X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - takie normalne są, nie mega grube i nie cienkie,że łydki i wszystko widac. Jak ja je mierzyłam, to nic mi nie prześwitywało. :)
    Tylko one nie mają pasa, a zamiast tego są tkaie długie i mają taką jakby gumkę na samej górze a po bokach takie zapinki regulowane jak od stanika :) dla mnie to nawet wygodniejsze, bo mi się nie zsuwają jak te z pasem normalnym.

Doris - ja już swoje wyleżałam ;) Leżałam od 4tc przez miesiąc, później tydzień przerwy i znowu leżenie, dopiero co wstałam. niestety, takie życie, ale przetrwasz, jeszcze tylko trochę :)

Teraz boli mnie krzyż od tego łażenia :P ale chociaż trochę ruchu miałam.

Zaraz zbieram się do ginki po numerek i na badanie na samolocie, a po południu będzie usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 11:19

• eforts Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara podzielam Twoh zdanie co do lidla, ja wziełam ten top bo w zasadzie zwykła koszulka na ramiaczkach, chociaż jeszcze jej nie mierzylam. Reszta do bani, rozmiary to nie wiem na kogo, smialam sie do meza ze mam nadzieje ze M nie bedzie na mnie dobra nawet na koniec ciazy :)
    Jeszcze nie wrocilismy do domu to zajedziemy do biedronki.
    Bajka tez nie mam w co cyckow wlozyc :)

Bajka, Kiara lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki. I wszystko byłoby fajnie gdyby nie rozmaz krwi. Mam aż 6 odchyleń, nie mogę się dodzwonić do swojej pani doktor i aż wyć mi się chce jak przeczytałam w necie co to może oznaczać...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na internecie różne rzeczy sa napisane a sprawdzałaś wyniki z normami dla kobiet w ciąży??? są lekko inne. Spokojnie, lekarz Ci omówi wyniki dokładnie.

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    115a52d666badf16med.jpg
    kość nosowa jest :)
    82ff8378ef6208a8med.jpg
    fota z lotu ptaka, widać rąsie obydwie
    1bcaa9936cbde262med.jpg
    a tak mnie dzidzia przywitała, dupką się odwróciła :P
    NT 1,4 mm czyli chyba dobrze
    Wielkość 5,6 cm- kawał śliweczki :P
    Termin na 1 grudnia
    serducho bije jak dzwon 161 ud/min.

Odetchnęłam z ulgą czekam do kolejnych badań i trzymam kciuki za Was :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 11:53

nati04, kaarolaa, Bogusiar80, eforts, Milatka :), Doris-83, Milcia, HANA, Magdalenna, Niespodzianek:), Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bylo to genetyczne platne, czy poprostu usg 1 trymestru ? No juz duzy dzidziol :) ciekawe co ma miedzy nozkami :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam w biedrze i u mnie nie ma tych legginsow...sa tylko rzeczy dla dzieci i niemowlat...ale wracajac kupilam sobie truskaweczki, nasze, polskie :) jednak zjem je pozniej, teraz opznione sniadanie, 2 bulki ciemne zapiekane z szynka i serem a do tego surowka...hmmm pycha :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja. Dawno nie pisałam do kuzynki. Dziś się odezwałam i co kuzyna żona ma termin na lipca, a kuzynka z którą piszę panna ma na października. Nie wiedziałam,że nam się rodzina powiększa :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar sliczny maluszek :)nie moge sie doczekac az moj w koncu bedzie tak wygladal :)

aniar, Milatka :) lubią tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia usg genetyczne niepłatne(takie jakby obowiązkowe- robią każdej ciężarnej), tzn te które musi być zrobione przy prowadzonej ciąży. Robiłam w luxmedzie gdzie mam abonament. Za tydzień mam z NFZ wiec porownam :)

Jedyne co mnie martwiło to, że dzidzia się nie ruszała. Ale lekarz uspokajał, że to normalne, po prostu nie jego pora. Czy któraś z Was tak miała? Liczyłam, że będzie fikać nawet batona zjadłam 40 min wcześniej

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super, ze z dzidzia wszystko dobrze a pod nasze dyktando to dzieciaki ani w brzuszku ani po za nim nie beda fikac :) zobaczysz nastepnym razem :)

Kupilam w biedzie dresy S to w tylku takie prawie ok ale na brzuchu to za duuuze :)
    W lidlu dwie koszulki na ramiaczkach ale jeszcze tez troche za duze.

Asia nie czytamy internetu :) glowa do gory!! Lekarz wszystko Ci wyjasni

aniar lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mniezastanawia jak to platne wyglada, ile trwa, i czy tylko 2d jest :-p

Ale sie serduszka nasluchalam, oj jak pieknie bije, detektor to cudo :) nie wiem jak tu filmink z telefonu wstawic, jak ktoras jestna tej grupie na fb grudniowej, to to bicia serducha to mojego kropka :-)

eforts lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internet to zuo :) zaraz wam pokaze moje piekne wyniki hehe, to moze sie pocieszycie ze to nic zlego :)

tkzgeyx.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 190 zł zamówiłam w luxmedzie dodatkowo USG 4d na lipiec, żeby mieć pamiątkę. To jest cena z dokładnym badaniem, pomiarami i filmikiem z badania.

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/images/3a1dea54fae96.jpg moje wyniki :p

tkzgeyx.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, nie wiem czy to tylko u mnie, ale link nie działa :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia tylko jakieś 70% poza normą :) chyba nie ma się czym martwić :)
    A mi lekarz w pol medzie pokazal ddziecko w 3d ale wygladalo jak kartofel z wypustkami :)
    Ciekawe co mi dzisiaj pokaze, bo ide do niego prywatnie, fajnie jakby mi nagral filmik :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki :)
    Ja jem dziennie 6-7 posilków z tym, że samo jabłko czy jogurt tez licze jako jeden posiłek :) Dzisiaj waga już skoczyła :)

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie dzisiaj wazylam i 59,1 na wadze...kurcze jednego ranka jest 59,4 nastepnego 59,8...waze sie zawsze jak wstane przed sniadaniem...i sama juz nie wiem czy przybieram czy tez nie...narazie wyglada na to, ze nie przybieram...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 13:29

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po genetycznym.
    Maluch na początku spał, potem nie chciał się ruszać. Pani doktor tłukła mnie po brzuchy końcówką od usg, żeby odwrócił się i pokazał to co chciała zobaczyć. Także Aniar nic się nie martw, że twój nie był ruchliwy.

Kropek mierzy 5,83 cm. Przezierność karkowa 1,97, kość nosowa jest, serce i inne organy prawidłowe. Ulżyło mi. We wtorek wyniki testu pappa i ogólny opis ryzyka na podstawie usg i testu.

Jestem jednak nie do końca zadowolona z tej wizyty, bo pani doktor robiła wszystko w jakimś zawrotnym tempie, coś tam tłumaczyła ale też tak szybko. Usg trwało niecałe 15 minut. A czytałam, że niektórzy lekarze poświęcają na to pół godziny. Zdjęcia też jakiejś słabej jakości, chociaż do tego badania musi być sprzęt odpowiedniej jakości. Na następne usg, które jest ok 20 tyg pójdę gdzie indziej

Kiara lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ