X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety becikowe obecnie nie wszystkim przysługuje :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam!!! byłam dziś na usg i znaleźliśmy już mały zarodek - 2,5mm. Ciąża jest w macicy. Pęcherzyk jakiś owalny ale dobry ale nie wiem jaki wymiar. Ciąża jest oczywiście wcześniejsza niż w suwaczku (jakieś 4-5 dni), bo owulkę miałam około 19dc

Jejku, nie wierzę :D

Dalej mam brać duphaston. Mam go mieć ciągle przy sobie wraz z nospą. Gdyby pojawił się jakiś mocny ból albo plamienie mam łyknąć nospę i duphaston. Jak nie przejdzie to jeszcze raz ta sama dawka i jak nie pomoże po paru godzinach to jeśli mam duży ból lub plamienie nie zanika to na IP.

Ita lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax wrote:
    Kulka- A jak duza jest fasolka? A wiesz ze my mamy takie same terminy. Ja tez mam wedlug ostatniej miesiaczki na 30 listopada a wedlug owulacji 2 grudzien ;-)
    Nie uwierzycie, ale nie wiem. Lekarz mi tego nie powiedział, dostałam samo usg bez opisu. A tak byłam zestresowana, najpierw tym, czy serduszko jest, a potem tymi mięśniakami, że nie zapytałam. Dopiero jak już wracałam do domu, to sobie uświadomiłam, ze nie wiem
    Siedze teraz nad usg i nic nie umiem wyczytać. Na dodatek da dwa zdjecia i nie wiem na którym jest opis miesniaka a na którym dzidzi :-(

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż jak patrzę na wielkości zarodka w tabeli 5. tygodnia to wychodzi że zgodnie z suwaczkiem....

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, a serce już biło?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie było serducha i termin porodu też nie określony.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy następna wizyta?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzicie prv czy na nfz? Mam teraz dylemat. Moja stara ginka u której teraz właśnie byłam przyjmuje prv i niestety pracuje w szpitalu który ma niezafajne opinie. Z kolei w wielki piątek mam wizytę na nfz do lekarza który pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzić.

I teraz tak. Ona mi jeszcze nie założyła karty ciąży, bo "fak" dziwne to, ale nie miała w gabinecie i mówiła żebym zrobiła badania (caaaaała lista oczywiście na swój koszt) i przyszła do niej za tydzień jeszcze przed świętami (kolejna płatna wizyta) to założymy kartę ciąży. No i gdyby coś się działo to na IP powołam się z tą kartą na nią to mnie lepiej potraktują. Ale czy jeśli trafię na IP bez karty to nie przyjmą?

Czy poczekać do tego przyszłego piątku żeby ten lekarz co bym go wolała założył mi kartę? Czy to ważne jaki lekarz zakłada tą kartę? I czy jeśli pójdę do gin an nfz to badania też dostanę na nfz??? czy się mylę.

Nie wiem co mam robić :/ a przez to nie potrafię w pełni cieszyć się z tego zarodka.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę ci tylko powiedzieć, że bez karty powinni cię przyjąć na IP. Ja w ubiegłym roku byłam dwa razy i też nie miałam jeszcze karty.

Ale mam pytanie do dziewczyn, które planują chodzić do dwóch ginów. Będziecie miały dwie karty, żeby lekarze o sobie nie wiedzieli? Czy jedną? Tylko jak na to będą reagować lekarze?

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah o dwóch kartach nie pomyślałam!

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w niedzielę na izbie i tez bez karty mnie przyjęli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    hah o dwóch kartach nie pomyślałam!
    Ja też nie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie. Przeczytałam o tym na forum

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie u gina. Niestety nie zrobił mi usg, powiedział, że za wcześnie :-( Idę za 2 tygodnie, po świętach. Wtedy już mam nadzieję, że usłyszę serduszko :-) Zlecił masę badań, zrobił cytologię. Trochę szkoda. Gdybym miała wcześniej jakieś problemu z ciążą czy poronienia, to pewnie poszłabym do innego lekarza, ale w tej sytuacji poczekam :-)

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chodzisz prywatnie czy na nfz? Jesteśmy w tym samym dniu i ja miałam dziś usg. Też mam masę badań. Mam nadzieję że lekarz na nfz da mi skierowanie na badania na kasę.

Nie to żebym szkodowała kasy. Ale już trochę wydałam na badania hormonów i wizyty prywatne zanim udało mi się zajść w ciążę chodząc prywatnie. Teraz chciałabym trochę z nfzu łapnąć a pieniążki odłożyć na wyprawkę dla dziecka.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaR zaświadczenie o opiece od 10 tc mi lekarz wystawiał po porodzie dopiero

Bursztynka prywatnie.

Dziś za mną ciężki dzień. Z nerwów bolał mnie brzuch, przeleżałam całe popołudnie. Nadal ciut ciągnie :(

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mi ginka powiedziała że jak mam uczucie ciągnięcia to mam szybko łyknąć nospę

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, chodzę prywatnie do luxmedu. A ty byłaś prywatnie czy z nfz?

uwo93e3kne7yhd3u.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz prywatnie chodziłam ale na przyszły piątek mam wizytę na nfz i chyba wybiorę tego lekarza z nfz. Mam nadzieję że się nie rozczaruje jakością wizyty na fundusz

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Anna_84 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej zostanę prywatnie, pasują mi wizyty np. o 19 i możliwość bukowania wizyt przez neta - nie lubię dzwonić do przychodni publicznych :-)

uwo93e3kne7yhd3u.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ