X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita mi tez dopochwowo :) a Maluszek chcial odkopac usg :p

Ita lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Nasza Iskierka:

6tel4m.jpg

Ma już 7cm! NT 1,7

Mam wrażenie, że u mnie to do końca będa robili usg dopochwowo. Może rzeczywiście mój gin to lubi :D
    śliczny dzidziuś :)

u mnie ginek próbował dzisiaj usg przez brzuch -ale nie dał rady (słabo widoczna dzidzia) więc musiał dopochwowo :)
    a wszystkiemu winne moje fałdy tłuszczu na brzuchalu :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita jak ładnie widac :) i jaki duzy juz jest, 7 cm wow...

to tylko ja mialam dzisiaj przez brzuch robione??? ale genetyczne wydaje mi sie, ze bedzie przezpochwowo mi robil...chociaz zalezy od sprzetu i od tego jak maluch bedzie chcial wspolpracowac :)

• zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że wszystkie wizyty udane :).
    Ja mam też stresa przed swoją. Ciekawe jak długo będą sprawdzać całą trójke.
    Zazdroszczę wszystkim sennosci, ja od początku ciąży cierpię na bezsenność.

46aa9802c2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, senność to jedno, a problem ze spaniem to drugie. Ja wieczorami odpływam przy telewizorze, gdzie nigdy nie umiałam zasnąć jak coś w tle grało, a później w nocy się budzę i spać nie mogę. Wczoraj od 3 do 5 się męczyłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj robiliśmy cotygodniowe zdjęcie :) i w porównaniu do początków, to już widać brzuch :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia i będzie coraz wiekszy ;D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chodze spac o 1 w nocy i spie do 9, 10 rano...i pozniej juz nie drzemam bo nie mam takiej potrzeby.

zuza u Ciebie to bedzie nie lada wyzwanie z cala trojka :) bedzie lekarz mial zabawe :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba wraca apetyt bo napadł mnie wilczy głód hihi.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka nie przejmuj się niczym tak jak dziewczyny piszą lekarz na NFZ ma na pewno gorszy sprzęt, skoro dzieciątko w 4d miało i żołądek i pęcherz to z pewnością nie mogły one zniknąć! Naprawdę nie denerwuj się!
    karola, Ita, Zemra bardzo się cieszę, że wszystko u was w porządku
    karola pewnie kamien z serca i teraz to już tylko z uśmiechem do końca ciąży:)
    XYZ uśmiałam się przy Twoim poście:)
    Co do wyboru ginekolog czy dentysta zdecydowanie wolę ginekologa:) tak jak pisze karola w ciąży tyle razy jest się badaną a później poród i znowu badania, że jest mi już wszystko jedno, kto mnie bada byle by robił to dobrze.
    PRZEŚLICZNE MALUSZKI:)))

ewelinka_shn, Zemraa, kaarolaa lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja tez tak mam od jakiegos czasu, niby jestem spiaca a spac nie moge :( po ostatnim nocnym sikaniu o 5 rano nie mogę zasnąć :( ale to chyba normalne?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj niespodzianek, juz teraz kamien do konca spadł mi z serca :) juz nie bede sie zamartwiala bo wiem, ze wszystko jest jak trzeba :) na tym etapie najgorsze niebezpieczenstwo mineło...teraz za poltora tyg kolejne usg wiec bede ze spokojem na nie czekała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 20:16

Niespodzianek:), Ita lubią tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka ja od 4 dni nie przyjmuje duphastonu i jak na razie bdb, nic się niedzieje;
    ita mój gin oświadczył na ostatniej wizycie że dopochwowo oni z reguły badają do 15 tygodnia :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to kiedy teraz chcecie powiedzieć rodzicom? Bo z tego co pamiętam, chciałaś czekać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Milcia ja tez tak mam od jakiegos czasu, niby jestem spiaca a spac nie moge :( po ostatnim nocnym sikaniu o 5 rano nie mogę zasnąć :( ale to chyba normalne?

Nie wiem czy normalne, ale na pewno uciążliwe niestety.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Karola to kiedy teraz chcecie powiedzieć rodzicom? Bo z tego co pamiętam, chciałaś czekać.
    po tym genetycznym, czyli po 16 czerwca, bo jade do domu i juz im powiem :) zamowie koszulke na allegro z napisem WYCHODZE ZIMA i pojade w niej do domu :) zobaczymy co powiedza :D

Milcia, Niespodzianek:), Paula84, Qrczak, Zemraa, aniar lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak pokazaliśmy malutkie skarpetki, to teściowa w pierwszej chwili uśmiech, po czym chwila zwątpienia, bo nie wiedziała czy to do końca o to chodziło :)

kaarolaa, Paula84, aniar lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola super pomysł:) heh chciałabym zobaczyć miny Twoich rodziców:) A pamiętaj, że 16 mamy badania razem więc i tak pewnie będziemy panikowały:)
    Kurcze dziewczyny ja też mam problem z zasypianiem, po pierwsze jak wstaje na siku - co godzinę:/ - a po drugie jak mały się budzi na jedzonko albo mąż wstaje do pracy to nie mogę później zasnąć, przewracam się z boku na bok i nic niefajne to jest..

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek ja mam tak samo....
    Truskawki pycha:-) Najadłam się:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    booooooszzzzzeeeee tragedia... wysłałam swojego męża do sklepu po śledzie bo mi się zachciało i mówię, że chce KORECZKI bo innych nie zjem i czekam na niego pół godziny a on mi przyłazi z płatami, bleeeee, nie zasnę:(

kaarolaa, Paula84, Ita lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ