WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pół dnia pasowałam i dość długo stałam i zastanawiam się, czy to od tego ten brzuch mnie boli. Boję się obiadu.. bo póki co jest mi średnio. Już herbatę miętową wypiłam. A dziś się szykuje dobry obiad, bo LIN pieczony w piekarniku z cytryną, czosnkiem, cebulką i ziołami, a do jego podsmażane pieczarki w bułce tartej i frytki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie martw się, fakt że nie znam się ale jeżeli rośnie Ci poziom igg to znaczy że choroba przechodzi w starsze stadium? Jak igm masz niskie to chyba lepiej.

Ja muszę powtórzyć toxo i boreliozę, niby w grudniu robiłam i nie miałam już bakterii ale sprawdzę przy najbliższym ķłuciu.

zazdroszczę wam zdolności kupowania w sh zarówno dla siebie jak i dla dziecka.

Basen z dzieckiem obowiązkowo :)

Olcia to ja mam body z hm do tych skarpetek :)

Nie zazdroszczę Wam mdłości mi odpukać juz jest super czasem jak troszkę mnie zemdli to zamieram na chwilę :) ale jest ok

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.google.pl/search?redir_esc=&hl=pl-PL&safe=images&oe=utf-8&q=tutek%20grander%20play&source=android-browser-suggest&qsubts=1404135806321#facrc=_&imgrc=xpoWMfwvs--eaM%253A%3Bundefined%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.maxi-baby.pl%252Fgalerie%252Ft%252Ftutek-grander-play-eco-2_30426.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.maxi-baby.pl%252Fp14969%252Ctutek-grander-play-eco-2014-2w1-cabriofix.html%3B617%3B622

Mi ten wózek się podoba :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - fajny wózek, nowoczesny. Takie mi sie podobaja. Tylko kolory mi nie podchodzą.:)

Zamówiłam sobie na allegro http://allegro.pl/w-oczekiwaniu-na-dziecko-pierwszy-rok-zycia-dzieck-i4360753120.html - skusiła mnie cena :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja dziś mam trochę więcej energii i trochę mniejszego lenia ;) Zatem zabrałam się za przegląd szafy. Od dwóch tygodni większość ubrań leżała na podłodze i czekała na lepsze czasy :P Popakowałam ciuchy, w które już się nie mieszczę, przymierzyłam pozostałe i zostawiłam to, co się jeszcze nadaje. Ale za miesiąc znów będzie trzeba zrobić przegląd, bo część ubrań jest taka na teraz ;) Poprasowałam te, które już wcześniej przejrzałam i byłabym z siebie dumna, gdyby nie fakt, że nadal te sterty ubrań leżą na podłodze :P Ale zamówiłam dziś 10 worków próżniowych i jak tylko przyjdą, to spakuję te ciuchy w wory i wyniosę do piwnicy, to trochę miejsca się zrobi w pokoju ;)
    Teraz biorę się za dalsze prasowania, póki mam jeszcze trochę chęci ;)

Kaarolaa dobrze, że z maluchem w porządku. A wynikami toxo się nie martw. Będzie dobrze :) Tylko czym prędzej skonsultuj wyniki z lekarzem i jeśli będzie trzeba, zastosujcie odpowiednie leczenie. I pamiętaj, że musisz myśleć pozytywnie :D

PS. Kupiłam dziś Maluszkowi szczoteczkę i grzebyczek, z tych przecenionych w biedronce ;) Nie mogłam się oprzeć :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia mi się mega podoba taki sam tylko biały ale zostałam pojechana mimo że to eco skóra, przecież łatwo by się czyści ł :) no i jak coś to ten jest alternatywą, chociaż wybiorę jak podotykam

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz sie mniej denerwuje, jutro zadzwonie i musza mnie przyjac, a nawet gdyby byly problemy to moja gin mnie sama tam umowi...

bylismy z mezem na zakupach a kaufie sliczne skarpeteczki byly 3 pak ale tylko w rozach lub granatach nic uni...wiec sie pohamowalam...

pozniej zwiedzilismy salon meblowy, musimy w koncu zamowic łózko dla nas...i komode dla malucha...

• aniar Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale się za Wami stęskniłam, a jestem chyba ok. 100 tron w plecy :( nie nadrobię .....
    Widzę, że o SH gadałyście- ja tam też jakoś nie chodzę bo szukać nie umiem, ale teściowa z zamiłowaniem śmigała od dwóch lat i ciuszki dla przyszłego wnuka zbierała i trochę tego nazbierała (później wrzucę fotę)

Z innych spraw byłam dzisiaj na nazwijmy to połówkowym- zapisałam się na rozszerzone 4d w luxmedzie i liczyłam, że przy okazji już połówkowe zrobią. No i można powiedzieć, że prawie zrobili- nie dał rady tylko sprawdzić dokładnie serduszka i czaszki bo odrobinę za wcześnie przyszłam. (kazał za 2 tyg- foty też wrzucę później ;))

Wreszcie się dowiedzieliśmy płeć!!!!
    I jest tak jak obstawialiśmy- czyli dziewczyna i będzie Alicja :D

Termin porodu lekarz określił na 1 grudnia czyli bez zmian :)

teraz lecę nadrabiać zaległe strony co skrobałyście :P

Niespodzianek:), kaarolaa, eforts, Qrczak, Furia, Bursztynka, Marimiko lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar czyli kolejna kobitka dołącza do nas:) gratuluje:)

kaarolaa, aniar lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa - trzymam kochana kciuki!!
    aniar - gratuluje córeczki ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 18:40

kaarolaa, aniar lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar gratki coreczki :) zazdroszcze juz Wam, tego ze znacie płcie...ja czekam na 23 teraz

aniar lubi tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja dziś mam trochę więcej energii i trochę mniejszego lenia ;) Zatem zabrałam się za przegląd szafy. Od dwóch tygodni większość ubrań leżała na podłodze i czekała na lepsze czasy :P Popakowałam ciuchy, w które już się nie mieszczę, przymierzyłam pozostałe i zostawiłam to, co się jeszcze nadaje. Ale za miesiąc znów będzie trzeba zrobić przegląd, bo część ubrań jest taka na teraz ;) Poprasowałam te, które już wcześniej przejrzałam i byłabym z siebie dumna, gdyby nie fakt, że nadal te sterty ubrań leżą na podłodze :P Ale zamówiłam dziś 10 worków próżniowych i jak tylko przyjdą, to spakuję te ciuchy w wory i wyniosę do piwnicy, to trochę miejsca się zrobi w pokoju ;)
    Teraz biorę się za dalsze prasowania, póki mam jeszcze trochę chęci ;)
    Dokładnie to samo zrobiłam 3 tyg temu- prawie całą szafę już w worki próżniowe zapakowałam :P niestety wszystkie spódnice i większość spodni i oczywiście część bluzek już schowanych :)

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa doczytałam o toxo- trzymam kciuki oby wszystko było ok!

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Kaarolaa doczytałam o toxo- trzymam kciuki oby wszystko było ok!
    bedzie, ja jestem tego pewna, caly czas nie moge miec pod gore przeciez

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa widze, ze jestesmy na podobnym etapie. Też masz termin 18-19?

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) same dobre wieści :) z dzidzią ok- kręgosłup jest, górna warga jest cała, pęcherz jest, serce czterokomorowe, w głowie dobrze poukładane ;) fotka dla dziadków jest! Tylko płci nie znamy :( kolejna wizyta za 3 tygodnie więc może wtedy coś więcej będzie widać...

olcia23, Niespodzianek:), Bogusiar80, aniar, eforts, kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Dokładnie to samo zrobiłam 3 tyg temu- prawie całą szafę już w worki próżniowe zapakowałam :P niestety wszystkie spódnice i większość spodni i oczywiście część bluzek już schowanych :)
    Ania ja jeszcze oprócz schowania za małych ciuchów, to miałam sporo do przejrzenia ubrań z czasów, gdy było mnie duuużo więcej ;) Teraz się cieszę, że jednak nie wyrzuciłam tych ubrań, bo niektóre spodnie (lniane) wymagają tylko zwężenia nogawek i mogę w nich niedługo śmigać. Do tego kilka szerszych sukienek i bluzek :) Także jestem zadowolona, bo nie muszę wydawać kupy kasy na ubrania ciążowe ;) Oczywiście parę perełeczek i tak zakupię, bo ja zakupoholiczka jestem :P
    Ale żeby nie wydać całej kasy, to tuż po wypłacie wpłaciłam część pieniążków na konto oszczędnościowe z przeznaczeniem na mebelki dla Malucha. Marzy mi się taki słitaśny pokoik z białymi mebelkami :D

aniar, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa witaj :) Bo chyba mi umknęłaś ostatnio ;) Super wieści :) Oby więcej takich.

Kaarolaa cieszę się z Twojego optymistycznego podejścia. Na reszcie myślisz pozytywnie, także wszystko musi być dobrze :)

kanapa, kaarolaa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Kanapa witaj :) Bo chyba mi umknęłaś ostatnio ;) Super wieści :) Oby więcej takich.

Kaarolaa cieszę się z Twojego optymistycznego podejścia. Na reszcie myślisz pozytywnie, także wszystko musi być dobrze :)

Nic dziwnego, że umknęłam w takim natłoku wiadomości :P

Mam pytanko- orientuje się któraś z Was kiedy będę miała wyższą podstawę chorobowego jeśli miesiąc temu dostałam podwyżkę? Czy może to jest tak, że jeśli mam 100% to podstawa nie jest istotna?

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa chorobowe to średnia zarobków z ostatnich 12 m-cy.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ