i po 20-ej byliśmy na spacerze :) Byliśmy u sąsiadki po mleczko od krówki i zrobiłam pycha mniam
    i kurde nie dość,że trafiła mnie drzazga dziś - choć ją wyciągnęłam, palec mi spuchnął - to właśnie się oparzyłam - żle chwyciłam patelnię wrrr

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png

Wysłany: 21 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a co do wyników, odebrałam ostatnio wyniki z moczu i.. nabłonki wielokatne - nieliczne ale za to bakterie -dosyc liczne ;/
    i do tego przez niepilnowanie diety bezglutenowej żelazo mi spadło do 55 :( a na buraki patrzec nie moge...

22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milatka mi mocz bakterie dość liczne wychodzą jak źle pobiorę próbkę moczu :)
    Dlatego dostałam od gina instrukcję jak mam to robić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam...dobranoc dziewuszki i nie piszcie za duzo bo ciezko nadrobic :)

eforts, Milatka :) lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Milatka mi mocz bakterie dość liczne wychodzą jak źle pobiorę próbkę moczu :)
    Dlatego dostałam od gina instrukcję jak mam to robić :D
    hmmm .. chyba juz noe bede dzwonic do lekarza i mu glowy zawracac, jakos do środy przyszłej doczekam, jeszcze tydzien <3

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snów i zero stresu :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - super, że detektor doszedł i serduszko słyszeliście :) Widzisz, mówiłam, że to dobry zakup :) Ja też jestem mega zadowolona.

Milcia - dla mnie Diagnostyka jest cholernie droga... ja na polną zazwyczaj jeżdżę. Wyniki w ten sam dzień, Tż odbiera :)

Bajka - to u mnie to samo :/ moja na nfz też mi kurde tak robi po 2 badania jednocześnie i koniec. W kółko latam bez sensu. I tylko ciągle słyszę stękanie pielęgniarek, że gdzie ja przychodzę tu z takimi słabymi żyłami... Ostatnio robiłam tsh i mocz, teraz toxo i morfo, zobaczymy co mi jutro zleci... To, co pozleca teraz to już u niej na nfz dorobię, ale mam prywatnego za tydz. więc muszę chociaż cytomegalię jeszcze zrobić prywatnie i hiv. Grupę krwi i rh mam ze szpitala oznaczone, tylko TŻ musi jechac po kopię z potwierdzeniem z oryginałem.

Milatka - to jedz mięso wołowe, pietruszkę. Ja mam anemię, miesa nie toleruję, więc pietruchę wszędzie sypię + mam żelazo wypisane przez lekarza. A z tymi wynikami moczu, to zapalenie pęcherza masz :) Często w ciąży, więc się nie martw :) Doktor coś kazała łykac? Mi zawsze mówią żeby brać żurawinę 2-3x1 + 2x1 wit. C. A jak mnie dopada takie mega mocne, to jeszcze inne środki dostaję (mam kamice).
    Poza tym właśnie tak jak Bogusia pisze - musisz sie dokładnie podmywać przed oddaniem moczu (płynem do higieny intymnej), później wycierasz się ręcznikiem papierowym, kolejno oddajesz pierwszy strumień moczu do wc i drugi strumień juz do pojemniczka :) Mocz musisz zanieśc w ciągu 2h.

gorsenia, konrad (mnie nie przypadł do gustu, ale koleżanki lubią), gaia, kinga

eforts lubi tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Dziewczyny robiłam dzisiaj badania w alabie, cały zestaw od morfologii po hiv. i zawsze mogłam odebrać wyniki przez internet, a dzisiaj jak wpisuję kod, to wyskakuje mi info, że wynik muszę odebrać osobiście. O co może chodzić? Coś nie tak w wynikach? Zmartwiłam się...
    AsiaCh, badania na hiv i wszelkie weneryczne są badaniami poufnymi. Musisz odebrać je osobiście i będą zapewne w zamkniętej kopercie. Ja w Lux medzie tak miałam. Przez Internet były dostępne badania podstawowe a po poufne musiałam zgłosić się osobiście

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już brzuszek widoczny z rana a popoludniu to ohoho :-) przedwczoraj w h&m w kolejce do kasy przepuscila mnie dziewczyna. No i kupiłam pierwsze legginsy ciązowe. Super wygodna sprawa. Dżinsy dwa kroje mi się podobały i nie mogłam się określić które :-\

Jutro w końcu tak wyczekiwana wizyta u gina!!! Ostatnia była miesiąc temu. Kawał czasu.

Trochę nas jutro jest na wizytach :-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png

Wysłany: 21 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara narazie nie dzwoniłam do lekarza, po prostu muszę zrobić tak jak piszesz i ponownie zanieść mocz do badania:)

Uciekam spać, kolorowych!! :)

f2w3skjo6tak3wsw.png

Wysłany: 21 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Ja mam już brzuszek widoczny z rana a popoludniu to ohoho :-) przedwczoraj w h&m w kolejce do kasy przepuscila mnie dziewczyna. No i kupiłam pierwsze legginsy ciązowe. Super wygodna sprawa. Dżinsy dwa kroje mi się podobały i nie mogłam się określić które :-\

Jutro w końcu tak wyczekiwana wizyta u gina!!! Ostatnia była miesiąc temu. Kawał czasu.

Trochę nas jutro jest na wizytach :-)
    ooo to wizytę będziesz miała o dwa dc wczesniej niz ja 28 maja, moze juz lekarz zrobi prenatalne?

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee ja tez mam liczne bakterie w moczu i też martwiłam się, kazała mi brać femisept uro 3x1 i tyle :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh - zapomniałam napisać, że na wyniki hiv i kiły musiałam czekać kilka dni. Nie były od razu jak inne. Także nic się nie martw.
    Gdyby było coś źle, to tak jak pisały dziewczyny, na pewno od razy zadzwoniliby do Ciebie.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam głupie pytanie do dziewczyn co biorą luteine dopochwowo?

Czy jak ją aplikujecie to ile czasu trzeba czekać aż pójdzie się siku ?:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png

Wysłany: 21 maja 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    mam głupie pytanie do dziewczyn co biorą luteine dopochwowo?

Czy jak ją aplikujecie to ile czasu trzeba czekać aż pójdzie się siku ?:)
    wiesz co ja jeśli chciałam sie wysiusiać to najpierw siusiałam a potem aplikowałam :) a jesli nawet najpierw zaaplikujesz to w ogole nie musisz czekac, luteina jest dopochwowo i jesli odpowiednio założysz tabletke to nie ma prawa sie wysunac. Dodatkowo lekarz mowil ze ona wchlania sie w ciagu pol godziny - bo sie troche zaniepokoilm ze po okolo 3-4 godzinach a czem pozniej pojawiala sie wydzielina identyczna jak tabletka rozpuszczona.

f2w3skjo6tak3wsw.png

Wysłany: 21 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam spac, dobranocka ;)

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi brzuchami to różnie jest ;) ja zdjęcia robię rano przed śniadaniem, bo później to nie da się porównać. A najlepsze jest to, że mam koleżankę w 5 miesiącu i czasem aż mi głupio, bo jak się najem to mam większy brzuch od niej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 23:51

eforts lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :D

Nie śpię od 3:50, więc postanowiłam zwlec się po 5 z łóżka i nadrobić zaległości w czytaniu, bo strasznie duzo tych postów produkujecie.

Wczoraj miałam taką ochotę na spaghetti, że po godz. 20 zabrałalm się za gotowanie. Tak się napchałam, że się ruszać nie mogłam!

Co do badań, to ja też nie miałam jeszcze robionych badań na hiv. Nawet pielęgniarka, która pobierała krew się zdziwiła, że doktor mi nie zlecił, bo zwykle zleca. Może przy poniedziałkowej wizycie wypisze.

Ja przytyłam jakieś 1,5 kg. Trudno określić, bo przed ciążą duże wahania wagi miałam i teraz jest w sumie podobnie. Jeśli przytyj duzo w ciąży to trudno, udało mi się raz zrzucić 23 kg to uda się i drugi ;)
    Brzuch już też lekko odstaje, a najbardziej go widać wieczorem, po całodziennym jedzeniu. Rano jest tylko delikatnie zaokrąglony i najbardziej odstaje fałdka tłuszczu :P

Co do luteiny, to mi się kilka razy zdażyło, że niedługo po zaaplikowaniu szłam siq. Ale wydaje mi się, że ona tam tak ciasno siedzi, że nie ma prawa wypaść.

Zamówiłam sobie ostatnio na allegro spodnie wizytowe ciążowe. Trochę się bałam, czy dotrą do piątku, bo w niedzielę mam chrzciny siostrzeńca, a w stare spodnie wizytowe już nie wchodzę, za to w obcisłych sukienkach za bardzo odstawał mi brzuch. Wybrałam się więc wczoraj na zakupy do rumunów ;P Kupiłam 3 t-shirty z nadrukami (łącznie 30zł), sukienkę szyfonową (35zł), bluzkę szyfonową (30zł) i koszulę koronka z jeansem (30zł). Wszystko luźniejsze, więc spokojnie będzie pasowało jak brzuchol urośnie. A jak wróciłam do domu, to listonosz przyniósł moje zamówione spodnie :D Obawiałam się, czy wejdę w r.36, ale mierzyłam swoje stare spodnie o podobnym kroju i zaryzykowałam. Na szczęście pasują :D Potem poproszę TŻa o pstryknięcie fotek, to wrzucę.

Nie wiem, kiedy znów tu dziś zajrzę, więc miłego dnia Wam życzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 06:10

Kiara lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Mialam ciezka noc wrrr. Ucho mnie zaczelo bolec przex polnoca, a ze nie chcialo mi sie denatu szukac to wlozylam wate z woda utleniona. Nic mi nie przeszlo i musze zaraz denat szukac :-(

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ