Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
eforts wrote:Kanapa jedna pensja po podwyżce mocno Cię nie urządzi
po prostu wliczy Ci się do średniej jako wyższa pensja, zawsze to coś
Wliczają się chyba tylko w pełni przepracowane m-ce? bez żadnych zwolnień w trakcie? -
Zimy w Polsce ostatnio dosyć łagodne są więc nie wykluczajcie spacerów
ja za wózkiem dopiero w sierpniu zacznę się rozglądać, ale dobrze wiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze- pilnie notuję Wasze uwagi
-
aniar gratuluje coreczki
widze, ze jezeli u mnie tez okaze sie, ze corka to beda 2 Alicje
Ja dziś byłam u lekarza, kolejna wizyta dopiero 29... ;( moje malenstwo ma az 8 cm i wazy 130gWszystko, co ostatnio bylo nie tak wrocilo do normy
nie biore juz zadnych lekow podtrzymujacych
Niestety nie dowiedzialam sie jaka plec, poniewaz moje dzidzi nie chcialo wyjawic tej tajemnicy...
A co do uzywanych rzeczy... jestem zdania, ze jezeli kogos stac to niech sobie kupuje ciuszki po x zł w H&M, Smyku, C&A... przeciez kazdy patrzy na metke...
Mnie osobiscie stac na to, zeby kupic takie ciuszki, ale dla mnie to jest bez sensu... dziecku jest obojetne w co jest ubrane... i tak wyrosnie z tego ciuszka, a kupujac uzywane ciuchy mozna duzo zaoszczedzic na cos innego... nie wiecie jeszcze, czy po urodzeniu dziecka nie bedziecie musialy potrzebowac na mus sporej ilosci kasy, a jest roznica wydajac na wyprawke 2 tys a 5... Wg mnie kazdy ma wolny wybor i same decydujecie o tym, gdzie ulokujecie swoje finanse. Równiez na zakupach w sh mozna swietnie sie bawic wybierajac dziecku ciuszkieforts, aniar, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Może i listopad to nie grudzien, ale małą urodziłam 29.10. (39+4). Nie kupowaliśmy wózka, bo poprzednia zima dała nieźle czadu (ponad -20 st.) Nadszedł listopad a tu +15 stopni. W ostatnim tygodniu listopada położna środowiskowa z uśmiechem powiedziała "pędem po wózek" i w sumie tak też zrobilismy. Zima nie była sroga i z wózka korzystalismy baaaardzo dużo. Proponuję więc mieć w zanadrzu fundusze na ewentualny expressowy zakup czterech kółek, bo zima potrafi zaskoczyć (najbardziej drogowców
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 23:01
-
nick nieaktualnyKinga.k wrote:A co do uzywanych rzeczy... jestem zdania, ze jezeli kogos stac to niech sobie kupuje ciuszki po x zł w H&M, Smyku, C&A... przeciez kazdy patrzy na metke...
Mnie osobiscie stac na to, zeby kupic takie ciuszki, ale dla mnie to jest bez sensu... dziecku jest obojetne w co jest ubrane... i tak wyrosnie z tego ciuszka, a kupujac uzywane ciuchy mozna duzo zaoszczedzic na cos innego... nie wiecie jeszcze, czy po urodzeniu dziecka nie bedziecie musialy potrzebowac na mus sporej ilosci kasy, a jest roznica wydajac na wyprawke 2 tys a 5... Wg mnie kazdy ma wolny wybor i same decydujecie o tym, gdzie ulokujecie swoje finanse. Równiez na zakupach w sh mozna swietnie sie bawic wybierajac dziecku ciuszki
-
nick nieaktualnyU nas na usg dziś potwierdzone na 100% - CHŁOPIEC, duży siusiak
haha
niestety mam kłopot z szyjką dalej, zobaczymy jak będzie za miesiąc, ale skraca się póki co także nie wiadomo czy pessara nie założą. No i gin tez nerkę oglądał i faktycznie jest zmartwiony, że tak powiększony układ moczowy w jednej mam...
nie wiem ile ma maluszek, bo nie mierzyliśmy - był skulony i odwrócony do na pleckami, także płeć zobaczyliśmy tylko dzięki usg transwaginalnemu (musiało być żeby szyjkę zmierzyć), później usg przez brzuch i oglądaliśmy łepek, łapki, zmierzyliśmy udo.
Mały waży 238 gWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 00:46
kaarolaa, Niespodzianek:), lolaliciouse, eforts, aniar, blue00, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niefajna noc za mna, moje dziecko budzilo sie chyba z 6 razy ja nie śpię od 4 a zasnelam ok polnocy bo nie moglam spac tak wiec cudowny dzien przede mną..Kiara gratuluje chlopczyka:) a jakie masz zalecenia na ta szynkę? Leżeć? Kurcze oby nie musieli Ci nic zakladac..
-
dzień dobry!!
kaarolaa- nie będę oryginalna- będzie dobrze!! poleć szybciutko do zakaźnego.
Grtuluję dziewczynki udanych wizyt- takich pozytywnych wiesci Tu nam trzeba:D
kiara-masz jakies zalecenia względem tej szyjki? czy tylko kontrola za x czasu?
Pięnke słonko u mnie za oknem- jak jest u Was?Nie potrafię sie dziś obudzić,chyba na kawie się skończy błeh.
Musze w tym tygodniu zrobić ponownie posiew moczu, bo w labie na wynikach napisali prośbę o powtórkę. Kurcze,wydawało mi sie że wszystko zrobiłam jak nalezy przed pobraniem...
Kinga.k wrote:A co do uzywanych rzeczy... jestem zdania, ze jezeli kogos stac to niech sobie kupuje ciuszki po x zł w H&M, Smyku, C&A... przeciez kazdy patrzy na metke...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 08:00
-
Hello!
Ja drugi dzień walczę z grderobąJuż nie jest tak źle, większość rzeczy ułożona,posortowana. Ale i tak dużo pracy przede mną
Przynajmniej nie myślę za wiele.
A teraz wielka prośba do tych co posiadają poduchy dla ciężarnych.
Wiem,że temat już był ale nie mam siły na tablecie wertować tylu stron:-)
Piszcie jakie macie i czy zadowolone jesteście.
Z góry wielkie dzięki:-)
Brzuch mi w nocy przeszkadza ....a to dopiero początek:-) -
Cześć dziewczyny.
Karola nie ja nie jestem w grupie ryzyka, zrobię dla świętego spokoju. Od czasu jak jestem w ciąży to moje kotlety takie suche i na maks a wysmażone
Daj znać co Ci zakaźnik powie, myślę że Cię uspokoi!!
Kiara to oszczędzaj się teraz duuuuużo!!!!!
Kinga chyba chciałaś napisać nie patrzą na mętkęsłuchajcie temat funduszy uważam za zbędny
nie będziemy sobie do portfela zaglądać
Inka wózek musi być juz nie mogę się doczekać spacerów
kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość
-
Doris-83 wrote:Hello!
A teraz wielka prośba do tych co posiadają poduchy dla ciężarnych.
Wiem,że temat już był ale nie mam siły na tablecie wertować tylu stron:-)
Piszcie jakie macie i czy zadowolone jesteście.
Z góry wielkie dzięki:-)
Brzuch mi w nocy przeszkadza ....a to dopiero początek:-)
Doris ja mam rogala w sh kupiłam- jak nówka jest ale i tak szczerze przyznam, że leży w kącie. Za dużo miejsca w łóżku nam zajmuje i mąż mi go zabiera i sam na nim śpi
Mi już też brzuch przeszkadza i spróbuj zastosować moją metodę- włóż poduchę między kolana to prawie jak rogal i o niebo lepiej się śpi -
Aniar łóżko mam duże. Mieszczę się ja,mąż i czasami jeszcze moje bydlątko tzn. Pan Pies:-)
Śpię na poduszce profilowanej zdrowotnej. Nie posiadam żadnych jaśków czy poduch. Jedyne jakie mam to takie wielkie z narożnika i niestety nie są wygodne dlatego planuję zakup poduszki dla ciężarówek.
Furia dzięki:-) Poszukam zatem czegoś z sylikonem:-) -
Kiara już kawał chłopaka
Moja Ala waży 217 g.
Śmialiśmy się z TŻ, że tyle co wędlina na mięsnym jak kupujemyeforts, Kiara, Qrczak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiespodzianek, Lola - oszczędzać się ogólnie, w miarę możliwości nic nie nosić, nie brac kąpieli tylko prysznice i dużo leżec jak pochodzę.Jakby coś się działo to dzwonić.
aniar - hahahaha to my tak samoJa mówiłam, że to tyle co porządny kawał piersi z kurczaka