X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Z tym wyjazdem do de tez nie jest tak prosto niestety, trzeba znalesc cos pewnego, bo czesto przez posrednikow albo terafia sie nie tam gdzie powinno , albo posrednik zabiera 50% pensji. Dziewczyny w domach starosci charuja po 12h 6 dni w tygodniu i dostajeá 800eu, bo 500eu posrednik zabiera :/ Znam tez historie dziewczyny jadacej do pracy do domu starcow, krora wyladowala pod Hanowerem w burdelu :/ Szwagier ja z tamtad wyciagal.

Ja jak tu przylecialam to chcialam isc do pracy, ale robili mi niesamowite trudnosci. Zeby dostac prace musialam miec ubezpieczenie, a zeby dostac ubezpieczenie musialam miec prace... AOK mialo mi wystawic taka ksiazeczke potrzebna do pracy i .. tak tak juz wyslalismy, i tak 5 razy az zrezygnowalismy. Moj R tu pracuje juz od lat, ale on to inna bajka bo ma obywatelstwo. Teraz dostala bym juz prace jak bym szukala, ale nie szukam hehe :) Moze kiedys cos na 3razy w tygodniu po 4-5h ale to kiedys. Jutro maz zaczyna nowa prace, zaczyna sie ciezszy czas. Tydzien na ok 2 w nocy do 14, tydzien na 14 do 2 w nocy, praca tez w sobote i 40km od domu, wiec bedziemy musieli za jakis czas sie przeprowadzic, ale to po porodzie dopiero bo nie chce lekarki zmieniac. Bede szukala do wynajecia blizniaka, wiecie zeby byly 4 pokoje i kawalek trawki zeby dzieciaki mogly miec piaskownice, basenik itp :)

Ja chce juz poznac plec noooo ! Mam juz upatrzone takieee cuda a nie moge kupowac hehe :P I fajne nosidelko znalazlam z wkladka profilujaca plecki maluszka ze mozna juz od zupelnego malenstwa je w tym nosic :)

Wczoraj dostalam probke perfum, jestem zakochana wiec sie z wami podziele ich nazwa :D DLa milosniczek slodkich zapachow lancome la vie est belle :)

eforts lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka mam tych słoików moich własnych brzoskwiń to muszę coś z nimi robić. A to pieczone ciasto a to serniczek na zimno :D

Bajka lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoś tu u nas używa poduszki ciążówki? polecacie? jakiś konkretny model? bo w necie jest mnóstwo i byłabym wdzięczna za sprawdzoną

czy makrela wędzona jest ok? bo w poradzie dnia jest coby jej unikać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 16:40

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Mama-na-zakupach/Poduszka-Buddy-Doomoo ja mam taka i jestem zadowolona, a znajoma ma taka http://motherhood.pl/sklep/kojec-premium-47 i tez jest zadowolona

tkzgeyx.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia mój Norbert ma obywatelstwo niemieckie, ale musiałby wyrobić paszport

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Furia mój Norbert ma obywatelstwo niemieckie, ale musiałby wyrobić paszport

No to mieli byscie tu ulatwiony start :) A zna jezyk ?

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracowalam w niemczech 4 miesiace...robilam w pakowalni warzyw niedaleko holandii...moj ojciec jezdzi tam juz od 14 lat na 2 miesiace...ja bylam tam 2 razy...kasa dobra, ale ile trzeba zapierdzielac...po 12, 14 godzin 6 razy w tyg...wydaje mi sie, ze jak urodze i troche odchowam dziecko i jesli bedzie taka mozliwosc znow tam pojade...

• julianna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ja myślę wlaśnie o takiej poduszce w kształcie literki C, żeby wlożyć pod nogi i pod głowę, a potem używać do karmienia, usypiania maluszka

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez chce kupic taka poduszke

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    No to mieli byscie tu ulatwiony start :) A zna jezyk ?

tylko dobrze znamy angielski, bo niemiecki slabo

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia dzięki za linki, tylko cena taka mniej kusząca :/ porozglądam się jeszcze, może się okaże, że rzeczywiście warto tyle zapłacić

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co powiecie o tej:

http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4295820711.html

skoro też szukacie to może razem coś wybierzemy

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    co powiecie o tej:

http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4295820711.html

skoro też szukacie to może razem coś wybierzemy

Fajna i najwazniejsze ze ma wsyp silikonowy a nie wate :)

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Fajna i najwazniejsze ze ma wsyp silikonowy a nie wate :)

o widzisz na to nie zwróciłam uwagi :) dzięki
    są podobne tańsze ale bez poszewki no i tu jest jedna w gratisie

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja najwazniejsza wizyta juz jutro...troche sie boje tego, ale maz bedzie za mna wiec mysle, ze dam rade...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    czy ktoś tu u nas używa poduszki ciążówki? polecacie? jakiś konkretny model? bo w necie jest mnóstwo i byłabym wdzięczna za sprawdzoną
    ja mam tę motherhood, dostałam, niestety póki co średnio jestem z niej zadowolona.

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola spokojnie jak na wojnie:-) Ja dopiero 23.06 ,a w sumie to za tydzień:-) Szybko zleci:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola trzymam jutro kciuki, na pewno będzie dobrze.
    Z tego co pamiętam to Bajka zamawiała poduszkę na allegro i pisała, że jest z niej zadowolona.
    Kupiłam sobie dzisiaj z Lidlu spodnie dresowe z miejscem na brzuszek za 30 zl, i leginsy za 10 zł, miejsce na brzuszek jest:)

Kiara lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

I ja potwierdzę, że na NFZ można być dobrze traktowanym w ciąży i mieć należytą opiekę :-) Choć przyznam, że gdyby nie fakt, że chodziłam do tej lekarki wcześniej (usuwała mi nadżerkę laserowo, u niej miałam robione na pierwszej wizycie pierwsze dopochwowe USG w życiu, podczas gdy na wizytach prywatnych za 80 zł pani dr nawet sprzętu do USG nie miała), to pewnie nie poszłabym prowadzić ciąży na NFZ. Nigdy nie miałam zaufania, zawsze chodziłam prywatnie, ale tu znalazłam fajną opiekę i postanowiłam zostać :)

USG mam na każdej wizycie, a wizyty co 3 tyg. Genetyczne też na NFZ miałam robione.
    Część badań u nich niestety nie była refundowana, ale zrobiłam je gdzie indziej, a tam ful badań (wszystkie z krwi poza cytomegalią, mocz naturalnie, cytologia, czystość pochwy) ale znów 3 usg na ciążę. Nie widzę sensu chodzenia do lekarza, który nie ma sprzętu w gabinecie. Zabawne dla mnie było jak ta lekarka pomacała mnie po brzuchu mówiąc "no faktycznie coś tam rośnie". Średnio uspokajające. Dlatego na miejscu Madzialenki (nie wiem czy dobrze pamiętam nick) zmieniłabym lekarza. Myślę, że więcej Ci tam nie zaoferują, a chyba lepiej teraz zmienić, niż czekać jeszcze dłużej.

dodałam drugi suwaczek, z terminem z USG :) Sama się już gubię jak ktoś pyta który miesiąc. Najlepsze, gdy odpowiadam, że zaczął się 4, wtedy look na mój brzuch i wielkie oczy, bo nic nie widać :D

eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dzięki za odp, akurat ta motherhood odpada bo jest zwyczajnie za droga

w ogóle jak pokazałam mężowi co chcę żeby mi kupił :) to śmiał się czy ja widziałam rozmiary i że się nie pomieścimy (a małego łóżka nie mamy) :)

Szurabura dobrze mówisz, lekarz to nie zawód to stan umysłu :) jakby mnie lekarz pomacał po brzuchu w ramach badania prawidłowości ciąży to bym się zaśmiała (nie mówię o twardnieniu i takich tam)

Karola wysyłaj pozytywne myśli w kosmos one wracają!!! :D

A czy Ita to na urlop się wybrała??

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ