X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tą wizytę na nfz też mam popołudniami np. na 17tą także fajnie. Anna a ty do luxmedu chodzisz takiego ogólnopolskiego czy może do lubelskiego?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnopolskiego w Warszawie - mam abonament z firmy. Fajna sprawa :-)

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no to chyba że, na pewno fajna sprawa

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie wczoraj pojawiły się nowe objawy :) mega senność i brak koncentracji, bo ciągle zmęczona łażę. Dziś w pracy prawie przysnęłam, nie mogłam zapanować nad oczami - ciągle się zamykały! po pracy spałam 2 h i wstałam właściwie z musu (drzwi musiałam otworzyć :P) wcale nie chciało mi się ruszać :)

A wczoraj miałam pierwszy rzut dziwnego nastroju :) odczuwałam takie zmęczenie, że się z tej bezsilności poryczałam, dopiero po wzięciu prysznica trochę ochłonęłam - jakaś masakra:)

Mdłości póki co nie ma - ale wzdęcia na maxa - brzuch mam już całkiem spory, a wciągnąć go nie mogę i kitram się jak mogę, by w pracy nikt nie zwrócił na to uwagi :)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh dziewczyny co ja mam powiedziec, kolejny wieczor rycze. juz mnie glowa od tego boli nawet

zaswiadczenie od gina dostaje sie do 10 tyg (przynajmniej ja tak mialam)

ja bede chodzic do 2 gin. prywatnie do mojej gin ktora wielkimi trudami doprowadzila mnie do 2 brzuszkow co nikomu innemu sie nie udalo. tam bede miala karte i bede chodzila na nfz do gina zeby miec skierowania i przychodnia jest w szpitalu najnowoczesniejszym w polsce i tam chce rodzic i tez do tego gin jest ten potrzebny:p i tu tez bede miala karte

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimiko brzucha ciazowego raczej jeszcze nie mozesz miec bo to nawet nie macica to wzdecia ale zeby az takie ze brzuch widac ... sama nie wiem

ide kochane do lozeczka dalej ryczec

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to napewno nie jest brzuszek ciażowy, wzdęcia są sporę, ja sama też filigranowa nie jestem, swoje fałdki miałam więc podwójnie..

karola88 czemu płaczesz?

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos becikowego, zasiłku, macierzyńskiego, rodzicielskiego, wychowawczego i innych - polecam kupić aktualny numer "Mamo, to ja" - tak jest cały fajny artkuł poświęcony temu, opisane wszystkie kto, kiedy za co może dostac i przez ile, ile trzeba zarabiać itd. :)
    Becikowe nie nalezy się wszyskim, tylko tym u których wysokość dochodu netto na osobę w rodzinie (dziecko liczy się jako osoba) nie może przekroczyć 1992 zł.

anna - szkoda, chociaz mógł sprawdzić czy pęcherzyk jest w macicy...
    a jakie masz badania?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola - brzuch ciążowy już można miec, tyle, że oczywiście nie jest to dziecko, a jelita wypchane do przodu + zbierająca się na początku ciąży woda w tym miejscu.

• aga.just Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka jedną już łyknęłam ok 17. Brać drugą na noc?

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, ja parę dni temu miałam tak że jak wracałam z pracy to miałam jeden cel w głowie - położyć się :-) i nic innego nie byłam w stanie fizycznie i umysłowo ogarnąć.
    Brzuszek też nam taki jakby wzdety i nie da się go wciągnąć. Gin powiedziała że to normalne bo się tam powiększają rzeczy w środku. I ja też zakładam luźniejsze bluzki do pracy :-)

Można wziąć dwie nospy i dwa dupki w krótkim odstępie wg mojej gin. Ja się właśnie obudziłam z bólem jak na @ :-( aha i najgroźniejszy jest utrzymujący się ból z takim uczuciem ciągnięcia w dół.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj po wizycie u gin pobolewal brzuch i krzyz, ale przelezalam i dzis rano jest jak reka odjal, obylo sie bez nospy.

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Wy tu piszecie o brzuchach,a ja znowu na swoje piersi musze ponarzekac- boszzze, dziś mam wrażenie ,że są gorące"tak od środka" ,dziwne uczucie :)i ta tkliwość.
    Brzuch czuję raczej przez jelita,poza tym wsio ok :)

Na razie wszystko toczy się podobnie jak w pierwszej ciąży :),wtedy 6 lat temu czułam się tak dobrze,że w 7/8tc na własnym weselu kankana tańczyam ;)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola moje cycki są grzeczne. Ja mam miseczkę B więc może dlatego że małe są?
    Boli mnie od przebudzenia jajnik lewy. Może to być po badaniu usg??? Bo nie mogła go dojrzeć i trochę mnie tam poszturchala w środku.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi też są inne. Powiększyły się, brodawki są ciemniejsze, a skutki są większe. No i oczywiście też się nie mogę dotknąć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue - u mnie to samo :)
    Moi ginekolodzy ze szpitala mówili, żeby unikać jakichkolwiek zbędnych leków dopóki daję daję. Dlatego jak mnie boli, to nic nie biorę tylko kładę sie, próbuję rozmasować albo wyleżeć po prostu. dostałam 2x kroplówkę rozkurczową (z buscolizyny więc bezpiecznej w ciąży), kiedy trafiłam z znaaacznie powiększonym jajnikiem, torbielami i jajnikiem przed macicą, później jak zrobiło się trochę lepiej to już ani razu nie brałam żadnych leków przeciwbólowych czy rozkurczowych. Chemia to chemia ;)

Bursztynka - raczej nie powinno, ale w ciąży takie bóle w okolicy jajników są normalne :)

Ja dziś miałam ciut ciut brązowe plamienie po nocy, teraz czysto. NA 15 gin. do 14 lezę.

• madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ból/ciężkie piersi pojawiły się kilka dni po owulacji i utrzymują się do dzisiaj, czasem bardziej bolą jak dotknę przez przypadek, czasem mniej.

Mdłości nie mam żadnych, głowa nie boli. Jedyne co mnie męczy to gdy zjem cokolwiek odrazu wylatuje, lecz drugą stroną hehe

Właśnie się dodzwoniłam do gin, niestety wizyta dopiero 29.04 :( no ale cóż, postaram się wytrzymać, chociaż to tyyyle czasu, a ja myslałam, że może uda się w nastepnym tygodniu wcisnąć w jakiś termin i zobacze zarodek, nie mówię już o serduszku, ale chociaż zarodek....

No nic... czekamy cierpliwie, na pewno wszystko będzie dobrze:)

Kiara- trzymam kciuki za wizytę

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara- masz rację, chemia to chemia- im mniej tym lepiej.
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzucha nie ma. Cycki siedzą cicho, ale... wróciły mdłości! i jestem przeszczęśliwa. Czyżby dzieciuch się rozwijał? :)

atdck6nlmznf5qze.png
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wszystkie moje ciężarowe znajome chodzą/chodziły do dwóch ginów do jednego na nfz a do drugiego prywatnie i mają/miały dwie karty ciąży. Ja też tak będę robić.

Objawy nadal takie same co cieszy bo to chyba znaczy że wszystko dobrze :)

Kiara trzymam kciuki za wizytę.

Ita lubi tę wiadomość

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ