Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry
Ej ja naprawde duzo jem ? Z wczoraj :
Sniadanie bulka z camemberem i pomidorem, brzoskwinia
2sniadanie bulka z szynka z indyka i pomidorem
Obiad 2 male kotlety mielone wolowe, 3 ziemniaczki z koprem, buraczki
Kolacja 5 brzoskwin
Co do wynikow to nie martwcie sie na zapas, mi z hematologii przyszly ostatnio takie ze prawie kazda wartosc nie miescila sie w normie. Ale nic zlego nie ma, jedynie mam troche za malo gesta krew i nie wolno mi nic na rozcienczenie podawac.
Ja tez pikaweczke wczoraj slyszlam, podobny dzwiek jak na ktg fajny ten detektor i parowar doszedl wczoraj tym razem z 3 pietrami, bede mogla cale obiady tam robic
Chyba i ja sie na te usg genetyczne zapisze i jakies badania hormonow, nie wiem co to, lekarka to nazwala badaniem hormonow, cena masakra bo za calosc 170euro, no ale... po 2 martwych ciazach sie zdecyduje, inaczej bym nie robila, bo i tak mam co tydzien usg a co 4 tygodnie badania hematologiczne. -
Dzień Dobry dziewczynki, u mnie cudne słoneczko dziś
aż ciężko w domu wysiedzieć
Jutro długo wyczekiwana wizyta u lekarza i zobaczę maluszka rety doczekać się nie mogę jak to moje maleństwo wygląda czy serduszko bije itp. Może zleci mi dodatkowe badania z krwi chodzi mi o te zakaźne i cytomegalie.
aniar, Milatka :) lubią tę wiadomość
-
Hej laski,
Zaczełam II trymestr!!! teraz moge powiedziec, ze szybko zlecialo ale dwa miesiace temu myslalam, ze to nigdy nie nastapi
Furia to masz niezle kontrole co ?
No i pamietajcie zajsc dzisiaj do lidla.aniar, kaarolaa, Qrczak, Milatka :), Magdalenna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilcia wrote:Mnie dzisiaj od rana dopadła alergia. Siedziałam na przystanku i tak mnie zaczęły oczy swędzieć, że myślałam, że sobie wydrapie.
Katar, wysypka, oczy czerwone i swędzące grrr
Furia - dużo może nie (choć te 5 brzoskwiń to ja nie wiem jak wcisnęłaś Mi by 2 wystarczyły i już był była pełna ), ale pisałaś, że a to pizze jesz, a to coś tam Ja mam po takich rzeczach + na wadze, w pizzy jest dużo soli, więc ona dodatkowo zatrzymuje wodę (do czego w ciąży mamy skłonności), a przez to daje nadwyżkę. Pisałas, że wcześniej bardzo duzo przybrałaś w ciąży, ja też mam skłonności do tycia, a mi się wydaje, że takie osoby niestety muszą się podwójnie pilnować, żebyśmy później na porodówce jak takie małe orki nie wyglądały Ale myślę, że jak te upały już na doobre zapanują, to nie będzie nam się chciało tak jeść (przynajmniej ciężkiego żarcia, bardziej owoce), więc powinno byc lepiej
Eforts - gratulacje! :* Ja zaczynam za 5 dni
-
A ja sobie siedze na słonecznym tarasie i opalam blade nóżki, jak młody się prześpi to wybieramy się na spacerek do lasu:) Ostatnio mnie budzi o 6 rano i chodzę nieprzytomna a w ciągu dnia szkoda mi czasu na spanie, szczególnie jak nie jestem u siebie w domu.. Dziewczyny nie potrafię jeść obiadów, żadnych nic nie smakuje żywie się bułkami z serkiem topionym albo żółtym serem bo masło też mi już śmierdzi:( blee
-
nick nieaktualnyByłam w Lidlu.
Powiem Wam, ze tak jak mówiłam - do bani te legginsy ciążowe. Sztuczny materiał! Mówiłam, że to nie będzie bawełna One są takie rajstopowe jakby, tylko że grubsze, do tego jak wyjęłam z opakowania to patrzę, że one są takie mini i z takich mini robia się duże - w sensie że takie rozciągliwe, a to oznacza, że niestety będą piły i się zsuwały.
Kolejna rzeczy, której nie polecam - TUNIKI. Co to w ogóle jest??? Tak chciałam ją mieć, a właściwie dwie! Przychodzę (zachęcona zdjęciami), a tam jakaś szmata która ma na metce M a wygląda jak xxl... rozmiar S wyglądał jak L/XL i tunika była strasznie długa. Wygląda jak jakaś koszula nocna mojej babci! Jak dla mnie to ona była praktycznie długości sukienki, materiał źle się układa, odznacza na ciele... (patrzyłam koralową i szarą, granatowa jest inna - ma taki ściągacz) Także zrezygnowałam. Zawiodłam się, bo sądziłam, ze to będzie tkai elastyczny materiał, przylegający prawie do ciała, dobrze się układający, coś jak te koszulki ale z rękawkami, no i dłuższy, a tu zupełnie co innego.
Za to polecam te koszulki bez rękawów za 15,99zł Tylko uważajcie na rozmiary, bo biała i zielona różnią się od tej w jasne paski! Ja nie zauważyłam tego, wzięłam 3xM (żebey trochę luźniej było) i w domu jak dojechałam to zauważyłam, że ta w jasne paski jest krótsza a do tego ma mniejszy ściągacz z boku (moim zdaniem jest gorsza). Ale ogólnie każda ma fajny materiał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 09:55
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny! W biedronce dzisiaj też ciążowe rzeczy- teściowa była i coś mi kupiła. Są legginsy, bielizna i sukienko/tuniki
-
Trzymajcie też kciuki dzisiaj za mnie.
Miałam mieć na 14.15 genetyczne ale lekarz zadzwonił i przełożył na 11.15 także zaraz uciekam Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...
A no i nigdy alergikiem nie byłam, a dzisiaj na zewnątrz jakiegoś ataku kichania dostaje i nic na oczy nie widzę- coś jest w powietrzu co mnie uczula
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 10:03
Furia lubi tę wiadomość
-
a mnie się wydaje że jem bardzo dużo w porównaniu do Was :)ale nie widze żebym tyła nawet brzuszek nie chce się uwydatnić pizze uwielbiam od czasu do czasu ale najbardziej jak sama zrobię :)5 do 6 posiłków dziennie jem i jeszcze jakiś owoc do tego :)przytyłam z 1 kg ale nie czuję tego na ubraniach jeszcze Także z tego co Furia napisałaś to wcale dużo nie jesz
-
nick nieaktualnymoze i ja przejde sie do biedry, mam blisko, a do lidla sie nie wybieram, Kiara mnie przekonala
w ogole to dzien dobry, mamy sliczny dzien, chociaz na zewnatrz nie bylam bo ja jeszcze w lozku, ale musze wyjsc po bulki do piekarni, bo nikt mi ich nie przyniesie...nie dane mi jest lezenie takie na 100% bo jednak podstawowe produkty musze sobie kupic....a i apteke odwiedzic trzeba... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBajka, ja jem 5-6 posiłków dziennie, ale malutkich tak mi ginka zaleciła.
Byłam w biedrze!
Legginsy są super - mily materiał, bawełniany, wygodne (już mam je na sobie ). Kupiłam czarne i szare. Tylko bierzcie większe rozmiary z legginsów, bo trochę krótkie są inaczej
Kupiłam tez te spodnie ciażowe - szare, suuper
I koszulki są w sumie spoko, ale nie brałam.aniar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny