X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia kochana trzynan mocno kciuki za twoja Fasolke oby była silna! Kiedy teraz masz wizytę kochana ?

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez chce sie dopisac do listy ale nie wiem jak :-( Mam termin na 2 grudnia

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia w niedzielę mam dopiero.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, to plamienie, także spokojnie kochana, im mniej stresu tym lepiej dla fasolki... po prostu leż na lewym boku i tyle. Luteiny masz wystarczająco dużo.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk 6 mm. Za tydz w czwartek wizyta, z nadzieją na usłyszenie <3

Milcia trzymam kciuki!

Kasandra, Ewelcia, Kiara lubią tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia odpoczywaj, choć ja powiem szczerze i otwarcie, że zawsze z wszystkim leciałam do lekarza, bo zawsze miałam robione usg na wizycie i serduszko sprawdzane i łożysko, więc ja zawsze lubiłam wszystko sprawdzać i kontrolować.....

Dziewczyny ja zrobiłam listę w pierwszym poście :) proszę Bursztynkę jeszcze o podanie terminu, bo nie mogłam się doszukać i bardzo proszę o te dziewczyny, których jeszcze nie ma na liście o upomnienie się :)

qbxwkvq.png
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara a czemu na lewym boku? Ja zawsze zasypiam na prawym.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    U mnie pęcherzyk 6 mm. Za tydz w czwartek wizyta, z nadzieją na usłyszenie <3

Milcia trzymam kciuki!

super aga :) Kochanie a termin ? ja mam wizytę za tydzień i u mojego lekarza już powinna słyszeć serduszko, bo w poprzednich ciążach tak było, więc mam nadzieję, że i teraz będzie wszystko ok :)

qbxwkvq.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do jutra się nie poprawi, to skontaktuję się z moją gin i zapytam, czy jest szansa na wcześniejszą wizytę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a który dokładnie u Ciebie tydzień i dzień.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasandra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kiara a czemu na lewym boku? Ja zawsze zasypiam na prawym.

lewy bok jest najlepszym bokiem do leżenia w ciąży, leżąc na prawym uciskamy jakąś żyłę główną, zmniejszając przepływ krwi

aga.just, Kiara lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale powiem Wam, że ja obydwie ciąże przespałam na prawym, bo na lewym nijak nie mogłam zasnąć ;)

qbxwkvq.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax wrote:
    Hej.
    Dawno mnie nie bylo ale przyznam sie ze nie nadarzam za wami.
    Wczoraj bylam na pierwszej wizycie i widzialam zarodka. Ma 2 mm, troche sie martwie ze jak na ten wiek ciazy (6+1) to jest za maly :-( chociaz wydaje mi sie ze owulacje mialam 2 dni pozniej wiec moze przez to. Jak myslicie moze jeszcze podrosnac??

Witaj, u mnie w 5t5d zarodek tez mial 2 mm i pikalo juz serduszko :) Moim zdaniem nie jest za maly. Trzymaj sie <3

Tak poza tym to witam wszystkie grudniowe mamusie-zycze wam zeby te 9 miesiecy uplynelo wam w jak najwiekszym spokoju :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas póki co za mały pęcherzyk, żeby wg usg coś można liczyć. A z OM na 11.12

Milcia 4 tydz + 6, wg norm powinien mieć 4 mm więc jest super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 21:05

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok :) to czekamy na następne usg :) podobno najbardziej prawdopodobny termin wychodzi wg USG z około 12 tygodnia :)

aga.just lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Paulina85 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    zaczęłam tworzyć listę, ale wybaczcie skończę ją wieczorkiem :) jakby były błędy to piszcie na bieżąco :)

Kasandra prosze o poprawienie terminu na 05.12. z usg.Z gory dziekuje :)

iv093e5eshsjbk7b.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w niedzielę w 5 tyg 2 dniu pęcherzyk miał 6,2 mm. Był w macicy, więc to na pewno nie może być pozamaciczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 21:07

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax ja w 6 t + 5 z córką miałam 2,8 mm zarodek, będzie dobre! <3

• karola88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pamietam jak to u mnie bylo w 1 ciazy w ktorym tygodniu widzialam serduszko ale pamietam ze mialam termin na 17 marca pozniej w USG w 12 tyg wyszlo ze termin na 21 chyba a ogolnie urodzilam 6.

milcia ja bym jutro zadzwonila do gina chociaz to moga byc naczynka pekajace ktore nie zagrazaja malenstwu ani tobie

ja od wczoraj jestem jeden wielki placzek:/ i kurczecaly czas boli mnie po lewej stronie. ja nie wytrzymam do 23

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od gina! No i nadal pozostajemy w zawieszeniu. Beta nie wróży dobrze, ale pęcherzyk urósł z 5mm do 8mm w ciągu 2 dni i jego wielkość zgadza się z szacowanym przeze mnie wiekiem ciąży.
    Zarodka nie widać.
    Kolejne USG za tydzień. Jeżeli nic się nie pojawi to kolejne 2tyg mam czekać na naturalne poronienie :( Fajny lekarz bo dał mi nr swojej komórki i w razie czego mam jechać do niego do szpitala. Dostałam też luteinę na wypadek krwawień.

To ciągłe czekanie mnie zabija.

atdck6nlmznf5qze.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ