X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Kanapa jedna pensja po podwyżce mocno Cię nie urządzi :/ po prostu wliczy Ci się do średniej jako wyższa pensja, zawsze to coś :)

Wliczają się chyba tylko w pełni przepracowane m-ce? bez żadnych zwolnień w trakcie?

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimy w Polsce ostatnio dosyć łagodne są więc nie wykluczajcie spacerów :) ja za wózkiem dopiero w sierpniu zacznę się rozglądać, ale dobrze wiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze- pilnie notuję Wasze uwagi ;)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar gratuluje coreczki ;) widze, ze jezeli u mnie tez okaze sie, ze corka to beda 2 Alicje ;)

Ja dziś byłam u lekarza, kolejna wizyta dopiero 29... ;( moje malenstwo ma az 8 cm i wazy 130g :P Wszystko, co ostatnio bylo nie tak wrocilo do normy ;) nie biore juz zadnych lekow podtrzymujacych ;D
    Niestety nie dowiedzialam sie jaka plec, poniewaz moje dzidzi nie chcialo wyjawic tej tajemnicy...

A co do uzywanych rzeczy... jestem zdania, ze jezeli kogos stac to niech sobie kupuje ciuszki po x zł w H&M, Smyku, C&A... przeciez kazdy patrzy na metke...
    Mnie osobiscie stac na to, zeby kupic takie ciuszki, ale dla mnie to jest bez sensu... dziecku jest obojetne w co jest ubrane... i tak wyrosnie z tego ciuszka, a kupujac uzywane ciuchy mozna duzo zaoszczedzic na cos innego... nie wiecie jeszcze, czy po urodzeniu dziecka nie bedziecie musialy potrzebowac na mus sporej ilosci kasy, a jest roznica wydajac na wyprawke 2 tys a 5... Wg mnie kazdy ma wolny wybor i same decydujecie o tym, gdzie ulokujecie swoje finanse. Równiez na zakupach w sh mozna swietnie sie bawic wybierajac dziecku ciuszki ;)

eforts, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i listopad to nie grudzien, ale małą urodziłam 29.10. (39+4). Nie kupowaliśmy wózka, bo poprzednia zima dała nieźle czadu (ponad -20 st.) Nadszedł listopad a tu +15 stopni. W ostatnim tygodniu listopada położna środowiskowa z uśmiechem powiedziała "pędem po wózek" i w sumie tak też zrobilismy. Zima nie była sroga i z wózka korzystalismy baaaardzo dużo. Proponuję więc mieć w zanadrzu fundusze na ewentualny expressowy zakup czterech kółek, bo zima potrafi zaskoczyć (najbardziej drogowców :P ) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 23:01

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga.k wrote:
    A co do uzywanych rzeczy... jestem zdania, ze jezeli kogos stac to niech sobie kupuje ciuszki po x zł w H&M, Smyku, C&A... przeciez kazdy patrzy na metke...
    Mnie osobiscie stac na to, zeby kupic takie ciuszki, ale dla mnie to jest bez sensu... dziecku jest obojetne w co jest ubrane... i tak wyrosnie z tego ciuszka, a kupujac uzywane ciuchy mozna duzo zaoszczedzic na cos innego... nie wiecie jeszcze, czy po urodzeniu dziecka nie bedziecie musialy potrzebowac na mus sporej ilosci kasy, a jest roznica wydajac na wyprawke 2 tys a 5... Wg mnie kazdy ma wolny wybor i same decydujecie o tym, gdzie ulokujecie swoje finanse. Równiez na zakupach w sh mozna swietnie sie bawic wybierajac dziecku ciuszki ;)
    BRAWO :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na usg dziś potwierdzone na 100% - CHŁOPIEC, duży siusiak :D haha
    niestety mam kłopot z szyjką dalej, zobaczymy jak będzie za miesiąc, ale skraca się póki co także nie wiadomo czy pessara nie założą. No i gin tez nerkę oglądał i faktycznie jest zmartwiony, że tak powiększony układ moczowy w jednej mam...
    nie wiem ile ma maluszek, bo nie mierzyliśmy - był skulony i odwrócony do na pleckami, także płeć zobaczyliśmy tylko dzięki usg transwaginalnemu (musiało być żeby szyjkę zmierzyć), później usg przez brzuch i oglądaliśmy łepek, łapki, zmierzyliśmy udo.
    Mały waży 238 g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 00:46

kaarolaa, Niespodzianek:), lolaliciouse, eforts, aniar, blue00, Marimiko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to juz ładne gramy sie zaczynaja, spory to chlopak bedzie Kiara :)

olcia tak mam na 18-21 grudzien a ginka w karcie wpisala mi 18 stycznia i musze to wyjasnic nastepnym razem

Kiara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts jesli masz kota, lub mialas styczosc z ziemia, surowym miesem, takimi niedogotowanymi jajkami, to mozesz byc w grubie ryzyka, ja sama nie wiem gdzie moglam sie zarazic....

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niefajna noc za mna, moje dziecko budzilo sie chyba z 6 razy ja nie śpię od 4 a zasnelam ok polnocy bo nie moglam spac tak wiec cudowny dzien przede mną..Kiara gratuluje chlopczyka:) a jakie masz zalecenia na ta szynkę? Leżeć? Kurcze oby nie musieli Ci nic zakladac..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara mialo byc zalecenia na szyjkę... Niewyspana matka pisze z telefonu:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!!
    kaarolaa- nie będę oryginalna- będzie dobrze!! poleć szybciutko do zakaźnego.
    Grtuluję dziewczynki udanych wizyt- takich pozytywnych wiesci Tu nam trzeba:D

kiara-masz jakies zalecenia względem tej szyjki? czy tylko kontrola za x czasu?

Pięnke słonko u mnie za oknem- jak jest u Was?Nie potrafię sie dziś obudzić,chyba na kawie się skończy błeh.
    Musze w tym tygodniu zrobić ponownie posiew moczu, bo w labie na wynikach napisali prośbę o powtórkę. Kurcze,wydawało mi sie że wszystko zrobiłam jak nalezy przed pobraniem...

Kinga.k wrote:
    nie wiem czemu odebrałam to personalnie..może się mylę- jesli tak wybacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 08:00

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A H&M, C&A to ciuchy MARKOWE ? :D Przeciez to dyskonty... Zreszta u mnie nie ma tanszych sklepow.

Dobry :)
    Caly wieczor meczyla mnie okropna zgaga, po lodzie magnum - okropnosc :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Ja drugi dzień walczę z grderobą:-) Już nie jest tak źle, większość rzeczy ułożona,posortowana. Ale i tak dużo pracy przede mną:-) Przynajmniej nie myślę za wiele.

A teraz wielka prośba do tych co posiadają poduchy dla ciężarnych.
    Wiem,że temat już był ale nie mam siły na tablecie wertować tylu stron:-)
    Piszcie jakie macie i czy zadowolone jesteście.
    Z góry wielkie dzięki:-)
    Brzuch mi w nocy przeszkadza ....a to dopiero początek:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Karola nie ja nie jestem w grupie ryzyka, zrobię dla świętego spokoju. Od czasu jak jestem w ciąży to moje kotlety takie suche i na maks a wysmażone :)
    Daj znać co Ci zakaźnik powie, myślę że Cię uspokoi!!

Kiara to oszczędzaj się teraz duuuuużo!!!!!

Kinga chyba chciałaś napisać nie patrzą na mętkę :) słuchajcie temat funduszy uważam za zbędny :) nie będziemy sobie do portfela zaglądać :)

Inka wózek musi być juz nie mogę się doczekać spacerów :)

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Hello!

A teraz wielka prośba do tych co posiadają poduchy dla ciężarnych.
    Wiem,że temat już był ale nie mam siły na tablecie wertować tylu stron:-)
    Piszcie jakie macie i czy zadowolone jesteście.
    Z góry wielkie dzięki:-)
    Brzuch mi w nocy przeszkadza ....a to dopiero początek:-)

Doris ja mam rogala w sh kupiłam- jak nówka jest ale i tak szczerze przyznam, że leży w kącie. Za dużo miejsca w łóżku nam zajmuje i mąż mi go zabiera i sam na nim śpi :P
    Mi już też brzuch przeszkadza i spróbuj zastosować moją metodę- włóż poduchę między kolana to prawie jak rogal i o niebo lepiej się śpi :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris poducha tak szczerze to chyba kazda, ktora ma wlokna sylikonowe, nigdy nie kupuj z wata :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 08:55

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar łóżko mam duże. Mieszczę się ja,mąż i czasami jeszcze moje bydlątko tzn. Pan Pies:-)
    Śpię na poduszce profilowanej zdrowotnej. Nie posiadam żadnych jaśków czy poduch. Jedyne jakie mam to takie wielkie z narożnika i niestety nie są wygodne dlatego planuję zakup poduszki dla ciężarówek.

Furia dzięki:-) Poszukam zatem czegoś z sylikonem:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara już kawał chłopaka :) Moja Ala waży 217 g.
    Śmialiśmy się z TŻ, że tyle co wędlina na mięsnym jak kupujemy :D

eforts, Kiara, Qrczak lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja się śmiałam że nasz synek to taka ćwiateczka :)

Dziewczyny możecie też podkładać poduszkę pod brzuch.

Furia, aniar lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek, Lola - oszczędzać się ogólnie, w miarę możliwości nic nie nosić, nie brac kąpieli tylko prysznice i dużo leżec jak pochodzę.Jakby coś się działo to dzwonić.

aniar - hahahaha to my tak samo :D Ja mówiłam, że to tyle co porządny kawał piersi z kurczaka :D

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ