Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Eforts, ja źle spojrzałam wcześniej u kiary. Faktycznie igm pisalyscie.
Dobrze że się odezwalam z ta toxa, to dzięki wam zaoszczedze 25 zł robiąc tylko jedna klasę.
Adres bloga hana ma w poście że zdjęciem na samym dole.
A jeszcze dopytam o cytomegalovirusa. Robilyscie? Bo mi lekarz na razie o tym nie wspomniał.
Eforts, ja tylko mam brodawki bardziej wrażliwe na łaskotkiale mnie piersi nigdy nie bolały przed okresami. Teraz jak urosły w ciąży to też nie bolały wcale.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 09:06
-
nick nieaktualnyBursztynka wrote:Kiara, czy ponowne badania na toxo to wystarczy samo igg? Bo już zglupialam.
Poprzednie miałam igg 0.13 i igm 0.163 czyli obydwa ujemne.
hana śliczne zdjęcie! Samowyzwalacz czy mąż?
powodzenia wszystkim na wizytach i badaniach!! :*
eforts tak, tez mam kłopot z sutkami, tak od 10 dni już, czyli od wtedy, gdy siara mi się zaczęła robić. Są baardzo bolesne, czuję je cały czas.
Odnośnie siemienia - ono jest zdrowe i dobre na wszystkoDobrze działa także na żołądek (osłonowo), paznokcie i włosy
A z takim dodatkowych info to może zwiększać produkcje śluzu
Co do cytomegalii - jeszcze nie robiłam, ale będę robić. Ostatnio niestety nie starczyło mi kasy w laboratorium. 2.07 mam wizytę na nfz i kobieta powinna mi wypisać to, a jak nie to sama zrobię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 09:12
Bursztynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak sobie myślę, że moje wczorajsze bóle mogły byc przez zmianę pogody... ja strasznie odczuwam takie rzeczy, a wieczorem zaczeło mnie jeszcze łupać w kolanach, później lunęło, rano z kolei tak lało... i do tego grad walił
Dziś jest ok, żadnych boli. Mdłości są i to straszne, także chyba nie będę dzwonić do gina póki to się nie powtórzy -
Kiara, ja na pogodę też jestem mega wrażliwa. Jak wiatr wieje to czuję się fatalnie, słabo mi i boli mnie głowa plus do tego w ciąży doszły duszności. Już wolę upał żeby był. No i źle jak na dworze wilgotno, to stawy i kości przypominają o sobie.
Zbieram się powoli do labo, bo mi panie z punktu pobrań pouciekająjeszcze raz dzięki za wyjaśnienie toxo.
-
nick nieaktualny
-
Aaa i właśnie mąż dzwonił że ma delegację do krakowa i mnie zabiera. W końcu ruszę się z domu w świat, ale fajnie
zrobi tylko instalację w laboratorium i mamy wolne plus jeden nocleg. No tylko 300km w jedną stronę trzeba przejechać. Ale będziemy robić przerwy co godzinkę i będę dużo pić. Fajnie
ale się cieszę
jak małe dziecko. Żeby tylko tfu tfu tfu jutro z rana nie był wiecie czego
eforts, zuza_3, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Miałam sporoooo do nadrobienia.! Udalo mi się wszystko przeczytać.
W weekend byłam u rodziny, więc praktycznie nie miałam czasu na siedzenie przed kompem.
Mnie sutki strasznie drażnią. Czasami mnie bolą i coraz gorzej jest mi spać.
U mnie wizyta dopiero 11 lipca, to się naczekam.
Jakoś moja psychika się zmieniła od jakiegoś czasu, nie denerwuje się odpoczywam. Podejście ''co ma być to będzie a mój stres niczego nie zmieni''
Jestem dobrej myśli.
Mi też doktorka kazała brać żelazo i czy macie też może takie ciemne kupki?? -
Dziewczyny jest tu jakaś kosmetyczka albo ktoś kto zna się na manicure hybrydowym? Pytanko mam i będę wdzięczna za pomoc
Wszystkie kroki hybrydowego (piłowanie, odtłuszczanie, baza, lakier 2x, utwardzacz) wychodzą mi ok aż do ostatniego etapu, kiedy trzeba przemyć paznokcie odtłuszczaczem. Wtedy właśnie niektóre robią się brzydko matowe.
Jak to naprawić i czemu tak się dzieje? -
Bursztynka i Efort Dzieki, dzieki
Blogasek to dobry sposób dla zabicia mysli. Człowiek sobie wynajdował jakies takie zajecia, sadzil kwiatki i pisal pamietniki zeby nie myslec tylko o braku malucha
A brzuch robiony rano bez jedzenia, jak kiche napcham to wystaje
Kiara to samowyzwalcaczMezowi nie wspominałam nic ze sobie fotki strzelam zamiast obiady mu gotowac
Aga just a ile kosztuje taki zestaw zeby sobie kupic wszystko do hybrydowego? Bo ostatnio chcialam zrobic w salonie to zaspiewala mi kosmetyczka 40 zl i dwa tygodnie potrzyma, kurde drogo troche.Bursztynka, Kiara lubią tę wiadomość
-
Hej. Ja mam wizyte dopiero w piatek, ale u lekarza na nfz, jestem tak na niego wsciekła że przypuszczam, że się pożremy w gabinecie... Spotkałam kolezanke której prowadził ciążę (urodziła w kwietniu) i rozmawiałyśmy o L4, więc jej lekarz wypisał już od 6 tygodnia bez zadnej łaski, a mi w 8 tygodniu powiedział że po zwolnienia to prywatnie się chodzi... Do tego zapytam kiedy ma zamiar zrobic mi jakies badania bo karta ciąży świeci pustkami (mam 2 karty ta z prywatnych wizyt osobno, żeby się nie wydało). Może uda mi się zaoszczędzic na badaniach krwi na prywatną wizyte jak ten mi wypisze skierowanie. Trzeba kombinowac
Co do swędzenia sutków, odpukac od 2 dni mam spokój, za to coraz cześciej zaczyna swedziec mnie brzuch, chya sam mi przypomina o smarowaniu bo swedzi wieczorami. -
aga.just wrote:Dziewczyny jest tu jakaś kosmetyczka albo ktoś kto zna się na manicure hybrydowym? Pytanko mam i będę wdzięczna za pomoc
Wszystkie kroki hybrydowego (piłowanie, odtłuszczanie, baza, lakier 2x, utwardzacz) wychodzą mi ok aż do ostatniego etapu, kiedy trzeba przemyć paznokcie odtłuszczaczem. Wtedy właśnie niektóre robią się brzydko matowe.
Jak to naprawić i czemu tak się dzieje?
jak je przemyjesz żeby się nie kleiły to owszem są matowe wtedy musisz pomalować nabłyszczaczem i są tu dwie opcje: nabłyszczacz bez przemywania lub z przemywaniem odtłuszczaczem i gotowe paznokietki pięknie błyszczą. Oczywiście nabłyszczacz też pod lampe -
Olcia po zelazie normalne sa ciemne i "ciezkie" kupki
Tez biore i tez mam jak wegiel
Hana i znow czuje sie grubaPiekna masz figure i chciala bym po ciazy wygladac jak Ty w ciazy
Aaaa i przepraszam ale odgapie stol z krzeslami i podusiami jak bede sie przeprowadzala bo sie zakochalam
Piekne ! I te kwiatuszki na stole
Jeeejjj jesli cale masz takie mieszkanie to kochana... pochwal nam sie choc odrobinke plissss bo szukam inspiracji pomalusiu
Nie bylo mnie wczoraj bo zdychalam w lozku. Pol dnia przespalam. Gardlo mnie strasznie boli az ciezko mi przelykac. Dzis musze sie jakos ogarnac bo maz idzie na poludnie do pracy i wroci dopiero w nocy, a teraz zalatwia sprawy na miescie i musze jakos z moim malym diablikiem majacym bunt 2 latka dac sobie rade sama
Wczoraj od razu po przylozeniu do brzucha detektora zabilo serduszko tak silno jak by mi tam konik galopowalAhhh jakie to slodkie i kochane
WIecie cooo, ciesze sie ze tam gdzie chodze do gina to od razu na miejscu pierw mnie waza, mierza cisnienie, pobieraja krew, biora mocz ( nie trzeba byc na czczo, mocz oddajesz tam, a nie rano ) i potem mam wizyte, bo to stanie w kolejkach z samego rana, jezdzenie na te badania to naprawde meczace musi byc. Mnie juz trafia jak musze jezdzic co 4 tygodnie na hematologie do düsseldorfu bo to spory kawalek drogi i zawsze sie troche naczekam
Tato mi przyslal mieszanke wedlowska i co ? Mialam nadzieje ze awersja do czekolady mi przeszla, ale wystarczyl 1 pyszny cukierek BAJECZNYi pol dnia bylo mi wstretnie
buuu a ja tak je lubie, i teraz maz mi wszystkie wyje
-
A i mam mierzyc cisnienie. Jak bede miala powyzej 140 mam jechac do szpitala. I pytala sie czy nie mam jakiegos stresu, ze takie cisnienie wysokie.
Bylam odwiedzic ojca. Zlozylam mu zyczenia z okazji Dnia Ojcarana nadal sie zle goi. Byc moze, ze mu wiecej beda amputowac. Jakis mizerny dzis jest.
-
Nati89 wrote:aga ja tez mialam ten problem, ale wynikal z kiepskiego nablyszczacza, ja dawalam baze na to lakier i na to nabłyszczacz i ostatnia warstwe trzymalam minute (tego nablyszczacza)
Ostatnią warstwę to juz nawet 9 min trzymałam i dupa. Przecieram clenerem i są matowe. Nie wszystkie, ale są. -
HANA wrote:
Aga just a ile kosztuje taki zestaw zeby sobie kupic wszystko do hybrydowego? Bo ostatnio chcialam zrobic w salonie to zaspiewala mi kosmetyczka 40 zl i dwa tygodnie potrzyma, kurde drogo troche.
mam ten http://allegro.pl/zestaw-manicure-hybrydowy-8x-lakier-usa-lampa-lcd-i4260318919.htmlHANA lubi tę wiadomość