Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
witam!!! byłam dziś na usg i znaleźliśmy już mały zarodek - 2,5mm. Ciąża jest w macicy. Pęcherzyk jakiś owalny ale dobry ale nie wiem jaki wymiar. Ciąża jest oczywiście wcześniejsza niż w suwaczku (jakieś 4-5 dni), bo owulkę miałam około 19dc
Jejku, nie wierzę
Dalej mam brać duphaston. Mam go mieć ciągle przy sobie wraz z nospą. Gdyby pojawił się jakiś mocny ból albo plamienie mam łyknąć nospę i duphaston. Jak nie przejdzie to jeszcze raz ta sama dawka i jak nie pomoże po paru godzinach to jeśli mam duży ból lub plamienie nie zanika to na IP.Ita lubi tę wiadomość
-
Mamax wrote:Kulka- A jak duza jest fasolka? A wiesz ze my mamy takie same terminy. Ja tez mam wedlug ostatniej miesiaczki na 30 listopada a wedlug owulacji 2 grudzien
Siedze teraz nad usg i nic nie umiem wyczytać. Na dodatek da dwa zdjecia i nie wiem na którym jest opis miesniaka a na którym dzidzi -
Dziewczyny chodzicie prv czy na nfz? Mam teraz dylemat. Moja stara ginka u której teraz właśnie byłam przyjmuje prv i niestety pracuje w szpitalu który ma niezafajne opinie. Z kolei w wielki piątek mam wizytę na nfz do lekarza który pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzić.
I teraz tak. Ona mi jeszcze nie założyła karty ciąży, bo "fak" dziwne to, ale nie miała w gabinecie i mówiła żebym zrobiła badania (caaaaała lista oczywiście na swój koszt) i przyszła do niej za tydzień jeszcze przed świętami (kolejna płatna wizyta) to założymy kartę ciąży. No i gdyby coś się działo to na IP powołam się z tą kartą na nią to mnie lepiej potraktują. Ale czy jeśli trafię na IP bez karty to nie przyjmą?
Czy poczekać do tego przyszłego piątku żeby ten lekarz co bym go wolała założył mi kartę? Czy to ważne jaki lekarz zakłada tą kartę? I czy jeśli pójdę do gin an nfz to badania też dostanę na nfz??? czy się mylę.
Nie wiem co mam robić a przez to nie potrafię w pełni cieszyć się z tego zarodka. -
Ja mogę ci tylko powiedzieć, że bez karty powinni cię przyjąć na IP. Ja w ubiegłym roku byłam dwa razy i też nie miałam jeszcze karty.
Ale mam pytanie do dziewczyn, które planują chodzić do dwóch ginów. Będziecie miały dwie karty, żeby lekarze o sobie nie wiedzieli? Czy jedną? Tylko jak na to będą reagować lekarze? -
Jestem już po wizycie u gina. Niestety nie zrobił mi usg, powiedział, że za wcześnie Idę za 2 tygodnie, po świętach. Wtedy już mam nadzieję, że usłyszę serduszko Zlecił masę badań, zrobił cytologię. Trochę szkoda. Gdybym miała wcześniej jakieś problemu z ciążą czy poronienia, to pewnie poszłabym do innego lekarza, ale w tej sytuacji poczekam
-
Ania chodzisz prywatnie czy na nfz? Jesteśmy w tym samym dniu i ja miałam dziś usg. Też mam masę badań. Mam nadzieję że lekarz na nfz da mi skierowanie na badania na kasę.
Nie to żebym szkodowała kasy. Ale już trochę wydałam na badania hormonów i wizyty prywatne zanim udało mi się zajść w ciążę chodząc prywatnie. Teraz chciałabym trochę z nfzu łapnąć a pieniążki odłożyć na wyprawkę dla dziecka.