X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę po stanik....jak nic miseczka H będzie....tragedia dla mnie.

Furia, Ita, goto4, Kiara lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak narzucilam tak niedbale i nie wszystkie elementy tylko zeby kolorytycznie bylo widac i ze te wzory są na prawde super. Zdjecia robione telefonem, wiec bez szalu. Dostalam od znajomych karuzele Fischer Price i tak utrafili z prezentem, ze kolorystycznie idealnie do poscieli :)
    Lózeczko bedzie tez przemalowane bezpieczną lakierobejcą do malowania zabawek i mebli dzieciecych na odcien wenge bo takie mamy meble w sypialni, wiec bedzie kolor ladnie odbijal od ciemnego.
    lb3x64hy7t4k_t.jpg

http://wrzucaj.net/images/2014/07/23/2014-07-23_103308.th.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 10:37

Qrczak, Kiara lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego to drugie zdjecie jest obrocone, bo na moim lapku wychodzi w pozycji normalnej :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wiesz co zrobiłam? :)
    Mam jedno konto iks med w skoku :) No to zadzwoniłam na infolinię i co? Powiedziałam, że moja pani doktor ma urlop do 1-ego, a męczy mnie kaszel już dobry tydzień i jestem w ciąży. Przysługują mi w roku trzy wizyty lekarza w domu. Więc zamówiłam. Babka mnie umówi i zadzwoni, kiedy wizyta :) Ja za to nie płacę a jak dają udogodnienia w koncie to korzystam. W ogóle kaszel mi nie minął nadal się duszę to nie jest fajne. Bo przy kaszlu popuszczam :(

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Qrczak wiesz co zrobiłam? :)
    Mam jedno konto iks med w skoku :) No to zadzwoniłam na infolinię i co? Powiedziałam, że moja pani doktor ma urlop do 1-ego, a męczy mnie kaszel już dobry tydzień i jestem w ciąży. Przysługują mi w roku trzy wizyty lekarza w domu. Więc zamówiłam. Babka mnie umówi i zadzwoni, kiedy wizyta :) Ja za to nie płacę a jak dają udogodnienia w koncie to korzystam. W ogóle kaszel mi nie minął nadal się duszę to nie jest fajne. Bo przy kaszlu popuszczam :(

Bogusia a nie pozbywasz sie jakis toksyn z organizmu? Czasem wlasnie przy okazji ciazy jak kobieta zaczyna dbac o siebie i wyłażą toksyny i to takze przez kaszel. Napisz co lekarz powiedzial :)
    A co do sikania, wczoraj przy kucharzeniu kichnęłam i sie posikałam :O Nie popuscilam...zlałam sie w gacie, ze hej! Dobrze, ze to sie nie nie stalo na dworze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 10:43

goto4, Ewka89 lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloo
    moje malenstwo od 4 dokazuje ale to przeze mnie. obudzilam sie o 4 na siku i koniec, nie moglam sie ulozyc i polozylam sie tak na pol bok i pol brzuch na prawej stronie (od samego poczatku czyli 14tc jak maluszka poczulam to nie lubil jak go uciskam na prawej stronie)od tamtej pory koniec ze spaniem
    od rana mecza mnie mdlosci i nie wiem jak sobie z nimi poradzic ;/

co do palenia ja palilam dosc dluuuugo bo ok 10lat. w 1 ciazy (staralismy sie o rok) jak zrobilam test i wyszly 2 krechy to wyszlam na balkon i wypalilam jeszcze 4 fajki jedna po drugiej. na tym byl koniec pozniej po porodzi pare miesiecy znow zaczelam i palilam do tej pory tzn do momentu jak zrobilam test i okazalo sie ze jestem w ciazy nie palilam juz tych 4 fajek :P ale pozniej dluuugo jeszcze nie bylo widac zarodka i balam sie ze bedzie puste jajo plodowe. ostatnigo fajka zapalilam na swieta w kwietniu na chrzcinach.
    nie powiem bo czasem mnie ciagnie i to bardzo ale od razu sobie mysle ze jak pociagne to znow bede palic i znow bede smierdziala. przed ciaza kupilam sobie tego e ale jakos nie trzymalam sie w nim. mam nadzieje ze po porodzie nie zaczne znow palic bo szkoda kasy ale nie ukrywam podoba mi sie to ;/

co do alkoholu ja i moj em wogole nie pijmy ani wodki ani wina czy nawet piwka, em czasem jeszcze sobie tam jedno piwko wypije, wiecej nie natomiast jak ja czuje ten zapach piwa od razu mnie odrzuca;/

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris znam twoj bol... ja nosilam rozmiar stanika 65F, teraz jest to 70H... Musialam sie zaopatrzyc w nowe biustonosze, przeznaczylam na to 500 zl, a wiem, ze to nie koniec...
    Dziewczyny, ktore dzis wizytuja powodzenia!! Zeby z dzieciaczkami bylo wszystko ok :) bo to najwazniejsze :)
    A co do tych znamion... ja nie mam zadnego... w sumie jest tyle zabobonow czego kobieta w ciazy nie powinna robic, ze kazda z nas musialaby sie zamknac w pokoju i siedziec tam przez cala ciaze... Ja jestem zdania, ze co ma byc to bedzie, jezeli dziecko bedzie mialo jakies znamie to i tak go bede kochac tak samo niz by nie mialo!
    34bw43r836g6ojbx.png

• inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo jest przesąd, ze jak sie w ciazy pojdzie na cmentarz to sie dziecko moze martwe urodzic. To ja mialam ojca nie żegnać? Bez przesady. Nawet mi przez mysl nie przeszlo, ze takie glupoty mogą byc do kiedy "znajoma" ze sklepu sie mnie nie zapytala czy sie nie bałam na pogrzeb iść. Szczęka mi opadła.
    Nawet jest wersja, ze do 3-go ms nie wolno chodzic na cmentarz, a potem, ze niby juz tak.

Kiedys na forum dla kobiet po stracie przeczytalam historie kobiety, ktora tracila dziecko (w ciązy) i ktos jej dowalil, ze to przez to, ze kupila czarny wozek (!!!) No ludzie to potrafią na prawde wymyslic.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja tez slyszalam tyle zabobonow ze szok
    ostatnio robilam bulke tarta do kalafiorka a em jak zmywal wlozyl patelnie mokra do piekarnika (tam trzymamy patelnie) i jak patrzylam to wyschla ale musialo gdzies tam jeszcze byc troszke wody, jak wlozylam maselko to strasznie zaczelo pryskac a ja bez bluzki bylam i strasznie popryskalo mi brzuch goracym tluszczem. oczywiscie sie wystraszylam no ale co mam zrobic

w 1 ciazy pod koniec jak juz mialam wielgasny brzuchol nadzialam sie na rog stolu tak centralnie w pepek az plakalam z bolu i co dziecko bez znamienia:)

• Ita Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris, Kinga a ja ostatnio myślałam, że spadochron zakupiłam jak mi babeczka podała 65G :D
    Wydałam ponad 100zł, ale warto było! Póki co mam tylko ten jeden stanik, ale już nic mi nie wypływa!

Kiara lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 9 nadrabialam i nadrobilam uhhh :D

Co do poscieli to ja taka bede chciala :)

http://wrzucaj.net/images/2014/07/23/102695216806958153517744553741199493890893n.jpg

Nie wiem kiedy kupie bo narazie przez ta pensje szkoleniowa nic kupowac nie moge ale najpozniej we wrzesniu rusze, i wtedy bedzie w sumie wszystko bede musiala rozlozyc na 3 miesiace.

Co do bolu to mnie naszczescie po tamtej akcji nic juz tak nie boli za to czasem jak cos robie to czuje jak by mi sie miesien hmmm zginal ? i wtedy od razu sie klade - jest tak najczesciej jak naczylona po cos siegam czy sie obkrecam na lozku. Glupie uczucie.

Niespodzianek moj wczoraj mial do mnie pretensje ze poprosilam go zeby dziecko z wanny wyciagna, ale go opierniczylam i byl cicho :P

Co do zabobonow nie wierze. Ale dodatkowo wierzaca nie jestem.

Jutro wizyta :D

Milcia kciuki trzymam :) Kto jeszcze dzis wizytuje ?

Ita, Kiara lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła pani,że nie są w stanie mnie jednak umówić na wizytę. I,że jak się naprawdę źle czuję to mam pojechać na pogotowie. Ja was proszę pogotowie w gnieźnie się na niczym nie zna. Z dzieckiem byłam chyba z trzy razy ehhhh Polska. Nic pozostaje mi wyciągnąć kasę od młodszego brata i iść prywatnie. Albo poczekać do 1-ego. Zobaczymy

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja się dziś obudziłam o 5:20 kompletnie wyspana. Brzuch miałam cały obolaly ( doprawdy nie wiem jak ja w nocy sypiam że mnie boli). Zjadłam kanapkę zrobiłam 3x siku. Łolezalam, porzucalam się na łóżku z goraca i o 7:30 znowu zasnelam. Obudziłam się pół godziny temu. Jeszcze z łóżka nie wstalam. Takie głupie sny miałam ze hoho. No nic...pobycze się jeszcze i może wstane...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    furia z tego co zauwazylam to ty wszystko z tymi wypustkami kupujesz i kocyk i posciel czy to tak ci sie podoba czy to to ma jakas funkcje dodatkowa?

• Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe podoba :P Bo gladkie juz mam :P W sumie mysle ze posciel sobie odpszcze i kupie ten ochraniach i kocyk i podusie z tym wzorem, bo posciel u mnie sie z synem nie sprawdzila zbytnio - pierw spiworek, a potem jz niczym nie lubil byc okryty :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj bylam na IP przez skurcze - kto czytał na fb ten wie o co chodzi... :/

Dziewczyny - tak oglądam te Wasze śliczne pościele i... powiedzcie mi - jeśli ja nie chcę kupować kołdry i poduszki na razie, tylko mam w planach pierwsze tyg. maluszka zawijać w becik/ w śpiworek wsadzać (jak będzie zimno mocno, to mogę na to dać kocyk), a ewentualnie później przykrywać go tym materiałem z beciku, to co z pościelą? Niepotrzebna, nie? Tzn. musze mieć jakąś poszewkę na ten becik jak będę przykrywac, ale on przeciez jest chyba kwadratowy po rozłożeniu, więc jak do tego zdobyć poszwę? I czy potrzeba poszewkę na kocyk czy nie?
    Takie rozkminy mnie nachodzą :P

a tak apropos ryb - mam mega ochotę na fishburgera z north fish'a :( kocham dorsze, sama sobie teraz nie zrobię, zreszta u nas w okolicy marnie ze sklepami rybnymi, a taki fishburger jest straaasznie smaczny i już w szpitalu miałam na niego ochotę :D Tylko kto mi go przyniesie jak TŻ w pracy do 17, a później jedzie w delegację znowu :( szkoda, że nie mają opcji dostawy do domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    furia z tego co zauwazylam to ty wszystko z tymi wypustkami kupujesz i kocyk i posciel czy to tak ci sie podoba czy to to ma jakas funkcje dodatkowa?
    to ja dodam od siebie, że to polar minky :D tak się nazywa ten materiał :) Żadnej funkcji dodatkowej nie posiada, czysto ozdobną :) Też mi się podoba, ale ceny mnie odstraszają, bo ten materiał drogi jest :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    ostatnio robilam bulke tarta do kalafiorka
    i w tym momencie naszła mnie ochota na kalafiora z bułką tartą... TŻ będzie musiał kupić :P
    Kulka41 wrote:
    Ani się obejrzymy i my będziemy witać nasze maluchy. Niedawno wymieniałyśmy się informacjami ile mm ma zarodek, że serduszko widać. A teraz już dzieciaczki kopią. Czas leci
    no nie? :)
    ja ostatnio do TŻ mówiłam właśnie, że pamiętam jak nasze maleńśtwo miało zaledwie 2mm... :O i jak się cieszyliśmy z tego małego stworka, który jeszcze nie miał za bardzo kształtów... <3
    niemniej chciałabym już listopad....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 11:32

• eforts Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny później was nadrobię.
    mam pytanie, bo u któreś chorowało dziecko na ospę i czy dorosły może się zarazić? Okazalo się ze moja ciocia ma polpasca a widziałam się z nią dwa dni z rzędu i zastanawiam się czy mogłabym się zarazić? Niby na ospę chorowałam ale to nie gwarantuje mi że się nie zarażę i tak się zastanawiam czy się stresować? :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym Was poprosić o przesłanie książki "Ciężarówką przez 9 miesoecy". Bardzo bardzo proszę! Buziaki:*
    PS. U mnie leje. Ochlodzilo się.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ