Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Marimiko wrote:Hejj
Gratuluje wczorajszym wizyt:) piękne dzieciaczki!
u mnie ostatnio dramat z lekką masakrą. Wymioty wróciły. W środę wieczorem zwróciłam kanapkę. Wczoraj wieczorem fast fooda. Pół nocy nie spałam bo byłam głodna a nie mogłam nic zjeść bo rano miałam badanie glukozy. Dziś po badaniach zjadłam kanapkę i ją też zwróciłam...położyłam się na godzinkę ale byłam głodna i nie mogłam wyleżeć...poszłam na dwór z piesiem i było tak gorąco i tak słońce paliło, że zaczęłam się słaniać na nogach - tak słaba byłam...wróciłam i chciałam zrobić jedzonko piesiowi...ale zapomniałam że zapach surowego kurczaka mnie odrzuca...więc tylko go zwąchałam i biegiem do wc ale nie miałam czym zwymiotować, więc po prostu przez 5 min mną telepało jakbym wściekliznę miała...
teraz zjadłam pół grejpfruta i jest na razie ok - nadal jestem słaba..a muszę jeszcze upiec dziś tort na urodziny dla mojej chrześnicy...
boli mnie brzuch i lewy jajnik - ale to pewnie od tego telepania, jestem padnięta i słaba ;(
Kochana, współczuję Ci bardzo, bo znam to z autopsji...
Ale już kończysz 12 tydzień,to może niedługo Ci przejdzie...
-
Marimiko ja jestem w 15 tyg i ciagle wymiotuje ale ale wczotlraj i dzis wycisnelam korzen imbiru do soku/ herbaty i dzisiaj jeszcze ani razu
takze nie wiem czy to uplyw czasu czy imbir
ale polecam i warto sprobowac!!!
Mi lekarz zlecil zarazem grupe krwi i te przciwciala, wyszlo ok mam B rh+
Nie wiem czy wziac od lekarza skierowania na kile? Bo nie robilam. Wy robilyscie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 14:09
-
ewelinka_shn wrote:Bajka minie prędko
Ja teraz się modle by w poniedziałek bylo widać żołądek i pęcherz... normalnie spać przez to nie mogłam.
Narządy nie znikają, nie ma mowy więc na pewno zobaczysz w poniedziałek na lepszym sprzęcie :)zobaczyszewelinka_shn lubi tę wiadomość
-
eforts wrote:Bajka mam to samo, wczoraj mierzyłam kilka pa spodni i w zadnych sie nie dopielam a to mialy bbyc te wieksze z mojej szafy
Staniki tez musze kupic bo aktualnie mam 1 w swoim rozmiarze
Milcia ja dzisiaj nie spie od 6 z tym,ze od kilku dni chodze spac 23 nawet 24 to ja przed ciaza wiecej spalam
Milego dnia!!
wywalamy spodnietrzeba by się na sukienki przerzucić i też pomyślałam, że ważne żebyśmy w ciąży się czuły kobieco i seksownie z brzuszkiem
i dużymi cyckami
a jak
mamy się sobie podobać wtedy wszyscy zauważą że od nas promienieje i dobrze
kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej
ewka89 ja jestem z okolic Torunia, ale zaciekawił mnie Twój post czy jest w gazecie podany numer rejestracji?
ja robię test papa i usg, z mezem czytalismy o tym i po usg jest 70% pewności a po usg i krwi ok 95%, moj gin akurat ma certyfikat do tego więc nam to tłumaczył przy okazji nie muszę się wbijać w koszty bo on mi kolejną wizytę kontrolną odbębnia, mówił, że jestem młoda więc mnie nie skieruje więc nasza wola czy chcemy czy nie, a najpierw muszę zbadać krew a potem idę na usg do niego on wtedy ma już moje wyniki i analizuje to na podstawie jakiegoś londyńskiego programu ogólnie stosowanego na świecie albo w europie. no zobaczymy co z tego wyjdzie
była mowa o zachciankach.. ja nie mam raczej występuje u mnie brak apetytu na niektóre produkty.
co do ciuszków to najgorzej jak wrócę do pracy wtedy zacznę chodzić w sukienkach, leginsach i dzisach dla mam z pasem na brzuchu, ale jak na razie sa na mnie za luźne, ale plus nie uciskają gdy siedzi się 8h przed biurkiem i gniecie brzuchol
-
julianna Organizuje to Fundacja "Szęśliwe macierzyństwo" i magazyn Mamo to ja. Z tego co sie doczytałam, to badania USG, USG 4D i Konsultacje medyczne są bezpłatne. Miejsce troche dziwne bo to Galeria Pomorska w Bydgoszczy na Fordonskiej 141.
Nie ma zapisów wcześniejszych na badania tylko decyduje kolejność zgłoszeń w tym dniu. Nie podali niestety godziny, ale jak będę bliżej tej daty w Bydgoszczy to postaram się jeszcze dokładnie dowiedzieć i dam Ci znać.
W magazynie podana jest strona http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/strefa-rodzinna/szczesliwa-mama/ gdzie są podane jeszcze inne miasta które organizują taką akcję. tu akurat o Bydgoszczy nie wspomnieli. Pewnie jeszcze za wcześnie, bo np w Rumi organizują 30 sierpnia a na stronce tez jeszcze tego nie podali. -
Martaaa wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie ciśnienia, za każdym razem na wizycie mam spore (147/77 i 154/84), gin kazała mi kupić ciśnieniomierz i mierzyć w domu, wstyd się przyznać ale dopiero dziś kupiłam i mierzę a tu 111/62. Chyba trochę niskie co?
I przyznam, że chodzę śpiąca, zmęczona, pobolewa mnie głowa...
Niestety ja mam problem z piciem po prostu nie chce mi się pić. Żeby wypić 1,5 litra to się muszę cały dzień pilnować a jak tylko przestanę to pół litra wypiję (czystej wody, ale herbat soków też mało co...)...
Miałam tak samo, na wizycie u gina 140/90 ale mówiłam mu że zazwyczaj mam niskie max do 125/80 i kazał mi mierzyć w domu regularnie, bo w gabinecie zestresowane jesteśmy i nie jest to miarodajne.
Też mam problem z piciem. Pije wodę w sumie na siłę i po niegazowanej mam jeszcze odruch wymiotny. Masakra. Szkoda że gazowanej nie możnaMartaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
odnośnie bydgoszczy znalazłam to http://www.wirtualnemedia.pl/centrum-prasowe/artykul/bezplatne-badania-usg-i-usg-4d-w-bydgoszczy,
ciekawe czy będzie duże zainteresowanie...hmm trzeba przemyśleć
ja na wizytach lekarskich mam zawsze wyzsze cisnienie, zawsze sie tlumacze, ze normalnie to nie mam takiego
-
kobitki wytlumaczcie mi jedno.
dzis jest swiatowy dzien pocalunku a jak mysle o nim albo wogole o dotyku to mi sie plakac chce. nie chce nawet z emem rozmawiac a co dopiero pocalunek czy przytulanie.wczoraj em smarowal mi brzuch oliwka a ja sie odwrocilam i plakalamMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
haa!!! jak tylko poczułam się lepiej zabrałam się do pieczenia:) od ponad 2 miesięcy nic nie piekłam:) spody na tort się studzą
w między czasie zabrałam się za sernik na zimno - w lodówce sobie tężeje
teraz czas na obiad: ryz z warzywami w sosie słodko-kwaśnym dla mnie a z dodatkiem jeszcze kurczaka dla męża
a potem będzie czas na krem do tortu i jego dekorowanie
i dekoracja truskawkami i galaretką serniczka - i can't wait!!! mam nadzieję, że się uda
pochwalę się oczywiście po zakończeniu:)
Furia lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
karola88 - mi czasem też tak się dzieje - czuję się niezbyt atrakcyjna - mini wieloryb a to dopiero początek - libido -10000 - mimo że che ale nie mam ochoty:/
a dziś pierwsze rozstępy na boczku się pojawiły - i żaden krem mi nie dopomógł...taka ma uroda...po porodzie będę wygląda jak jedna wielka glizda..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
karola88 trudne to jest wiem, ale ja też często się tak czuje. Huśtawki nastrojów nie do opisania,mam wrażenie, że nie mam się w co ubrać, że we wszystkim wyglądam jak słoń, że mój mąż mnie nie kocha itd itd itd po czym potrafię mieć ekstra humor a za godzinę to samo. O ile w poprzedniej ciąży chciałam by trwała i trwała o tyle teraz nie mogę się doczekać porodu
-
Jak ja bym zjadla domowy tort!!
Juliana mi gin mowil, ze usg daje 93% a test dodatkowe 5% no ale moze jak Twoj jest specjalista to wie lepiej.
Ja tam zdania do testu papa nie zmienie, bez wskazan z usg to tylko prawdoodobienstwo ktore nie wiele by wnioslo w moje zycie. Jak jest wskazanie z usg to moze warto zmniejszyc to prawdopodobienstwo a tak to nie wisdze sensu. Oczywiscie to tylko moje zdanie i rozumiem ze sa tez odmienne
Bajka ostatnio poszlam kupic jakas kiecke na co dzien to wrocilam z elegancka z ktorej zaraz wyrosne a zalozylam ja na obiad z okazji rocznicy slubu i pewnie wiecej jej nie zaloze:(Bajka lubi tę wiadomość