X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimiko- dokładnie..ciężko.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede chodzila do jednego lekarza, tylko to genetyczne mam w klinice gdzie mialam in vitro...pozniej mysle, ze wszystko sie unormuje...i wizyty beda co 4 tyg...

a co do krwi w nosie, mam ten sam problem...teraz juz mniej ale wczesniej mialam cały nos zapchany i bolał jak cholera, chociaz ciurkiem poleciala mi tylko raz w szpitalu...

• eforts Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko witaj w klubie leniuszków :) no ale jak nie teraz to kiedy :)

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz leniuchuje od polowy marca :) troche mi sie nudzi, ale jak trzeba to trzeba...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizyty raz w miesiącu. W maju akurat wypadły dwie, bo i zwykła i to genetyczne miałam robione.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Ja 3 podejście do genetycznego USG mam w środę, ale może ktoś idzie przede mną? :)
    ja mam podejście nr 2 jutro :D :)
    Ita co do batona to my tu pisałyśmy ostatnio właśnie, że będziemy jeść przed wizytą :) Mi sam gin kazał :)

Marmiko- z myciem zębów i wymiotami to ja mam tak od dłuższego czasu i co rano ten sam problem :D Kilka razy poszło...

Co do jedzenia - u mnie nietolerancja jajek była od samego początku praktycznie, za czekoladą tez nie szaleję, ani razu sobie jej nie kupiłam, ze 2 razy zjadłam dosłownie 1 kosteczkę od TŻta i to tyle. Ale jakoś jak sobie pomyślę o takiej rozpływającej się w ustach to mam ochotę - pytanie tylko czy jakbym już tę kostkę zjadła to miałabym ochotę na cały pasek czy byłaby beee - ja tak mam teraz :D np. robiłam naleśniki z twarogiem, bo miałam straszną ochotę, zjadłam 1 sztukę i reszta już beee. :P

Ja mam dziś takie mdłości, że aż mi sie we łbie kręci.

A co do wizyt - ginek mój sam wyznacza co ile wizyta. Na początku miałam 2 co 2 tyg., teraz po miesiącu + teraz ta poprawka i jutro dowiem sie na kiedy kolejną ustalamy. A na NFZ mam co 3 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 14.30 idę dziś do lekarza chorób odzwierzęcych wyjaśnić sprawę mojej toxoplazmozy. Mam nadzieję, że powie, iż po prostu wcześniej baaardzo silnie ją przeszłam i stą aż tak ogromny poziom.

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, witam po weekendzie! :)
    ...no i stało się, powiedzieliśmy rodzicom o ciąży i zarówno jak jedni tak i drudzy powiedzieli nam, że już się domyślali, bo brzuszek mi się zaokrąglił, a mąż nadskakuje mi na każdym kroku ;)
    ...ale powiem Wam, że od 2-3 dni nie mam praktycznie żadnych objawów, poza delikatnie czułymi piersiami. Już się oczywiście zdążyłam zestresować tym faktem :(

kaarolaa, Marimiko, aniar, lolaliciouse, karola88, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też gin sam wizyty ustala.

Dzisiaj albo ciśnienie jest lipne albo nie wiem - czuje sie jakbym dostała kijem baseballowym w łeb - jakaś taka otępiała, osłabiona, trochę mi niby mdło a trochę jakoś tak śpiąco..dobrze, że już dziś na L4 bo w pracy bym nie wytyrała...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • aniar Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych L4, ja jeszcze trochę poczekam :(

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimiko- chyba ciśnienie.
    Moje dziś w granicach 100/60..i to po kawusi ;)

mnie też terminy ustala gin oczywiście. jakoś w poprzedniej ciąży nie przeszkadzała mi ta wizytowa"odległość'.ehh

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • karola88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja
    lece szukac sobie jakiegos kostiumu kapielowego da brzuchatek, bo jedziemy nad morze i w czym ja wystapie na plazy? :)

co do krwi z nosa ja nigdy nie mialam z tym problemu i na szczescie nie mam

co do wizyt ja mam jedna w miesiacu u swojej gin prywatnie i jedna w miesiacu na nfz w szpitalu gdzie chce rodzic, tylko marzy mi sie zeby rodzic w wodzie a w tym szpitalu nie wiem czy mozna, znajac moje szczescie to nawet nie zdaza napuscic wody do basenu a ja juz bede po :P

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Qrczak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Wczoraj miałam jakiś leniwy dzień. Spałam w południe a potem koło 18 bolał mnie brzuch, wzięłam dwie no-spy i tak sobie leżałam aż do rana :P A z rana mieliśmy gościa - wleciała nam mała ptaszyna do pokoju i trzeba było ją jakoś delikatnie pogonić ;)

Ja nie mam żadnych mdłości od początku ciąży, a tym bardziej wymiotów. Także tylko Wam współczuję, że się tak męczycie.
    Apetyt mam za to spory, zwłaszcza na zupy i kanapki :D I jajka mogę jeść na okrągło w każdej postaci. Za to zauważyłam, że niektóre mięsa nie bardzo mi wchodzą. Ostatnio na działce pogardziłam karkóweczką z grilla, a wczoraj golonką. Dziś na śniadanie nie miałam pomysłu, a teściowa kupiła jakieś dziwne parówki, więc postanowiłam zjeść, ale były ohydne! TŻowi też nie smakowały. Także skończyło się kanapką :) Do słodyczy średnio mnie ciągnie. Czasem coś chapnę, ale nie rzucam się na nie jakoś specjalnie.

Pisałyście o kaszlu, mnie też nadal męczy. Piłam syrop Stodal i trochę pomógł, ale już mi się skończył i nie po drodze mi po kolejny :P

Ja do tej pory miałam wizyty na NFZ średnio co 3 tygodnie. Nie wiem, jak będzie później. Gin zawsze sugerował następny termin, a ostatni sam wyznaczył, 10.06 mam zrobić badania na toksoplazmoze i cytomegalie a 16.06 wizyta z USG genetycznym.
    A za waszą radą przed badaniem zjem batonika :)

Na L4 jestem od ubiegłego wtorku i bardzo mnie to cieszy :) A te wszystkie komentarze, w stylu: "ja do końca ciąży pracowałam", które dotarły do mnie po obwieszczeniu nowiny, to niech sobie baby wsadzą gdzieś! Ja mam to w nosie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 10:39

Marimiko lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wizytuję co miesiąc. A że mi wypadało 19 czerwca i to Boże Ciało jest to mam wizytę 26 czerwca. Także ja też jeszcze 3 tygodnie i 3 dni do wizyty :)
    Zapisałam się już też na jeszcze następną na 24 lipca, na wszelki wypadek, co by mi nikt terminu nie zajął, bo ja latam na NFZ. Będę wtedy w 20t+4d i myślę że fajnie wypadło, bo w sam raz na USG połówkowe.

Mi lekarz powiedział, że jak nic się nie dzieje to widujemy się co miesiąc.

Marimiko, witaj w klubie L4 :)

Marimiko lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj len dopada, pogoda jest okropna, ciezkie chury przed caly dzien...zimno jak w pazdzierniku...ogolnie juz beee, ale pocieszam sie, ze od srody ma byc ładniej i na weekend bede umieraka przez upały znowu...tak zle i tak niedobrze...

• karola88 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja jestem od samego poczatku na l4 jak jeszcze zarodka nie bylo tylko sam pecherzyk:) sama szefowa mnie wyslala:)
    a to co inne baby wygaduja tz mam gdzies, niech se gadaja:P

ja ide jutro na wizytke do mojej gin, juz sie nie moge doczekac ale jestem spokojna bo widzialam malucha w sobote i tez go czuje wiec jest ok

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa właśnie morze. My co roku na ostatni tydzień sierpnia i pierwszy tydzień września jeździmy do Jastarni na wakacje i teraz tak się zastanawiam nad tym wyjazdem. To byłby mój 26-27 tydzień czyli sama końcówka II trymestru.

Myślicie że to dobry pomysł? Podróż autkiem, mamy 600km czyli jakieś 8h samej drogi. Do tego dojdą oczywiście częste przystanki więc się pewnie wydłuży do 10h. Czy może jednak zmienić zasady i tym razem pojechać trochę wcześniej. Tylko że my tak lubimy późno, bo wtedy nie ma tłumów a pogoda o tej porze jeszcze nas nie rozczarowała.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam akurat blisko nad morze, około 100 km i jestem w Stegnie...napewno zrobimy sobie wypad nad morze, ale jeszcze nie wiem kiedy, u nas to jest tak, rano pobudka, pogoda ładna, zwołujemy rodzinke i jedziemy na jeden dzien :) po 2 tyg powtorka z rozrywki :)

Bajka lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaliczyłam pierwsze wymioty.. Obrabiałam mięso gulaszowe z tłuszczu i niestety natrafiłam na błony podobne do białka jajka i niestety jak tego dotknęłam i poczułam zapach, to wszystko mi się cofnęło. A jeszcze rano pisałam, że ani razu nie wymontowałam..

Kiara lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak dobrze reagujesz na te komentarze...ja prace skonczylam w polowie marca i jakos nie przejmowalam sie tym, ze juz skonczylam...robie wszystko zeby utrzymac ciaze i przez czeste wyjazdy do kliniki musialam szybciej zakonczyc prace...

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ