X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wizytujace trzymam kciuki :)

15 tydzień juuupi ;)

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Nie pamiętam co która pisała/o co pytała, ale poodpowiadam :P

U mnie genetyczne dziś, 2D, dopochwowo + przez brzuch. Musiało nie być widać dobrze, bo koleżanka miała robione tylko dopochwowo.

pieluchy Dada polecam, testowane na dzieciach żłobkowo/przedszkolnych :) No ale to w dzień, być może na noc nie są zbyt dobre tak jak piszecie - tego nie ocenię.

Kittykate piękna sukienka, znalazłam na stronie, 169 zł - to ta? Cudooo! NO i brzuś oczywiście też :)

No, a ja po genetycznym, wszystko jest ok. Wg OM 12,0, a wg USG dzisiejszego 12,6 :) więc wychodzi na to, że termin się zmienia z 25.12 na 19.12 ale nie wiem na ile to jest "wiążące" na tym etapie. Maluszek leniwy tak jak ostatnio, nic się nie poruszał. Zresztą też niewiele widziałam, bo lekarka nie obróciła mi monitora, a bałam się odezwać, bo tak groźnie wyglądała (to matka mojej lekarki, ona robi genetyczne).

Szurabura super że wszystko dobrze!!!!! strasznie się cieszę :) mamy same szczęśliwe świąteczno-grudniowe ciąże i mamuśki :D

Tak to ta sukienka 169 zł powiem Ci że jestem meega zadowolona z zakupu - na lato i z brzuszkiem sprawdzi się idealnie!!!!

Teraz zobaczycie jak nam szybko minie drugi trymestr! :)
    ja dziś ostatni dzien w pracy - dogrywam jeszcze przekazanie obowiązków i uffff...odpoczynek!

Kate

np55zzc.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby to kogoś interesowało znalazłam ten krem na allegro za niecałe 20 zł więc widocznie potaniał, zamówię sobie bo on jest jakoś od 4 miesiąca.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam balsamu przeciw rozstępom z Palmersa dla kobiet w ciąży! jest super!!!! kosztuje w aptece 34 zł za 200 ml Smaruję się 2 razy dziennie
    A do piersi uzywam innego liftingującego kremu Topa dla kobiet w ciąży - chyba 38 zł i powiem Wam że jak na razie jestem bardzo zadowolona, stosuję2x dziennie i póki co jest ok, a skóra caly dzien jest idealnie nawilżona ale nie tłusta:)

Dziś jedziemy z moim na wieś do moich rodziców! super już strasznie chcę uciec z miasta na chwilę na świerze powietrze! i do całej rodzinki :)
    A Wy jak spędzacie weekend?

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety w mieście, mój mąż pracuje, ale w poniedziałek same przyjemności wizytka a później ruszamy na wieś:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja weekend w domku:-) Mąż i tata cały cza coś w domu robią. Może jakiś grill :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam wszystkie przyszłe Mamusie do udziału w konkursie programu rossnę:

http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,4500dc80-a34e-46be-bc9f-820a1c8788eb

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane :)

po pierwsze gratulacje udanych wczorajszych wizyt :) dzieci rosna zdrowo :)
    weekend spedzamy w miescie, dzisiaj mezu przyjezdza o 20 ma przyjechac pociagiem to go z dworca odbiore :) a juz w poniedzialek na genetyczne i do rodzicow na wies :) oj mam stresa troszke jak to bedzie...doszła moja koszulka, listonosz prawie w lozku mnie zastal, 9:25 juz pukal do drzwi :)

a to koszulka w ktorej wpadne do rodzicow, zobacze czy sie domysla o co chodzi :)

02e9912de516b05emed.jpg

julianna, eforts, Niespodzianek:), Bogusiar80, Ita, aniar, Paula84, Qrczak, Marimiko, Kiara, Bajka, Cynamonek30, Bursztynka lubią tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa koszulka super :)

A z innej beczki
    nie wiem czy lekarze Wam coś mówili i czy bierzecie wit. D
    Ja wczoraj zrobiłam badania krwi (we wtorek na wizytę NARESZCIE :) ) i wyszło, że morfologia ok ale wit. D mam poziom niewystarczający. Wyszło mi 16 ng/ml a poziom wystarczający (i tu mam podane wartości nie dla kobiet w ciazy tylko normalnie) to 30-100. Aaa witaminę D cały czas biorę 700 dziennie.
    Naczytałam się, że bardzo ważna jest witamina D i dlatego piszę...

kaarolaa, Bursztynka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koszulka ekstra

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podam im ta wiadomosc w troche innt sposob :)

• michaga82 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Pytanko mam takie bierzecie magnez?? jeśli tak to jaki?
    Bo mi dzisiaj od rana oko skacze a mam w domu chela mag B6 i nie wiem czy wziąć czy iść do apteki po jakiś specjalny.

kGAop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez pierwsze tygodnie bralam zwykly jakis z wit b6, a teraz maz mi kupil taki dla kobiet w ciazy Prenalen z kw. foliowym...

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia Ty kocia mamo, na krok Cie chyba pupil nie odstępuje;) fajny masz brzuchol:)
    Karola na bank rodzinka sie domyśli po tych stópkach na koszulce hehe :)

Za chwile wybieram się do lekarza, czuje się już dobrze, od wczoraj wszystko przeszło, ale wolę się upewnić i mam kilka pytań do doktorka także licze że jak już będzie mi robił USG to moze złapie nosek, bo ostatnio nie dal się zbadac.
    MIŁEGO DNIA :)

4dbc34fc83.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie niedlugo w aptece zrobie rozeznanie na magnez dla kobiet w ciazy.
    Mi polozna dala ulotke na temat wapn + wit D i cos neszcze dla kobiet w ciazy granulki na jezyk do sypania.
    Kaarolaa fajna koszulka.
    Ja sie rozstepami nie przejmuje, a mam ich duzo od pierwszej ciazy. Na brzuchu, boczkach, tylku, udach, na kolanach i na piersiach. Mam to w nosie :-D Zreszta stara juz jestem :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sniadanko zjadlam, narazie tylko jedna buleczka z serkiemm :) kupilam sobie paczki to pewnie i za chwile one pojda w ruch :)

ide robic salatke jarzynowa, mniam :) miedzy gotowaniem warzyw bede zagladala :)

• .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Ileż zaległości znów mam :D
    Śliczne macie brzucholki! :) Ja też wkleję zdjęcie, jak się coś u mnie pojawi. Przed ciążą ważyłam 60 kg, teraz w granicach 57-58. Przez ostatnie tygodnie prawie non stop miałam mdłości i wymiotowałam :(
    Co do pampersów - ja pewnie będę używać pampers, bo znajomi o nich dobrze się wypowiadają. Zapewne jak będą promocje to będę już teraz kupować :P Za wózkiem też już się rozglądamy :)
    Co do badań prenatalnych...ja byłam we wtorek. Dzidzia miała wtedy 66mm. Straszny leniuszek z niego i nie chciał się pokazać :) Wg usg (miałam przez brzuch w końcu robione! :D) wyszło, że jest zdrowiutki bobasek :) 24 czerwca idę na wizytę do swojego ginekologa :)

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    dziewczynki jak tam samopoczucie przy piątku? :) u mnie dziś zmiana pogody po upałach nie ma już śladu, dziś chłodno i pochmurno i w końcu jest czym oddychać :)

Furia brzuszek śliczny i zamieszkiwany przez szczęśliwę dziecię :) na finiszu wszystkie będziemy miały podobnej wielkości brzuszki :)

.joanna ja już też się rozglądam za wszystki dla maleństwa, łóżeczka, wózki, ciuszki, ah tyle tego jest :) jak we wtorek uda się stwierdzić płeć maleństwa to skuszę się na pierwsze ciuszki dla malucha :)

Karola super koszulka, oby nie popadali ze szczęścia :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co ogladalam tylko posciel do lozeczka i wozki...ale z kupnem i tak jeszcze poczekam, pierwsze co bedziemy kupowac to kosmetyki dla maluszka...pewnie pampersy i chusteczki tez, wiec chemia kosmetyczna pojdzie na pierwszy ogien :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Widzę, że znów same dobre wiadomości :) Rosną te nasze dzieciaczki :D

Ja już dawno po śniadanku, byłam też z mamą na zakupach a zaraz szykujemy się na wyjazd do szpitala do babci. Wczoraj nie mogliśmy się do niej dodzwonić i okazało się, że już wczoraj zrobili jej zabieg. Dziś czuje się ponoć dobrze, ale ocenię sama jak ją zobaczę ;)

Wczoraj rozmawiałyśmy o skurczach i pisałam, że mnie jeszcze nie łapią, ale już coś się zaczyna dziać no i wykrakałam... dziś o 7 obudził mnie straszny ból łydki :/ Okropnie bolało :( Także o dziś magnez obowiązkowo. Póki co, ten który kupiłam dla TŻa, a w poniedziałek zapytam gina, czy poleca coś innego.

Chciałam się Wam trzy dni temu pochwalić, że mój TŻ zakupił mi sokowirówkę, żebym mogła robić sobie świeże soczki :) Jednak nie nacieszyłam się nią zbyt długo, bo dziś dopadła się do niej moja teściowa i robiąc sok z marchewki spaliła ją :( Ależ się A. wściekł! Oj iskry leciały od rana :P Ale nie chodziło o sam fakt spalenia sprzętu, tylko o to, że ona tam nóż wpychała, bo jej się marchewka zablokowała (na szczęście przy wyłączonej sokowirówce). A dodatkowo bawiła się ciągle pokrętłem/włącznikiem zamiast włączyć i używać. Eh ciężka jest ta kobieta, a ja będę musiała z nią na stałe zamieszkać :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ