Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha! Dziewczyny ale zaskoczenie bo widzę, że mamy ze sobą wiele wspólnego. Szczególnie z Kaarolą
Po pierwsze- Też chodzi za mną popcorn od jakiegoś czasu. Ale z braku laku właśnie wsunęłam kanapki z masłem i ogórkiem
po drugie- tez jestem ze wsi i dość wcześnie życie nauczyło mnie wielu prac takich jak gotowanie, pielenie, .. i dojenie krów. Aż sobie ze śmiechem przypomniałam w jaki sposób nauczyłam się doić krowy. Miałam jakieś 13 lat rodzice wyjechali na weekend do rodziny moi bracia ( wtedy kawalerowie 20 i 21 lat) mieli doić krowy ale że woleli szykować się na dyskotekę to zaproponowałam, że ja wydoję za pieniądze - 10 zł/dojenie.
po trzecie - też jestem fanką pilki nożnej tyle ze z powodu słabej gry naszej reprezentacji ostatnio oglądam jedynie Ligę Mistrzów. Ale od razu piszę Brazylii nie lubię i będę kibicować Chorwatom choć wiem że mają sporo mniejsze szanse.
Miłego wieczorukaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Naskrobałyście dzisiaj strasznie dużo, nie mam siły nadrobić wszystkiego, głowa mi pęka idę spać mam nadzieje bo ostatnio to również sprawia kłopot. Rzuciło mi się w oczy coś o pieluchach ja używam pampersów, dady nie toleruje bo jak dla mnie nie chłonie a babydreamy są bardzo ok i dużo tańsze niż pampersy. Choć pampersy na promocji też można kupić w dobrej cenie. Dobranoc kobietki:)
aaaaa i przepiękne brzusie macie wszystkie:) -
nick nieaktualny
-
Nie pamiętam co która pisała/o co pytała, ale poodpowiadam
U mnie genetyczne dziś, 2D, dopochwowo + przez brzuch. Musiało nie być widać dobrze, bo koleżanka miała robione tylko dopochwowo.
pieluchy Dada polecam, testowane na dzieciach żłobkowo/przedszkolnychNo ale to w dzień, być może na noc nie są zbyt dobre tak jak piszecie - tego nie ocenię.
Kittykate piękna sukienka, znalazłam na stronie, 169 zł - to ta? Cudooo! NO i brzuś oczywiście też
No, a ja po genetycznym, wszystko jest ok. Wg OM 12,0, a wg USG dzisiejszego 12,6więc wychodzi na to, że termin się zmienia z 25.12 na 19.12 ale nie wiem na ile to jest "wiążące" na tym etapie. Maluszek leniwy tak jak ostatnio, nic się nie poruszał. Zresztą też niewiele widziałam, bo lekarka nie obróciła mi monitora, a bałam się odezwać, bo tak groźnie wyglądała (to matka mojej lekarki, ona robi genetyczne).
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31953ecd2fea.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:40
Niespodzianek:), ewelinka_shn, aniar, Bogusiar80, zuza_3, HANA, lolaliciouse, Bajka, Ita, kaarolaa, Qrczak, Marimiko, Kiara, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
I ja witam po wizycie
U maleństwa wszystko ok! Spało sobie spokojnie:-)
23.06 genetyczne będę mieć.zuza_3, HANA, lolaliciouse, Niespodzianek:), kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Dobranoc wszystkim
-
szurabura wrote:Nie pamiętam co która pisała/o co pytała, ale poodpowiadam
No, a ja po genetycznym, wszystko jest ok. Wg OM 12,0, a wg USG dzisiejszego 12,6więc wychodzi na to, że termin się zmienia z 25.12 na 19.12 ale nie wiem na ile to jest "wiążące" na tym etapie. Maluszek leniwy tak jak ostatnio, nic się nie poruszał. Zresztą też niewiele widziałam, bo lekarka nie obróciła mi monitora, a bałam się odezwać, bo tak groźnie wyglądała (to matka mojej lekarki, ona robi genetyczne).
-
wielkość dziecka w ogóle nie jest wiążąca no jedynie dla dziewczyn które nie wiedzą kiedy miały ostatnią miesiączkę i mają nieregularne miesiączki ale dla dziewczyn które miesiączkują co 28-33 najważniejszy jest termin OM
moje maleństwo wyprzedza też o tydzień i córka też tak wyprzedzała ale wiem kiedy owuluję i jak miesiączkuję
-
super że wszystko w porządku a masz jakieś wiadomości jaka NT i ile ma cm maleństwo??Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 07:42
-
Bogusia dasz radę musisz:-)
Mnie ćwierkanie ptaków obudziło skutecznie. Ale jestem szczęśliwa bo moje kochane maleństwo zdrowe
Na genetyczne idę 23.06 do szpitala. Lekarz dał mi skierowanie kazał do siebie zadzwonić jak będę w szpitalu i na nfz pójdzie:-) Plus tego,że mój gin pracuje w szpitalu:-) Nie ciągnie kasy.
Laseczki jak będę robić test pappa to nie muszę być na czczo?Niespodzianek:) lubi tę wiadomość
-
Hej
Sliczne brzuszki, i gratuluje udanych wizytJa jeszcze 14 dni - a chciala bym juzzzzz
Ja polki nie lubieDorosli faceci biegajacy po trawniku za okragla pileczka
Ale piwko lubie, winko jeszcze bardziej, a na domowe malibu chetnie bym sie wprosila - oczywiscie po ciazy
Co do gotowania to tez szybko sie musialam nauczyc, mimo ze z miasta jestem. Od 16rz mieszkalam sama. No i zazrdoszcze wam tych dobrych kontaktow z mamami, ja z moja kontaktu juz 10 lat nie mam, i miec nie chce, ale fajnie bylo by miec mame ktora by razem ze mna sie cieszyla z malenstwa
Pokazywalyscie brzusie to i ja wstawie mojego pasiakaPasiak poranny, po obiedzie juz do wieczora jest 3x taki.
http://wrzucaj.net/images/2014/06/13/103902387415597525531251057988489127576052nx.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 08:25
Doris-83, Bajka, Paula84, Bogusiar80, julianna, Niespodzianek:), eforts, kaarolaa, aniar, Qrczak, Marimiko, Cynamonek30, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Bogusia dasz radę musisz:-)
Mnie ćwierkanie ptaków obudziło skutecznie. Ale jestem szczęśliwa bo moje kochane maleństwo zdrowe
Na genetyczne idę 23.06 do szpitala. Lekarz dał mi skierowanie kazał do siebie zadzwonić jak będę w szpitalu i na nfz pójdzie:-) Plus tego,że mój gin pracuje w szpitalu:-) Nie ciągnie kasy.
Laseczki jak będę robić test pappa to nie muszę być na czczo?
-
dzień dobry:)
dziewczyny bardzo się cieszę, że po wizytach z maluchami wszystko dobrze, Doris mmmm ćwierkanie ptaków, to jest to, co uwielbiam na wsi rano, bajka ( chociaż mój miastowy mąż zamyka wtedy okna :p )
Furia ładny już masz brzuszek okrąglutki:) ale biedna jesteś z rozstępami, są podobno zabiegi, które spłycają rozstępy i prawie ich nie widać może warto było by spróbować po porodzie.
Pisałyście też chyba o balsamach, które stosujecie, ja oprócz oliwki mogę polecić to http://www.zdrowarodzina.eu/produkt/elastiq-original-krem-na-rozstepy-200ml/337/ smarowałam się nim w pierwszej ciąży zawsze rano nie ma zapachu a to dla mnie ogromny plus i bardzo szybko się wchłania, minus cena ale mnie wystarczył na całą ciążę, rano krem wieczorem oliwka.