X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kanapa jedna pensja po podwyżce mocno Cię nie urządzi :/ po prostu wliczy Ci się do średniej jako wyższa pensja, zawsze to coś :)

Wliczają się chyba tylko w pełni przepracowane m-ce? bez żadnych zwolnień w trakcie?

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimy w Polsce ostatnio dosyć łagodne są więc nie wykluczajcie spacerów :) ja za wózkiem dopiero w sierpniu zacznę się rozglądać, ale dobrze wiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze- pilnie notuję Wasze uwagi ;)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar gratuluje coreczki ;) widze, ze jezeli u mnie tez okaze sie, ze corka to beda 2 Alicje ;)

Ja dziś byłam u lekarza, kolejna wizyta dopiero 29... ;( moje malenstwo ma az 8 cm i wazy 130g :P Wszystko, co ostatnio bylo nie tak wrocilo do normy ;) nie biore juz zadnych lekow podtrzymujacych ;D
    Niestety nie dowiedzialam sie jaka plec, poniewaz moje dzidzi nie chcialo wyjawic tej tajemnicy...

A co do uzywanych rzeczy... jestem zdania, ze jezeli kogos stac to niech sobie kupuje ciuszki po x zł w H&M, Smyku, C&A... przeciez kazdy patrzy na metke...
    Mnie osobiscie stac na to, zeby kupic takie ciuszki, ale dla mnie to jest bez sensu... dziecku jest obojetne w co jest ubrane... i tak wyrosnie z tego ciuszka, a kupujac uzywane ciuchy mozna duzo zaoszczedzic na cos innego... nie wiecie jeszcze, czy po urodzeniu dziecka nie bedziecie musialy potrzebowac na mus sporej ilosci kasy, a jest roznica wydajac na wyprawke 2 tys a 5... Wg mnie kazdy ma wolny wybor i same decydujecie o tym, gdzie ulokujecie swoje finanse. Równiez na zakupach w sh mozna swietnie sie bawic wybierajac dziecku ciuszki ;)

eforts, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i listopad to nie grudzien, ale małą urodziłam 29.10. (39+4). Nie kupowaliśmy wózka, bo poprzednia zima dała nieźle czadu (ponad -20 st.) Nadszedł listopad a tu +15 stopni. W ostatnim tygodniu listopada położna środowiskowa z uśmiechem powiedziała "pędem po wózek" i w sumie tak też zrobilismy. Zima nie była sroga i z wózka korzystalismy baaaardzo dużo. Proponuję więc mieć w zanadrzu fundusze na ewentualny expressowy zakup czterech kółek, bo zima potrafi zaskoczyć (najbardziej drogowców :P ) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 23:01

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    A co do uzywanych rzeczy... jestem zdania, ze jezeli kogos stac to niech sobie kupuje ciuszki po x zł w H&M, Smyku, C&A... przeciez kazdy patrzy na metke...
    Mnie osobiscie stac na to, zeby kupic takie ciuszki, ale dla mnie to jest bez sensu... dziecku jest obojetne w co jest ubrane... i tak wyrosnie z tego ciuszka, a kupujac uzywane ciuchy mozna duzo zaoszczedzic na cos innego... nie wiecie jeszcze, czy po urodzeniu dziecka nie bedziecie musialy potrzebowac na mus sporej ilosci kasy, a jest roznica wydajac na wyprawke 2 tys a 5... Wg mnie kazdy ma wolny wybor i same decydujecie o tym, gdzie ulokujecie swoje finanse. Równiez na zakupach w sh mozna swietnie sie bawic wybierajac dziecku ciuszki ;)
    BRAWO :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na usg dziś potwierdzone na 100% - CHŁOPIEC, duży siusiak :D haha
    niestety mam kłopot z szyjką dalej, zobaczymy jak będzie za miesiąc, ale skraca się póki co także nie wiadomo czy pessara nie założą. No i gin tez nerkę oglądał i faktycznie jest zmartwiony, że tak powiększony układ moczowy w jednej mam...
    nie wiem ile ma maluszek, bo nie mierzyliśmy - był skulony i odwrócony do na pleckami, także płeć zobaczyliśmy tylko dzięki usg transwaginalnemu (musiało być żeby szyjkę zmierzyć), później usg przez brzuch i oglądaliśmy łepek, łapki, zmierzyliśmy udo.
    Mały waży 238 g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 00:46

kaarolaa, Niespodzianek:), lolaliciouse, eforts, aniar, blue00, Marimiko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to juz ładne gramy sie zaczynaja, spory to chlopak bedzie Kiara :)

olcia tak mam na 18-21 grudzien a ginka w karcie wpisala mi 18 stycznia i musze to wyjasnic nastepnym razem

Kiara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts jesli masz kota, lub mialas styczosc z ziemia, surowym miesem, takimi niedogotowanymi jajkami, to mozesz byc w grubie ryzyka, ja sama nie wiem gdzie moglam sie zarazic....

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niefajna noc za mna, moje dziecko budzilo sie chyba z 6 razy ja nie śpię od 4 a zasnelam ok polnocy bo nie moglam spac tak wiec cudowny dzien przede mną..Kiara gratuluje chlopczyka:) a jakie masz zalecenia na ta szynkę? Leżeć? Kurcze oby nie musieli Ci nic zakladac..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara mialo byc zalecenia na szyjkę... Niewyspana matka pisze z telefonu:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!!
    kaarolaa- nie będę oryginalna- będzie dobrze!! poleć szybciutko do zakaźnego.
    Grtuluję dziewczynki udanych wizyt- takich pozytywnych wiesci Tu nam trzeba:D

kiara-masz jakies zalecenia względem tej szyjki? czy tylko kontrola za x czasu?

Pięnke słonko u mnie za oknem- jak jest u Was?Nie potrafię sie dziś obudzić,chyba na kawie się skończy błeh.
    Musze w tym tygodniu zrobić ponownie posiew moczu, bo w labie na wynikach napisali prośbę o powtórkę. Kurcze,wydawało mi sie że wszystko zrobiłam jak nalezy przed pobraniem...

Kinga.k wrote:
    nie wiem czemu odebrałam to personalnie..może się mylę- jesli tak wybacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 08:00

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A H&M, C&A to ciuchy MARKOWE ? :D Przeciez to dyskonty... Zreszta u mnie nie ma tanszych sklepow.

Dobry :)
    Caly wieczor meczyla mnie okropna zgaga, po lodzie magnum - okropnosc :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Ja drugi dzień walczę z grderobą:-) Już nie jest tak źle, większość rzeczy ułożona,posortowana. Ale i tak dużo pracy przede mną:-) Przynajmniej nie myślę za wiele.

A teraz wielka prośba do tych co posiadają poduchy dla ciężarnych.
    Wiem,że temat już był ale nie mam siły na tablecie wertować tylu stron:-)
    Piszcie jakie macie i czy zadowolone jesteście.
    Z góry wielkie dzięki:-)
    Brzuch mi w nocy przeszkadza ....a to dopiero początek:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Karola nie ja nie jestem w grupie ryzyka, zrobię dla świętego spokoju. Od czasu jak jestem w ciąży to moje kotlety takie suche i na maks a wysmażone :)
    Daj znać co Ci zakaźnik powie, myślę że Cię uspokoi!!

Kiara to oszczędzaj się teraz duuuuużo!!!!!

Kinga chyba chciałaś napisać nie patrzą na mętkę :) słuchajcie temat funduszy uważam za zbędny :) nie będziemy sobie do portfela zaglądać :)

Inka wózek musi być juz nie mogę się doczekać spacerów :)

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Hello!

A teraz wielka prośba do tych co posiadają poduchy dla ciężarnych.
    Wiem,że temat już był ale nie mam siły na tablecie wertować tylu stron:-)
    Piszcie jakie macie i czy zadowolone jesteście.
    Z góry wielkie dzięki:-)
    Brzuch mi w nocy przeszkadza ....a to dopiero początek:-)

Doris ja mam rogala w sh kupiłam- jak nówka jest ale i tak szczerze przyznam, że leży w kącie. Za dużo miejsca w łóżku nam zajmuje i mąż mi go zabiera i sam na nim śpi :P
    Mi już też brzuch przeszkadza i spróbuj zastosować moją metodę- włóż poduchę między kolana to prawie jak rogal i o niebo lepiej się śpi :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris poducha tak szczerze to chyba kazda, ktora ma wlokna sylikonowe, nigdy nie kupuj z wata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 08:55

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar łóżko mam duże. Mieszczę się ja,mąż i czasami jeszcze moje bydlątko tzn. Pan Pies:-)
    Śpię na poduszce profilowanej zdrowotnej. Nie posiadam żadnych jaśków czy poduch. Jedyne jakie mam to takie wielkie z narożnika i niestety nie są wygodne dlatego planuję zakup poduszki dla ciężarówek.

Furia dzięki:-) Poszukam zatem czegoś z sylikonem:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara już kawał chłopaka :) Moja Ala waży 217 g.
    Śmialiśmy się z TŻ, że tyle co wędlina na mięsnym jak kupujemy :D

eforts, Kiara, Qrczak lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja się śmiałam że nasz synek to taka ćwiateczka :)

Dziewczyny możecie też podkładać poduszkę pod brzuch.

Furia, aniar lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek, Lola - oszczędzać się ogólnie, w miarę możliwości nic nie nosić, nie brac kąpieli tylko prysznice i dużo leżec jak pochodzę.Jakby coś się działo to dzwonić.

aniar - hahahaha to my tak samo :D Ja mówiłam, że to tyle co porządny kawał piersi z kurczaka :D

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ