Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, to ile nas dzisiaj wizytujących? Chyba jakoś sporo
Ja wizytę mam dopiero o 17, więc osiwieję do tej godziny
stres jest...
Kurcze i znów mnie dzisiaj boli na wysokości wzgórka po lewej stronie. To już 2 dzień a ja nie wiem co ten ból oznacza. Oby czas zleciał dzisiaj szybko, to zapytam lekarza. -
witajcie dziewczynki, ja własnie wcinam sniadanie i zaraz lece do pracy. 3mam kciuki mocno za dzis wizytujace i oby prenatalne byly ok:) ja swoja wizyte mam jutro, juz sie nie moge doczekać
jutro rozpoczynam 16t
i tak sobie pomyślałam, że zaraz bedzie 17,18 i ani sie obejrze to już 20t i w sumie z górki już będzie
miłego dzionka, czytac Was postaram sie co by nie byc w tyle zbytnio -
Życzę szybkiego upływu czasu do dzisiejszych wizyt
ach, a potem będą świeże nowinki i fotki maluchów.
Ja myślałam że nudności i bueeeeeee już dawno za mną, no ale dziś rano litr soku pomarańczowego z wczoraj zrobił zwrot. Chyba jednak wrócę do picia tej ochydnej wody niegazowanej. -
Dzień dobry
Ja również dziś wizytuję, mam mieć genetyczne, idę na 15. Stresa mam od piątku. Miałam się nie denerwować, ale jakaś taka niespokojna jestem. Spotkałam znajomą poznaną u naszego gina i okazało się, że jej wyznaczył termin podobnie do mnie, czyli na 12tc wg USG i okazało się, że maluch miał 45mm i nie zrobił jej badania, bo za małe dziecko było. Kazał przyjść za dwa tygodnie. Obawiam się, że u mnie może być podobnie, bo ja wg USG mam dziś równo 12tc i jak tak sobie liczę przybliżony przyrost maleństwa od ostatniej wizyty do dziś, to też wychodzi mi jakieś 45mm. No nic jeśli tak będzie, to zobaczę moje maleństwo dziś i potem znów za 2 tygodnie.
Co do badania. Ja chodzę na NFZ i chwalę sobie mojego gina. On przyjmuje zarówna na NFZ jak i prywatnie, sprzęt ma dobry i opinie też, chociaż nie wszystkieZ tego co wiem, to u niego wizyta kosztuje 150zł, tak samo usg 3d gdybym chciała, zamiast zwykłego.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, mój tp to 17.12.14. Jestem już po usg 11/14 tydz. i wszystko wyszło ok. Ostatnio miałam plamienia chyba z odstawienia duphastonu. Lekarz znowu mi przypisał te tabletki, i niby się poprawia ale i tak się martwię. Brzuszek zaczyna się powoli uwydatniać a wieczorem jest już całkiem spory. Trzymama za nas wszystkie kciuki i do usłyszenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:11
Qrczak, Niespodzianek:), Kiara lubią tę wiadomość
-
ewelinka_shn wrote:Hej
A mnie kuje na zmiane raz jakby lewy a raz prawy jajnik... ma tak któraś?
Cos mnie w ogóle zaczyna drapac w gardle... wrrr... oby nie żadne chorobsko..
Trzymam kciuki za wizyty i czekam na relację
Ewelinka, mnie od czasu do czasu też kłują jajniki. A szczególnie lewy, z którego była chyba ostatnia szczęśliwa owulacja. Takie kłucia z tego co wiem są normalneewelinka_shn lubi tę wiadomość
-
Mnie ostatnio brzuch dokucza ciągle. Przez ostatnie tygodnie to było od czasu do czasu ciągnięcie po bokach i kłucie, a od tygodnia non stop coś mi dolega. A to brzuch twardy, a to coś pobolewa co chwila z innej strony a wczoraj miałam bóle przypominające miesiączkowe, ale nie na samym dole, tylko jakby po bokach. Czy na tym etapie mogą być takie bóle? Nie wiem czy przypadkiem nie przejechać się w końcu na IP, żeby mnie zbadali
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
A ja mam dziś urodziny, a mój TŻ chyba zapomniał(pierwszy raz)
-
Kulka wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
Nie stresuj się nic kochana. Ja sobie żartuję, że codziennie odkrywam nowe bóleJuż się do tego przyzwyczaiłam. Czasem jak mocniej boli to biorę no-spę. Teraz najbardziej dokucza mi ten ból promieniujący przez prawy pośladek. Dziś ledwo chodzę
Muszę koniecznie zapytać o to gina na dzisiejszej wizycie.