X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia zawsze musi byc ten pierwszy raz :) ja czekam na moj...ciekawe czy bedzie czy nie...

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa, zazdroszczę Ci tak blisko morza...

Milcia haha pierwszy raz :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morze blisko :) za to gory daleko, ponad 800 km i tam napewno w tym roku sie nie wybierzemy...

• Ita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts połozna jest zazwyczaj obecna w gabinecie, ale ona tylko wstukuje dane do kompa albo mierzy mi ciśnienie. USG i badania robi normalnie gin.

Tak a propos morza... dziewczyny czy urządzacie sobie jakieś wakacje? Chciałabym wykorzystać jakoś sensownie ostatni urlop przed macierzyńskim i nie uśmiecha mi się siedzieć w domu. Mieliśmy zaplanowane Bieszczady, ale jakoś nie widze siebie z brzucholem biegającej po górach. No to co? Polskie morze lub jeziora? A może zagraniczny wyjazd?
    Wybieracie się gdzieś?

atdck6nlmznf5qze.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Milcia zawsze musi byc ten pierwszy raz :) ja czekam na moj...ciekawe czy bedzie czy nie...

milcia mysle to samo
    karola czytalam gdzies ze czesto pod koniec ciazy tez tak jest ze sa mdlosci i wymioty bo dziecko jest duze i uciska juz na wszystko wiec wszystko przed toba:P

bursztynka my jedziemy 17 sierpnia wiec tez z brzuszkiem bede ale za kazdym razem jak jestem nad morzem to jest pelno brzuszkow i sie nie boje, ja tez chce pokazac swoj bebzol:P a co

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 a dużo macie kilometrów? Mi najbardziej chodzi o podróż...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio z TŻtem w Gdansku byłam kilka dni i to nasz ostatni wyjazd. Jest trochę w domu do roboty, remonty, urządzanie więc ani czasu ani kasy za dużo nie zostanie na wypoczynek. Liczę na L4- może między sprzątaniem domku znajdę chwilkę na odpoczynek :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia no to chyba za szybko się pochwaliłaś ;) Oby ze mną nie było podobnie :P

Komentarzami absolutnie się nie przejmuję. Takie moje prawo, tym bardziej, że dokuczają mi bóle brzucha i kręgosłup. Jakoś tak dziwnie mi ból promieniuje w okolice prawego pośladka, że aż biodro mnie boli, jakby mi z zawiasu wyskoczyło ;) Mam wtedy problemy z chodzeniem, a mój zawód m.im. polega właśnie na chodzenie.
    Z jednej strony trochę rozumiem te moje kobitki, bo zostawiłam je w okresie największej gorączki zakładowej, a do tego nie wiadomo, czy teraz kogoś na zastępstwo za mnie przyjmą, więc dziewczyny są załamane, że moja robota pójdzie do podziału dla nich. No ale najmniej narzekały o dziwo te, które od razu dostały przydział części moich obowiązków. Mało tego, nawet dzwonią do mnie i zapewniają, żebym się nie przejmowała, bo one sobie poradzą.

My co 1,5 roku jeździliśmy na urlop gdzieś za granicę. Ostatnio byliśmy we wrześniu w Tunezji, ale tylko na tydzień i były plany, że nie będziemy znów czekać 1,5 roku, tylko postaramy się odłożyć trochę grosza i pojedziemy gdzieś znów w tym roku na tydzień. No ale w obecnej sytuacji podróż samolotem raczej odpada, więc też pewnie pozostanie nam polskie morze albo jakieś jeziorko. O ile mój TŻ wyskrobie coś wolnego w nowej pracy...

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak a nie masz przypadkiem tyłozgięcia macicy? Ostatnio usłyszałam, że to od tego mogę mieć makabryczne bóle w okolicy kości ogonowej/ odcinka lędźwiowego.

Tak mi z bólu zdrętwiał lewy pośladek, że przestałam go czuć! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 11:18

atdck6nlmznf5qze.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planowalismy francje ale troche sie boje upalow i mysle ze moze mazury.

Mi sie smiac chcialo jak odchodzilam z pracy to nie powiedzialam czy jeszcze wroce, w sumie na poczatku nie chcialam zwolnienia ale gin mnie namowil chyba ze wzgledu na poronienie, to faceci mi mowili jasnr idz dbaj o siebie ciaza jest najwazniejsza a jedna babka mowi do mnie ,, mam nadzieje ze nie traktuje pani ciazy jak choroby'' troche mi glupio sie zrobilo do czasu jak sie okazalo ze to bezdzietna stara panna :)
    A tez nie mam zamiaru tlumaczyc wszystkim ze panikuje i nie mam zamiaru narazac ciazy!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja zawsze jak tylko glosno powiem ze chyba wymioty mi mijają to wraca z podwójną siłą :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... ja jutro mówię w pracy i szykuję się na zalew głupich tekstów.
    Tak mi wywaliło brzuszek po pobycie u teściów, że ledwo marynarkę zapinam :D więc wciąganie brzucha może niedługo przestać działać :D

Dziewczyny jakie cuda można na ciuchach znaleźć! Kupiłam sobie spodnie ciążowe (nareszcie mogę oddychać! :)) za 10 zł! i parę sukienek i bluzek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 11:21

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    karola88 a dużo macie kilometrów? Mi najbardziej chodzi o podróż...
    my mamy ponad 500km

aniar my mamy tez w planach odmalowanie mieszkanka no i maly pokoik zrobic. jak bedzie dziewczynka to ulatwi nam sprawe bo Marysia sobie wybierze kolor i caly pokoik bedzie taki jak chce (narazie maluch nie bedzie mial nic do gadania :P) a jak chlopczyk to chociaz jedna sciane pomalujemy na inny kolor:P

eforts, aniar lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, extra kwiatek.

Hah ja też chciałam dziś powiedzieć o moich "bueeee" ale zauważyłam podobną tendencję co eforts :D

Ita, taaaak na ciuchu ja trafiłam ciążowe dżinsy h&m mama za 16zł !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 11:23

eforts, Ita lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeziora na codzien :) nawet mieszkam jakies 100 m od jeziorka :) chce morze w tym roku odwiedzic, bo w gory nie dam rady jechac...zagranica tez odpada, miala byc wlasnie Francja, ale znajomi z ktorymi mielismy sie wybrac w sierpniu biora slub wiec oni kasy nie beda mieli, a ja sie boje jechac tak daleko

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita nie jestem pewna, ale być może mam ;) Tzn kiedyś mi coś takiego gin wspominał, ale to było bardzo dawno temu... a teraz nic nie mówił. Ale może to faktycznie to. Mi ten ból tak promieniuje najbardziej jak dłużej pochodzę. Wtedy zaczyna mi drętwieć pośladek i tak jakby mi się coś przestawiło, każdy kolejny krok sprawia mi ból. Na szczęście jak trochę poleżę i odpocznę to przechodzi, ale po kolejnym wysiłku znów wraca :/
    To chyba jedyna moja zmora w ciąży jak do tej pory. Nie licząc bóli brzucha i piersi. Ale do piersi już się przyzwyczaiłam.

Eforts oczywiście że ciąża to nie choroba, ale kto nie był w ciąży to nie zrozumie, co przeżywa ciężarna kobieta każdego dnia martwiąc się o swoją Kruszynkę pod sercem.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita zazdroszczę kupowania na szmatach, nigdy nie potrafiłam tego robić ale lubię jak ktoś mi coś wypatrzy :)
    Mi czasem boli tyłek ale nie wiem czynie od siedzenia :)
    fajnie Karola że szykujecie pokoik dla maluchów, nasz dostanie kącik w naszej sypialni :)
    Podobają mi się białe łóżeczka z ikei, widziałyście?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy góry w "zasięgu wzroku" hehe uwielbiam tam jeździć!!
    W nast tygodniu planujemy własnie mały wypad- trochę pochodzić, póki brzuchol nie ciązy :D

Na lato planujemy właśnie morze- z tym że pociągiem- będę czuła się pewniej, tym bardziej że nie jestem drugim kierowcą.
    Kaarolaa- ty masz jeziora- ja piękny park ze stawami.
    Wgl mieszkam w pięknym ,zielonym miescie z mnóstwem pakrów stwaów i wielkim jeziorem-można odpocząc nie ruszając sie z miejsca :)

kaarolaa, eforts, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przodozgięcie macicy a bolała mnie strasznie kość ogonowa, potem zaczęła promieniować do prawego pośladka a ostatnio nawet zaczęłam trochę udo czuć... to pasuje do rwy kulszowej.

Właśnie lece do rehabilitantki-fizjoterapeutki na masaż - mam nadzieję, ze ona mi powie co i jak ;) - dam wam znać po powrocie :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na przykład odkąd mam rano mdłości plus zdarzające się wymioty to ciężko byłoby się wogóle wybrać na 8 rano do pracy. W pracy też nie wyobrażam sobie pójść do toalety i rzygać. Do tego 8h przed komputerem w niezmiennej pozycji z zakładaniem nogi na nogę jest też niewskazane, bo w ciąży łatwo o jakieś zakrzepy i nie powinnyśmy siedzieć dłużej niż 2h. No i te telefony z wkurzonymi klientami. Uff, kocham swoje L4:D

No i udało mi się namówić kierowniczkę żeby na moje zastępstwo wzięła do biura moją koleżankę z magazynu. Także dziewczyna dostała dużą szansę i się nie będzie tam marnować i do CV będzie miała co wpisać.

Marimiko lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ