Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam z ranka pisarki!!!
Gratuluję serdecznie udanych wizyt!!
Milcia- też dziś po nowy stanik się wybieram
Pisałyśie czy mam przepisy na chlebki-hmm, to nie takie oczywiste, bo ja wsio robię "na oko",jeżeli chodzi o chleb.
stosuję tylko zasadę żadnych suchych drożdży,żadnego mleka, woda zawsze ciepła, zaczyn zawsze ciepły.
dzis mam dzień zdjęciowy- zobaczymy ile "urosłam".
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Miłego dzionka kobietki
Ewelinka ale Ci super z tym 2 trymestrem u mnie jeszcze troszkę
Niespodzianek spokojnie niedługo wszystkie będziemy zamiast staników, majty kupowałymnie od dołu też brzuch rośnie i wczoraj okazało się, ze nie dopinam się w większość moich spódnic
ewelinka_shn, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość
-
Bajka mam to samo, wczoraj mierzyłam kilka pa spodni i w zadnych sie nie dopielam a to mialy bbyc te wieksze z mojej szafy
Staniki tez musze kupic bo aktualnie mam 1 w swoim rozmiarze
Milcia ja dzisiaj nie spie od 6 z tym,ze od kilku dni chodze spac 23 nawet 24 to ja przed ciaza wiecej spalam
Milego dnia!!
-
Część dziewczyny.
Wczoraj powiedziałeś pilnowałam mojej kuzyneczki i nie miałam czasu zdać relacji z wizyty.
Ogólnie wszystko Ok. Maluch spał, pomimo że godzinę wcześniej zjadłam czekoladę (moze za wczesnie). Na genetycznym tez spał - nie wiem czy taki leniuszek czy coś mu dolega. Mierzy prawie 9 cm, ale to taka orientacyja wielkość, bo był w przedziwnej pozie, jakby klęczał i się modlił. Lekarz powiedział, że pierwszy raz taką pozycję widzi. Spróbuję poźniej wstawić zdjęcie.
Mam odstawić luteinę, a za 2 tyg acard.
XYZ - ja mam mięśniaki. Jeden śródścienny, który najbardziej mnie martwił. Ale wczoraj okazało się, że łożysko ukształtowało się po przeciwnej stronie, więc nie będzie wpływał na jego funkcjonowanie. I dwa mięśniaki są podsurowicówkowe, jeden od strony żołądka a drugi pęcherza. No niestety rosną, na szczęscie ten typ nie zagraża dziecku, ale będzie w przyszłości uciskać narządy. I wczoraj lekarz powiedział, że przez te mięśniaki macica ma rozmiar na 17 tydzień.Ita, Zemraa, Niespodzianek:), kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Ewelinko, dziewczyny mają rację - nie ma bata, żeby pęcherz nagle zniknął, więc wszystko będzie dobrze!
A tak w ogóle, to witajcie z rana
Bajka, eforts - mam to samo. Wagowo, to nawet schudłam ok 2 kg, ale nie mieszczę się już dosłownie w żadne spodnie i całkowicie przerzuciłam się na sukienki (tylko teraz muszę pamiętać, żeby pod sukienkę na USG wkładać jakies ludzko wyglądające majtki, a nie wielkie, wygodne, nieuciskające gacie, tego już się wczoraj nauczyłam).Nie mierzyłam obwodów, ale musiało mi już sporo przybyć. No tak, ale nic dziwnego, skoro poza powiększająca się macicą mam 8cm guza...
A mój mały człowieczek chyba zostanie koneserem fastfoodów, bo każde zdrowe żarcie każe mi zwracać.
Tymczasem wczoraj wieczorem poszliśmy coś zjeść ze znajomymi i zamówiłam pizzę i colę (uznając, że skoro i tak wyrzygam, to wszystko jedno co zjem). I co? I pizza z colą się utrzymały! (W odróżnieniu od tych wszystkich sałatek, ryżowych i orkiszowych wafli, amarantusa, bakalii, truskawek, pomidorów i warzyw gotowanych na parze).
Oczywiście dzisiejszy poranny jogurt ze zdrowym musli i nektarynką też jest be.
Nic, tylko na czas ciąży w Pizza Hut powinnam się zacząć stołować
Pozdrawiam i miłego dnia życzę!Ita, Qrczak, Niespodzianek:), Bajka lubią tę wiadomość
-
Kulka41 wrote:Część dziewczyny.
XYZ - ja mam mięśniaki. Jeden śródścienny, który najbardziej mnie martwił. Ale wczoraj okazało się, że łożysko ukształtowało się po przeciwnej stronie, więc nie będzie wpływał na jego funkcjonowanie. I dwa mięśniaki są podsurowicówkowe, jeden od strony żołądka a drugi pęcherza. No niestety rosną, na szczęscie ten typ nie zagraża dziecku, ale będzie w przyszłości uciskać narządy. I wczoraj lekarz powiedział, że przez te mięśniaki macica ma rozmiar na 17 tydzień.
Kulka41, dziękuję Ci serdecznie za info! Głupio to zabrzmi, ale poczułam się raźniej. Jakby co będziemy się mogły wymieniać informacjami!
Ja mam jeden, ale wielki, rośnie na zewnątrz macicy po lewej stronie - jak jakaś paskudna narośl.
Pocieszyłaś mnie, że Twój gin też uważa, że nie ma automatycznego zagrożenia dla dziecka, z samego faktu posiadania mięśniaka, tylko zależy od jego rodzaju i położenia (bo to potwierdza zapewnienia mojego gina).
A czy może gin coś mówił Ci na temat tempa wzrostu mięśniaków?
-
Niespodzianek:) wrote:dzień dobry:) udanych zakupów stanikowych wam życze, ja niestety nie mam takiego problemu, ale za to rośnie niżej więc niedługo będę musiała zakupić majty dla słonia:(
Hahaha! Mi też biust urósł raptem 2cm w obwodzie i nowego stanika nie potrzebuję. Ale raczej się cieszę bo mam piersi w rozmiarze moich karmiących koleżanek, więc nie chciałabym, żeby zrobiły mi się z nich melony.
Za to po waszych pozytywnych komentarzach poleciałam do biedronsi i stałam się posiadaczem słoniowych majtek. Ja cie! Co za komfort i w nereczki będzie ciepło na jesieni!Niespodzianek:), kaarolaa lubią tę wiadomość
-
XYZ wrote:A czy może gin coś mówił Ci na temat tempa wzrostu mięśniaków?
Nic mi nie mówił, a ja nie zapytałam. Jeszcze przed ciążą przekopałam w tej sprawie internet. Wygląda to bardzo różnie, niektórym kobietom rosną bardziej, niektórym mniej. Mój gin przy pierwszej wizycie zmartwił się tylko tym śródściennym, na resztę machną ręką i powiedział coś w stylu "żeby pani wiedziała z jakimi mięśniakami kobiety rodzą".
Ale na następnej wizycie trochę go pomęczę. Teraz tak się ucieszyłam, że łożysko jest w korzystnym miejscu, że o reszcie nie pomyślałam.
Mnie też jest raźniej, ze nie jestem samaXYZ lubi tę wiadomość