Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykorola - no właśnie czyli trochę źle sie wyraziłaś po prostu. Takie zasady obowiązują u Was, a nie ogólnie po Pregnylu. w takim razie czekamy an dobre wieści od Ciebie za 2 tyg.! :*
Kasandra - 300g to jeszcze nic, także nie masz się o co martwić Ja to mówię, że różnica do pół kg to kwestia lepszego/ gorszego opróżnienia jelit Ja tez na początku zleciałam z wagi, tyle, że u mnie poszło ponad 2 kg, ale ja stawiam, że to stres był. Teraz stoi/skacze do góry o,3kg.
blue -a no widzisz, to długi cykl miałaś Pewnie owulka Ci się przesunęła i tyle.
oliwia - ja mam to samo i taką samą taktykę Jeśc ok. 5x dziennie ale mało. Od kiedy mdłości przyszły jednocześnie przyszedł duży apetyt (wcześniej tak jak dziewczyny nie miałam go wcale)
dynamiczna - to tylko się cieszyć
lolaliciouse -tak, ja tez mam inne piersi. Obrzmiałe, więcej żyłek widać, wrażliwe sutki,a od dziś też sutki zrobiły mi się takie stożkowate + gruczoły mleczne mi większe powychodziły.
Ja miałam już robione 4x usg, ale na wizycie nie byłam ani jednej. Przez 5 dni w szpitlau robili mi usg 4x i te 1 usg miałam na IP w sb po krwawieniu. A wiem o ciąży od 17 dni
Jutro wizyta i USG - nie mogę się doczekać
Zostawiacie sobie jakies testy na pamiątkę albo zdjęcia testów? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kiara wrote:Kasandra, ja mówiłam, żeby mnie na listę na razie nie wciągąc, bo mój termin który podałam jest nieprawidłowy, będzie wcześniej, coś koło 2.12 pewnie, ale chcę żeby gin mi wyznaczył i wtedy chciałam podać do listy.
-
dokładnie przynajmniej wiemy ile nas jest
blue ja mam to samo im bliżej wizyty tym bardziej się boję, że coś jest nie tak ale musi być ok i już
ja nie mam prawie wogóle objawów, cyce mnie nie bolą, mdłoście nie mam, zgaga minęła.... dlatego tak się wkręcam ale z drugiej strony w każdej ciąży tak miałam, więc to nic nowego brak objawów
ehhhhh byle do wtorku
ja Wam współczuję z tymi piersiami dokiczliwe czasem muszą być, ja to jednak szczęściara jestem ciąża to jakby mój normalny stan, ale z brzuchem no i może częstszym oddawaniem moczu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja miałam silniejsze objawy przed @ i tuż po, np. brzuch tak mnie ciągnął, że musiałam chodzic pomalutku i generalnie nie dało się nie czuć, że jest coś inaczej teraz nie boli to jak jakoś "pusto" bez tego.
blue - i tak częśc z nas przenosi, część urodzi szybciej, natura jest nieposkromiona -
pierwsza wizyta za mną, gin mnie upewnił, że ciąża nie jest moim wymysłem Miałam kiepskie pH więc dostałam laktovaginal, skierowania na komplet badań krwi i moczu, skierowanie na USG, ale USG dopiero 28 kwietnia niestety to już 9 tydzień będzie- a tak bardzo chciałam teraz zobaczyć już serduszko
Dziewczyny pytanie- Jak to jest z tym zaświadczeniem od gina do "becikowego"? Musi być do 10 tygodnia ciąży wydane? Czy to jest dodatkowy odrębny dokument i trzeba lekarza specjalnie o to prosić?Ita lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co do bólu piersi wydaje mi się, że to sprawa indywidualna. Nie ma się co martwić jak przestaną boleć. Każda z nas reaguje inaczej
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Blue- Ale ja cie bron boze nie wyganiam, zostan z nami. Ja w sumie wedlug OM tez mam termin na 30 listopada z tym ze ja wiem ze owulke mialam pozniej Zerszta synka o tydzien przenioslam wiec i teraz pewnie bedzie podobnie, no zobaczymy
Aniar- Oj doskonale cie rozumie, ja tez kolejne Usg + badania mam dopiero 29 kwietnia. I tez 9 tydzien bedzie a tak bardzo chcialabym wiedziec wczesniej czy fasolka rosnie ale coz zrobic trzeba czekac i sie nie stresowac
Kasandra- No to fajnie przechodzisz ciaze jak bez objawowo- szczesciara z ciebie(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
Byłam dziś na wizycie. Jest serduszko, bije
Niesamowita ulga.
Ale niestety mam mięśniaki, a najgorszy jest jeden śródścienny i to całkiem niedaleko dzidzi . Także będę miała ciągły stres i mogę spodziewać się wszystkiego
Lekarz ustalił termin porodu na 30 listopada, ale to z ostatniej miesiączki. Więc ja będę na razie trzymać się terminu z owulacji, który jest na 2.12.
Lekarz jest podobno dobry, ale sprzęt w gabinecie trochę przedpotopowyIta, aga.just lubią tę wiadomość
-
Mamax wrote:Dzieki za wpisanie mnie do listy
Kurcze alez kiepsko sie czuje, jestem taka slaba ze szok. Strasznie kreci mi sie w glowie A jak jest u was? Bola was jeszcze piersi bo mnie jakos dzisiaj przestaly i nieco mnie to martwi.
Mamax, ja tak miałam. Na początku miałam mega bolesne i jak byłam bez biustonosza, to musiałam nosić je w rękach. W sobotę przestały mnie boleć i myślałam, że e umrę ze stresu. Bo taki miałam objaw poronienia w poprzedniej ciąży. Na szczęście od wtorku znów zaczeły mnie pobolewać, ale nie aż tak mocno. A dziś na usg serduszko. I dopiero mi ulżyło -
Dziewczyny pytanie- Jak to jest z tym zaświadczeniem od gina do "becikowego"? Musi być do 10 tygodnia ciąży wydane? Czy to jest dodatkowy odrębny dokument i trzeba lekarza specjalnie o to prosić?[/QUOTE]
Z moich posiadanych wiadomości to jest tak ze aby dostać becikowe ciąża musi być "zgłoszona " do lekarza do 10 tygodnia , do wniosku musisz dołączyć zaświadczenie , które wystawia lekarz na twoja prośbę .