X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, to ile nas dzisiaj wizytujących? Chyba jakoś sporo :) Ja wizytę mam dopiero o 17, więc osiwieję do tej godziny ;) stres jest...
    Kurcze i znów mnie dzisiaj boli na wysokości wzgórka po lewej stronie. To już 2 dzień a ja nie wiem co ten ból oznacza. Oby czas zleciał dzisiaj szybko, to zapytam lekarza.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupon można wykorzystać do końca listopada, więc ok. Właśnie patrzyłam na ceny i niby wielkie promocje 260-280 zł.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki, ja własnie wcinam sniadanie i zaraz lece do pracy. 3mam kciuki mocno za dzis wizytujace i oby prenatalne byly ok:) ja swoja wizyte mam jutro, juz sie nie moge doczekać :) jutro rozpoczynam 16t :) i tak sobie pomyślałam, że zaraz bedzie 17,18 i ani sie obejrze to już 20t i w sumie z górki już będzie :)

miłego dzionka, czytac Was postaram sie co by nie byc w tyle zbytnio :)

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę szybkiego upływu czasu do dzisiejszych wizyt :-) ach, a potem będą świeże nowinki i fotki maluchów.

Ja myślałam że nudności i bueeeeeee już dawno za mną, no ale dziś rano litr soku pomarańczowego z wczoraj zrobił zwrot. Chyba jednak wrócę do picia tej ochydnej wody niegazowanej.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jutro już 17 tydzień zaczniesz :) bo kończysz właśnie 16 :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A mnie kuje na zmiane raz jakby lewy a raz prawy jajnik... ma tak któraś?
    Cos mnie w ogóle zaczyna drapac w gardle... wrrr... oby nie żadne chorobsko..

Trzymam kciuki za wizyty i czekam na relację ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam cały czas zatkany nos. Najgorzej jest w nocy. I od trzech dni głowa mnie boli.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Moja jutro na 12 :) też prenatalna

relgh371rphwpz6l.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujace :)

Dobry,mnie janiki ostatnio ciagna i dzis kaszel meczy i troche wymioty, bole glowy mam dosc czesto :\ rano sluchalam serduszka i juz fajnie tak wysoko bylo :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja również dziś wizytuję, mam mieć genetyczne, idę na 15. Stresa mam od piątku. Miałam się nie denerwować, ale jakaś taka niespokojna jestem. Spotkałam znajomą poznaną u naszego gina i okazało się, że jej wyznaczył termin podobnie do mnie, czyli na 12tc wg USG i okazało się, że maluch miał 45mm i nie zrobił jej badania, bo za małe dziecko było. Kazał przyjść za dwa tygodnie. Obawiam się, że u mnie może być podobnie, bo ja wg USG mam dziś równo 12tc i jak tak sobie liczę przybliżony przyrost maleństwa od ostatniej wizyty do dziś, to też wychodzi mi jakieś 45mm. No nic jeśli tak będzie, to zobaczę moje maleństwo dziś i potem znów za 2 tygodnie.
    Co do badania. Ja chodzę na NFZ i chwalę sobie mojego gina. On przyjmuje zarówna na NFZ jak i prywatnie, sprzęt ma dobry i opinie też, chociaż nie wszystkie ;) Z tego co wiem, to u niego wizyta kosztuje 150zł, tak samo usg 3d gdybym chciała, zamiast zwykłego.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    Mocne kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj :)

Ja cały weekend męczyłam się ze wzdęciami i zaparciami a do tego mega Trądzik mam!!!-normalnie wulkany :(

Co do wizyt to ja mam dopiero 27.06.

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mój tp to 17.12.14. Jestem już po usg 11/14 tydz. i wszystko wyszło ok. Ostatnio miałam plamienia chyba z odstawienia duphastonu. Lekarz znowu mi przypisał te tabletki, i niby się poprawia ale i tak się martwię. Brzuszek zaczyna się powoli uwydatniać a wieczorem jest już całkiem spory. Trzymama za nas wszystkie kciuki i do usłyszenia

p19u43r80w19o4fp.png

mhsvanlio7qxtr06.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:11

Qrczak, Niespodzianek:), Kiara lubią tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Hej
    A mnie kuje na zmiane raz jakby lewy a raz prawy jajnik... ma tak któraś?
    Cos mnie w ogóle zaczyna drapac w gardle... wrrr... oby nie żadne chorobsko..

Trzymam kciuki za wizyty i czekam na relację ;)

Ewelinka, mnie od czasu do czasu też kłują jajniki. A szczególnie lewy, z którego była chyba ostatnia szczęśliwa owulacja. Takie kłucia z tego co wiem są normalne

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja na L4 i zaczynam 4 miesiąc:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:15

Bursztynka lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Paula jutro już 17 tydzień zaczniesz :) bo kończysz właśnie 16 :)

yyy nigdy nie wiem jak to czytać, zreszta na usg jeszcze co innego wychodzi heheh

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio brzuch dokucza ciągle. Przez ostatnie tygodnie to było od czasu do czasu ciągnięcie po bokach i kłucie, a od tygodnia non stop coś mi dolega. A to brzuch twardy, a to coś pobolewa co chwila z innej strony a wczoraj miałam bóle przypominające miesiączkowe, ale nie na samym dole, tylko jakby po bokach. Czy na tym etapie mogą być takie bóle? Nie wiem czy przypadkiem nie przejechać się w końcu na IP, żeby mnie zbadali

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

A ja mam dziś urodziny, a mój TŻ chyba zapomniał :) (pierwszy raz)

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam śniadanko:-) Śledź w sosie musztardowym, a na dokładkę łyżka kremu czekoladowego:-)
    No cóż tak mi się zachciało:-)

Ita lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :)
    Nie stresuj się nic kochana. Ja sobie żartuję, że codziennie odkrywam nowe bóle ;) Już się do tego przyzwyczaiłam. Czasem jak mocniej boli to biorę no-spę. Teraz najbardziej dokucza mi ten ból promieniujący przez prawy pośladek. Dziś ledwo chodzę :/ Muszę koniecznie zapytać o to gina na dzisiejszej wizycie.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ciekawe połączenie smakowe ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, ale mieszanka :)

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ