Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaga.just Twój ma zaledwie 1 mm mniej niż miał mój na Twoim etapie, więc jest super Bardzo się cieszę, że są dobre wieści! :*
Milcia - dokładnie tak jak napisała Kasandra mi tak kazali w szpitalu leżeć i też tak czytałam w szpitalnej broszurze info. o ciąży.
kochana, jak się martwisz, to zamiast dzwonić do gina jedź na IP - oni muszą Cię zbadać i tyle.
karola - a dlaczego do 23?
ITA JAK U CIEBIE????
Ja mam strasznie wzdęcia dziś na przemian z mdłościami...
Pojutrze wizyta Jak wszystko jest ok, to maleństwo powinno miec już pęcherzyk ok. 13-14mm i zarodek powinien być ok. 4mm. To będzie 5t6d według owulacji, ale u mnie pęcherzyk trochę szybciej rośnie, wiec dlatego tak liczę (gin mówił, że ok 1mm/dobę powinno być)Marimiko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyITUŚ, kochana, musi być dobrze pęcherzyk masz ładny, zarodkiem się nie przejmuj, bo to jeszcze za wcześniej (mi w szpitalu mówili, że minimum 9mm żeby coś było widac, a i tak często widac dopiero ok. 11mm). Może pomylili Twoją bete z kimś... to tez się zdarza, naprawdę. Mi się raz zdarzyło, że zgubiono moja krew do badania...
Jesteśmy dobrej myśli iTy też musisz być :*Ita lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam za wsparcie :* Ja jestem pełna wiary tylko czasami przychodzą gorsze momenty... Właściwie to nie liczyłam na to, że zobaczę dziś zarodek tylko szukałam wsparcia u kompetentnego lekarza. I czuję, że je znalazłam.
W razie wątpliwości mam się do kogo zwrócić.Kiara lubi tę wiadomość
-
Anna_84 wrote:Dziewczyny, ja również trzymam kciuki!
Mam dziś pierwszą wizytę u gina i mam nadzieję, że zrobi mi usg. Mam małego stresa, ale też nie mogę się już doczekać
Bursztynka Ty też dzisiaj mykasz na wizytę? Powodzenia iWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 09:26
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mocno trzymam kciuki
Ita wierzę że będzie dobrze
Milcia jak sytuacja się powtórzy to ja bym na IP leciała i nie czekała do niedzieli na wizytę. Zresztą ja to pewnie bym od razu na IP była.
aga.justa piękny pęcherzyk
Anna_84 i Bursztynka trzymam kciuki za wizyty.
Od wczoraj jak tylko robię się głodna i zaczyna mi burczeć w brzuchu od razu mnie mdliIta, aga.just lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyjestem juz po wizycie,jest dzidziol,serduszko bije,wiek wg usg 6t3d,wszystko w porzadku ,zdjecia nie mam,dostane na nastepnej wizycie za dwa tygodnie,strasznie sie ciesze,ze wszystko ok
Pismak, Ita, Ewelcia, Kiara, lolaliciouse, aga.just, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Blue to super wieści Piękne i cudowne
blue00 lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
ita kochana nie stresuj sir o jakim poronieniu wogole mowa przeciez na dzidzie to za wczesnie a pecherzyk wspaniale rosnie.
milcia odpoczywaj kochana a ty pracujesz czy na zwolnieniu jestes?
kiara ja dopiero 23 mam isc poniewaz jak sie bralo zastrzyk z pregnylu to wizytka dopiero po 4 tyg moze byc, chociaz i tak mysle ze moglo byc troszke wczesniej ale moja gin wyjezdza przed swietami
ja i tak bede do niej chodzic ale po 1 wizycie i tak pojde do gina do ktorego kiedys chodzilam i tam od razu jest szpital, najnowoczesniejsza porodowka niby w polsce. ciekawa jestemIta lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
blue, bardzo się cieszę i gratuluję!
karola88 póki co USG jest ok, ale niestety wyniki bety miałam tragiczne (tzn w ciągu 48godz z 1500 beta spadła na 1120) dlatego lekarz przygotowuje mnie na ewentualne poronienie. Ja głaszczę się po brzuchu i mówię mojemu maleństwu żeby się nie martwiło, wszystko będzie dobrze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:16
-
nick nieaktualnyblue - super!! Oby więcej takich wieści tutaj!
A powiedz mi kochana - kiedy miałaś OM? Bo widzę po suwaczku, że myślałaś iż to 7t4d, a tu ciąża młodsza wyszła i nie wiem czy to błąd suwaczka czy po prostu owu Ci sie przesunęła?
Karola - chodzi Ci po 4 tyg. ciąży czy po 4 tyg. od pregnylu?
Jak to drugie, to to jest bzdura Przecież ja sama jestem po pregnylu, moja kumpela teraz też zaszła z nim i wizytę ma za tydzień. Pierwsze słyszę o czymś takim. Przecież pregnyl nie wytwarza pęcherzyka ciążowego, więc obraz usg nie ma możliwośc by był tu zaburzony. Jesli tak u Ciebie jest to musi to być widzi mi się danej przychodni/lekarza, bo nie ma takiej reguły, absolutnie. Ja przeciez teraz w szpitalu miałam normalnie usg kilka razy i inne baadania, oni wiedzieli o stymulacji i pregnylu, a ani razu nie usłyszałam, że nie można teraz obiektywnie ocenić sytuacji przez usg. Zresztą jak beta rośnie, to widac po tym, że pregnyl wyszedł już z organizmu i t ciąża.
Może nie chcieli się u Ciebie przyznac, że oni nie lubią przyjmowac pacjentek we wczesnej ciąży po prostu... tak często jest, że nie chcą przyjąc nawet do 7-8 tyg., bo to są ciąże z duzym ryzykiem jeszcze i uważa się, że bez sensu na nie tracić czas, skoro i tak niewiele da się zdziałać.
Ita - ja się w Twojej sprawie pocieszam tym, że pęcherzyk urósł i mam nadzieje, że to zwiastuje dobre wieści.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 11:16
-
nick nieaktualny
-
ITA kochana ja tez glaszcze ale wlasnie to dziwne z spadla beta
KIAR u mnie chodzilo o to ze gin moja wyjezdza a pzniej swieta no a ogolnie liczyla mi przez tel 4tyg od podania pregnylu, my nie chcialysmy wczesniej sie podglada bo po co nam widziec pecherzyk i stresowac sie od razu cchcialysmy zobaczyc serducho/ serduchaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm