WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam najdłużej jeszcze 4 miesiące i mam nadzieję, że w końcu zrobimy remont któregoś pokoju i wtedy spokojnie będę miała gdzie upychać wszystkie ubranka, więc przyjdzie czas na kupowanie i zbieranie od znajomych. Już teraz mnie korci, żeby coś kupić, ale jedynie brak szafy mnie powstrzymuje. Inaczej już bym miała pół wyprawki pewnie :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tu szybko czas biegnie post za postem :) ja wróciłam od lekarza osłuchał płuca i mówi, że nic nie ma są czyste, więc mam czekać aż kaszel minie, co lekarz inna diagnoza, kazał zostać przy braniu syropu dla ciężarnych na bazie malin, czosnku, aronii, dodatkowo wysłał mnie na ekg co mnie zmartwiło, że na serce mogę być chora, ale potem stwierdził, że w zasadzie nic mi nie jest. Jeżeli chodzi o ból kręgosłupa w części ogonowej to rzeczywiście może być w związku z ciążą, podobno często laski mają mega duże bóle krzyżowe. Ja wizyty miałam jak do tej pory dwie w odstępie 4 tygodni, teraz ze względu na badanie genetyczne i odpowiedni termin mam za 2 tygodnie, a ciąże i badania prenatalne robi mi ten sam lekarz prowadzący, no wiadomo krew badana będzie przez laboratorium. a już nie pamiętam która ciuszki odstała ale są sueper i miło, że dostałaś taki prezent. Ja na l4 się jeszcze nie wybieram, tzn jestem juz 2 tydzien ze wzgledu na kaszel wiec sobie dpoczne i wracam pokonczyc roboty, jak będą mega upały to sobie jakieś wolne załatwie, a wstepnie planuje dociągnąć do końca wakcji z pracą, i wtedy na 100% l4.

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna ja też mam kaszel i trwa prawie od początku maja i jeszcze nie przeszedł, choć jest lepiej niż było. Ale też lekarz ocenił że płuca i oskrzela czyste były.
    To ja, a raczej mój TŻ dostał taki prezent do swoich kelnerek w pracy :) Też mi się miło zrobiło, że tak się zachowały, tym bardziej, że o mojej ciąży dowiedziały się drogą pantoflową ;) a nie bezpośrednio od niego. W ogóle fajne ma te kelnerki, zawsze się uśmiechają jak do nich wpadam i od razu pytają, czy chcę kawe albo coś innego.

Idę zerwać te truskawki, bo chyba będzie padać :/ Albo mi ślimaki wszystko wtranżolą. Drugi raz mi marchewkę i pietruszkę obgryzły :(

Nie piszcie za dużo, bo ciężko Was nadrobić :P ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja zmykam, wieczorkiem wejde jeszcze na chwilke. bardzo prosze nie smarowac duzo zebym doczytala:)

Marimiko lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara jaki piękny masz brzusio :) ja codziennie wypatruje u siebie, ale dalej nic ino fałdka tłuszczyku hehe

Zemraa, Kiara lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja pochwalę się moim brzucholkiem na dzień dziecka.

ac1f1ec2c595542dmed.jpg

I do tego nie mogę się oprzeć aby wam zaprezentować nową pozycję parapetową mojego kota :D

abb302668c842171med.jpg

aniar, kaarolaa, Ita, eforts, Paula84, HANA, Niespodzianek:), Kiara, Qrczak, Bogusiar80, Furia, Marimiko lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzusio piękny, a czy ja dobrze widzę że Kicia w misce siedzi? :P

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczylam kota w tej miseczce to tak sie zasmialam, ze mnie macica zakuła :)

brzusio tez ładnie rosnie, super...

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D tak kot usadowił się w miseczce. Pracował nad przednimi łapkami, ale za Chiny się nie chciały zmieścić więc został tylko tył w miseczce i tak sobie siedział. Tak się chichotałam jak go zobaczyłam, że ciężko mi było telefon utrzymać do zdjęcia.

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzucjy dziewczyny.
    co do l4 to mnie same dojazdy męczyły pod koniec - godz jazdy autem w jedną stronę, przy wymiotach i zawrotach głowy -słabo, w pracy albo biurko albo wyjazdy w teren, wytrząść malucha też mi się nie widziało do tego wiadomo nerwy.

Ta seria mebli jest albo z żyrafą albo z misiem.

Ita to białe łóżeczko bez szuflad w ikei 200 a ostatnio nz olx widziałam za 100.
    chociaż ja ze względu na mało miejsca muszę poszukać z szufladami.

Karola88 myslisz że kołyska jest lepsze od łóżeczka? Jak i tak będę miała je pod ręką? W mojej rodzinie jest na stanie kołyska ale nie wiem czy ją brać.

Co do ciuszków moja siostra rodzi w lipcu dziewczynkę więc albo będę na bieżąco przejmować albo będę musiała wybrac chłopięce ciuszki. U mnie po siostrzencach i siostrzenicach ciuszków pod dostatkiem. Także dla uciechy coś tam kupie no i brakujące rzeczy.

Ja czekam na III trym coby wszysyko na szykować dla dzieciaczka :)

Milcia zabobony mam w poważaniu!

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze pol godziny i jade odebrac wyniki, a potem do kolezanki na ploty :)

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Brzuszki super :)
    wczoraj odwiedziła mnie moja młodsza sistra z nowiną ,że jest w ciąży !
    termin ma prawie równo miesiąc za mną bo na 20 stycznia!
    śmiałyśmy się ,że może spotkamy się na porodówce :)
    U mnie też dolegliwości ustąpiły ,tylko piersi troszkę bolą, i dostałam zawrotów głowy i już zaczynam się martwić i schizuje .....byle do czwartku do wizyty!

Kiara, Bursztynka, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do stroi, Karola jak bym mial taki brzuch jak Ty tez bym nie chowala :)
    Ale ze nie mam, zamowilam z bonprix tankni, miala fajne opinie wiec mam nadzieje ze sie nada. Boje sie tylko ze cyce mi sie ni pomieszcza :) bo na brzuch jest duzo miejsca i widac ze jest marszczona jak przyjdzie to dam znac jak na zywo
    http://www.bonprix.pl/style/tankini-ciazowe-1661472/?catalogueNumber=973351&category=890&type=image&return=ref

Z wszystkich wydała mi się najfajniejsza aczkolwiek szkoda że czarna.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, ja też w zabobony nie wierzę. Przecież nie będziemy kupować ciuszków jak maluch przyssie się do cyca. Ja też planuję od III trymestru czyli od września. Chociaż już jak jestem na ciuchu to kusi mnie na dział maluszków, ale na razie udaje mi się omijać.

A tak wogóle to co myślicie o ciuszkach dla dzieci z ciuchlandu? Chodzi mi wiecie o taką czystość.

eforts, Ita, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • eforts Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa mi gin powiedział , że zawrotu głowy w ciąży występują.
    Mi dziś głowa pęka :(

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które robiły już badania genetyczne + badanie krwi, ile czasu czekałyście na wynik tego samego dnia czy kilka dni? wcześniej była mowa o łóżeczkach też mi sie marzy białe, chyba, że ktoś z rodziny nam zaproponuje to wtedy wiadomo nie będziemy kupować nowego

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nasmarowałyście tych postów:) Ale w towarzystwie truskawek zagryzanych ogórkiem kiszonym dałam radę nadrobić, pierwszy raz miałam ochotę na takie dziwne połączenie..
    Co do wyprawki mam o tyle dobrze, że przy tak małej różnicy wieku pozostaje mi tylko wyciągnąć ubranka od mamy ze strychu, wyprać i poukładać ( chociaż tutaj może być problem bo zaczyna mi brakować miejsca ). Muszę kupić łóżeczko ponieważ mój synuś swoje regularnie doprowadza do ruiny i niestety wózek poprzedni pożyczyłam koleżance i coś się tak zepsuło. Zabobony też mnie najzupełniej nie obchodzą, gdzieś to mam gdybym przed samym porodem z posturą wieloryba miała wszystko kupować, prać, prasować, układać itd to chyba bym oszalała...

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynkaja nie widzę w tym nic złego tym bardziej, żemożna naprawfę fajne rzeczy kupić w bdb stanie lub zupełnie nowe :)

Ita lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    A co do stroi, Karola jak bym mial taki brzuch jak Ty tez bym nie chowala :)
    Ale ze nie mam, zamowilam z bonprix tankni, miala fajne opinie wiec mam nadzieje ze sie nada. Boje sie tylko ze cyce mi sie ni pomieszcza :) bo na brzuch jest duzo miejsca i widac ze jest marszczona jak przyjdzie to dam znac jak na zywo
    http://www.bonprix.pl/style/tankini-ciazowe-1661472/?catalogueNumber=973351&category=890&type=image&return=ref

Z wszystkich wydała mi się najfajniejsza aczkolwiek szkoda że czarna.
    Moja kuzynka zamawiała dokładnie ten strój i był bardzo fajny.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, jak je wypierzesz w domu, wyprasujesz bedzie ok...ja tez bede kupowala wlasnie w ciuchach...szkoda kasy np na body...w sklepach sa strasznie drogie, a u kolezanki za 1 zł bede miala :)

‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ