Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dołączam się i ja. Termin mam na 12 grudnia.
Hmm... wizytę mam w najbliższą środę - ale ta wizyta miała służyc tylko kontrolnemu sprawdzeniu czy wszystko ok, lekarz powiedział, że po srodowej wizycie za ok 2 tyg badanie usg prenatalne...ehm w kalendarzu belly pokazuje, że pierwsze badanie prenatalne mogę wykonać już w ten piątek, więc może lekarz we srode zgodzi się juz na badanie usg prenatalne? A Wy? Miałaście już prenatalne? Wiecie może od którego tygodnia lekarze robią to usg? A moze lekarz specjalnie powiedział o ponownej wizycie, bo malenstwo będzie większe i bedzie mniejsze prawdopodobieństwo błędu...? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lolaliciouse wrote:ja miałam i przez brzuch i dopochwowo-młodzież tak się wierciła,że przez brzuch nie wszystko dało się wymierzyć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:miedzy 12 a 14 tyg robi sie genetyczne
Hmm tak jak odczytuje tygodnie na belly - to wychodzi, że teraz jestem w 11tc, po lewej w okienku pokazuje - 10 tydzien i 5 dzień. Więc wychodzi, że we srodę 28 marca będzie 11tc 6dn... czyli za wczesnie na prenatalne. Coś tu ten kalendarz belly jak tak kłamie....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja czekam na 3.06 bede miala genetyczne i tez jestem ciekawa czy przez brzuch chociaz u mnie lepiej raczej bedzie dopochwowo.
ale jestem padnieta juz 2 dzien wstaje o 4 i spac nie moge. glupie golebie strasznie gruchaja od 4 bo gdzies w rynnie zrobily sobie gniazdo a pozniej reszta ptaszkow sie budzi w drzewach przy moim balkonie i piszcza skrzecza ehhh. jestem padnietaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
kaarolaa wrote:akurat 11+6 moze byc juz dobre na to usg...
Dziewczyny a jak u Was z apetytem? Ja jeszcze tydzień temu miałam tak straszne mdłości, że prawie nic nie jadłam. Na szczęście już przeszło Waga spadła o ok poł kg, a szkoda, chętnie zobaczyłabym już brzuszek ) chociaz mimo spadku wagi, nie mieszczę się w spodnie w ktorych smigałam do tej pory, chyba lekko spuchłam.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilatka :) wrote:
Hmm tak jak odczytuje tygodnie na belly - to wychodzi, że teraz jestem w 11tc, po lewej w okienku pokazuje - 10 tydzien i 5 dzień. Więc wychodzi, że we srodę 28 marca będzie 11tc 6dn... czyli za wczesnie na prenatalne. Coś tu ten kalendarz belly jak tak kłamie....
kittykate - to powiem Ci, że labo w centrum mieszkacie, albo bardzo drogo kupiliście... patrzyłam dziś w rankingu cen mieszkań ile gdzie chcą za m2 i Krk jest tylko 2 miejsca nad Poznaniem, różnica 1tys./m2 a tutaj 2 pok. maciupkie ostatnio wyszukałam za 165 tys. (36m2). Ja bym chciała malutkie, ale 2 pokojowe, tylko kurde żeby chociaż te 40m2 miało..... No tak, pies tez miejsce zajmuje, my na szczęście nie mamy tego problemy. Nam 2 pokoje całkowicie starczą. TŻ jak to większoc facetów ma bardzo mało rzeczy, ja za to mam sporo, no i dziecko będzie miało trochę.
Właśnie myślimy nad tym, że albo od października wyprowadzka na wynajem kawalerki i przemęczyć się jakies pół roku, albo kredyt i kupno własnego...
Ja mam jutro genetyczne
-
nick nieaktualny
-
A ja tak jak od początku ciąży schudłam 3 kg przez leżenie, to teraz zaczynam nadrabiać, bo tak jak nigdy kolacji nie jadłam, tak teraz jak czegoś nie zjem wieczorem, to robi mi się niedobrze, ale z głodu. Wczoraj dwie bułki zjadłam, a dzisiaj właśnie jem pół bagietki.
-
nick nieaktualny