Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
szurabura wrote:Nie pamiętam co która pisała/o co pytała, ale poodpowiadam
U mnie genetyczne dziś, 2D, dopochwowo + przez brzuch. Musiało nie być widać dobrze, bo koleżanka miała robione tylko dopochwowo.
pieluchy Dada polecam, testowane na dzieciach żłobkowo/przedszkolnychNo ale to w dzień, być może na noc nie są zbyt dobre tak jak piszecie - tego nie ocenię.
Kittykate piękna sukienka, znalazłam na stronie, 169 zł - to ta? Cudooo! NO i brzuś oczywiście też
No, a ja po genetycznym, wszystko jest ok. Wg OM 12,0, a wg USG dzisiejszego 12,6więc wychodzi na to, że termin się zmienia z 25.12 na 19.12 ale nie wiem na ile to jest "wiążące" na tym etapie. Maluszek leniwy tak jak ostatnio, nic się nie poruszał. Zresztą też niewiele widziałam, bo lekarka nie obróciła mi monitora, a bałam się odezwać, bo tak groźnie wyglądała (to matka mojej lekarki, ona robi genetyczne).
Szurabura super że wszystko dobrze!!!!! strasznie się cieszęmamy same szczęśliwe świąteczno-grudniowe ciąże i mamuśki
Tak to ta sukienka 169 zł powiem Ci że jestem meega zadowolona z zakupu - na lato i z brzuszkiem sprawdzi się idealnie!!!!
Teraz zobaczycie jak nam szybko minie drugi trymestr!
ja dziś ostatni dzien w pracy - dogrywam jeszcze przekazanie obowiązków i uffff...odpoczynek!
-
Ja używam balsamu przeciw rozstępom z Palmersa dla kobiet w ciąży! jest super!!!! kosztuje w aptece 34 zł za 200 ml Smaruję się 2 razy dziennie
A do piersi uzywam innego liftingującego kremu Topa dla kobiet w ciąży - chyba 38 zł i powiem Wam że jak na razie jestem bardzo zadowolona, stosuję2x dziennie i póki co jest ok, a skóra caly dzien jest idealnie nawilżona ale nie tłusta:)
Dziś jedziemy z moim na wieś do moich rodziców! super już strasznie chcę uciec z miasta na chwilę na świerze powietrze! i do całej rodzinki
A Wy jak spędzacie weekend?kaarolaa lubi tę wiadomość
-
zapraszam wszystkie przyszłe Mamusie do udziału w konkursie programu rossnę:
http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,4500dc80-a34e-46be-bc9f-820a1c8788ebhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnywitam kochane
po pierwsze gratulacje udanych wczorajszych wizytdzieci rosna zdrowo
weekend spedzamy w miescie, dzisiaj mezu przyjezdza o 20 ma przyjechac pociagiem to go z dworca odbiorea juz w poniedzialek na genetyczne i do rodzicow na wies
oj mam stresa troszke jak to bedzie...doszła moja koszulka, listonosz prawie w lozku mnie zastal, 9:25 juz pukal do drzwi
a to koszulka w ktorej wpadne do rodzicow, zobacze czy sie domysla o co chodzi
julianna, eforts, Niespodzianek:), Bogusiar80, Ita, aniar, Paula84, Qrczak, Marimiko, Kiara, Bajka, Cynamonek30, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
Kaarolaa koszulka super
A z innej beczki
nie wiem czy lekarze Wam coś mówili i czy bierzecie wit. D
Ja wczoraj zrobiłam badania krwi (we wtorek na wizytę NARESZCIE) i wyszło, że morfologia ok ale wit. D mam poziom niewystarczający. Wyszło mi 16 ng/ml a poziom wystarczający (i tu mam podane wartości nie dla kobiet w ciazy tylko normalnie) to 30-100. Aaa witaminę D cały czas biorę 700 dziennie.
Naczytałam się, że bardzo ważna jest witamina D i dlatego piszę...kaarolaa, Bursztynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Furia Ty kocia mamo, na krok Cie chyba pupil nie odstępuje;) fajny masz brzuchol:)
Karola na bank rodzinka sie domyśli po tych stópkach na koszulce hehe
Za chwile wybieram się do lekarza, czuje się już dobrze, od wczoraj wszystko przeszło, ale wolę się upewnić i mam kilka pytań do doktorka także licze że jak już będzie mi robił USG to moze złapie nosek, bo ostatnio nie dal się zbadac.
MIŁEGO DNIAkaarolaa lubi tę wiadomość
-
Ja wlasnie niedlugo w aptece zrobie rozeznanie na magnez dla kobiet w ciazy.
Mi polozna dala ulotke na temat wapn + wit D i cos neszcze dla kobiet w ciazy granulki na jezyk do sypania.
Kaarolaa fajna koszulka.
Ja sie rozstepami nie przejmuje, a mam ich duzo od pierwszej ciazy. Na brzuchu, boczkach, tylku, udach, na kolanach i na piersiach. Mam to w nosieZreszta stara juz jestem
-
nick nieaktualny
-
O matko! Ileż zaległości znów mam
Śliczne macie brzucholki!Ja też wkleję zdjęcie, jak się coś u mnie pojawi. Przed ciążą ważyłam 60 kg, teraz w granicach 57-58. Przez ostatnie tygodnie prawie non stop miałam mdłości i wymiotowałam
Co do pampersów - ja pewnie będę używać pampers, bo znajomi o nich dobrze się wypowiadają. Zapewne jak będą promocje to będę już teraz kupowaćZa wózkiem też już się rozglądamy
Co do badań prenatalnych...ja byłam we wtorek. Dzidzia miała wtedy 66mm. Straszny leniuszek z niego i nie chciał się pokazaćWg usg (miałam przez brzuch w końcu robione!
) wyszło, że jest zdrowiutki bobasek
24 czerwca idę na wizytę do swojego ginekologa
kaarolaa lubi tę wiadomość
[/url]
-
hej
dziewczynki jak tam samopoczucie przy piątku?u mnie dziś zmiana pogody po upałach nie ma już śladu, dziś chłodno i pochmurno i w końcu jest czym oddychać
Furia brzuszek śliczny i zamieszkiwany przez szczęśliwę dziecięna finiszu wszystkie będziemy miały podobnej wielkości brzuszki
.joanna ja już też się rozglądam za wszystki dla maleństwa, łóżeczka, wózki, ciuszki, ah tyle tego jestjak we wtorek uda się stwierdzić płeć maleństwa to skuszę się na pierwsze ciuszki dla malucha
Karola super koszulka, oby nie popadali ze szczęścia
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Widzę, że znów same dobre wiadomościRosną te nasze dzieciaczki
Ja już dawno po śniadanku, byłam też z mamą na zakupach a zaraz szykujemy się na wyjazd do szpitala do babci. Wczoraj nie mogliśmy się do niej dodzwonić i okazało się, że już wczoraj zrobili jej zabieg. Dziś czuje się ponoć dobrze, ale ocenię sama jak ją zobaczę
Wczoraj rozmawiałyśmy o skurczach i pisałam, że mnie jeszcze nie łapią, ale już coś się zaczyna dziać no i wykrakałam... dziś o 7 obudził mnie straszny ból łydkiOkropnie bolało
Także o dziś magnez obowiązkowo. Póki co, ten który kupiłam dla TŻa, a w poniedziałek zapytam gina, czy poleca coś innego.
Chciałam się Wam trzy dni temu pochwalić, że mój TŻ zakupił mi sokowirówkę, żebym mogła robić sobie świeże soczkiJednak nie nacieszyłam się nią zbyt długo, bo dziś dopadła się do niej moja teściowa i robiąc sok z marchewki spaliła ją
Ależ się A. wściekł! Oj iskry leciały od rana
Ale nie chodziło o sam fakt spalenia sprzętu, tylko o to, że ona tam nóż wpychała, bo jej się marchewka zablokowała (na szczęście przy wyłączonej sokowirówce). A dodatkowo bawiła się ciągle pokrętłem/włącznikiem zamiast włączyć i używać. Eh ciężka jest ta kobieta, a ja będę musiała z nią na stałe zamieszkać