X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra w sumie ma racje, bo teraz te wizyty to co tydzień będą:P W takim razie zróbmy według daty porodu i stopniowo będziemy się układać w jakiś rząd :)

Ita trzymam kciuki, mam nadzieję że przekażesz nam pozytywną wiadomość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 14:20

Ita lubi tę wiadomość

• madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również nie znam daty następnej wizyty. Na pierwszej byłam prywatnie ale juz kolejne mam zamiar iść na NFZ. jak tylko będę wiedzieć do dopiszę:)

Kurcze, ale juz jest nas sporo. Grudzień to będzie szałowy miesiąc:D

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, trochę mnie nie było-a Wy tyle napisałyście-dobrych i złych wieści..Przepraszam z góry że nie poodpisuję..

ja mam córcie w domu od zeszłego tygodnia,zaczeło sie przeziębieniem ,teraz jeszcze ucho oczywiście od kataru i od wczoraj antyb. Gorączka co chwile wraca więc jestem non stop na nogach.padam dosłownie,a tak mi zal mojej Tuśki.

Ja już czuję się ok- czosnek pomógł :)

Nie mogę doczekać sie wtorkowej wizyty.aaaaa!!!

Pomysł na listę b.dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 15:24

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia - super pomysł! :) dopisałam się.

Karola - o, to będzie rodzeństwo :) A wolelibyście bliżniaki czy jedno? :) Ja też po stymulce, więc równiez mam szanse na bliźniaki, ale mam nadzieję, że będzie jedno :)

Ita - trzymamy kciuki!

lola - hej :)

Ita lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze to ustawię listę narazie wg tego co jest w pliku :) a potem jak każda z nas będzie miała termin z pierwszego usg to śmigniemy to na listę :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęłam tworzyć listę, ale wybaczcie skończę ją wieczorkiem :) jakby były błędy to piszcie na bieżąco :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie widze zadnej listy

kiara nie chcemy zadnej dwojeczki chociaz ja jestem obarczona tez tym nie tylko przez clo.
    jednak jak bedzie dwojeczka nic sie z tym nie zrobi i bedziemy sie cieszyc

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.jusy i Ita piszcie koniecznie czy juz po wizytach i co tam dobrego u Was :)

aga.just lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu krew się pojawiła :( A od rana aż do teraz było dobrze :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, a ty lezysz czy jestes caly dzien na nogach?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę cały czas. Już nie wiem, co myśleć. Uspokoiłam się, jak widziałam, że cały dzień było ok. Ale teraz znowu jestem zdenerwowana i znowu się popłakałam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, kurde :( ale tylko takie małe plamienie czy krew jak na @?

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia opowiem tu moja historie jestem po dwóch poronieniach pierwsze w 6 tc a drugie w 11 tc w obecnej ciąży panikowalam jak Wy i doskonale Was rozumiem rozgrzeszam i wspieram... W tej ciąży w 10 tc dostałam krwotok cała we łzach wylądowałam w szpitalu ale krwawilam tylko 3 h przelezalam w szpitalu 10 dni i zwiększyli mi dawkę duphastonu do 6 tab dziennie i pomogło mój synuś ma się dobrze a lekarz z IP gratulowal rozwagi bo w ciągu 20 min byliśmy z mężem w szpitalu....
    Milcia nawet nie zastanawiaj się i jedz do szpitala niech przebadasz Cie lekarz każde krwawienie jest niebezpieczne dla dziecka... Ja trzymam za Ciebie gorąco kciuki i przesyłam buziaki :-)

Kiara lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz znow wizyte u gin? Moze przejdz sie do szpitala sprawdzic swoj stan

Kiara lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super lista. Dopisałam się.
    Milcia, a lekarz mówił Ci co masz zrobić w takim przypadku? Ja się muszę jutro koniecznie zapytać.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawił się taki jakby śluz z krwią. Może przesadzam z tym krwawieniem i to tylko plamienie?? Ale na papierze pojawiła się jakby taka kropla. Teraz już oczywiście tylko smużka lekko zabarwiona. To nie jest taki kolor jak na okres. Taki blady ten czerwony. Byłam w szpitali w niedzielę i powiedzieli mi, że mam czekać do wizyty u swojego gina, bo oni na to nic nie poradzą. Gin mi tylko zwiększyła dawkę luteiny do 6 tabletek na dobę. Może to po prostu jakieś naczynka pękają w macicy, bo się rozrasta... Tak to sobie próbuje tłumaczyć, bo inaczej zwariuje.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam w niedzielę. Zaleceniem gin jest leżenie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, to jest plamienie a nie krwawienie. Ja miałam lekkie krwawienie, było jasno czerwone wymieszane ze śluzem, ale to nie było kilka kropel, tylko plama wielkości dłoni (bez palców). Pojechałam do szpitala i z ciążą wszystko ok.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia w takim bądź razie leż dzielnie i nie rób nic ponad to! :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już odchodzę od zmysłów. U mnie na papierze to była taka plama o średnicy może 2 cm.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ