X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja sie nauczylam gotowac majac 15 lat...takie jest zycie na gospodarce, kiedy rodzice w polu lub w pracy. dzieci staja sie szybciej dorosle...ja jestem najstarsza i musialam sie zajmowac 4 mlodszego rodzenstwa, bo babcia nie zawsze dawale rade...a pozniej jeszcze zwierzeta oporzadzic i w polu pomoc zwlaszcza latem i jesienia...ale kocham to zycie na wsi, jest ciezkie ale cudowne :)

zazdroszczę...

kaarolaa lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia to pamietaj zeby kurczaka kurczaka gotowac dlugo na malym ogniu i wrzucac go do zimnej wody :) moja ulubiona zupa!!!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola masz rację, ciężkie ale piękne :)
    ale docenia się to dopiero później, ja kiedyś byłam wściekła że koleżanki mają tyle czasu wolnego a ja musze pomagac na polu. chociaż najbardziej lubiłam i lubię żniwa :D

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam parowki :) to jedyne mieso jakie jem w ciazy, oczywiscie kurczak na obiad tez czy schabowy...ale szynek i kielbas nie rusze...jakos mnie nie ciagnie :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam na spacerze z malym po mleko. Potem poszlismy do nastepnej sasiadki poskakal sobie na trampolinie :-D Ja tez bym poskakala niezla frajda na tym :-D Kiedys z kumpela skakalysmy.
    No a teraz zaczynam mundial :-D Kocham pilke nozna i kocham Brazylie :-* Moj maz nie lubi pilki. Tv moj bo on chodzi do pracy. A teraz spi u tesciowej w tym tygodniu. Po nockach, w dzien to za duzo sie nie wyspi.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol ja tez wczesnie nauczylam sie gotowac ale podziwiam za organizacje :)

Bajka moze moje dziecko przypomnialo mi ze oboje nie lubimy mojego spagetti :) nie wiem dlaczego u kogos lubie za swoim nie przepadam ale chcialam byc mila dla meza :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uwielbiam Brazylię :) to dziś czeka nas miły wieczór :)ja też lubię piwo przy takiej okazji ale trzeba się obejść smakiem i zadowolić wodą i orzeszkami:)

Bogusiar80, kaarolaa lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka89 wrote:
    Karola masz rację, ciężkie ale piękne :)
    ale docenia się to dopiero później, ja kiedyś byłam wściekła że koleżanki mają tyle czasu wolnego a ja musze pomagac na polu. chociaż najbardziej lubiłam i lubię żniwa :D
    a ja uwielbiam prace tam, majac 12 lat nauczylam sie doic krowy, praktycznie sama zajowalam sie zwierzetami bo tata wyjezdzal do pracy za granice, mama tez pracowala, rano ona oporzadzila wszystko bo my do szkoly chodzilismy i szla do pracy, ale po poludniu gospodarstwo było moje :) mialam kroliki, golebie, kury, kaczki :) nawet swinki raz z butelki wykarmilam, mialam 3 :) a teraz mieszkam w miescie i jest mi zle tutaj :( ale jak tylko przyjede na kilka dni to zawsze pomoge w pracy...teraz juz nic nie zrobie, az do wiosny...
    acha i skonczylam szkole rolnicza i moj maz tez, kiedys wrocimy na wies i zalozymy jakies male gospodarstwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:21

Bajka, Ita, Qrczak lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kogos zawsze lepiej smakuje :-D Ja tak mam czasami :-D

• Bajka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Karol ja tez wczesnie nauczylam sie gotowac ale podziwiam za organizacje :)

Bajka moze moje dziecko przypomnialo mi ze oboje nie lubimy mojego spagetti :) nie wiem dlaczego u kogos lubie za swoim nie przepadam ale chcialam byc mila dla meza :)

hehehehe nieźle :))))

eforts lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    ja też uwielbiam Brazylię :) to dziś czeka nas miły wieczór :)ja też lubię piwo przy takiej okazji ale trzeba się obejść smakiem i zadowolić wodą i orzeszkami:)
    popcorn by sie przydał teraz, co :) ja kiedys ogladalam pilke, teraz jak nasi sa na dnie to mam dosyc pilki noznej

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wszyscy wola piwo :-P a ja wole johny walker z cola i lodem, albo drinka z lodem ewentualnie wlasnej robory malibu czy cytrynowka. Mniam. Bedzie w przyszlym roku ;-)

Bajka lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego lubię Brazylię :) aa popcorn teraz byłby normalnie strzał w 10 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:25

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o alkohol to ja uwielbiam vermuty :) wino mi najlepiej wchodzi :) i nie choruje po nim...

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Brazylia mistrzem swiata. Tylko, zeby mecze nie byly nerwowe. Ale nasi nie graja wiec, az takich nerwow nie bedzie hahaha

• Bajka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Bajka wszyscy wola piwo :-P a ja wole johny walker z cola i lodem, albo drinka z lodem ewentualnie wlasnej robory malibu czy cytrynowka. Mniam. Bedzie w przyszlym roku ;-)

a mnie oprócz piwa bardzo winka brakuje półsłodkiego czerwonego mmmmmmm rok temu z Francji naprzywoziliśmy win cała masę i czekają sobie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 21:30

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tyle zwierzat nie było niestety, jak ja byłam mała to były tylko świnki i pare krówek, a miałam brata starszego i to wszystko było jego obowiązkiem. My dziewczyny byłyśmy bardziej od pracy w domu. Chociaz nazekac nie moge bo byłam najmłodsza i zawsze mi się upiekło. taka troche córeczka tatusia do dziś :D nawe tatuś jutro jedzie ze mną do lekarza, żeby córci po drodze nic sie nie stało, bo mąż niestety w pracy :(

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko chyba popcorn mi zaszkodzil...mdli mnie

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka winka sie doczekaja ;-)
    Ja jestem tak za pilka nozna, ze w 2010 na final mundialu w niedziele- zapowiedzialam kierownikowi, ze nie bedzie mnie na 22-a w pracy. Ze bede jak sie mecz skonczy. A ze byla dogrywka i rzuty karne to do pracy dotarlam kolo 23-30 :-D

Bajka lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi się niechce... musze się wykompac i umyc wlosy... ostatnio nienawidzę ich myc....

w57vpc0zcrqzma1r.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ