X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha! Dziewczyny ale zaskoczenie bo widzę, że mamy ze sobą wiele wspólnego. Szczególnie z Kaarolą :)
    Po pierwsze- Też chodzi za mną popcorn od jakiegoś czasu. Ale z braku laku właśnie wsunęłam kanapki z masłem i ogórkiem :)
    po drugie- tez jestem ze wsi i dość wcześnie życie nauczyło mnie wielu prac takich jak gotowanie, pielenie, .. i dojenie krów. Aż sobie ze śmiechem przypomniałam w jaki sposób nauczyłam się doić krowy. Miałam jakieś 13 lat rodzice wyjechali na weekend do rodziny moi bracia ( wtedy kawalerowie 20 i 21 lat) mieli doić krowy ale że woleli szykować się na dyskotekę to zaproponowałam, że ja wydoję za pieniądze - 10 zł/dojenie.
    po trzecie - też jestem fanką pilki nożnej tyle ze z powodu słabej gry naszej reprezentacji ostatnio oglądam jedynie Ligę Mistrzów. Ale od razu piszę Brazylii nie lubię i będę kibicować Chorwatom choć wiem że mają sporo mniejsze szanse.
    Miłego wieczoru

kaarolaa lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga a z ktorej czesci polski jestes bo ja z warmii :)

• michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podkarpackie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga82 wrote:
    podkarpackie :)
    niezle, przeciwlegla czesc kraju :)

• michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gol!!! :P

kGAop1.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey ja jednym okiem patrze jak pisze jednym ogladam a trzecim spie :p jestem padnieta. plecy bola ale tez po dzisiejszym dniu nie dziwie sie :/

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga82 wrote:
    Gol!!! :P
    samobojczy :p

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaka ładna akcja była hehehe

kGAop1.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naskrobałyście dzisiaj strasznie dużo, nie mam siły nadrobić wszystkiego, głowa mi pęka idę spać mam nadzieje bo ostatnio to również sprawia kłopot. Rzuciło mi się w oczy coś o pieluchach ja używam pampersów, dady nie toleruje bo jak dla mnie nie chłonie a babydreamy są bardzo ok i dużo tańsze niż pampersy. Choć pampersy na promocji też można kupić w dobrej cenie. Dobranoc kobietki:)
    aaaaa i przepiękne brzusie macie wszystkie:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uciekam... dobranoc :)

• szurabura Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam co która pisała/o co pytała, ale poodpowiadam :P

U mnie genetyczne dziś, 2D, dopochwowo + przez brzuch. Musiało nie być widać dobrze, bo koleżanka miała robione tylko dopochwowo.

pieluchy Dada polecam, testowane na dzieciach żłobkowo/przedszkolnych :) No ale to w dzień, być może na noc nie są zbyt dobre tak jak piszecie - tego nie ocenię.

Kittykate piękna sukienka, znalazłam na stronie, 169 zł - to ta? Cudooo! NO i brzuś oczywiście też :)

No, a ja po genetycznym, wszystko jest ok. Wg OM 12,0, a wg USG dzisiejszego 12,6 :) więc wychodzi na to, że termin się zmienia z 25.12 na 19.12 ale nie wiem na ile to jest "wiążące" na tym etapie. Maluszek leniwy tak jak ostatnio, nic się nie poruszał. Zresztą też niewiele widziałam, bo lekarka nie obróciła mi monitora, a bałam się odezwać, bo tak groźnie wyglądała (to matka mojej lekarki, ona robi genetyczne).

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31953ecd2fea.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:40

Niespodzianek:), ewelinka_shn, aniar, Bogusiar80, zuza_3, HANA, lolaliciouse, Bajka, Ita, kaarolaa, Qrczak, Marimiko, Kiara, Bursztynka lubią tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam po wizycie :-) U maleństwa wszystko ok! Spało sobie spokojnie:-)
    23.06 genetyczne będę mieć.

zuza_3, HANA, lolaliciouse, Niespodzianek:), kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Nie pamiętam co która pisała/o co pytała, ale poodpowiadam :P

No, a ja po genetycznym, wszystko jest ok. Wg OM 12,0, a wg USG dzisiejszego 12,6 :) więc wychodzi na to, że termin się zmienia z 25.12 na 19.12 ale nie wiem na ile to jest "wiążące" na tym etapie. Maluszek leniwy tak jak ostatnio, nic się nie poruszał. Zresztą też niewiele widziałam, bo lekarka nie obróciła mi monitora, a bałam się odezwać, bo tak groźnie wyglądała (to matka mojej lekarki, ona robi genetyczne).
    -

wielkość dziecka w ogóle nie jest wiążąca no jedynie dla dziewczyn które nie wiedzą kiedy miały ostatnią miesiączkę i mają nieregularne miesiączki ale dla dziewczyn które miesiączkują co 28-33 najważniejszy jest termin OM
    moje maleństwo wyprzedza też o tydzień i córka też tak wyprzedzała ale wiem kiedy owuluję i jak miesiączkuję;)
    -
    super że wszystko w porządku a masz jakieś wiadomości jaka NT i ile ma cm maleństwo??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 07:42

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Laski padlam wczoraj w drugiej polowie meczu. Obudzilam sie jak nie bylo juz programu tylko bialy ekran haha.
    Dzisiaj trzeba jechac do miasta po magnez. I male zakupy. Przeziebilam sie i wyszla mi malenka opryszczka wrrr.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia dasz radę musisz:-)
    Mnie ćwierkanie ptaków obudziło skutecznie. Ale jestem szczęśliwa bo moje kochane maleństwo zdrowe :-)

Na genetyczne idę 23.06 do szpitala. Lekarz dał mi skierowanie kazał do siebie zadzwonić jak będę w szpitalu i na nfz pójdzie:-) Plus tego,że mój gin pracuje w szpitalu:-) Nie ciągnie kasy.

Laseczki jak będę robić test pappa to nie muszę być na czczo?

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Sliczne brzuszki, i gratuluje udanych wizyt :) Ja jeszcze 14 dni - a chciala bym juzzzzz :D

Ja polki nie lubie :P Dorosli faceci biegajacy po trawniku za okragla pileczka :D
    Ale piwko lubie, winko jeszcze bardziej, a na domowe malibu chetnie bym sie wprosila - oczywiscie po ciazy :)

Co do gotowania to tez szybko sie musialam nauczyc, mimo ze z miasta jestem. Od 16rz mieszkalam sama. No i zazrdoszcze wam tych dobrych kontaktow z mamami, ja z moja kontaktu juz 10 lat nie mam, i miec nie chce, ale fajnie bylo by miec mame ktora by razem ze mna sie cieszyla z malenstwa :)

Pokazywalyscie brzusie to i ja wstawie mojego pasiaka :P Pasiak poranny, po obiedzie juz do wieczora jest 3x taki.

http://wrzucaj.net/images/2014/06/13/103902387415597525531251057988489127576052nx.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 08:25

Doris-83, Bajka, Paula84, Bogusiar80, julianna, Niespodzianek:), eforts, kaarolaa, aniar, Qrczak, Marimiko, Cynamonek30, Bursztynka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Bogusia dasz radę musisz:-)
    Mnie ćwierkanie ptaków obudziło skutecznie. Ale jestem szczęśliwa bo moje kochane maleństwo zdrowe :-)

Na genetyczne idę 23.06 do szpitala. Lekarz dał mi skierowanie kazał do siebie zadzwonić jak będę w szpitalu i na nfz pójdzie:-) Plus tego,że mój gin pracuje w szpitalu:-) Nie ciągnie kasy.

Laseczki jak będę robić test pappa to nie muszę być na czczo?
    ja bylam po herbacie z miodem i cytryną, i pani mowila, ze do tego badania nie wplywa, ale kanapki nie jadlam

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    dziewczyny bardzo się cieszę, że po wizytach z maluchami wszystko dobrze, Doris mmmm ćwierkanie ptaków, to jest to, co uwielbiam na wsi rano, bajka ( chociaż mój miastowy mąż zamyka wtedy okna :p )
    Furia ładny już masz brzuszek okrąglutki:) ale biedna jesteś z rozstępami, są podobno zabiegi, które spłycają rozstępy i prawie ich nie widać może warto było by spróbować po porodzie.
    Pisałyście też chyba o balsamach, które stosujecie, ja oprócz oliwki mogę polecić to http://www.zdrowarodzina.eu/produkt/elastiq-original-krem-na-rozstepy-200ml/337/ smarowałam się nim w pierwszej ciąży zawsze rano nie ma zapachu a to dla mnie ogromny plus i bardzo szybko się wchłania, minus cena ale mnie wystarczył na całą ciążę, rano krem wieczorem oliwka.

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj Bajka i Olcia zdaje się? Przepraszam, ale dopiero dzisiaj czuje się w miarę ok więc zaczynam wracać do życia, mam nadzieje:)

Bajka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ