X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a nie wspomnę ile nas kosztowały starania w zeszłym roku. Staraliśmy się od stycznia 2013, a od maja to już regularne wizyty u endokrynologa i ginekologa, monitoringi przez 8 miesięcy, leki na stymulację.. I udało się akurat w cyklu w którym wszystko odstawiłam oprócz leku na tarczycę. Cykle miałam po 40 dni, a w szczęśliwym owulacja była w 12 dc! Szok po prostu. Ale powiem szczerze, że jak już się zajdzie w ciążę, to jakoś zapomina się o tych wszystkich problemach, o takim długim czasie starania, o przepłakanych nocach. To maleństwo powoduje, że złe wspomnienia zostały wymazane.

eforts, Niespodzianek:), lolaliciouse, Paula84, Qrczak lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny, no to niezłe koszty. My byśmy nie dali rady wystukać 400 czy 500zł. Ja studiuję, nie pracuję (pracowałam dorywczo przed ciążą ale niestety charakter pracy nie pozwolił mi na jej kontynuowanie teraz), mąż pracuje, do tego kredyt na mieszkanie, wiecznie ciągnący się remont... uf... ale z drugiej strony przecież WARTO - mimo wszystko..

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też kredyt mamy, dwa miesiące temu przeprowadziliśmy się na swoje. A cały zeszły rok próbowaliśmy jakoś pogodzić odkładanie pieniędzy na wykończenie mieszkania (stan deweloperski) z wizytami u lekarza. Ale czego się nie zrobi, żeby zostać rodzicami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 17:09

ltCGp1.png HZoWp2.png

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    madzia spokojnie, może szykuje jakąś niespodziankę na wieczór:)
    hahaha niestety znam go... zapomniał, pierwszy raz od 6 lat, najlepsze jest to, że moja siostra (de facto duuużo młodsza) ma ósme urodziny za 3 dni i mój mężulek już się nie może doczekać na niespodziankę, jaką JEJ szykujemy. Na początku było mi smutno a teraz mnie to śmieszy i nie mogę się doczekać jego miny jutro kiedy mu to powiem.

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    My też kredyt mamy, dwa miesiące temu przeprowadziliśmy się na swoje. A cały zeszły rok próbowaliśmy jakoś pogodzić odkładanie pieniędzy na wykończenie mieszkania (stan deweloperski) z wizytami u lekarza. Ale czego się nie zrobi, żeby zostać rodzicami.
    dokładnie masz rację, nasze starania nie były jeszcze tak zaawansowane, można powiedzieć że próbowaliśmy "sami", jeszcze bez lekarzy ale juz zbliżał się moment, kiedy na prawdę zaczynałam panikować, bo mąż powtarzał tylko "spokojnie, na pewno niedługo się uda", i nie wiem jakim sposobem się udało, bo według mnie nie było szansy na to, ale dzięki Bogu mieliśmy szczęście i mam nadzieję że nie opuści nas do końca.

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Termin mam na listopad,ale pisze u Was bo widze,ze ktos tu jest,a licze na szybka odp.
    Czy Wam tez sie zmieniło cos w pochwie? U mnie bardzo,dlatego nie wiem czy sie obawiac,zauwazyłam dzisiaj jak wkladalam luteine takie zgrubienie czy cos takiego,nie wiem jak to nazwac,ale tak samo jak bym miala tampona...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wkładam luteinę i nic nie zauważyłam, wcześniej nawet miałam bardziej spulchnione wszystko a teraz już mniej

MAgda ja też mam wizytę w czwartek ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że to Bożę Ciało, muszę w pon zadzwonić do mojego gina i zadać mu to samo pytanie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    hej ja wkładam luteinę i nic nie zauważyłam, wcześniej nawet miałam bardziej spulchnione wszystko a teraz już mniej

MAgda ja też mam wizytę w czwartek ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że to Bożę Ciało, muszę w pon zadzwonić do mojego gina i zadać mu to samo pytanie :)

Ciekawe czy to cos zlego?

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzie wszystkiego najlepszego :-D Moze rzeczywiscie maz zrobi Ci niespodzianke jak wroci ;-)
    My sie staralismy od grudnia 2012, takze tez troche czasu. Ale my bez wspomagania jakimi kolwiek tabletkami. Pomoglo mi chyba w tym roku to, ze bylam chora i bralam antybiotyk ;-) Kto wie?!

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena...widzę, że nie tylko my nie mamy super, kolorowej sytuacji finansowej. Nie wiem jak my damy radę z dzidziusiem, skoro teraz bywa ciężko. Ale... czego się nie robi dla dziecka :)

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• eforts Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka no nie wiem ale masz tak jakbyś miała tampona w sensie nie możesz włożyć tam palca?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka nic Tobie nie pomoge. Ale mysle, ze to nic zlego. Zadzwon do lekarza jak sie denerwujesz.

• alka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Alka no nie wiem ale masz tak jakbyś miała tampona w sensie nie możesz włożyć tam palca?

Wlasnie tak

• eforts Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm dziwna sprawa, może skonsultuj się z lekarzem, nie mam pojęcia jak się objawia obniżanie szyjki, albo może ten czop śluzowy ma jakiś inny charakter u Ciebie a może miałaś jakąś nadżerkę?? może zadzwoń do lekarza albo przejedź się na IP nie wiem co Ci doradzić

w każdym razie daj znać jak się coś wyjaśni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 17:48

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna duzo osob ma problemy z kasa. My tez mielismy jaz taki dol, ze musielismy dwa razy przeprowadzic sie do tesciowej. Narazie jakos kulamy. Rodzice tez nam troche zawsze jakos pomagaja.

• alka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    hmmm dziwna sprawa, może skonsultuj się z lekarzem, nie mam pojęcia jak się objawia obniżanie szyjki, albo może ten czop śluzowy ma jakiś inny charakter u Ciebie a może miałaś jakąś nadżerkę?? może zadzwoń do lekarza albo przejedź się na IP nie wiem co Ci doradzić

w każdym razie daj znać jak się coś wyjaśni

Nie mialam nadzerki,Ip ponad 50 km,moze jakas infekcja czy cos...kurde

• alka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze smsa do ginki

• eforts Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie jestem za panikowaniem ale nigdy nie wiesz a nie możesz zadzwonić do lekarza?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kurcze nie jestem za panikowaniem ale nigdy nie wiesz a nie możesz zadzwonić do lekarza?

NAPISALAM JEJ,NA PEWNO ZARAZ ODPISZE.NIE CHCE JEJ PRZESZKADZAC BO I TAK CIAGLE JAKIS PROBLEMY MAM I ZAWRACAM JEJ GLOWE

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pieniądze nie są najważniejsze! Fakt my się długo nie staraliśmy ale po ślubie najpierw musiałam odłożyć starania, bo kleszcz, bo antybiotyki, bo torbiel, bo tabletki antykoncepcyjne!! nigdy nic nie leczyłam, nigdy nic mi nie dolegało a jak chciałam zajść w ciąże to ciągle coś. Potem po trzech miesiącach zaszłam, chwila radości i mnóstwo smutku. Po kolejnych trzech miesiącach (chyba tyle mi pisane:)) obecna ciąża. I wiem, że długo to nie trwało ale w niektórych sytuacjach nie wynika nic z posiadania pieniędzy, zdrowia się nie kupi!!! Niemoc jest straszna ale wiem, że niektóre z Was wiedzą to o niebo lepiej ode mnie!

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ