X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech te huśtawki.. niestety u mnie też są, co niestety wpływa na wszczynanie pretensjonalnych rozmów z partnerem, a on wykończony po pracy często nie ogarnia o co mi chodzi, libido niestety spadło, ale akurat w tym temacie mąż czeka na powrót..ech i czasem zwyczajnie mam ochotę się poryczeć z byle powodu

Ewka89 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola to hormony, dobrze wierz, ze nad tym nie panujesz i to nie od Ciebie zalezy, raz jest lepiej raz gorzej i tak moze byc do konca, ale nie musi...

• karola88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czuje sie zbytnio gruba. mezowi sie podobam tymbardziej w ciazy, on chclialby zebym caly czaa nago chodzila przy nim bo kocha patrzec na brzuszek i na balony:p

ja poprostu mam obrzydzenie, plakac mi sie chce. siedze teraz na placu zabaw, Maniulka sie bawi i co chwile mamo wsadz mnie na hustawke (chociaz sama umie) mamo podsadz, mamo lap itp itd a ja migam sie jak u mniem bo mam lzy w oczach. masakra

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem... moje libido spadło w skali 1 do 10... przytulac się uwielbiam, całowac też, ale więcej... ciężko :/ szkoda mi troche mojego Męża, ale na szczeście mam w Nim wsparcie :)

co do płaczu... z byle powodu, o każdej porze, a za chwile uśmiech od ucha do ucha..... Kto by tam Nas ciężaróweczki zrozumiał :)

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam zapytać lekarza, czy już mogę. Ale tak sobie myślę, że jak wszystko w porządku to raz czy dwa nie zaszkodzi. Moje libido co prawda równe zeru i wcale mi nie zależy. Ale mój TŻ chodzi po ścianach.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Jak ja bym zjadla domowy tort!!

Juliana mi gin mowil, ze usg daje 93% a test dodatkowe 5% no ale moze jak Twoj jest specjalista to wie lepiej.

Ja tam zdania do testu papa nie zmienie, bez wskazan z usg to tylko prawdoodobienstwo ktore nie wiele by wnioslo w moje zycie. Jak jest wskazanie z usg to moze warto zmniejszyc to prawdopodobienstwo a tak to nie wisdze sensu. Oczywiscie to tylko moje zdanie i rozumiem ze sa tez odmienne :)

Bajka ostatnio poszlam kupic jakas kiecke na co dzien to wrocilam z elegancka z ktorej zaraz wyrosne a zalozylam ja na obiad z okazji rocznicy slubu i pewnie wiecej jej nie zaloze:(

też tak mam z zakupami :/ ostatnio kupiąłm ładną sukienkę pochodzę troszkę ale jak brzuszek będzie większy to szkoda mi ja rozciągać więc trzeba się będzie za czymś szerszym rozejrzeć :)albo idę po coś do sklepu a wracam z czymś innym :/ :)

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh em przyszedl dal bukiet pieknych bialych roz, on zawsze znajdzie okazje , a ja ehhh szkoda gadac :(;(

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w sierpniu wesele u kolezanki i ciekawe kiedy kupie sobie sukienke, pewnie nie predzej niz przed samym weselem...i obym dobrze sie czula, bo chce sie troche wybawic, potanczyc, powyglupiac :)

co do libido to ja mam dosc duze, ale nie moge korzystac, jak pojade na genetyczne to niech maz sie pyta lekarza czy mozemy czy nie??? jemu bardziej sie chce :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 18:03

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pod koniec sierpnia też się bawię na weselu... Miałam być świadkową, ale jak szwagierka dowiedziała się o mojej ciąży to wyczytała mnóstwo zabobonów i poprosiła mojego Męża żeby był jej świadkiem...

4dbc34fc83.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, czy u Was dzisiaj też tak paskudnie za oknem? Nic się nie chce. Ledwie się zmusiłam, żeby posprzątać łazienkę, bo jutro mam dzień pełen klientek na paznokietki i nie będę miała kiedy zabrać się za porządki. ...ale się zmachałam! :) Powiedzcie mi proszę, jak tam Wasze objawy? Jeśli zaczęły Was opuszczać to w którym tyg? Wciąż chodzi mi to po głowie, bo ostatnio ani nie pobolewa mnie podbrzusze, piersi tyci-tyci, jedynie zgaga daje mi do wiwatu! Jestem w 10t 5d i zastanawiam się czy to normalne. W zasadzie ten problem powtarza się co jakiś czas, generalnie nurtuje mnie tydzień po każdym usg :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ja od początku nie mam objawow albo są bardzo słabe.

Zazdroszczę Wam wesel.. tez bym się gdzieś chętnie pobawila ale nic się nie szykuje... dopiero w przyszłe wakacje

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja tez nie mam praktycznie objawow, a bole brzucha trafialy sie do 10 tyg, teraz mam spokoj...

u mnie jest jedno co roku, tak juz od 6 lat :) ale chyba za rok wesela nie bedzie, bo nie ma komu sie chajtac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pogody to jest okropna....przed poludniem przeszla burza, a teraz wisza chmury i pewnie w nocy popada...ale na jutro podobno pogoda sie szykuje :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    ja pod koniec sierpnia też się bawię na weselu... Miałam być świadkową, ale jak szwagierka dowiedziała się o mojej ciąży to wyczytała mnóstwo zabobonów i poprosiła mojego Męża żeby był jej świadkiem...

Ja będę świadkową na ślubie u mojej siostry w sierpniu :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, za rok nie będzie wesela, ale za to będą chrzciny! ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Karola, za rok nie będzie wesela, ale za to będą chrzciny! ;)
    ja chrzciny wlasnie planuje na Wielkanoc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja będę świadkową na ślubie u mojej siostry w sierpniu :)
    moja kuzynka w ciazy zostala chrzestna synka mojej siostry, a tez mowili ze nie dobrze, ze zabobony...i co i jeden maluch i drugi zdrowo sie chowaja i nic im nie jest. ja mam zabobony gleboko gdzies

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wczoraj i dziś pogoda piękna, tylko mi się na podwórku siedziec nie chce, jak tak dalej pojdzie to wysiedze dziure na kanapie przed tv. Dobrze że Mąż ma weekendy wolne, już on sie za mnie weźmie.. Czeka mnie aktywny weekend, jak to na budowie, ogródek nie rozumie że jestem w ciąży :P

4dbc34fc83.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj cały dzień piękna pogoda :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moja kuzynka w ciazy zostala chrzestna synka mojej siostry, a tez mowili ze nie dobrze, ze zabobony...i co i jeden maluch i drugi zdrowo sie chowaja i nic im nie jest. ja mam zabobony gleboko gdzies
    i to jest dobre podejście. ja w ta wielkanoc bylam chrzestną u córeczki kuzyna, dzień przed chrzcinami powiedziałam im że "chyba" jestem w ciąży. Nie zdążyli poszukac zabobonów w internecie, ale na chrzcinach się zaczeło, czego to nie można :P
    kilka z najgłupszych : Dziecko będzie nadmiernie owłosione, jeśli jego matka często ma w ciąży zgagę lub... przytula się do włochatego psa, a łyse – jeśli się depiluje

nie kochasz się z mężem 2 miesiące przed rozwiązaniem, by dziecku nie ropiały oczka

nie patrzysz przez wizjer w drzwiach lub żadną inną dziurkę, by nie było zezowate
    po prostu boki zrywac!

kaarolaa, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

4dbc34fc83.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ