X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie bola :) :), Kasandra ja tez tuz przed wizyta probowalam sobie wmowic ciaze urojona :P ale na wizycie poczulam niesamowita ulge, jak sie okazalo, ze jednak maluch jest i ze serduszko tez :) :)

• Mamax Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue- Hm ale ty to masz chyba jeszcze termin na listopad? Kiedy mialas ostatnia @?

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    korola - no właśnie :) czyli trochę źle sie wyraziłaś po prostu. Takie zasady obowiązują u Was, a nie ogólnie po Pregnylu. :) w takim razie czekamy an dobre wieści od Ciebie za 2 tyg.! :*

Kasandra - 300g to jeszcze nic, także nie masz się o co martwić :) Ja to mówię, że różnica do pół kg to kwestia lepszego/ gorszego opróżnienia jelit :P Ja tez na początku zleciałam z wagi, tyle, że u mnie poszło ponad 2 kg, ale ja stawiam, że to stres był. Teraz stoi/skacze do góry o,3kg.

blue -a no widzisz, to długi cykl miałaś :) Pewnie owulka Ci się przesunęła i tyle. :)

oliwia - ja mam to samo i taką samą taktykę :) Jeśc ok. 5x dziennie ale mało. Od kiedy mdłości przyszły jednocześnie przyszedł duży apetyt (wcześniej tak jak dziewczyny nie miałam go wcale)

dynamiczna - to tylko się cieszyć :)

lolaliciouse -tak, ja tez mam inne piersi. Obrzmiałe, więcej żyłek widać, wrażliwe sutki,a od dziś też sutki zrobiły mi się takie stożkowate + gruczoły mleczne mi większe powychodziły.

Ja miałam już robione 4x usg, ale na wizycie nie byłam ani jednej. Przez 5 dni w szpitlau robili mi usg 4x i te 1 usg miałam na IP w sb po krwawieniu. A wiem o ciąży od 17 dni :)
    Jutro wizyta i USG - nie mogę się doczekać :)

Zostawiacie sobie jakies testy na pamiątkę albo zdjęcia testów?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra, ja mówiłam, żeby mnie na listę na razie nie wciągąc, bo mój termin który podałam jest nieprawidłowy, będzie wcześniej, coś koło 2.12 pewnie, ale chcę żeby gin mi wyznaczył i wtedy chciałam podać do listy. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem, mam termin na listopad, gdzies ok.26, ale lubie tu przebywac bo mam tu znajome twarze ze starajacych sie :) :)

Ewelcia, Ita, aga.just lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue, pewnie, zostań :) Tym bardziej, że dziewczyny z początku grudnia może i tak w listopadzie urodzą, jeszcze wszystko się nam poprzesuwa na pewno :)

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Kasandra, ja mówiłam, żeby mnie na listę na razie nie wciągąc, bo mój termin który podałam jest nieprawidłowy, będzie wcześniej, coś koło 2.12 pewnie, ale chcę żeby gin mi wyznaczył i wtedy chciałam podać do listy. ;)
    Pewnie większości z nas terminy się zmienią :) Dobrze że jest ta lista, nawet orientacyjna bo wiadomo ile nas jest :) a jak będą dokładne daty to będziemy zmieniać :)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie przynajmniej wiemy ile nas jest :)

blue ja mam to samo im bliżej wizyty tym bardziej się boję, że coś jest nie tak :( ale musi być ok i już :)

ja nie mam prawie wogóle objawów, cyce mnie nie bolą, mdłoście nie mam, zgaga minęła.... dlatego tak się wkręcam ;) ale z drugiej strony w każdej ciąży tak miałam, więc to nic nowego brak objawów :)

ehhhhh byle do wtorku :)

ja Wam współczuję z tymi piersiami :( dokiczliwe czasem muszą być, ja to jednak szczęściara jestem :) ciąża to jakby mój normalny stan, ale z brzuchem no i może częstszym oddawaniem moczu ;)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie nie zdziwila gdybym miala termin z usg na grudzien, za dwa tygodnie sie okaze :) :)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    ja wizytę mam 16 kwietnia o 19 ale dziś dla spokoju własnego sumienia zrobiłam kolejny test ciążowy i krecha taka mocna jak nigdy ( jupi) zatem jestem dobrej myśli musi być dobrze :)

musi być dobrze :) jasne, że musi :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam silniejsze objawy przed @ i tuż po, np. brzuch tak mnie ciągnął, że musiałam chodzic pomalutku i generalnie nie dało się nie czuć, że jest coś inaczej :P teraz nie boli to jak jakoś "pusto" bez tego.

blue - i tak częśc z nas przenosi, część urodzi szybciej, natura jest nieposkromiona :D

• aniar Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza wizyta za mną, gin mnie upewnił, że ciąża nie jest moim wymysłem :P Miałam kiepskie pH więc dostałam laktovaginal, skierowania na komplet badań krwi i moczu, skierowanie na USG, ale USG dopiero 28 kwietnia niestety :( to już 9 tydzień będzie- a tak bardzo chciałam teraz zobaczyć już serduszko :(
    Dziewczyny pytanie- Jak to jest z tym zaświadczeniem od gina do "becikowego"? Musi być do 10 tygodnia ciąży wydane? Czy to jest dodatkowy odrębny dokument i trzeba lekarza specjalnie o to prosić?

Ita lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do bólu piersi wydaje mi się, że to sprawa indywidualna. Nie ma się co martwić jak przestaną boleć. Każda z nas reaguje inaczej :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue- Ale ja cie bron boze nie wyganiam, zostan z nami. Ja w sumie wedlug OM tez mam termin na 30 listopada z tym ze ja wiem ze owulke mialam pozniej ;-) Zerszta synka o tydzien przenioslam wiec i teraz pewnie bedzie podobnie, no zobaczymy ;-)

Aniar- Oj doskonale cie rozumie, ja tez kolejne Usg + badania mam dopiero 29 kwietnia. I tez 9 tydzien bedzie a tak bardzo chcialabym wiedziec wczesniej czy fasolka rosnie ale coz zrobic trzeba czekac i sie nie stresowac ;-)

Kasandra- No to fajnie przechodzisz ciaze jak bez objawowo- szczesciara z ciebie :-)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jakoś mnie omijają przeboje ciążowe :) za to mam koleżankę, która 6, a nawet 7 miesięcy mdłości i to takich poważnych :( masakra jak ją zawsze męczyło :) w tym roku urodziła Michałka trzeciego właśnie :)

oj odliczam dni :)

qbxwkvq.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie. Jest serduszko, bije :-)
    Niesamowita ulga.
    Ale niestety mam mięśniaki, a najgorszy jest jeden śródścienny i to całkiem niedaleko dzidzi :-(. Także będę miała ciągły stres i mogę spodziewać się wszystkiego
    Lekarz ustalił termin porodu na 30 listopada, ale to z ostatniej miesiączki. Więc ja będę na razie trzymać się terminu z owulacji, który jest na 2.12.
    Lekarz jest podobno dobry, ale sprzęt w gabinecie trochę przedpotopowy

Ita, aga.just lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax wrote:
    Dzieki za wpisanie mnie do listy ;-)

Kurcze alez kiepsko sie czuje, jestem taka slaba ze szok. Strasznie kreci mi sie w glowie :-( A jak jest u was? Bola was jeszcze piersi bo mnie jakos dzisiaj przestaly i nieco mnie to martwi.

Mamax, ja tak miałam. Na początku miałam mega bolesne i jak byłam bez biustonosza, to musiałam nosić je w rękach. W sobotę przestały mnie boleć i myślałam, że e umrę ze stresu. Bo taki miałam objaw poronienia w poprzedniej ciąży. Na szczęście od wtorku znów zaczeły mnie pobolewać, ale nie aż tak mocno. A dziś na usg serduszko. I dopiero mi ulżyło

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka- A jak duza jest fasolka? A wiesz ze my mamy takie same terminy. Ja tez mam wedlug ostatniej miesiaczki na 30 listopada a wedlug owulacji 2 grudzien ;-)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Dzisiaj o 4 rano się obudziłam i od tamtej pory jest czysto. 15,5 h bez plamienia. Teraz nawet pojawił się biały śluz :P Oby tak dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 19:36

Ita lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny pytanie- Jak to jest z tym zaświadczeniem od gina do "becikowego"? Musi być do 10 tygodnia ciąży wydane? Czy to jest dodatkowy odrębny dokument i trzeba lekarza specjalnie o to prosić?[/QUOTE]

Z moich posiadanych wiadomości to jest tak ze aby dostać becikowe ciąża musi być "zgłoszona " do lekarza do 10 tygodnia , do wniosku musisz dołączyć zaświadczenie , które wystawia lekarz na twoja prośbę .

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ