X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, to ile nas dzisiaj wizytujących? Chyba jakoś sporo :) Ja wizytę mam dopiero o 17, więc osiwieję do tej godziny ;) stres jest...
    Kurcze i znów mnie dzisiaj boli na wysokości wzgórka po lewej stronie. To już 2 dzień a ja nie wiem co ten ból oznacza. Oby czas zleciał dzisiaj szybko, to zapytam lekarza.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupon można wykorzystać do końca listopada, więc ok. Właśnie patrzyłam na ceny i niby wielkie promocje 260-280 zł.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki, ja własnie wcinam sniadanie i zaraz lece do pracy. 3mam kciuki mocno za dzis wizytujace i oby prenatalne byly ok:) ja swoja wizyte mam jutro, juz sie nie moge doczekać :) jutro rozpoczynam 16t :) i tak sobie pomyślałam, że zaraz bedzie 17,18 i ani sie obejrze to już 20t i w sumie z górki już będzie :)

miłego dzionka, czytac Was postaram sie co by nie byc w tyle zbytnio :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę szybkiego upływu czasu do dzisiejszych wizyt :-) ach, a potem będą świeże nowinki i fotki maluchów.

Ja myślałam że nudności i bueeeeeee już dawno za mną, no ale dziś rano litr soku pomarańczowego z wczoraj zrobił zwrot. Chyba jednak wrócę do picia tej ochydnej wody niegazowanej.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jutro już 17 tydzień zaczniesz :) bo kończysz właśnie 16 :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A mnie kuje na zmiane raz jakby lewy a raz prawy jajnik... ma tak któraś?
    Cos mnie w ogóle zaczyna drapac w gardle... wrrr... oby nie żadne chorobsko..

Trzymam kciuki za wizyty i czekam na relację ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam cały czas zatkany nos. Najgorzej jest w nocy. I od trzech dni głowa mnie boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Moja jutro na 12 :) też prenatalna

relgh371rphwpz6l.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujace :)

Dobry,mnie janiki ostatnio ciagna i dzis kaszel meczy i troche wymioty, bole glowy mam dosc czesto :\ rano sluchalam serduszka i juz fajnie tak wysoko bylo :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja również dziś wizytuję, mam mieć genetyczne, idę na 15. Stresa mam od piątku. Miałam się nie denerwować, ale jakaś taka niespokojna jestem. Spotkałam znajomą poznaną u naszego gina i okazało się, że jej wyznaczył termin podobnie do mnie, czyli na 12tc wg USG i okazało się, że maluch miał 45mm i nie zrobił jej badania, bo za małe dziecko było. Kazał przyjść za dwa tygodnie. Obawiam się, że u mnie może być podobnie, bo ja wg USG mam dziś równo 12tc i jak tak sobie liczę przybliżony przyrost maleństwa od ostatniej wizyty do dziś, to też wychodzi mi jakieś 45mm. No nic jeśli tak będzie, to zobaczę moje maleństwo dziś i potem znów za 2 tygodnie.
    Co do badania. Ja chodzę na NFZ i chwalę sobie mojego gina. On przyjmuje zarówna na NFZ jak i prywatnie, sprzęt ma dobry i opinie też, chociaż nie wszystkie ;) Z tego co wiem, to u niego wizyta kosztuje 150zł, tak samo usg 3d gdybym chciała, zamiast zwykłego.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    Mocne kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj :)

Ja cały weekend męczyłam się ze wzdęciami i zaparciami a do tego mega Trądzik mam!!!-normalnie wulkany :(

Co do wizyt to ja mam dopiero 27.06.

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mój tp to 17.12.14. Jestem już po usg 11/14 tydz. i wszystko wyszło ok. Ostatnio miałam plamienia chyba z odstawienia duphastonu. Lekarz znowu mi przypisał te tabletki, i niby się poprawia ale i tak się martwię. Brzuszek zaczyna się powoli uwydatniać a wieczorem jest już całkiem spory. Trzymama za nas wszystkie kciuki i do usłyszenia

p19u43r80w19o4fp.png

mhsvanlio7qxtr06.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:11

Qrczak, Niespodzianek:), Kiara lubią tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Hej
    A mnie kuje na zmiane raz jakby lewy a raz prawy jajnik... ma tak któraś?
    Cos mnie w ogóle zaczyna drapac w gardle... wrrr... oby nie żadne chorobsko..

Trzymam kciuki za wizyty i czekam na relację ;)

Ewelinka, mnie od czasu do czasu też kłują jajniki. A szczególnie lewy, z którego była chyba ostatnia szczęśliwa owulacja. Takie kłucia z tego co wiem są normalne

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja na L4 i zaczynam 4 miesiąc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:15

Bursztynka lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Paula jutro już 17 tydzień zaczniesz :) bo kończysz właśnie 16 :)

yyy nigdy nie wiem jak to czytać, zreszta na usg jeszcze co innego wychodzi heheh

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio brzuch dokucza ciągle. Przez ostatnie tygodnie to było od czasu do czasu ciągnięcie po bokach i kłucie, a od tygodnia non stop coś mi dolega. A to brzuch twardy, a to coś pobolewa co chwila z innej strony a wczoraj miałam bóle przypominające miesiączkowe, ale nie na samym dole, tylko jakby po bokach. Czy na tym etapie mogą być takie bóle? Nie wiem czy przypadkiem nie przejechać się w końcu na IP, żeby mnie zbadali

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

A ja mam dziś urodziny, a mój TŻ chyba zapomniał :) (pierwszy raz)

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam śniadanko:-) Śledź w sosie musztardowym, a na dokładkę łyżka kremu czekoladowego:-)
    No cóż tak mi się zachciało:-)

Ita lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :)
    Nie stresuj się nic kochana. Ja sobie żartuję, że codziennie odkrywam nowe bóle ;) Już się do tego przyzwyczaiłam. Czasem jak mocniej boli to biorę no-spę. Teraz najbardziej dokucza mi ten ból promieniujący przez prawy pośladek. Dziś ledwo chodzę :/ Muszę koniecznie zapytać o to gina na dzisiejszej wizycie.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ciekawe połączenie smakowe ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, ale mieszanka :)

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ