Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja zaraz spontanicznie lecę na USG pierwsze! Zwolnił się termin, dlatego dziewczyny trzymajcie kciuki!
Ita, Ewelcia, blue00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Ja też myślałam że dzisiaj się z toaletą przywitam, ale jakoś przeszło po cukierkach imbirowych Mdłości się nasilają jednak, ale co tam cieszę się bo to znaczy że jest na razie dobrze. Do wizyty zostało mi 10 dni dam radę !
Milcia jak gin przepisał to wykup i bierz w razie potrzeby
Lola w Kato coś tam świeciło ale po południu dopiero a dzisiaj od rana leje
Aniar trzymam kciuki !
Miłego dnia :020.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualnyno i wymiotowałam drugi raz... jestem nie do życia brzuch mnie tez boli, w nocy też ze 3x tak mnie mocno złapało, ale nie będę łykać żadnej chemii.
Pismak - ja mam w czw wizytę jestem ciekawa ile mój mały człowiek urósł
lola - mnie mdłości też już dlugo męczyły, ale myślałam, że na nich się skończy, bo ja baardzo rzadko wymiotuję normalnie. Zazwyczaj po prostu zdycham bo tak mi niedobrze, a tu jednak ciąża jak widać rządzi się własnymi prawami...
Milcia - kochana, popróbuj masować delikatnie brzuszek, pobujać się na boki... relanium to ostateczność, pamiętaj o tym... dla dzidzi -
Milcia- Super wiesci
Oj i ja wczoraj pierwszy raz przywitalam sie z kibelkiem a liczylam sie ze tym razem bedzie inaczej. Z synkiem wymiotowalam do 5-tego miesiaca i teraz tez sie zaczyna... No ale z drugiej strony to dobry znakWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:42
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url] -
nick nieaktualnyKiara, wiem, ze chcesz dla Milci dobrze, ale mysle, ze jednak lepiej zrobi jak zazyje ten lek, wszak chodzi o dobro malenstwa, napewno nie zaszkodzi a pomoze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:54
aga.just, Kasandra lubią tę wiadomość
-
Jestem tego zdania co blue jeżeli lekarz przepisał lek to znaczy że jest konieczność jego brania
Kiara wiem, że jesteś przeciwniczką chemii ale skurcze macicy są też niebezpieczne dla maluszka i dlatego lepiej wziąć lek, który je złagodzi. Zresztą sama łykasz też leki na swoje dolegliwości więc rozumiesz, że są Ci potrzebne
Lekarzem nie jestem ale jak lekarz każe coś łykać to łykam oczywiście jeżeli mam do niego zaufanie a jeżeli nie to konsultuję to z innym. Osobiście jestem przeciwniczką łykania leków bez potrzeby czy na wszelki wypadek ale jak mus to mus.aga.just lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Cześć kochane
Blue zgadzam się z Tobą pamiętajcie dziewczęta ze lekarze są w przychodniach a nie na BBF .
Ja czuję się raz dobrze a raz źle. Szczególnie rano dopadają mnie mdłości i strasznie chce mi się spać później już jest lepiejaga.just, Kasandra lubią tę wiadomość
-
Co do wizyty to ja miałam mieć w piątek 18.04 czyli w 6 tyg 3 dniu ale boję się że będzie za wcześnie na serducho i potem będę całe Święta świrować20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
Pismak wrote:Co do wizyty to ja miałam mieć w piątek 18.04 czyli w 6 tyg 3 dniu ale boję się że będzie za wcześnie na serducho i potem będę całe Święta świrować
Ja dzisiaj byłam na USG według BBF 6t6d
Na USG wyszło, że według wymiarów przypada na 6t3d.
Serduszko ślicznie biło 140u/min- powiedzcie dziewczyny czy to w normie?
Co ciekawe Pan doktor zaczął się mocno zastanawiać, pogimnastykował mnie na tej kozetce, po czym stwierdził że widzi dwa tętna!
Powiedział, że to zapewne pępowina, ale głowy uciąć sobie nie da i 95% szansy na ciąże pojedynczą. Podobno w tym okresie na wcześnie na wykrywanie mnogiej.
Za dwa tygodnie mam przyjść na USG do niego sprawdzić czy przypadkiem nie bliźniaki -
Ja też dołączam do grudniowych!!!! mam termin na 20 grudnia ))))
NA pierwsze usg własnie czekam wizyte mam 30 kw ale moze zdarzy sie że zwolni się jakiś termin !
Pozdrawiam mamuśki!!!
aniar, lolaliciouse, Ewelcia, Kosmitka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Kochane
Także dołączam do Was Byłam na wizycie u gina w piatek. Mam o siebie dbać i napisałam mi witaminki, które mam brać Następną wizytę mam 5.05 i wtedy dowiem się jak się ma moja kruszynka Wtedy też mi zleci badania podstawowe, morfologię itp. no i grupę krwi, bo jeszcze nigdy nie robiłam.
Według Belly mam termin na 16.12, ale zobaczymy na wizycie
Buziaki :*lolaliciouse lubi tę wiadomość
-
Witamy Nessa i kittykate Jest nas coraz więcej
-
Aniar będzie nie będzie nie wiem właśnie. U każdej jest inaczej
Życzę bliźniaków
Nessa i Kittykate witajcieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 10:36
aniar lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
nick nieaktualnyblue, Pismak - ja nie pisałam, żeby broń Boże nie brała, tylko żeby spróbowała najpierw inaczej ten ból załagodzić Czytajcie proszę dokładnie... Mnie też boli i bolało, w szpitalu miałam skurcze i właśnie mówili żebym sama próbowała sobie z tym poradzić, bo oczywiście kroplówkę mogą podać, ale to ostateczność i nawet Milcia napisała, że ginka jest wypisała ten lek w razie mocnego bólu, więc to się pokrywa z tym, co napisałam.
Pismak - Moje leki? kochana, ale żurawina jest lekiem z owocu, więc co my tu porównujemy... Ja miałam silne skurcze pochwy - znalazłam na to swój sposób (rozmasowywanie) i bardzo się cieszę że się udało, dzięki temu uniknęłam brania ciężkich leków i to dożylnie, dlatego warto próbować najpierw samemu sobie pomóc, teraz już nie występują, ale za to zdarza mi się obudzić w nocy z bardzo nieprzyjemnym uczuciem jakbyb wbijanie igieł w pochwę.
6t3d będzie już serce. Idź, idź, nie cykaj się
aniar - tak, w normie o kurcze, bliźniaki będą? Jesteś po stymulacji może? Gratulacje!
kittykate - witaj i gratulacje
Nessa - witamy gratulacje!
Ja już 4 razy wymiotowałam... mam serdecznie dość. Zwymiotowałam tabletki, nie zdążyły się wchłonąć