X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już od pół godziny nie śpię. Wczoraj standardowo zasnęłam na kanapie przed telewizorem..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranka pisarki!!! :D :D

Gratuluję serdecznie udanych wizyt!!

Milcia- też dziś po nowy stanik się wybieram :)

Pisałyśie czy mam przepisy na chlebki-hmm, to nie takie oczywiste, bo ja wsio robię "na oko",jeżeli chodzi o chleb.
    stosuję tylko zasadę żadnych suchych drożdży,żadnego mleka, woda zawsze ciepła, zaczyn zawsze ciepły.

dzis mam dzień zdjęciowy- zobaczymy ile "urosłam".

kaarolaa lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynamy 15 tydzień ciąży :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A ja już od pół godziny nie śpię. Wczoraj standardowo zasnęłam na kanapie przed telewizorem..
    Ja obejrzałam do końca Flashdance i też padłam :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co to jest, ale od początku ciąży taj mam, że wieczorem oczy robią się ciężkie i zasypiam. Mąż mnie potem co chwile wygania do łóżka.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:) udanych zakupów stanikowych wam życze, ja niestety nie mam takiego problemu, ale za to rośnie niżej więc niedługo będę musiała zakupić majty dla słonia:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drugi trymestr :D

Niespodzianek:), Bajka, eforts, Ita, lolaliciouse, Marimiko, Bursztynka lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dzionka kobietki :)

Ewelinka ale Ci super z tym 2 trymestrem u mnie jeszcze troszkę :)

Niespodzianek spokojnie niedługo wszystkie będziemy zamiast staników, majty kupowały :) mnie od dołu też brzuch rośnie i wczoraj okazało się, ze nie dopinam się w większość moich spódnic :/ :)

ewelinka_shn, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka minie prędko ;)
    Ja teraz się modle by w poniedziałek bylo widać żołądek i pęcherz... normalnie spać przez to nie mogłam.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka mam to samo, wczoraj mierzyłam kilka pa spodni i w zadnych sie nie dopielam a to mialy bbyc te wieksze z mojej szafy :)
    Staniki tez musze kupic bo aktualnie mam 1 w swoim rozmiarze :/

Milcia ja dzisiaj nie spie od 6 z tym,ze od kilku dni chodze spac 23 nawet 24 to ja przed ciaza wiecej spalam :)

Milego dnia!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka napewno jest wszystko ok. Niestresuj sie kobieto!

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny.
    Wczoraj powiedziałeś pilnowałam mojej kuzyneczki i nie miałam czasu zdać relacji z wizyty.
    Ogólnie wszystko Ok. Maluch spał, pomimo że godzinę wcześniej zjadłam czekoladę (moze za wczesnie). Na genetycznym tez spał - nie wiem czy taki leniuszek czy coś mu dolega. Mierzy prawie 9 cm, ale to taka orientacyja wielkość, bo był w przedziwnej pozie, jakby klęczał i się modlił. Lekarz powiedział, że pierwszy raz taką pozycję widzi. Spróbuję poźniej wstawić zdjęcie.
    Mam odstawić luteinę, a za 2 tyg acard.
    XYZ - ja mam mięśniaki. Jeden śródścienny, który najbardziej mnie martwił. Ale wczoraj okazało się, że łożysko ukształtowało się po przeciwnej stronie, więc nie będzie wpływał na jego funkcjonowanie. I dwa mięśniaki są podsurowicówkowe, jeden od strony żołądka a drugi pęcherza. No niestety rosną, na szczęscie ten typ nie zagraża dziecku, ale będzie w przyszłości uciskać narządy. I wczoraj lekarz powiedział, że przez te mięśniaki macica ma rozmiar na 17 tydzień.

Ita, Zemraa, Niespodzianek:), kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko, dziewczyny mają rację - nie ma bata, żeby pęcherz nagle zniknął, więc wszystko będzie dobrze!

A tak w ogóle, to witajcie z rana :-)

Bajka, eforts - mam to samo. Wagowo, to nawet schudłam ok 2 kg, ale nie mieszczę się już dosłownie w żadne spodnie i całkowicie przerzuciłam się na sukienki (tylko teraz muszę pamiętać, żeby pod sukienkę na USG wkładać jakies ludzko wyglądające majtki, a nie wielkie, wygodne, nieuciskające gacie, tego już się wczoraj nauczyłam ;-) ).Nie mierzyłam obwodów, ale musiało mi już sporo przybyć. No tak, ale nic dziwnego, skoro poza powiększająca się macicą mam 8cm guza...

A mój mały człowieczek chyba zostanie koneserem fastfoodów, bo każde zdrowe żarcie każe mi zwracać.
    Tymczasem wczoraj wieczorem poszliśmy coś zjeść ze znajomymi i zamówiłam pizzę i colę (uznając, że skoro i tak wyrzygam, to wszystko jedno co zjem). I co? I pizza z colą się utrzymały! (W odróżnieniu od tych wszystkich sałatek, ryżowych i orkiszowych wafli, amarantusa, bakalii, truskawek, pomidorów i warzyw gotowanych na parze).
    Oczywiście dzisiejszy poranny jogurt ze zdrowym musli i nektarynką też jest be.
    Nic, tylko na czas ciąży w Pizza Hut powinnam się zacząć stołować :-)

Pozdrawiam i miłego dnia życzę!

Ita, Qrczak, Niespodzianek:), Bajka lubią tę wiadomość

• XYZ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Część dziewczyny.
    XYZ - ja mam mięśniaki. Jeden śródścienny, który najbardziej mnie martwił. Ale wczoraj okazało się, że łożysko ukształtowało się po przeciwnej stronie, więc nie będzie wpływał na jego funkcjonowanie. I dwa mięśniaki są podsurowicówkowe, jeden od strony żołądka a drugi pęcherza. No niestety rosną, na szczęscie ten typ nie zagraża dziecku, ale będzie w przyszłości uciskać narządy. I wczoraj lekarz powiedział, że przez te mięśniaki macica ma rozmiar na 17 tydzień.

Kulka41, dziękuję Ci serdecznie za info! Głupio to zabrzmi, ale poczułam się raźniej. Jakby co będziemy się mogły wymieniać informacjami!
    Ja mam jeden, ale wielki, rośnie na zewnątrz macicy po lewej stronie - jak jakaś paskudna narośl.
    Pocieszyłaś mnie, że Twój gin też uważa, że nie ma automatycznego zagrożenia dla dziecka, z samego faktu posiadania mięśniaka, tylko zależy od jego rodzaju i położenia (bo to potwierdza zapewnienia mojego gina).
    A czy może gin coś mówił Ci na temat tempa wzrostu mięśniaków?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już ostatnie spodnie zaczęły być ciasnawe. Na szczęście może uda mi się załatwić od koleżanki i nie będę musiała kupować :)

Ita lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No to zaczynamy 15 tydzień ciąży :)

Milcia a czy ty nie powinnaś mieć terminu jeszcze na listopad?

201411191762.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    dzień dobry:) udanych zakupów stanikowych wam życze, ja niestety nie mam takiego problemu, ale za to rośnie niżej więc niedługo będę musiała zakupić majty dla słonia:(

Hahaha! Mi też biust urósł raptem 2cm w obwodzie i nowego stanika nie potrzebuję. Ale raczej się cieszę bo mam piersi w rozmiarze moich karmiących koleżanek, więc nie chciałabym, żeby zrobiły mi się z nich melony.

Za to po waszych pozytywnych komentarzach poleciałam do biedronsi i stałam się posiadaczem słoniowych majtek. Ja cie! Co za komfort i w nereczki będzie ciepło na jesieni! :D

Niespodzianek:), kaarolaa lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Milcia a czy ty nie powinnaś mieć terminu jeszcze na listopad?

Termin wg OM mam na 5 grudnia, ale na genetycznym wyszło, że może być na 2 grudnia :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju ale mi się pomieszało.. Przepraszam ale pomyślało mi się, że pomiędzy nami są tylko 2 dni różnicy i zastanawiałam się czemu ja listopad a ty grudzień :) gdzieś mi uciekł tydzień :)

Milcia lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ wrote:
    A czy może gin coś mówił Ci na temat tempa wzrostu mięśniaków?

Nic mi nie mówił, a ja nie zapytałam. Jeszcze przed ciążą przekopałam w tej sprawie internet. Wygląda to bardzo różnie, niektórym kobietom rosną bardziej, niektórym mniej. Mój gin przy pierwszej wizycie zmartwił się tylko tym śródściennym, na resztę machną ręką i powiedział coś w stylu "żeby pani wiedziała z jakimi mięśniakami kobiety rodzą".
    Ale na następnej wizycie trochę go pomęczę. Teraz tak się ucieszyłam, że łożysko jest w korzystnym miejscu, że o reszcie nie pomyślałam.
    Mnie też jest raźniej, ze nie jestem sama

XYZ lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ