X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Karola kochana pamietam ze miałaś na początku przeboje, pamiętasz czy miała dużo usg, szczególnie dzień po dniu, albo co drugi dzien?
    Juliana super Maluszek, nie rób żadnych badań dodatkowo :) do kompletu pomiarów chyba jeszcze brakuje kości udowej, lekarz coś mówił?
    nie chyba nie mierzył nic nie mówił o tym

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanego dnia uciekam

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe ja mialam usg srednio co 2 tyg. raz w szpitalu zrobili mi na przyjecie i pozniej na wypis...ja w ciagu tych 13 tyg mialam 7 razy robione usg, ale to przez moje przeboje w tej ciazy, teraz bedzie juz rzadziej...

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    nie chyba nie mierzył nic nie mówił o tym
    Moze maleństwo nie dało zmierzyć :)
    Moje strasznie nie chciało pokazać przeziernosci, musieliśmy jakies akrobacje robić.
    Ja juz miałam 6 usg, 5 takich krociotkich i genetyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 15:09

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam do tej pory 6 usg przez krwawienie. Następne mam 25 czerwca.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialena, na nfz to chyba juz zadne badania się "nie należą" ja chciałąm byc cwana i chodzic do 2 lekarzy, ale ten z nfz to kompletnie nic nie robi, wizyte miałam w 11tyg i 4 dniu, myślałam ze wspomni cos o genetyznych a on nawet nie pytajac jak sie czuje zarejestrował mnie na 27 czerwca gdzie bede juz w 15 tyg i 1 dniu. ale o badaniach nadal nie wspomniał, dlatego wole troche zapłacic i mniec pewnosc że ktoś intersuje sie mną i moim dzieckiem. poza tym mozesz isc do przychodni i poprosic położną zeby zrobiła Ci KTG, uslyszysz serduszko i nerwy troche miną :)

4dbc34fc83.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey

dziewczyny co wy macie z tymi ginami. to co oni wyrabiaja to jakies smieszne. albo nie przepisuja badan albo nie robia usg. ehh szkoda slow.

jak sie czujecie ciezarowki?

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja USG miałam dopiero 3 razy... 2 razy u gin prowadzącej a 1 tak dla spokoju u innego :) i we wtorek już nareszcie wizyta!!!

I we wtorek też USG genetyczne. Mi gin na zeszłej wizycie dokładnie opisała co i jak to wygląda, co ew. dalej itp itd. Mam wszystko na kartce rozpisane.

A i nie dodałam że chodzę prywatnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 15:53

relgh371rphwpz6l.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola dla mnie zaczynaja sie dobre czasy :) w dni w ktorych nie wymiotuje acczasem nawet mnie niemdli to nie czuje ze jestem w ciazy, odzyskuje energie i w ogoe jest tak radosnie, ciesze sie dzieckiem :) jak rusze na zakupki to bede w niebowzieta, wstepnie zostawiam na 3 trym ale czuje ze po polowkowych kupie cos slodkiego i malutkiego :)

Ps. mi chyba gin nogi nie mierzyl na genetycznych albo nie mowil

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze caly czas na nfz. Nie mam problemu z zadnymi badaniami i usg. Mialam problem tylko z l4 u mojego wiec poszlam do innego na nfz. Dostalam bez problemu i tez usg i badania :-D
    Zrobilam golabki, ale sie objadlam a ta mloda kapustka w ogole superrrr. Nawet synek zjadl jednego i ziemniaczki bez problemow :-D
    Ogarnelam troche dom. Potem bede robic placek z brzoskwinkami ze sloiczka. Mam jeszcze pare od zeszlego roku. I jeszcze musze zas leciec do sasiadki po mleko ;-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts bardzo sie ciesze ze u ciebie mija juz ten okres zlego samopoczucia. u mnie niestety odwrotnie, jak wczesniej czulam sie super z malutkimi przypadkami mdlosci tak ostatnio umieram. wieczorem zgaga w nocy spanie ale zupelnie sie nie wysypiam, caly dzien mdlosci a wcxoraj nawet wymioty. czulam sie slaba i nic mi sie nie chcialo. natomiast dzis jak wstalam mialam pelno energii az do momentu jak zjadlam sniadanie :/ do tej pory leze i probuje zasnac :/

eforts lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    hey hey

dziewczyny co wy macie z tymi ginami. to co oni wyrabiaja to jakies smieszne. albo nie przepisuja badan albo nie robia usg. ehh szkoda slow.

jak sie czujecie ciezarowki?
    to samo przyszło mi do głowy karola, czasami jak czytam wpisy o wyczynach lekarzy to zapominam, że na swojego płacę majątek, ale przynajmniej mam dobrą opiekę.
    Bogusia fajnie, że Ty jesteś zadowolona ze swojego lekarza, zawsze to jakaś nadzieja, że na NFZ trafi się ktoś normalny:) Zazdroszczę gołąbków:)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • .joanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wydaję majątek na lekarza...mam nadzieję, że od lipca nie będzie to więcej niż 150 zł na miesiąc, bo nie wyrobimy finansowo ;/ Na nfz nawet nie szukałam żadnego lekarza. Jakoś jeśli chodzi o ginekologa, to wolę chodzić prywatnie. Chodzę do świetnego lekarza. Jestem bardzo zadowolona :) Za każdym razie w poczekalni czekają same ciężarówki, kobiety prowadzą u niego 2gą, 3cią ciążę, więc myślę że naprawdę musi być dobry :)

ja dzisiaj jakaś bez sił jestem. Ciągle bym spała, a tu trzeba ogarnąć dom...mąż w pracy, a ja sama w mieszkaniu siedzę :(

eikt43r83lbyfg23.png
    eikt43r8tmxr8y85.png[/url]

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizytę płacę 250 zł, a jeśli z posiewem to 300 zł. Chodzę do kliniki leczenia niepłodności. Na szczęście w cyklu w którym się zapisaliśmy na pierwszą wizytę, zaszłam w ciążę i ominęły mnie wszystkie kuracje, ale już tam zostaliśmy. Bardzo się zdziwiliśmy widząc ile par ma problemy z zajściem w ciążę. Nam udało się naturalnie, ale byliśmy zdecydowani na inne metody. U mnie też co miesiąc dochodzi endokrynolog 90 zł za wizytę plus badania. Tak więc na miesiąc wychodzi 400-500 zł na lekarzy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 16:56

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja Karola wspolczuje!! Na wymioty polecam imbir mi pomaga, nie zawsze ale pomaga. Tylko kwestia czy jest zdrowy w ciazy?! No ale nic trzymam kciuki cobys sie lepiej poczula!! :) w ogole dzisiaj to pogoda i cisnienie dodatkwo daja w kosc :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu Milcia to Tobie wspolczuje kosztow, bez wzgledu za zarobki 400-500 na samych lekarzy to mga duzo.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mója gin kosztuje 120 zł . ale jest polecanym lekarzem , nie jest jakas miła ale konkretna i dokladna w badaniach :)
    ja miałam usg 5 razy, następne badanie 8 lipca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 17:00

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, macie zupełną rację, nie wiem co mnie podkusiło żeby iść na NFZ, ale wiecie, babka miła ogólnie, badania mam zlecane normalnie tylko kurde usg jakoś nie robi. Ona usg robiła mi tylko raz na przełomie 6/7tyg, tylko jakiś czas później miałam delikatne plamienie i byłam na IP i tam miałam kolejne, z dzidzą ok i słyszałam serduszko ale to było koło 8/9tyg....
    Ogólnie do tego 8/9 tyg miałam robione łącznie 4usg (w różnych poradniach) - i myslałam, że dobrze wybrałam....
    A mogłam się trzymać pierwszego lekarza, zazdroszczę Wam naprawdę. Do czwartku zwariuję, dobrze że chociaż brzuch trochę widać, to mnie uspokaja że jednak "rosnę".

A poza tym ja także siedzę w domu, nudy jak cholera, mąż w pracy, gotować mi się nie chce a do tego wspomniany mężulek zapomniał o moich urodzinach, ale spokojnie, wygarne mu jutro hehehe

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia współczuje takiej wysokości wydatków na lekarza.. Ale ważne, że jesteś pod dobrą opieką a i przy okazji przyzwyczaisz się do wydatków na pampersy, ubranka, balsamy itd, itd:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia spokojnie, może szykuje jakąś niespodziankę na wieczór:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ