Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej laski ja z wrzesniowek sorki ze wam przeszkadzam ale jesli ktoras mialaby czas i checi pomoc mi wygrac konkurs na fejsie bylaby wdzieczna
https://www.facebook.com/fotografialubin/photos/a.169082586486816.42414.149827971745611/717063685022034/?type=1&comment_id=717333034995099¬if_t=like
wystarczy polubic moj komenatarz pod zdjeciem
pozdrawiam wszystkie mamusie -
Hej. Co do badan to robiłąm dziś powtórke TSH, ostatnio wyszło mi 4,32, ale gin powiedział, że to może przez b-HCG i zanim pojde do endokrynologa mam powtórzyc TSH, fT3 i 4.Oczywiście badanie na własny koszt bo lekarz prywatny i wizyta w innym wojewodztwie więc zapłaciłam 65 zł!!!
wyniki po 14 wiec jeszcze 2 godzinki w stresiku...
Wczoraj nie ogarnełam, musiałąm wybrac się z Mężem na kebeb, na szczęście do znajomej, pilnowałąm żeby suróweczka była i mało sosiku;) i kurczak a nie mieszanka Bóg wie czego....
Jest tu może jakaś Bydgoszczanka albo dziewczyna z okolic Bydgoszczy? w "mamo to ja" przeczytałam, ze 12 lipca są bezpłatne badania USG i USG 4D. -
Niespodzianek:) wrote:kitty mam krewetkowe pytanie, byłam w lidlu i są tam krewetki w kartonowym opakowaniu 250 g cena chyba 12.99 pisze na nich, że są gotowe do spożycia od razu po rozmrożeniu ale można też podsmażyć. O te Ci chodziło? bo innych tam nie znalazłam..
http://www.opinie.egospodarka.pl/zdjecia/Owoce-morza/Krewetki-koktajlowe-72626-big.jpg koktailowe sa juz obrane, male, i pewnie o te chodzilo Kitty
Sa tez tygrysie ( ja je wole ) juz bez pancerza http://www.opinie.senior.pl/zdjecia/Owoce-morza/Krewetki-tygrysie-3984-big.jpg jedynie trzeba z nich zdjac tylko koncowke pancerza - tam gdzie jest ogonekNiespodzianek:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzieki karola za wytlumaczenie...no wlasnie mam Rh- i po pierwszym poronieniu dostalam zastrzyk z immunoglobuliny anty-D ...wiedzialam, ze to cos z krwia, ale nie wiedzialam dokladnie o co biega...teraz mnie cena zastanawia, bo oczywiscie chodze prywatnie, wiec i prywatnie wyniki musze robic...
a ja juz obiadek wcinam, pycha schabowy, ale najbardziej smakuje mi mizeria -
Niespodzianek ja też mimo RH+ miałam robione przeciwciała.
Zuzana lekarz proponował mi test PAPPA, ale nie widzę sensu robienia. Jestem przed 30, w rodzinie nie mam obciążeń genetycznych a USG wyszło prawidłowo. Co ma być to będzie, przecież jakby nawet wyszła jakaś choroba to nie podniosłabym ręki na mojego małego ludzia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 13:03
-
nick nieaktualnyja na poczatku myslalam, zeby zrobic pappa ale jesli usg wyjdzie dobrze to sobie daruje, nie chce 250 zł wywalac niepotrzebnie....
u mnie jest "-" u meza "+" wiec musze miec te przeciwciala...jeszcze myslalam zrobic ten konflikt plytkowy, mam czas do 18 tyg...porozmawiam z lekarzem i bede wiedziala na czym stoje... -
nick nieaktualny
-
Hejj
Gratuluje wczorajszym wizyt:) piękne dzieciaczki!
u mnie ostatnio dramat z lekką masakrą. Wymioty wróciły. W środę wieczorem zwróciłam kanapkę. Wczoraj wieczorem fast fooda. Pół nocy nie spałam bo byłam głodna a nie mogłam nic zjeść bo rano miałam badanie glukozy. Dziś po badaniach zjadłam kanapkę i ją też zwróciłam...położyłam się na godzinkę ale byłam głodna i nie mogłam wyleżeć...poszłam na dwór z piesiem i było tak gorąco i tak słońce paliło, że zaczęłam się słaniać na nogach - tak słaba byłam...wróciłam i chciałam zrobić jedzonko piesiowi...ale zapomniałam że zapach surowego kurczaka mnie odrzuca...więc tylko go zwąchałam i biegiem do wc ale nie miałam czym zwymiotować, więc po prostu przez 5 min mną telepało jakbym wściekliznę miała...
teraz zjadłam pół grejpfruta i jest na razie ok - nadal jestem słaba..a muszę jeszcze upiec dziś tort na urodziny dla mojej chrześnicy...
boli mnie brzuch i lewy jajnik - ale to pewnie od tego telepania, jestem padnięta i słaba ;(
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualny
-
Marimiko biedna jesteś- wysyłam pozytywne prądy i przytulasy wirtualne, trzymaj się w końcu będzie lepiej
-
dzięki - jesteście kochane:*
na razie zjadłam grejpfruta - trzymajcie kciuki by się utrzymał w żołądku...aniar lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci