X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha! Dziewczyny ale zaskoczenie bo widzę, że mamy ze sobą wiele wspólnego. Szczególnie z Kaarolą :)
    Po pierwsze- Też chodzi za mną popcorn od jakiegoś czasu. Ale z braku laku właśnie wsunęłam kanapki z masłem i ogórkiem :)
    po drugie- tez jestem ze wsi i dość wcześnie życie nauczyło mnie wielu prac takich jak gotowanie, pielenie, .. i dojenie krów. Aż sobie ze śmiechem przypomniałam w jaki sposób nauczyłam się doić krowy. Miałam jakieś 13 lat rodzice wyjechali na weekend do rodziny moi bracia ( wtedy kawalerowie 20 i 21 lat) mieli doić krowy ale że woleli szykować się na dyskotekę to zaproponowałam, że ja wydoję za pieniądze - 10 zł/dojenie.
    po trzecie - też jestem fanką pilki nożnej tyle ze z powodu słabej gry naszej reprezentacji ostatnio oglądam jedynie Ligę Mistrzów. Ale od razu piszę Brazylii nie lubię i będę kibicować Chorwatom choć wiem że mają sporo mniejsze szanse.
    Miłego wieczoru

kaarolaa lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga a z ktorej czesci polski jestes bo ja z warmii :)

• michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podkarpackie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga82 wrote:
    podkarpackie :)
    niezle, przeciwlegla czesc kraju :)

• michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gol!!! :P

kGAop1.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey ja jednym okiem patrze jak pisze jednym ogladam a trzecim spie :p jestem padnieta. plecy bola ale tez po dzisiejszym dniu nie dziwie sie :/

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaga82 wrote:
    Gol!!! :P
    samobojczy :p

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaka ładna akcja była hehehe

kGAop1.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naskrobałyście dzisiaj strasznie dużo, nie mam siły nadrobić wszystkiego, głowa mi pęka idę spać mam nadzieje bo ostatnio to również sprawia kłopot. Rzuciło mi się w oczy coś o pieluchach ja używam pampersów, dady nie toleruje bo jak dla mnie nie chłonie a babydreamy są bardzo ok i dużo tańsze niż pampersy. Choć pampersy na promocji też można kupić w dobrej cenie. Dobranoc kobietki:)
    aaaaa i przepiękne brzusie macie wszystkie:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez uciekam... dobranoc :)

• szurabura Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam co która pisała/o co pytała, ale poodpowiadam :P

U mnie genetyczne dziś, 2D, dopochwowo + przez brzuch. Musiało nie być widać dobrze, bo koleżanka miała robione tylko dopochwowo.

pieluchy Dada polecam, testowane na dzieciach żłobkowo/przedszkolnych :) No ale to w dzień, być może na noc nie są zbyt dobre tak jak piszecie - tego nie ocenię.

Kittykate piękna sukienka, znalazłam na stronie, 169 zł - to ta? Cudooo! NO i brzuś oczywiście też :)

No, a ja po genetycznym, wszystko jest ok. Wg OM 12,0, a wg USG dzisiejszego 12,6 :) więc wychodzi na to, że termin się zmienia z 25.12 na 19.12 ale nie wiem na ile to jest "wiążące" na tym etapie. Maluszek leniwy tak jak ostatnio, nic się nie poruszał. Zresztą też niewiele widziałam, bo lekarka nie obróciła mi monitora, a bałam się odezwać, bo tak groźnie wyglądała (to matka mojej lekarki, ona robi genetyczne).

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/31953ecd2fea.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:40

Niespodzianek:), ewelinka_shn, aniar, Bogusiar80, zuza_3, HANA, lolaliciouse, Bajka, Ita, kaarolaa, Qrczak, Marimiko, Kiara, Bursztynka lubią tę wiadomość

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam po wizycie :-) U maleństwa wszystko ok! Spało sobie spokojnie:-)
    23.06 genetyczne będę mieć.

zuza_3, HANA, lolaliciouse, Niespodzianek:), kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Nie pamiętam co która pisała/o co pytała, ale poodpowiadam :P

No, a ja po genetycznym, wszystko jest ok. Wg OM 12,0, a wg USG dzisiejszego 12,6 :) więc wychodzi na to, że termin się zmienia z 25.12 na 19.12 ale nie wiem na ile to jest "wiążące" na tym etapie. Maluszek leniwy tak jak ostatnio, nic się nie poruszał. Zresztą też niewiele widziałam, bo lekarka nie obróciła mi monitora, a bałam się odezwać, bo tak groźnie wyglądała (to matka mojej lekarki, ona robi genetyczne).
    -

wielkość dziecka w ogóle nie jest wiążąca no jedynie dla dziewczyn które nie wiedzą kiedy miały ostatnią miesiączkę i mają nieregularne miesiączki ale dla dziewczyn które miesiączkują co 28-33 najważniejszy jest termin OM
    moje maleństwo wyprzedza też o tydzień i córka też tak wyprzedzała ale wiem kiedy owuluję i jak miesiączkuję;)
    -
    super że wszystko w porządku a masz jakieś wiadomości jaka NT i ile ma cm maleństwo??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 07:42

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Laski padlam wczoraj w drugiej polowie meczu. Obudzilam sie jak nie bylo juz programu tylko bialy ekran haha.
    Dzisiaj trzeba jechac do miasta po magnez. I male zakupy. Przeziebilam sie i wyszla mi malenka opryszczka wrrr.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia dasz radę musisz:-)
    Mnie ćwierkanie ptaków obudziło skutecznie. Ale jestem szczęśliwa bo moje kochane maleństwo zdrowe :-)

Na genetyczne idę 23.06 do szpitala. Lekarz dał mi skierowanie kazał do siebie zadzwonić jak będę w szpitalu i na nfz pójdzie:-) Plus tego,że mój gin pracuje w szpitalu:-) Nie ciągnie kasy.

Laseczki jak będę robić test pappa to nie muszę być na czczo?

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Sliczne brzuszki, i gratuluje udanych wizyt :) Ja jeszcze 14 dni - a chciala bym juzzzzz :D

Ja polki nie lubie :P Dorosli faceci biegajacy po trawniku za okragla pileczka :D
    Ale piwko lubie, winko jeszcze bardziej, a na domowe malibu chetnie bym sie wprosila - oczywiscie po ciazy :)

Co do gotowania to tez szybko sie musialam nauczyc, mimo ze z miasta jestem. Od 16rz mieszkalam sama. No i zazrdoszcze wam tych dobrych kontaktow z mamami, ja z moja kontaktu juz 10 lat nie mam, i miec nie chce, ale fajnie bylo by miec mame ktora by razem ze mna sie cieszyla z malenstwa :)

Pokazywalyscie brzusie to i ja wstawie mojego pasiaka :P Pasiak poranny, po obiedzie juz do wieczora jest 3x taki.

http://wrzucaj.net/images/2014/06/13/103902387415597525531251057988489127576052nx.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 08:25

Doris-83, Bajka, Paula84, Bogusiar80, julianna, Niespodzianek:), eforts, kaarolaa, aniar, Qrczak, Marimiko, Cynamonek30, Bursztynka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Bogusia dasz radę musisz:-)
    Mnie ćwierkanie ptaków obudziło skutecznie. Ale jestem szczęśliwa bo moje kochane maleństwo zdrowe :-)

Na genetyczne idę 23.06 do szpitala. Lekarz dał mi skierowanie kazał do siebie zadzwonić jak będę w szpitalu i na nfz pójdzie:-) Plus tego,że mój gin pracuje w szpitalu:-) Nie ciągnie kasy.

Laseczki jak będę robić test pappa to nie muszę być na czczo?
    ja bylam po herbacie z miodem i cytryną, i pani mowila, ze do tego badania nie wplywa, ale kanapki nie jadlam

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    dziewczyny bardzo się cieszę, że po wizytach z maluchami wszystko dobrze, Doris mmmm ćwierkanie ptaków, to jest to, co uwielbiam na wsi rano, bajka ( chociaż mój miastowy mąż zamyka wtedy okna :p )
    Furia ładny już masz brzuszek okrąglutki:) ale biedna jesteś z rozstępami, są podobno zabiegi, które spłycają rozstępy i prawie ich nie widać może warto było by spróbować po porodzie.
    Pisałyście też chyba o balsamach, które stosujecie, ja oprócz oliwki mogę polecić to http://www.zdrowarodzina.eu/produkt/elastiq-original-krem-na-rozstepy-200ml/337/ smarowałam się nim w pierwszej ciąży zawsze rano nie ma zapachu a to dla mnie ogromny plus i bardzo szybko się wchłania, minus cena ale mnie wystarczył na całą ciążę, rano krem wieczorem oliwka.

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj Bajka i Olcia zdaje się? Przepraszam, ale dopiero dzisiaj czuje się w miarę ok więc zaczynam wracać do życia, mam nadzieje:)

Bajka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ