Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarola - takie normalne są, nie mega grube i nie cienkie,że łydki i wszystko widac. Jak ja je mierzyłam, to nic mi nie prześwitywało.
Tylko one nie mają pasa, a zamiast tego są tkaie długie i mają taką jakby gumkę na samej górze a po bokach takie zapinki regulowane jak od stanika dla mnie to nawet wygodniejsze, bo mi się nie zsuwają jak te z pasem normalnym.
Doris - ja już swoje wyleżałam Leżałam od 4tc przez miesiąc, później tydzień przerwy i znowu leżenie, dopiero co wstałam. niestety, takie życie, ale przetrwasz, jeszcze tylko trochę
Teraz boli mnie krzyż od tego łażenia ale chociaż trochę ruchu miałam.
Zaraz zbieram się do ginki po numerek i na badanie na samolocie, a po południu będzie usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 11:19
-
Kiara podzielam Twoh zdanie co do lidla, ja wziełam ten top bo w zasadzie zwykła koszulka na ramiaczkach, chociaż jeszcze jej nie mierzylam. Reszta do bani, rozmiary to nie wiem na kogo, smialam sie do meza ze mam nadzieje ze M nie bedzie na mnie dobra nawet na koniec ciazy
Jeszcze nie wrocilismy do domu to zajedziemy do biedronki.
Bajka tez nie mam w co cyckow wlozycBajka, Kiara lubią tę wiadomość
-
kość nosowa jest
fota z lotu ptaka, widać rąsie obydwie
a tak mnie dzidzia przywitała, dupką się odwróciła
NT 1,4 mm czyli chyba dobrze
Wielkość 5,6 cm- kawał śliweczki
Termin na 1 grudnia
serducho bije jak dzwon 161 ud/min.
Odetchnęłam z ulgą czekam do kolejnych badań i trzymam kciuki za Was :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 11:53
nati04, kaarolaa, Bogusiar80, eforts, Milatka :), Doris-83, Milcia, HANA, Magdalenna, Niespodzianek:), Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybylam w biedrze i u mnie nie ma tych legginsow...sa tylko rzeczy dla dzieci i niemowlat...ale wracajac kupilam sobie truskaweczki, nasze, polskie jednak zjem je pozniej, teraz opznione sniadanie, 2 bulki ciemne zapiekane z szynka i serem a do tego surowka...hmmm pycha
-
nick nieaktualny
-
Furia usg genetyczne niepłatne(takie jakby obowiązkowe- robią każdej ciężarnej), tzn te które musi być zrobione przy prowadzonej ciąży. Robiłam w luxmedzie gdzie mam abonament. Za tydzień mam z NFZ wiec porownam
Jedyne co mnie martwiło to, że dzidzia się nie ruszała. Ale lekarz uspokajał, że to normalne, po prostu nie jego pora. Czy któraś z Was tak miała? Liczyłam, że będzie fikać nawet batona zjadłam 40 min wcześniej -
Ania super, ze z dzidzia wszystko dobrze a pod nasze dyktando to dzieciaki ani w brzuszku ani po za nim nie beda fikac zobaczysz nastepnym razem
Kupilam w biedzie dresy S to w tylku takie prawie ok ale na brzuchu to za duuuze
W lidlu dwie koszulki na ramiaczkach ale jeszcze tez troche za duze.
Asia nie czytamy internetu glowa do gory!! Lekarz wszystko Ci wyjasnianiar lubi tę wiadomość
-
Bo mniezastanawia jak to platne wyglada, ile trwa, i czy tylko 2d jest :-p
Ale sie serduszka nasluchalam, oj jak pieknie bije, detektor to cudo nie wiem jak tu filmink z telefonu wstawic, jak ktoras jestna tej grupie na fb grudniowej, to to bicia serducha to mojego kropkaeforts lubi tę wiadomość
-
Ja za 190 zł zamówiłam w luxmedzie dodatkowo USG 4d na lipiec, żeby mieć pamiątkę. To jest cena z dokładnym badaniem, pomiarami i filmikiem z badania.
-
Furia, nie wiem czy to tylko u mnie, ale link nie działa
-
Furia tylko jakieś 70% poza normą chyba nie ma się czym martwić
A mi lekarz w pol medzie pokazal ddziecko w 3d ale wygladalo jak kartofel z wypustkami
Ciekawe co mi dzisiaj pokaze, bo ide do niego prywatnie, fajnie jakby mi nagral filmikkaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya ja sie dzisiaj wazylam i 59,1 na wadze...kurcze jednego ranka jest 59,4 nastepnego 59,8...waze sie zawsze jak wstane przed sniadaniem...i sama juz nie wiem czy przybieram czy tez nie...narazie wyglada na to, ze nie przybieram...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 13:29
-
Ja też już po genetycznym.
Maluch na początku spał, potem nie chciał się ruszać. Pani doktor tłukła mnie po brzuchy końcówką od usg, żeby odwrócił się i pokazał to co chciała zobaczyć. Także Aniar nic się nie martw, że twój nie był ruchliwy.
Kropek mierzy 5,83 cm. Przezierność karkowa 1,97, kość nosowa jest, serce i inne organy prawidłowe. Ulżyło mi. We wtorek wyniki testu pappa i ogólny opis ryzyka na podstawie usg i testu.
Jestem jednak nie do końca zadowolona z tej wizyty, bo pani doktor robiła wszystko w jakimś zawrotnym tempie, coś tam tłumaczyła ale też tak szybko. Usg trwało niecałe 15 minut. A czytałam, że niektórzy lekarze poświęcają na to pół godziny. Zdjęcia też jakiejś słabej jakości, chociaż do tego badania musi być sprzęt odpowiedniej jakości. Na następne usg, które jest ok 20 tyg pójdę gdzie indziejKiara lubi tę wiadomość