X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostane łózeczko od znajomej...tez zrobimy maluchowi kacik w naszej sypialni :) niestety nie mamy miejsca zeby zrobic osobny pokoj...

co do kupowania na szmatach, mam o tyle dobrze ze jeden lumpek prowadzi moja znajoma :) zawsze moge na nia liczyc, jak odbiore wyniki zaraz do niej zajade pogrzebac...

eforts, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Dziewczyny jakie cuda można na ciuchach znaleźć! Kupiłam sobie spodnie ciążowe (nareszcie mogę oddychać! :)) za 10 zł! i parę sukienek i bluzek.
    A ja jakoś nie potrafię grzebać w ciuchach. Ale mam teraz ciężarną koleżankę, zresztą poznaną dzięki Ovu :D (czego bym się w życiu nie spodziewała, że poznam tu kogoś z mojej mieściny) i ona mi obiecała, że mnie zabierze i razem coś wybierzemy dla niej i dla mnie. Na szczęście mamy inne gusta i inną posturę, więc raczej nie będziemy się biły o ubrania :P

A moje Maleństwo dostało już pierwszy prezent ;) Moja koleżanka w pracy i kelnerka z pracy mojego TŻ są kuzynkami, więc jak ja ogłosiłam w pracy, że spodziewam się dzieciątka, to i załoga TŻa się dowiedziała i dostał w piątek komplet ubranek. Zresztą ta kelnerka też jest w ciąży i termin ma na 2 stycznia, a to jej drugie dziecko, więc śmieję się, że jeszcze ona pierwsza urodzi ;)
    Potem pstryknę fotkę ubranek, to Wam wrzucę.

Kiara, Furia lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dwa łóżeczka- jedno jest wielkości kołyski- takie na początek-jest dla mnie b.ważne. Jako pierwsze spała w nim moja babcia:)I będzie białe.
    drugie mam po Tusi normalnych rozmiarów. My musimy zorganizowac kącik w naszym dużym pokoju, bo pokoik Tusi jest po pierwsze za mały, po drugie w nocy miałabym dużo lataniny.

Marimiko lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez na ciuchach nie umiem kupowac ale za to moja mama zawsze cos wypatrzy, ja spodnie mam z ciuchow a juz nie pamietam kiedy kupowalam mani jakis ciuszek, to mama nas zaopatruje w piekne ciuszki i to za 1zl a najwiecej wydala pamietam 20 zl na sukienke ale suknia piekna :)

kurcze dziewczyny szukalam kostiumu kapieloweego i zlapalam sie za glowe od 100 do 350 zl za kostium dla ciezarnej tozto rozboj w bialy dzien ;/

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, właśnie... pociąg. Zapomniałam o pociągu! i mój mąż nie byłby taki zamęczony jazdą autem, bo tak to dzielimy się drogą, ale teraz to raczej ja bym już nie prowadziła. Tylko że pociągiem to wychodzi mi ponad 11h. Masakra.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola my na poczatku bedziemy miec lozeczko u siebie w pokoju bo tez nie chcialoby mi sie latac i Marysie bedzie mi kurdupelek budzil wiec tak postanowilismy a pozniej juz odsylamy go do pokoju starszej siostry i tam jakos musza sie pomiescic.

my mamy brazowe lozeczko tylko musze dokupic posciel i materac zeby dzidzia miala cos nowego:)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko to koniecznie daj znać, co Ci powiedziała. Może cierpimy na to samo :P

Bursztynka ja za to pracuję w terenie, jestem ankieterką w GUSie. I dla mnie taka praca też jest uciążliwa. Nie siedzę w prawdzie 8 godzin przy biurku, ale za to poruszam się ciągle samochodem, a to wiadomo niebezpieczne, a do tego chodzę po domach, a tam też nie wiadomo na kogo trafię. Nie wspominając już o agresywnych zwierzętach... Ostatnio musiałam przed dwoma psami przez płot uciekać! Dlatego powiedziałam, że za te marne grosze nie będę siebie i Maleństwa narażać. Zresztą na L4 będę miała więcej kasy niż pracując, bo to średnia z 12 miesiący i dochodzą do tego 13, premie, nagrody...

eforts mi też się podobają te łóżeczka z Ikei. W ogóle marzy mi się taki pokoik dziecięcy z białymi mebelkami. Ale zanim to zrobimy, to musimy odgracić dwa pokoje i zdecydować, który urządzimy dla Malucha.
    Moja siostra rodziła w lutym, ale raczej mały nie będzie spał z nimi, żeby oddała mi swoje łóżeczko. Za to na ubranka mogę liczyć :D Tylko mi się marzy dziewczynka, a ona ma dwóch chłopaków. No zobaczymy, co mi tam pod sercem rośnie :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam grzebać w ciuchach i zawsze coś wyłowię, ale pod warunkiem, że to sklepy w mniejszych miastach (tam gdzie jeździmy do rodzinki) a nie np. w Wawie.

Najwięcej zapłaciłam właśnie trochę ponad 20zł za rewelacyjną kiecką, którą zamierzam niedługo założyć na imprezkę...
    Jak tylko wrócę do domu to się wam pochwalę foteczkami :D

atdck6nlmznf5qze.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczka z Ikei są śliczne ale ceny mają zaporowe :/ Mi też marzy się takie białe...

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola ceny kostiumow to tragedia...ja mam dwuczesciowy i nie bede chowala brzucha...oczywiscie przed słoncem zakryje go recznikiem, ale podczas kapieli mysle, ze bedzie ok...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Lola, właśnie... pociąg. Zapomniałam o pociągu! i mój mąż nie byłby taki zamęczony jazdą autem, bo tak to dzielimy się drogą, ale teraz to raczej ja bym już nie prowadziła. Tylko że pociągiem to wychodzi mi ponad 11h. Masakra.
    wiem, wiem..11 h tez mne czeka.Ale pamiętam z dzieciństwa jak jeździłam z rodzicami- czysta frajda tym bardziej w nocy!! Natalka na bank będzie zachwycona!

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam same dwuczęściowe, ale niestety się już w żaden nie mieszczę :( Tzn na diecie sporo schudłam i w ubiegłym roku wymieniłam pół garderoby, w tym wszystkie kostiumy. I teraz jak chciałam się w jakiś wcisnąć, to się okazało, że mi się piersi nie mieszczą. Także też mnie czeka ten zakup, nawet jeśli nigdzie nie pojedziemy. Mam cudowną działeczkę 5 minut spacerkiem od domu i tam się zawsze całe lato opalam i w tym roku też zamierzam sobie trochę poleżakować, ale najpierw muszę mieć w czym.

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaajaakryc brzuszek musze niestety bo mam caly w paski i to nieladnie wyglada wiec nie bede nikogo narazac na takie piekne widoki:P

mnie tez sie podobaja lozeczka z ikei ale bardziej bodobaja i sie lozeczka z allegro czy ze sklepow z taka zyrafa tez biale :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c1b217314150b583med.jpg

mi sie takie podoba, ale skoro mam dostac to nie bede kupowala nowego...

Kiara, Marimiko, Martaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    witam sie i ja
    lece szukac sobie jakiegos kostiumu kapielowego da brzuchatek, bo jedziemy nad morze i w czym ja wystapie na plazy? :)
    daj znac jak coś znajdziesz fajnego, bo ja też szukam i nic :/ albo cena zabójcza - 300zł... :/ chciałabym takie tankini, najlepiej z marszeniami po bokach żeby było miejsce na brzucho, ale cholera jak jest gdzieś tankini to ciasne w brzuchu :<

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia fajne :) No ale rzeczywiście, po co kupować, skoro masz dostać.

A to prezent dla TŻa i Maleństwa od załogi z pracy:
    32c60b9387eb3aecgen.jpg

kaarolaa, Ita, Kiara, aniar, julianna, Bursztynka, eforts, Niespodzianek:), Bogusiar80, Furia, Marimiko lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwieeeelbiam Smurfy!

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciuszki tez fajne :) milo taki prezent dostac od znajomych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoje kostiumy tez nie wchodzę... :( a miałam takie super z Calzedonii :(
    W ciąży schudłam, a mimo to kurcze już widzę, że biodra mi się poszerzają :O
    Ostatnio tylko jeden kostium kupiłam na lumpku, taki jednoczęściowy, ale z fajnymi marszczeniami i nieco luźniejszy, to na razie będę miała na basen albo coś, ale na plażę muszę coś innego kupić!

• karola88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara napewno dam znac

karolaa o to wlasnie mi chodzi, o takie lozeczko

kaarolaa lubi tę wiadomość

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ