X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) piekny dzien sie dzisiaj zapowiada :)

eforts, aniar lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa tak mi sie przypomnialo :)

Najczesciej kupuje sie tylko pieluchy tetrowe do podkladania, wycierania itd, ale sa tez o takie male reczniczki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/ ( mozna je w sklepach dostac tez z flanelki ) i sa bardzo wygodne do wycierania buzki przy ulewaniu :) I jeszcze puki pamietam to z avent sa wkladki laktacyjne, takie ktore mozna prac ( duzo sie na nich zaoszczedza ) i sa tez muszle laktacyjne, bo czesto kiedy karmimy to z 2 piersi mleko nam samo tryska, i zeby sie nie zalac mozna zalozyc taka muszle i tam zbiera sie mleczko :) Moja polozna zalecala dodawac to zebrane mleczko do kapieli dziecka bo ponoc dziala anty grzybicznie i kojaco na skore dziecka :)

eforts, Doris-83, aniar, lolaliciouse lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My śmigamy na basen relaksować macicę :D

kaarolaa, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek zapyta gina o basen. Popływałabym sobie .....tylko moja pochwa uwielbia grzyby:-) Ehhh zobaczymy.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w koncu udalo mi sie dostac nr do babki z zakaznego...po 45 minutach siedzenia na telefonie...hurra, kocham polska słuzbe zdrowia, po 13 mam do niej dzwonic i jakies 80 zl peknie...

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

u mnie tez piekny dzien, pogoda wakacyjna. Dzis w planach zakup kijow do nordic walking i wiekszego biustonosza sportowego a po poludniu bede sie uczyc tego sportu ;) Na okres ciazy zamieniam bieganie na maszerowanie. Czytalam o samych superlatywach tego sportu i jest bardzo zalecany w ciazy jesli nie ma zadnych przeciwskazan. Obym nie wygladala jak lamaga na poczatku zanim sie naucze odpowiedniej techniki ;)

Zamierzam zahaczyc tez o sklepy dla bobasow i mam :)

Milego dnia!

kaarolaa, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, ze nie macie zadnych problemow w ciazy...ja sie ciesze, ze teraz zamiast l4 lezacego dostalam chodzone :) i na basen moge isc, ale bez wygłupów, mam tylko moczyć tyłek, nie wysilać sie, lekkie spacerki tez wskazane, juz wczoraj z mezem bylismy, dzisiaj pewnie tez sobie pospacerujemy :) narescie wracam do zycia, moge wychodzic na miasto na dłuzej, a nie tylko na dol do osiedlowego po bulki :)

eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarola, nic nie ucieknie, naspacerujesz sie ze swoim malym Skarbem, a teraz on jest najwazniejszy :) fajnie jesli mozna byc aktywna w ciazy, ale zawsze na pierwszym miejscu Maluch :) wiec wszystko po woli, w miare mozliwosci, a po porodzie nasze Maluszki zapewnia nam niezla silownie i treningi kazdego dnia :)

kaarolaa, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jja wczoraj przeszlam sa siebie :p
    poszlismy na boisko z pilka ja ostatnio siadalam na lawce i patrzylam jak Marysia gra. a wczoraj jakis piorun mnie strzelil, biegalam z Marysia i emem w ta i spowrotem za pilka pozniej wyciagnelam ich jeszcze na spacer a wieczorkiem jak mala usnelam na dodatek zgwalcilam ema. Oczy ze zdziwienia mu wyszly dlaczego ja tak nagle dostalam tyle energii. spac mi sir nie chcialo i obejzelismy jeszcze mecz do konca co ostatnio sie nie zdarzalo i o tej godz to przekrecalam sie juz na 2 boczek. dzis mam to samo :)
    bol zeba minal a ja czuje sie jak nowonarodzona :)

lece zrobic zdjecie tego kinkietu i zaraz wam wkleje

kaarolaa, eforts, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola pokazuj pokazuj ten kinkiet:))

A tak poza tym witam się z wszystkimi. ;-)
    Jakoś ciężko mi się spało tej nocy, duszno, gorąco.. kopałam kołdrę w każdą stronę.

Pogoda w Gdańsku do dupy, jak nie deszcz to burza. Co do SH, musiałabym poszukać gdzie są, może Gdańszczanki wiedzą?

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • zuza_3 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Cieszę się że u was wszystko dobrze. Ja ciągle krwawie albo plamie, cały czas leżę w szpitalu. Mogę wstawać tylko do toalety. Po dzisiejszym obchodzie dowiedziałam się że do piątku napewno nie wyjdę. Przyczyna nie jest znana. A do tego psychicznie po kolejnym nocnym krwawieniu zaczynam słabiej się czuć.
    Trzymajcie się.

46aa9802c2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie dziewczyny, że powoli wszystkie wchodzimy w ten lepszy etap ciąży :) no może Karola ze zdwojoną siłą :)

Co do basenu kupiłam taki żel z kwasem mlekowym co ph ma utrzymywać na odpowiednim poziomie, profilaktycznie smaruje przed i zabieram do umycia żel do higieny intymnej!!

Martyna ja lubię nordic walking głównie zimą :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza bedzie dobrze, czasem lepiej lezec w szpitalu pod okiem lekarzy...a do piatku powinno byc juz dobrze i w koncu Cie wypisza... :)

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza przykro mi, że ciągle plamisz. Będzie dobrze! Musi być, wiem, że to denerwuje i wkurza psychicznie, ale minie. Będziesz mogła odpocząć. 3mam mocno kciuki.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sypię się :/

Dziś rano odkryłam, że coś mnie podejrzanie swędzi przy pipuni. Czyżby coś się chciało rozwinąć? Jeszcze nie zdążyłam pójść na basen. Nawet nie wiem co oprócz żelu do higieny intymnej mogę sobie teraz profilaktycznie zaaplikować. Czy może to Tantum Rosa?

A po drugie jedząc kanapki odkryłam bolącą buzię, ałaa :/ i górna lewa wewnętrzna strona dziąsła przy zębach na całej długości jest taka podpuchnięta, kanciasta jakby. Jakieś porady oprócz popłukania szałwią? Ooo a może do ssania tantum verde?

i tu i tu tantum :D

Jakby było mało od przebudzenia boli mnie głowa.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clotrimazol na pipunie :P W aptece zapytaj o czopki dopochwowe z clotrimazolem :)

tkzgeyx.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No clotrimazolum to znam i nawet mam, ale wydawało mi się że w ciąży nie nadaje się.
    Furia jesteś pewna że można?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    burstynka na pipunie tantu rosa natomiast na dziaslo nie pooge :(

taki kinkiecik beda ialy moje ksieniczki
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/02/20140702105330.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 12:06

Furia, aniar, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka jestem pewna bo mi ginekolog juz 2 ciaze zaleca to kupowac na grzybka w ciazy :) Mam zawsze w opakowaniu 3 czopli i masc :)

tkzgeyx.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bursztynka- clotrimazol można w ciązy stosować, tak jak Furia pisze.
    Na dziąsło polecam dentosep A. Super odkaża-można w ciąży oczywiście!

zuza- kciuki trzymam za Ciebie i maluchy-oby juz wszystko się skończyło i wrócicie do domku.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ