X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Hejj

Gratuluje wczorajszym wizyt:) piękne dzieciaczki!

u mnie ostatnio dramat z lekką masakrą. Wymioty wróciły. W środę wieczorem zwróciłam kanapkę. Wczoraj wieczorem fast fooda. Pół nocy nie spałam bo byłam głodna a nie mogłam nic zjeść bo rano miałam badanie glukozy. Dziś po badaniach zjadłam kanapkę i ją też zwróciłam...położyłam się na godzinkę ale byłam głodna i nie mogłam wyleżeć...poszłam na dwór z piesiem i było tak gorąco i tak słońce paliło, że zaczęłam się słaniać na nogach - tak słaba byłam...wróciłam i chciałam zrobić jedzonko piesiowi...ale zapomniałam że zapach surowego kurczaka mnie odrzuca...więc tylko go zwąchałam i biegiem do wc ale nie miałam czym zwymiotować, więc po prostu przez 5 min mną telepało jakbym wściekliznę miała...

teraz zjadłam pół grejpfruta i jest na razie ok - nadal jestem słaba..a muszę jeszcze upiec dziś tort na urodziny dla mojej chrześnicy...

boli mnie brzuch i lewy jajnik - ale to pewnie od tego telepania, jestem padnięta i słaba ;(

Kochana, współczuję Ci bardzo, bo znam to z autopsji... 50przytula.gif
    Ale już kończysz 12 tydzień,to może niedługo Ci przejdzie...

• XYZ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście: kciukam za grejpfruta!

Marimiko lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko ja jestem w 15 tyg i ciagle wymiotuje ale ale wczotlraj i dzis wycisnelam korzen imbiru do soku/ herbaty i dzisiaj jeszcze ani razu :) takze nie wiem czy to uplyw czasu czy imbir :) ale polecam i warto sprobowac!!!

Mi lekarz zlecil zarazem grupe krwi i te przciwciala, wyszlo ok mam B rh+
    Nie wiem czy wziac od lekarza skierowania na kile? Bo nie robilam. Wy robilyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 14:09

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonię do dentysty dla dzieci i dostaję info,że mają kontrakt na nfz do końca czerwca i nie zapisują już wrrr Mam dzwonić pod koniec czerwca to jakieś nieporozumienie w tej Polsce

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Bajka minie prędko ;)
    Ja teraz się modle by w poniedziałek bylo widać żołądek i pęcherz... normalnie spać przez to nie mogłam.

Narządy nie znikają, nie ma mowy więc na pewno zobaczysz w poniedziałek na lepszym sprzęcie :)zobaczysz

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Bajka mam to samo, wczoraj mierzyłam kilka pa spodni i w zadnych sie nie dopielam a to mialy bbyc te wieksze z mojej szafy :)
    Staniki tez musze kupic bo aktualnie mam 1 w swoim rozmiarze :/

Milcia ja dzisiaj nie spie od 6 z tym,ze od kilku dni chodze spac 23 nawet 24 to ja przed ciaza wiecej spalam :)

Milego dnia!!

wywalamy spodnie :) trzeba by się na sukienki przerzucić i też pomyślałam, że ważne żebyśmy w ciąży się czuły kobieco i seksownie z brzuszkiem :D i dużymi cyckami :D a jak ;) mamy się sobie podobać wtedy wszyscy zauważą że od nas promienieje i dobrze :)

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kily nie robilam, ale nia sie nie przejmuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja chetnie bym pochodzila w sukienkach ale pogoda jest taka, ze nawet w spodniach mi zimno...zaraz lato sie zacznie a w pogodzie tego nie widac...

Bajka lubi tę wiadomość

• julianna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) ewka89 ja jestem z okolic Torunia, ale zaciekawił mnie Twój post czy jest w gazecie podany numer rejestracji?

ja robię test papa i usg, z mezem czytalismy o tym i po usg jest 70% pewności a po usg i krwi ok 95%, moj gin akurat ma certyfikat do tego więc nam to tłumaczył przy okazji nie muszę się wbijać w koszty bo on mi kolejną wizytę kontrolną odbębnia, mówił, że jestem młoda więc mnie nie skieruje więc nasza wola czy chcemy czy nie, a najpierw muszę zbadać krew a potem idę na usg do niego on wtedy ma już moje wyniki i analizuje to na podstawie jakiegoś londyńskiego programu ogólnie stosowanego na świecie albo w europie. no zobaczymy co z tego wyjdzie :)

była mowa o zachciankach.. ja nie mam raczej występuje u mnie brak apetytu na niektóre produkty.

co do ciuszków to najgorzej jak wrócę do pracy wtedy zacznę chodzić w sukienkach, leginsach i dzisach dla mam z pasem na brzuchu, ale jak na razie sa na mnie za luźne, ale plus nie uciskają gdy siedzi się 8h przed biurkiem i gniecie brzuchol :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    lece po Maniulke do przedszkola, jestem taka ciekawa jak bylo na wycieczce:)
    rano padalo a teraz piekne slonce a ona w kaloszach :/

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna Organizuje to Fundacja "Szęśliwe macierzyństwo" i magazyn Mamo to ja. Z tego co sie doczytałam, to badania USG, USG 4D i Konsultacje medyczne są bezpłatne. Miejsce troche dziwne bo to Galeria Pomorska w Bydgoszczy na Fordonskiej 141.
    Nie ma zapisów wcześniejszych na badania tylko decyduje kolejność zgłoszeń w tym dniu. Nie podali niestety godziny, ale jak będę bliżej tej daty w Bydgoszczy to postaram się jeszcze dokładnie dowiedzieć i dam Ci znać.
    W magazynie podana jest strona http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/strefa-rodzinna/szczesliwa-mama/ gdzie są podane jeszcze inne miasta które organizują taką akcję. tu akurat o Bydgoszczy nie wspomnieli. Pewnie jeszcze za wcześnie, bo np w Rumi organizują 30 sierpnia a na stronce tez jeszcze tego nie podali.

4dbc34fc83.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie ciśnienia, za każdym razem na wizycie mam spore (147/77 i 154/84), gin kazała mi kupić ciśnieniomierz i mierzyć w domu, wstyd się przyznać ale dopiero dziś kupiłam i mierzę a tu 111/62. Chyba trochę niskie co?
    I przyznam, że chodzę śpiąca, zmęczona, pobolewa mnie głowa...
    Niestety ja mam problem z piciem po prostu nie chce mi się pić. Żeby wypić 1,5 litra to się muszę cały dzień pilnować a jak tylko przestanę to pół litra wypiję (czystej wody, ale herbat soków też mało co...)...

Miałam tak samo, na wizycie u gina 140/90 ale mówiłam mu że zazwyczaj mam niskie max do 125/80 i kazał mi mierzyć w domu regularnie, bo w gabinecie zestresowane jesteśmy i nie jest to miarodajne.
    Też mam problem z piciem. Pije wodę w sumie na siłę i po niegazowanej mam jeszcze odruch wymiotny. Masakra. Szkoda że gazowanej nie można :(

Martaaa lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam narazie cisnienie w normie na szczescie, glownie w szpitalu mi mierzyli...a jak pojade do rodzicow to pozycze sobie od nich cisnieniomerz i wtedy bede mierzyla codziennie.

• julianna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie bydgoszczy znalazłam to http://www.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/bezplatne-badania-usg-i-usg-4d-w-bydgoszczy,
    ciekawe czy będzie duże zainteresowanie...hmm trzeba przemyśleć

ja na wizytach lekarskich mam zawsze wyzsze cisnienie, zawsze sie tlumacze, ze normalnie to nie mam takiego

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki wytlumaczcie mi jedno.
    dzis jest swiatowy dzien pocalunku a jak mysle o nim albo wogole o dotyku to mi sie plakac chce. nie chce nawet z emem rozmawiac a co dopiero pocalunek czy przytulanie.wczoraj em smarowal mi brzuch oliwka a ja sie odwrocilam i plakalam

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haa!!! jak tylko poczułam się lepiej zabrałam się do pieczenia:) od ponad 2 miesięcy nic nie piekłam:) spody na tort się studzą :) w między czasie zabrałam się za sernik na zimno - w lodówce sobie tężeje ;) teraz czas na obiad: ryz z warzywami w sosie słodko-kwaśnym dla mnie a z dodatkiem jeszcze kurczaka dla męża :D a potem będzie czas na krem do tortu i jego dekorowanie :D i dekoracja truskawkami i galaretką serniczka - i can't wait!!! mam nadzieję, że się uda ;) pochwalę się oczywiście po zakończeniu:)

Furia lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 - mi czasem też tak się dzieje - czuję się niezbyt atrakcyjna - mini wieloryb a to dopiero początek - libido -10000 - mimo że che ale nie mam ochoty:/

a dziś pierwsze rozstępy na boczku się pojawiły - i żaden krem mi nie dopomógł...taka ma uroda...po porodzie będę wygląda jak jedna wielka glizda..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 trudne to jest wiem, ale ja też często się tak czuje. Huśtawki nastrojów nie do opisania,mam wrażenie, że nie mam się w co ubrać, że we wszystkim wyglądam jak słoń, że mój mąż mnie nie kocha itd itd itd po czym potrafię mieć ekstra humor a za godzinę to samo. O ile w poprzedniej ciąży chciałam by trwała i trwała o tyle teraz nie mogę się doczekać porodu

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym zjadla domowy tort!!

Juliana mi gin mowil, ze usg daje 93% a test dodatkowe 5% no ale moze jak Twoj jest specjalista to wie lepiej.

Ja tam zdania do testu papa nie zmienie, bez wskazan z usg to tylko prawdoodobienstwo ktore nie wiele by wnioslo w moje zycie. Jak jest wskazanie z usg to moze warto zmniejszyc to prawdopodobienstwo a tak to nie wisdze sensu. Oczywiscie to tylko moje zdanie i rozumiem ze sa tez odmienne :)

Bajka ostatnio poszlam kupic jakas kiecke na co dzien to wrocilam z elegancka z ktorej zaraz wyrosne a zalozylam ja na obiad z okazji rocznicy slubu i pewnie wiecej jej nie zaloze:(

Bajka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ