Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyzapraszam wszystkie Mamusie, które mają termin porodu w pięknym miesiącu grudniu
*eforts 1 grudni
*aniar 1 grudnia (USG)
*Mamax 2 grudnia
*Kulka41 2 grudnia
*KKK 2 grudnia
*Oliwia85 4 grudnia (USG)
*Paulina85 5 grudnia (USG)
*Milcia 5 grudnia (USG)
*lolaliciouse 5 grudnia
*Kiara 6 grudnia
*Furia 6 grudnia
*Ita 7 grudnia
*Kasandra 7 grudnia (USG)
*madzialena 7 grudnia (USG)
*dynamiczna 7 grudnia
*Bursztynka 7 grudnia (USG)
*Ewelina22 8 grudnia
*Anna_84 8 grudnia
*maria.sm 10 grudnia
*aga.just 11 grudnia
*karola88 11 grudnia (USG)
*Kor_a 12 grudnia
*Milatka:) 12 grudnia
*Militta110816 15 grudnia
*williams1 15 grudnia (USG)
*Kosmitka 15 grudnia (USG)
*Nessa 16 grudnia
*Gajka 16 grudnia
*ewelinka_shn 16 grudnia
*Marimiko 17 grudnia
*anuszka1986 17 grudnia
*olcia23 18 grudnia
*Zemra 19 grudnia
*kittykate 20 grudnia
*Magdalenna 21 grudnia
*kaarolaa 22 grudnia
*paulinaw 22 grudnia
*Wanes 23 grudnia
*ulaa8 23 grudnia
*julianna 23 grudnia
*zokeia 23 grudnia
*saprist88 24 grudnia
*Bajka 24 grudnia
*Doris-83 24 grudnia
*Kittykate 24 grudnia
*Qrczak 26 grudnia
*Niespodzianek:) 27 grudnia
*Nati89 28 grudnia (USG)
*NaamaH6669 28 grudnia
*Mysiok 28 grudnia
*lithe123 29 grudnia
*kurka 29 grudnia
*XYZ 29 grudnia
*Bogusiar80 29 grudnia
*AsiaCh 31 grudnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:41
Bogusiar80 lubi tę wiadomość
-
fakt nie powinno się przesadzać w ciąży z wątróbką bo ma dużo wit a a w początkowym okresie to ponoc wit a w dużej ilości źle działa na dziecko.
serów pleśniowych nie jem na wszelki wypadek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja do następnej wizyty czekam jeszcze 2 tyg
strasznie się to dłuży..najgorzej chyba faktycznie doczekać do tej wizyty z mierzeniami bo i pewnie największy stresiol a u mnie to jeszcze..
Też od początku miałam plamienia...nie jakieś duże, ale zawsze coś tam zostawało na papierze...leżę więc prawie od początku jak się dowiedziałam no i od 4 dni jakoś nic nie ma...jestem więc coraz lepszej myśli...
Mnie od jakichś 2,5 tyg meczą straszne mdłości chociaż nie wymiotuję, ale jest to na tyle niefajne, ze jeść się odechciewa..po pierwszych wynikach krwi i moczu lekarz mnie nawet ochrzanił, że się głodzę i jestem odwodniona więc teraz to już siłą jedzenie w siebie wmuszam.. -
Wszystkie bakterie listeria giną w temp 70-100 st. Śmiać mi się chce bo nigdy nie jem serów ale znajomi byli we Francji i zaprosili nas na zapiekankę a w artykule było napisane, że zakaz bierze się właśnie od francuskich produktów
Furia lubi tę wiadomość
-
witajcie
Tak pędzicie z wpisami ,że trudno nadążyć
Widzę,że nie tylko ja zajadam się owocami , gruszki,brzoskwinie ,banany, arbuz pochłaniam je kilogramami dosłownie.
Już nie mogę doczekać się na czereśnie.....
U mnie dzisiaj taki upał,nie wiem jak dam radę jak brzuchol urośniedzisiaj wybrałam się na mały rajd po lumpkach w poszukiwaniu jakiś letnich sukienek ,co by się już przygotować .
-
Najadłam się a mój mały co zjadł 3 frytki ugryzł kotleta i on już się najadł wrrr Jaki z niego jest niejadek. Nie mam pojęcia za kim on tak ma. Wyobraźcie sobie,że bywały dni kiedy on rano wypił flachę kakao i wieczorem. I nic nie jadł cały dzień ewentualnie pił. Apetizer i takie tam nie działają. A lekarz mnie pociesza, że dziecko zje tyle ile trzeba. Fakt,że czasami są dni co je. Ale teraz pewnie przez upały nie chce wrr
-
nick nieaktualny
-
Ja mam swój jeden lumpek jeszcze ze studenckich czasów..niestety mega daleko
na szczęście tunik i luźnych gór mam pod dostatkiem bo jakoś zawsze się tak ubierałam luźniej..więc pozostaje tylko doły dokupić jak już się brzuchol pojawi...
Do Lidla nie zajdę po zapoznaniu z Waszymi wpisikami
)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja mam kolezanke co prowadzi lumpka, wiec tam jej zapowiedzialam, ze jak cos bedzie to ma odkladac
a ile ciuchow dla malucha bede miala
te rzeczy sa w ogole nie zniszczone, az chce sie kupowac. ale odczekam jeszcze i zaczne zbierac ciuszki kolo 20 tyg
Mysiok lubi tę wiadomość
-
karola, dopisz mnie prosze do oficjalnej listy - termin na 7.12.
Wizyta super, lekarz super, USG dokładne zrobione i to na NFZ :o także prywatne mogę odwołać. Jedynie co to jutro z tym USG jadę do Luxmedu zrobić pappę za 90 zł. W sumie jak miałam zapłacić 170 za usg to 90 na pappę mogę dać.
Ale mi teraz lżej na serduchu. A więc tak: człowieczek ma 56mm i serducho pika 171/min. NT 1,05mm i nosek jest i dwie rączki i nóżki też. Wszystkie wymiary w porządku. Nie wiadomo co między nogami, bo leżał z kciukiem w buzi. Na koniec człowieczek się poruszał ale nie odsłonił nic
Karta ciąży w końcu założona. W gabinecie miałam zmierzone ciśnienie i wyszło wysokie bo 138/93. I pyta się mnie czy ja zawsze takie. A ja zdziwiona bo w domu niziutkie zawsze max 120/80. I dodałam że w pracy byłam i pewnie mnie klienci poddenerwowali. I szybko dostałam zwolnienie. Powiedział mi że mam mierzyć w domu i gdyby takie się powtórzyło, znaczy ogólnie od 135/85 mam uważać i jak nie będzie spadać to to od razu na IP.
Także w końcu zamartwianie się klientami idzie w odstawkę i mogę spokojnie cieszyć się ciążą. Nie wiem tylko jak koleżanki w biurze będą z tego się cieszyć...
Kolejna wizyta 26.06. i na zapas już się zapisałam na kolejną 24.07, bo ciasno w tym zeszycie od zapisów jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:40
Bogusiar80, Magdalenna, Milatka :), Niespodzianek:), Kiara lubią tę wiadomość