Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym wyjazdem do de tez nie jest tak prosto niestety, trzeba znalesc cos pewnego, bo czesto przez posrednikow albo terafia sie nie tam gdzie powinno , albo posrednik zabiera 50% pensji. Dziewczyny w domach starosci charuja po 12h 6 dni w tygodniu i dostajeá 800eu, bo 500eu posrednik zabieraZnam tez historie dziewczyny jadacej do pracy do domu starcow, krora wyladowala pod Hanowerem w burdelu
Szwagier ja z tamtad wyciagal.
Ja jak tu przylecialam to chcialam isc do pracy, ale robili mi niesamowite trudnosci. Zeby dostac prace musialam miec ubezpieczenie, a zeby dostac ubezpieczenie musialam miec prace... AOK mialo mi wystawic taka ksiazeczke potrzebna do pracy i .. tak tak juz wyslalismy, i tak 5 razy az zrezygnowalismy. Moj R tu pracuje juz od lat, ale on to inna bajka bo ma obywatelstwo. Teraz dostala bym juz prace jak bym szukala, ale nie szukam heheMoze kiedys cos na 3razy w tygodniu po 4-5h ale to kiedys. Jutro maz zaczyna nowa prace, zaczyna sie ciezszy czas. Tydzien na ok 2 w nocy do 14, tydzien na 14 do 2 w nocy, praca tez w sobote i 40km od domu, wiec bedziemy musieli za jakis czas sie przeprowadzic, ale to po porodzie dopiero bo nie chce lekarki zmieniac. Bede szukala do wynajecia blizniaka, wiecie zeby byly 4 pokoje i kawalek trawki zeby dzieciaki mogly miec piaskownice, basenik itp
Ja chce juz poznac plec noooo ! Mam juz upatrzone takieee cuda a nie moge kupowac heheI fajne nosidelko znalazlam z wkladka profilujaca plecki maluszka ze mozna juz od zupelnego malenstwa je w tym nosic
Wczoraj dostalam probke perfum, jestem zakochana wiec sie z wami podziele ich nazwaDLa milosniczek slodkich zapachow lancome la vie est belle
eforts lubi tę wiadomość
-
czy ktoś tu u nas używa poduszki ciążówki? polecacie? jakiś konkretny model? bo w necie jest mnóstwo i byłabym wdzięczna za sprawdzoną
czy makrela wędzona jest ok? bo w poradzie dnia jest coby jej unikaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 16:40
-
nick nieaktualnyja pracowalam w niemczech 4 miesiace...robilam w pakowalni warzyw niedaleko holandii...moj ojciec jezdzi tam juz od 14 lat na 2 miesiace...ja bylam tam 2 razy...kasa dobra, ale ile trzeba zapierdzielac...po 12, 14 godzin 6 razy w tyg...wydaje mi sie, ze jak urodze i troche odchowam dziecko i jesli bedzie taka mozliwosc znow tam pojade...
-
nick nieaktualny
-
eforts wrote:co powiecie o tej:
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4295820711.html
skoro też szukacie to może razem coś wybierzemy
Fajna i najwazniejsze ze ma wsyp silikonowy a nie wate -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
karola trzymam jutro kciuki, na pewno będzie dobrze.
Z tego co pamiętam to Bajka zamawiała poduszkę na allegro i pisała, że jest z niej zadowolona.
Kupiłam sobie dzisiaj z Lidlu spodnie dresowe z miejscem na brzuszek za 30 zl, i leginsy za 10 zł, miejsce na brzuszek jest:)Kiara lubi tę wiadomość
-
Hej hej
I ja potwierdzę, że na NFZ można być dobrze traktowanym w ciąży i mieć należytą opiekęChoć przyznam, że gdyby nie fakt, że chodziłam do tej lekarki wcześniej (usuwała mi nadżerkę laserowo, u niej miałam robione na pierwszej wizycie pierwsze dopochwowe USG w życiu, podczas gdy na wizytach prywatnych za 80 zł pani dr nawet sprzętu do USG nie miała), to pewnie nie poszłabym prowadzić ciąży na NFZ. Nigdy nie miałam zaufania, zawsze chodziłam prywatnie, ale tu znalazłam fajną opiekę i postanowiłam zostać
USG mam na każdej wizycie, a wizyty co 3 tyg. Genetyczne też na NFZ miałam robione.
Część badań u nich niestety nie była refundowana, ale zrobiłam je gdzie indziej, a tam ful badań (wszystkie z krwi poza cytomegalią, mocz naturalnie, cytologia, czystość pochwy) ale znów 3 usg na ciążę. Nie widzę sensu chodzenia do lekarza, który nie ma sprzętu w gabinecie. Zabawne dla mnie było jak ta lekarka pomacała mnie po brzuchu mówiąc "no faktycznie coś tam rośnie". Średnio uspokajające. Dlatego na miejscu Madzialenki (nie wiem czy dobrze pamiętam nick) zmieniłabym lekarza. Myślę, że więcej Ci tam nie zaoferują, a chyba lepiej teraz zmienić, niż czekać jeszcze dłużej.
dodałam drugi suwaczek, z terminem z USGSama się już gubię jak ktoś pyta który miesiąc. Najlepsze, gdy odpowiadam, że zaczął się 4, wtedy look na mój brzuch i wielkie oczy, bo nic nie widać
eforts, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Kiara dzięki za odp, akurat ta motherhood odpada bo jest zwyczajnie za droga
w ogóle jak pokazałam mężowi co chcę żeby mi kupiłto śmiał się czy ja widziałam rozmiary i że się nie pomieścimy (a małego łóżka nie mamy)
Szurabura dobrze mówisz, lekarz to nie zawód to stan umysłujakby mnie lekarz pomacał po brzuchu w ramach badania prawidłowości ciąży to bym się zaśmiała (nie mówię o twardnieniu i takich tam)
Karola wysyłaj pozytywne myśli w kosmos one wracają!!!
A czy Ita to na urlop się wybrała??