X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just Twój ma zaledwie 1 mm mniej niż miał mój na Twoim etapie, więc jest super <3 Bardzo się cieszę, że są dobre wieści! :*

Milcia - dokładnie tak jak napisała Kasandra :) mi tak kazali w szpitalu leżeć i też tak czytałam w szpitalnej broszurze info. o ciąży. :)
    kochana, jak się martwisz, to zamiast dzwonić do gina jedź na IP - oni muszą Cię zbadać i tyle.

karola - a dlaczego do 23?

ITA JAK U CIEBIE????

Ja mam strasznie wzdęcia dziś :/ na przemian z mdłościami...
    Pojutrze wizyta <3 Jak wszystko jest ok, to maleństwo powinno miec już pęcherzyk ok. 13-14mm i zarodek powinien być ok. 4mm. <3 To będzie 5t6d według owulacji, ale u mnie pęcherzyk trochę szybciej rośnie, wiec dlatego tak liczę (gin mówił, że ok 1mm/dobę powinno być)

Marimiko lubi tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita kochana trzymam kciuki jeszcze będzie dobrze :)

Ita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ITUŚ, kochana, musi być dobrze <3 pęcherzyk masz ładny, zarodkiem się nie przejmuj, bo to jeszcze za wcześniej (mi w szpitalu mówili, że minimum 9mm żeby coś było widac, a i tak często widac dopiero ok. 11mm). Może pomylili Twoją bete z kimś... to tez się zdarza, naprawdę. Mi się raz zdarzyło, że zgubiono moja krew do badania...
    Jesteśmy dobrej myśli iTy też musisz być :*

Ita lubi tę wiadomość

• Ita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie :* Ja jestem pełna wiary tylko czasami przychodzą gorsze momenty... Właściwie to nie liczyłam na to, że zobaczę dziś zarodek tylko szukałam wsparcia u kompetentnego lekarza. I czuję, że je znalazłam.
    W razie wątpliwości mam się do kogo zwrócić.

Kiara lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita ja też się martwię co będzie u mnie. Jutro zadzwonię do gin.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mocno trzymam kciuki! Mam nadzieję, że gin jakoś Ci pomoże. :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ita ja też się martwię co będzie u mnie. Jutro zadzwonię do gin.

Milcia trzymam kciuki <3

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia skoro tak się martwisz nie możesz jechać do szpitala?

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, Milicia- trzymam kciuki, by wsio było ok!!

Ita lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja również trzymam kciuki!
    Mam dziś pierwszą wizytę u gina i mam nadzieję, że zrobi mi usg. Mam małego stresa, ale też nie mogę się już doczekać :-)

Ewelcia lubi tę wiadomość

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_84 wrote:
    Dziewczyny, ja również trzymam kciuki!
    Mam dziś pierwszą wizytę u gina i mam nadzieję, że zrobi mi usg. Mam małego stresa, ale też nie mogę się już doczekać :-)
    Anna_84 w takim razie czekamy na pozytywne wieści i trzymamy mocno kciuki :)

Bursztynka Ty też dzisiaj mykasz na wizytę? Powodzenia i <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 09:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna - będzie dobrze, powodzenia! :)

Milcia - no właśnie, nie możesz jechac na izbę przyjęć po prostu?

Ja się znowu witam z mdłościami

• Pismak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mocno trzymam kciuki

Ita wierzę że będzie dobrze <3

Milcia jak sytuacja się powtórzy to ja bym na IP leciała i nie czekała do niedzieli na wizytę. Zresztą ja to pewnie bym od razu na IP była.

aga.justa piękny pęcherzyk :)

Anna_84 i Bursztynka trzymam kciuki za wizyty.

Od wczoraj jak tylko robię się głodna i zaczyna mi burczeć w brzuchu od razu mnie mdli :/

Ita, aga.just lubią tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po wizycie,jest dzidziol,serduszko bije,wiek wg usg 6t3d,wszystko w porzadku :),zdjecia nie mam,dostane na nastepnej wizycie za dwa tygodnie,strasznie sie ciesze,ze wszystko ok

Pismak, Ita, Ewelcia, Kiara, lolaliciouse, aga.just, Marimiko lubią tę wiadomość

• Pismak Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue to super wieści <3 Piękne i cudowne :)

blue00 lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ita kochana nie stresuj sir o jakim poronieniu wogole mowa przeciez na dzidzie to za wczesnie a pecherzyk wspaniale rosnie.

milcia odpoczywaj kochana a ty pracujesz czy na zwolnieniu jestes?

kiara ja dopiero 23 mam isc poniewaz jak sie bralo zastrzyk z pregnylu to wizytka dopiero po 4 tyg moze byc, chociaz i tak mysle ze moglo byc troszke wczesniej ale moja gin wyjezdza przed swietami
    ja i tak bede do niej chodzic ale po 1 wizycie i tak pojde do gina do ktorego kiedys chodzilam i tam od razu jest szpital, najnowoczesniejsza porodowka niby w polsce. ciekawa jestem

Ita lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue, bardzo się cieszę i gratuluję! :)

karola88 póki co USG jest ok, ale niestety wyniki bety miałam tragiczne (tzn w ciągu 48godz z 1500 beta spadła na 1120) dlatego lekarz przygotowuje mnie na ewentualne poronienie. Ja głaszczę się po brzuchu i mówię mojemu maleństwu żeby się nie martwiło, wszystko będzie dobrze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:16

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue - super!! Oby więcej takich wieści tutaj!
    A powiedz mi kochana - kiedy miałaś OM? Bo widzę po suwaczku, że myślałaś iż to 7t4d, a tu ciąża młodsza wyszła i nie wiem czy to błąd suwaczka czy po prostu owu Ci sie przesunęła?:)

Karola - chodzi Ci po 4 tyg. ciąży czy po 4 tyg. od pregnylu?
    Jak to drugie, to to jest bzdura :) Przecież ja sama jestem po pregnylu, moja kumpela teraz też zaszła z nim i wizytę ma za tydzień. Pierwsze słyszę o czymś takim. Przecież pregnyl nie wytwarza pęcherzyka ciążowego, więc obraz usg nie ma możliwośc by był tu zaburzony. Jesli tak u Ciebie jest to musi to być widzi mi się danej przychodni/lekarza, bo nie ma takiej reguły, absolutnie. Ja przeciez teraz w szpitalu miałam normalnie usg kilka razy i inne baadania, oni wiedzieli o stymulacji i pregnylu, a ani razu nie usłyszałam, że nie można teraz obiektywnie ocenić sytuacji przez usg. Zresztą jak beta rośnie, to widac po tym, że pregnyl wyszedł już z organizmu i t ciąża.
    Może nie chcieli się u Ciebie przyznac, że oni nie lubią przyjmowac pacjentek we wczesnej ciąży po prostu... tak często jest, że nie chcą przyjąc nawet do 7-8 tyg., bo to są ciąże z duzym ryzykiem jeszcze i uważa się, że bez sensu na nie tracić czas, skoro i tak niewiele da się zdziałać.

Ita - ja się w Twojej sprawie pocieszam tym, że pęcherzyk urósł i mam nadzieje, że to zwiastuje dobre wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 11:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, ostatnia @ byla 16 lutego, wiec suwaczek sie zgadza, z tymze jakby patrzec na owu w 18 dc to ciaza rzeczywiscie moze byc mlodsza, suwaczek zmienie po nastepnej wizycie jesli opoznienie bedzie w dalszym ciagu :)

• karola88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ITA kochana ja tez glaszcze ale wlasnie to dziwne z spadla beta

KIAR u mnie chodzilo o to ze gin moja wyjezdza a pzniej swieta no a ogolnie liczyla mi przez tel 4tyg od podania pregnylu, my nie chcialysmy wczesniej sie podglada bo po co nam widziec pecherzyk i stresowac sie od razu cchcialysmy zobaczyc serducho/ serducha

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ