X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita mi tez dopochwowo :) a Maluszek chcial odkopac usg :p

Ita lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Nasza Iskierka:

6tel4m.jpg

Ma już 7cm! NT 1,7

Mam wrażenie, że u mnie to do końca będa robili usg dopochwowo. Może rzeczywiście mój gin to lubi :D
    śliczny dzidziuś :)

u mnie ginek próbował dzisiaj usg przez brzuch -ale nie dał rady (słabo widoczna dzidzia) więc musiał dopochwowo :)
    a wszystkiemu winne moje fałdy tłuszczu na brzuchalu :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita jak ładnie widac :) i jaki duzy juz jest, 7 cm wow...

to tylko ja mialam dzisiaj przez brzuch robione??? ale genetyczne wydaje mi sie, ze bedzie przezpochwowo mi robil...chociaz zalezy od sprzetu i od tego jak maluch bedzie chcial wspolpracowac :)

• zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super, że wszystkie wizyty udane :).
    Ja mam też stresa przed swoją. Ciekawe jak długo będą sprawdzać całą trójke.
    Zazdroszczę wszystkim sennosci, ja od początku ciąży cierpię na bezsenność.

46aa9802c2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza, senność to jedno, a problem ze spaniem to drugie. Ja wieczorami odpływam przy telewizorze, gdzie nigdy nie umiałam zasnąć jak coś w tle grało, a później w nocy się budzę i spać nie mogę. Wczoraj od 3 do 5 się męczyłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj robiliśmy cotygodniowe zdjęcie :) i w porównaniu do początków, to już widać brzuch :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia i będzie coraz wiekszy ;D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chodze spac o 1 w nocy i spie do 9, 10 rano...i pozniej juz nie drzemam bo nie mam takiej potrzeby.

zuza u Ciebie to bedzie nie lada wyzwanie z cala trojka :) bedzie lekarz mial zabawe :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba wraca apetyt bo napadł mnie wilczy głód hihi.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka nie przejmuj się niczym tak jak dziewczyny piszą lekarz na NFZ ma na pewno gorszy sprzęt, skoro dzieciątko w 4d miało i żołądek i pęcherz to z pewnością nie mogły one zniknąć! Naprawdę nie denerwuj się!
    karola, Ita, Zemra bardzo się cieszę, że wszystko u was w porządku
    karola pewnie kamien z serca i teraz to już tylko z uśmiechem do końca ciąży:)
    XYZ uśmiałam się przy Twoim poście:)
    Co do wyboru ginekolog czy dentysta zdecydowanie wolę ginekologa:) tak jak pisze karola w ciąży tyle razy jest się badaną a później poród i znowu badania, że jest mi już wszystko jedno, kto mnie bada byle by robił to dobrze.
    PRZEŚLICZNE MALUSZKI:)))

ewelinka_shn, Zemraa, kaarolaa lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja tez tak mam od jakiegos czasu, niby jestem spiaca a spac nie moge :( po ostatnim nocnym sikaniu o 5 rano nie mogę zasnąć :( ale to chyba normalne?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj niespodzianek, juz teraz kamien do konca spadł mi z serca :) juz nie bede sie zamartwiala bo wiem, ze wszystko jest jak trzeba :) na tym etapie najgorsze niebezpieczenstwo mineło...teraz za poltora tyg kolejne usg wiec bede ze spokojem na nie czekała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 20:16

Niespodzianek:), Ita lubią tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka ja od 4 dni nie przyjmuje duphastonu i jak na razie bdb, nic się niedzieje;
    ita mój gin oświadczył na ostatniej wizycie że dopochwowo oni z reguły badają do 15 tygodnia :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to kiedy teraz chcecie powiedzieć rodzicom? Bo z tego co pamiętam, chciałaś czekać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Milcia ja tez tak mam od jakiegos czasu, niby jestem spiaca a spac nie moge :( po ostatnim nocnym sikaniu o 5 rano nie mogę zasnąć :( ale to chyba normalne?

Nie wiem czy normalne, ale na pewno uciążliwe niestety.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Karola to kiedy teraz chcecie powiedzieć rodzicom? Bo z tego co pamiętam, chciałaś czekać.
    po tym genetycznym, czyli po 16 czerwca, bo jade do domu i juz im powiem :) zamowie koszulke na allegro z napisem WYCHODZE ZIMA i pojade w niej do domu :) zobaczymy co powiedza :D

Milcia, Niespodzianek:), Paula84, Qrczak, Zemraa, aniar lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak pokazaliśmy malutkie skarpetki, to teściowa w pierwszej chwili uśmiech, po czym chwila zwątpienia, bo nie wiedziała czy to do końca o to chodziło :)

kaarolaa, Paula84, aniar lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola super pomysł:) heh chciałabym zobaczyć miny Twoich rodziców:) A pamiętaj, że 16 mamy badania razem więc i tak pewnie będziemy panikowały:)
    Kurcze dziewczyny ja też mam problem z zasypianiem, po pierwsze jak wstaje na siku - co godzinę:/ - a po drugie jak mały się budzi na jedzonko albo mąż wstaje do pracy to nie mogę później zasnąć, przewracam się z boku na bok i nic niefajne to jest..

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek ja mam tak samo....
    Truskawki pycha:-) Najadłam się:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    booooooszzzzzeeeee tragedia... wysłałam swojego męża do sklepu po śledzie bo mi się zachciało i mówię, że chce KORECZKI bo innych nie zjem i czekam na niego pół godziny a on mi przyłazi z płatami, bleeeee, nie zasnę:(

kaarolaa, Paula84, Ita lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ