X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj od rana dopadła alergia. Siedziałam na przystanku i tak mnie zaczęły oczy swędzieć, że myślałam, że sobie wydrapie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :-)

Ej ja naprawde duzo jem ? Z wczoraj :
    Sniadanie bulka z camemberem i pomidorem, brzoskwinia
    2sniadanie bulka z szynka z indyka i pomidorem
    Obiad 2 male kotlety mielone wolowe, 3 ziemniaczki z koprem, buraczki
    Kolacja 5 brzoskwin

Co do wynikow to nie martwcie sie na zapas, mi z hematologii przyszly ostatnio takie ze prawie kazda wartosc nie miescila sie w normie. Ale nic zlego nie ma, jedynie mam troche za malo gesta krew i nie wolno mi nic na rozcienczenie podawac.

Ja tez pikaweczke wczoraj slyszlam, podobny dzwiek jak na ktg :) fajny ten detektor :) i parowar doszedl wczoraj tym razem z 3 pietrami, bede mogla cale obiady tam robic :)

Chyba i ja sie na te usg genetyczne zapisze i jakies badania hormonow, nie wiem co to, lekarka to nazwala badaniem hormonow, cena masakra bo za calosc 170euro, no ale... po 2 martwych ciazach sie zdecyduje, inaczej bym nie robila, bo i tak mam co tydzien usg a co 4 tygodnie badania hematologiczne.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Dzisiaj niestety mam wizytę dopiero o 20. No cóż aby troszkę cz szybciej mi leciał to zrobię sobie domowe spa :-)

eforts, aniar, Milatka :) lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczynki, u mnie cudne słoneczko dziś :)
    aż ciężko w domu wysiedzieć :)

Jutro długo wyczekiwana wizyta u lekarza :D i zobaczę maluszka rety doczekać się nie mogę jak to moje maleństwo wygląda czy serduszko bije itp. :) Może zleci mi dodatkowe badania z krwi chodzi mi o te zakaźne i cytomegalie.

aniar, Milatka :) lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30.05 usg genetyczne

Fajne spodnie ciazowe w next maja, aaa i na dzial niemowlecy wejdzcie, cuda :-)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski,
    Zaczełam II trymestr!!! :D teraz moge powiedziec, ze szybko zlecialo ale dwa miesiace temu myslalam, ze to nigdy nie nastapi :)

Furia to masz niezle kontrole co ?

No i pamietajcie zajsc dzisiaj do lidla.

aniar, kaarolaa, Qrczak, Milatka :), Magdalenna lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Mnie dzisiaj od rana dopadła alergia. Siedziałam na przystanku i tak mnie zaczęły oczy swędzieć, że myślałam, że sobie wydrapie.
    mam to samo!! Masakra! W ogóle soczewek nie mogę teraz nosić, tylko okulary :/
    Katar, wysypka, oczy czerwone i swędzące :/ grrr

Furia - dużo może nie (choć te 5 brzoskwiń to ja nie wiem jak wcisnęłaś :D Mi by 2 wystarczyły i już był była pełna :P), ale pisałaś, że a to pizze jesz, a to coś tam :) Ja mam po takich rzeczach + na wadze, w pizzy jest dużo soli, więc ona dodatkowo zatrzymuje wodę (do czego w ciąży mamy skłonności), a przez to daje nadwyżkę. Pisałas, że wcześniej bardzo duzo przybrałaś w ciąży, ja też mam skłonności do tycia, a mi się wydaje, że takie osoby niestety muszą się podwójnie pilnować, żebyśmy później na porodówce jak takie małe orki nie wyglądały :D Ale myślę, że jak te upały już na doobre zapanują, to nie będzie nam się chciało tak jeść (przynajmniej ciężkiego żarcia, bardziej owoce), więc powinno byc lepiej :)

Eforts - gratulacje! :* Ja zaczynam za 5 dni :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie siedze na słonecznym tarasie i opalam blade nóżki, jak młody się prześpi to wybieramy się na spacerek do lasu:) Ostatnio mnie budzi o 6 rano i chodzę nieprzytomna a w ciągu dnia szkoda mi czasu na spanie, szczególnie jak nie jestem u siebie w domu.. Dziewczyny nie potrafię jeść obiadów, żadnych nic nie smakuje żywie się bułkami z serkiem topionym albo żółtym serem bo masło też mi już śmierdzi:( blee

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Lidlu.
    Powiem Wam, ze tak jak mówiłam - do bani te legginsy ciążowe. Sztuczny materiał! Mówiłam, że to nie będzie bawełna :/ One są takie rajstopowe jakby, tylko że grubsze, do tego jak wyjęłam z opakowania to patrzę, że one są takie mini i z takich mini robia się duże - w sensie że takie rozciągliwe, a to oznacza, że niestety będą piły i się zsuwały.
    Kolejna rzeczy, której nie polecam - TUNIKI. Co to w ogóle jest??? Tak chciałam ją mieć, a właściwie dwie! Przychodzę (zachęcona zdjęciami), a tam jakaś szmata która ma na metce M a wygląda jak xxl... rozmiar S wyglądał jak L/XL i tunika była strasznie długa. Wygląda jak jakaś koszula nocna mojej babci! Jak dla mnie to ona była praktycznie długości sukienki, materiał źle się układa, odznacza na ciele... (patrzyłam koralową i szarą, granatowa jest inna - ma taki ściągacz) Także zrezygnowałam. Zawiodłam się, bo sądziłam, ze to będzie tkai elastyczny materiał, przylegający prawie do ciała, dobrze się układający, coś jak te koszulki ale z rękawkami, no i dłuższy, a tu zupełnie co innego.

Za to polecam te koszulki bez rękawów za 15,99zł :) Tylko uważajcie na rozmiary, bo biała i zielona różnią się od tej w jasne paski! Ja nie zauważyłam tego, wzięłam 3xM (żebey trochę luźniej było) i w domu jak dojechałam to zauważyłam, że ta w jasne paski jest krótsza a do tego ma mniejszy ściągacz z boku (moim zdaniem jest gorsza). Ale ogólnie każda ma fajny materiał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    mam głupie pytanie do dziewczyn co biorą luteine dopochwowo?

Czy jak ją aplikujecie to ile czasu trzeba czekać aż pójdzie się siku ?:)
    Olcia hehehe ale przecież nie sikasz szyjka macicy czy pochwą tylko cewką :P Nie ma to różnicy :)

• aniar Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! W biedronce dzisiaj też ciążowe rzeczy- teściowa była i coś mi kupiła. Są legginsy, bielizna i sukienko/tuniki

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie też kciuki dzisiaj za mnie.
    Miałam mieć na 14.15 genetyczne ale lekarz zadzwonił i przełożył na 11.15 także zaraz uciekam :) Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...
    A no i nigdy alergikiem nie byłam, a dzisiaj na zewnątrz jakiegoś ataku kichania dostaje i nic na oczy nie widzę- coś jest w powietrzu co mnie uczula :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 10:03

Furia lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się wydaje że jem bardzo dużo w porównaniu do Was :)ale nie widze żebym tyła nawet brzuszek nie chce się uwydatnić :) pizze uwielbiam od czasu do czasu ale najbardziej jak sama zrobię :)5 do 6 posiłków dziennie jem i jeszcze jakiś owoc do tego :)przytyłam z 1 kg ale nie czuję tego na ubraniach jeszcze :) Także z tego co Furia napisałaś to wcale dużo nie jesz :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze i ja przejde sie do biedry, mam blisko, a do lidla sie nie wybieram, Kiara mnie przekonala :)

w ogole to dzien dobry, mamy sliczny dzien, chociaz na zewnatrz nie bylam bo ja jeszcze w lozku, ale musze wyjsc po bulki do piekarni, bo nikt mi ich nie przyniesie...nie dane mi jest lezenie takie na 100% bo jednak podstawowe produkty musze sobie kupic....a i apteke odwiedzic trzeba...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar mocne kciuki i pisz jak wrocisz :)

aniar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ja jem 5-6 posiłków dziennie, ale malutkich :) tak mi ginka zaleciła.

Byłam w biedrze!
    Legginsy są super - mily materiał, bawełniany, wygodne (już mam je na sobie :D). Kupiłam czarne i szare. Tylko bierzcie większe rozmiary z legginsów, bo trochę krótkie są inaczej :)
    Kupiłam tez te spodnie ciażowe - szare, suuper :)
    I koszulki są w sumie spoko, ale nie brałam.

aniar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te legginsy sa takie grupsze? nie bedzie przez tylka widac, bo ja nie lubie takich co majtki przeswituja...

• Bajka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sobote (już po wizycie:) planuję wypad do galerii :) na jakieś zakupy sukienkowe :) i stanikowe bo już nie mam ani jednego który byłby dobry:)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za chwilę zbieram się na usg. Jestem cała w stresie. Staram się myśleć pozytywnie, ale nie takie to proste

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam super....na zakupy tu i tam,a ja muszę leżeć. Powoli mam tego dość .......syf w domu. Mam dzisiaj kiepski dzień.....ehhhh

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ