X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie pochmurno :/
    ale w domku słoneczko bo taki spokojny , leniwy , ładny dzień :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Dziewczyny ;)
    Ja się dopiero obudzilam tak mi się dobrze spalo ;) dzis obiad na 14 u rodziców :-) wiec też nie muszę gotować a Mąż się śmieje ze śniadania to chyba nie ma sensu jesc bo zanim się ogarnę to obiad będzie hihi :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skąd mam wiedzieć kiedy kopie mnie dziecko a kiedy mam np skurcz mięśnia brzucha? :)

Ewa a co do kredytu to może zmieńcie bank bo to dziwne, że gotówkowego nie dostaliście chociażby na jedną umowę

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny! My dzisiaj jedziemy na grilling do teściów. Mam pytanko głównie do Mamusiek używających detektora. Dzisiaj podsłuchiwaliśmy malucha i oprócz szybkiego serduszka co raz było słychać takie "łup", a dwa razy to aż nas uszy zabolały. I mam pytanko, czy to były kopniaki? :D

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dalej z zakitowanym gardłem, leżę dużo w łóżku pod kocami i się wytapiam. Na noc kanapki z czosnkiem, w dzień płucze szałwią. Dzisiaj znowu nigdzie nie wychodzę na dwór. Może przejdzie samo.

Co jakiś czas nam pulsowanie w pachwinach na nogach przy brzuchu. A wczoraj złapał mnie ból pośladka. Śmieszne uczucie, ale ciężko się chodzi. Miałyście tak?

No i 16 tydzień :-) trzeba zrobić fotkę, ale brzuch na razie nie rośnie. W sumie urósł już odpowiednio ;-)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Bursztynko pisałam Ci o tabletkach Tantum Verde na gardło. Spokojnie można je przyjmować w ciąży. Mi pomogły i to zaledwie chyba 6 pastylek ;)
    Co do bólu pośladka, to ja tak mam już od jakiegoś miesiąca. Łapie mnie co pewnie czas. Wydaje mi się, że to ból promieniujący od kręgosłupa. Jutro jak będę u gina i nie zapomnę, to go o to zapytam. Mi też ciężko się wtedy chodzi. Najgorsze jest to, że łapie tak nagle i momentalnie zaczynam kuśtykać.

Bursztynka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia tak to słychać ruchy dziecka

Byrsztynka teraz chyba możemy mnożyć listę różnych dolegliwości i przyjmować je po prostu :) zdrówka Ci życzę!

Qurczaku mnie łapie ból ale nad tyłkiem po lewej stronie taki promieniujący coś jak rwa

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts mi promieniuje na prawo, centralnie przez cały pośladek przechodzi po skosie. Jak trochę poczytałam, to też się zaczęłam zastanawiać, czy to nie przypadkiem rwa. Ale z drugiej strony, czy to aby nie za wcześnie? Wydawało mi się, że takie dolegliwości mogą wystąpić później, jak dziecko będzie już większe, ale teraz?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    hej Dziewczyny! My dzisiaj jedziemy na grilling do teściów. Mam pytanko głównie do Mamusiek używających detektora. Dzisiaj podsłuchiwaliśmy malucha i oprócz szybkiego serduszka co raz było słychać takie "łup", a dwa razy to aż nas uszy zabolały. I mam pytanko, czy to były kopniaki? :D
    tak :) u mnie najpierw były rzadkie, a później coraz częściej, coraz więcej i czasami są aż takie głośne, że podskoczę, bo się przestraszę tego :D
    który masz tc? :)

bursztynka dawaj nową fotę!
    Ja też powinnam nową wstawić, ale nie mam tu swojego aparatu, także chyba jutro/pojutrze zrobię komórką.

Witam się znad morza (pojechałam do mamy, bo mamy mocną kłótnię z TŻ) :)
    Ziiiimno dziś.

a w ogóle to dziś mi siara leciała z jednej piersi :P Pierwszy raz. Masakra jak dziwnie haha

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś zasłabłam, poszliśmy z M na mszę za Jego dziadków i po 40 min mroczki przed oczami szum w uszach i M mnie wyprowadził...

relgh371rphwpz6l.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spokojnie mszę wytrzymałam:-)
    Wczoraj miałam niespodziewane wizyty znajomych ...no i się imprez zrobiła:-) Dobrze, że kiełbaę na grilla miałam. Szybka sałatka i wszyscy zadowoleni:-)
    I dzisiaj zaraz koło mnie jest festyn :-) Idę na ciacho:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :) a ja dzisiaj bylam pierwszy raz w kosciele odkad wiem o ciazy, wczesniej balam sie wlasnie zalabniecia bo mam do tego tendencje, ale dziaij u mnie jest tylko 11 stopni, pada deszcz wiec jest chlodno i spokojnie wiedzialam, ze wytrzymam cala msze...

zaczelam dzisiaj II trymestr super :)
    w ciagu pierwszego przybralam 1,5 kg...brzucho dalej male, nie ma sie czym chwalic...

olcia23, Bursztynka, Qrczak, eforts, Bajka, Doris-83, Marimiko lubią tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o kredytach.

U mnie sytuacja straszna. Mój ukochany jest wojskowym, a że swoją karierę zaczął dwa lata temu, to kontrakt na stałe może dostać dopiero za 3 lata, co gorsza w czwartek na kursie połamał sobie piętę a drugą nogę zbił. Leży teraz z dwoma szynami i nie może przez to ukończyć kursu. Najgorsze jest to, że jego dojście do zdrowia to lekko pół roku, więc mogą mu kontraktu nie przedłużyć. Ja osobiście nie pracuje, bo kończe studia. (jeszcze rok mgr). Trudno, o kredycie możemy sobie na chwilę obecną pomarzyć, jeśli nie będzie pracował w wojsku to jest jeszzce opcja wyjazdu do Niemiec, bo Norbert ma niemiecki paszport.

Myślicie, że wyjazd to byłby dobry pomysł?

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zrobiłam zlecenie u meża na zakupach żeby mi zakupił te pastylki tantum verde.
    Ja dziś do Kościoła nie pójdę, bo siedzę pod kocykami. Pogoda paskudna, wieje mocno i leje deszcz. Nie będę ryzykować.
    Brzucha pstryknę jutro, bo dziś już piłka jest po śniadaniu ;)
    Czyli skurcze w pośladkach to normalka, no ok :) nowy objaw.

Martaa, ja tydzień temu w Kościoła podczas klęczenia wyszłam. Też było blisko do zemdlenia.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia musiałabys popytac Furie jak to teraz jest za granicą, ja byłam 6 lat temu i kazdego dnia załuję że wrociliśmy... tak była fajna praca, inne perpektywy, ale studiowac nam sie zachciało i wrocilismy do PL... tu był brak pracy, źle wybrane studia... myslelismy rok temu zeby wyjechac, ale zaczelismy budowe, mielismy "stałe" zatrudnienie i jakos plany zeszły...

4dbc34fc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nie mamy kredytow i narazie nie bierzemy, moj tez by nie dostal, jest wojskowym, 5 lat sluzby, konczy kurs na podoficera, a kontrakt konczy mu sie za rok...bedzie skladal papiery o sluzbe stala ale ciekawe, czy sie uda dostac...ja nie pracuje wiec tez kiepsko...wynajmujemy mieszkanko...duzo nie placimy wiec da sie przezyc, ale z czasem zaczniemy myslec o budowie domu...

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara dziś zaczęłam 13 tc (tzn.12+). NIe byliśmy pewni z mężem czy to kopniaki, ale tylko to nam przychodziło na myśl, tym bardziej jak to małe ze 2 razy zasunęło z taką siłą, że aż podskoczyliśmy ze słuchawkami w uszach :D i już 2 dzień siedzi po środku, trochę wyżej nad wzgórkiem łonowym.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też dzisiaj kościół zaliczyłam i małe zakupy. U mnie podoba słoneczna i 22 stopnie.

Od trzech dni znowu latam siku co chwilę, a wieczorami to już masakra jest. Chyba znowu mam etap uciskania na pęcherz.

A w ogóle od dwóch dni chodzą za mną ogórki małosolne. Wczoraj w jednym sklepie były, ale wyglądały jak dopiero zakiszone. I dzisiaj się wkurzyłam, kupiłam ogórki i całą mieszankę do kiszenia i sama sobie zrobię :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj słuchałam na detektorze i znowu po innej stronie była mała. Lata po tym brzuchu jak szalona ;)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego Kropeczka jutro podpatrze :) juz sie doczekac nie moge :) i posluchac serduszka...oj tylko zeby pogoda sie poprawila bo 11 stopni w srodku czerwca to jakas kpina...

Bajka lubi tę wiadomość

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ