X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak my mielismy takie lozeczko turystyczne gdzie 1 poziom byl na tej samej wysokosci co w drewnianym

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola88 no chyba, że tak :) Ale jednak tradycyjne drewniane jakoś bardziej za mną przemawia ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku - około 7 tc. Ogólnie w szpitalu powiedzieli jej że ma nadzerke szyjki macicy, gdzie jej ginka kilka dni wcześniej stwierdziła że wszystko jest w porządku.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Inka będę pamiętała, że mam się Ciebie strzec:)
    Kulka gratuluje zostania ciocią:) Maluszek rzeczywiście spory więc uznanie dla siostry, że dała rade..
    Qurczak dziękuję już lepiej..
    julianna ja śpię w pozycjach wszelakich bo całą noc się wierce i najczęściej budzę się na plecach więc przypuszczam, że tak przesypiam większą część nocy.. Brzuch robi mi się twardy dosyć często ale nie cały tylko podbrzusze więc to chyba dzidzia się gdzieś tam układa, mam nadzieje..
    A spotkał mnie dzisiaj bardzo przyjemny "pierwszy raz":) Moj Kacperek przyszedł do mnie, przytulił się i zasnął:) Słodziak:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam nadzerke nie jest ona wielka ale jest. no wlasnie trzeba trafic na lekarza kompetentnego bo ja np tyle przeszlam starajac sie o dziecko i moge powiedziec ze wiem wszystko i moge byc lekarzem a tak na prawde do wiedzy lekarza to mi jeszcze daleko

ja tez jestem za drewnianym lozeczkiem, ma swoj urok i inaczej zupelnie kladzie sie malenstwo do lozeczka turystycznego a inaczej do drewnianego, zupelnie inaczej to wyglada:

zmykam po mala do przedszkola papa odezwe sie wieczorkiem

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziewczyny później was nadrobię.
    mam pytanie, bo u któreś chorowało dziecko na ospę i czy dorosły może się zarazić? Okazalo się ze moja ciocia ma polpasca a widziałam się z nią dwa dni z rzędu i zastanawiam się czy mogłabym się zarazić? Niby na ospę chorowałam ale to nie gwarantuje mi że się nie zarażę i tak się zastanawiam czy się stresować? :)

ja miałam w dzieciństwie ospę a później gdzieś na studiach zarażono mnie półpaściem wiec niestety można zarazić się półpaścem bo to zakaźne cholerstwo ale musisz mieć osłabiony organizm, także spokojnie

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych, które spodziewają się córeczki:
    http://allegro.pl/super-zestaw-fisher-price-mata-avent-lezaczek-i4444910334.html

Furia, kanapa lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Z synem mialam lozeczko 2 stopniowe, a z córką 3 stopniowe i zostaje przy 3 stopniach. Nie polecam 2 stopni.
    ja niestety wyboru nie mam - dostajemy używane łóżeczko od rodziny TŻ, także weźmiemy takie, jakie jest, a jakie jest - nie wiem. Jednak wolę nawet 2 stopniowe za darmo niż wydać kolejne 300zł :)

Furia - ja dostałam w prezencie tę poduszkę do karmienia z motherhood (ta mała) także akurat z ułożeniem maluszka nie będę miała problemu :) A do tego całą ciążę jej używam pod głowę :D :D
    motherhood-poduszka-do-karmienia-tzw-fasolka.jpg

JAK GORĄCO!!

Furia lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara jak bym miała od kogo dostać, to też bym pewnie nie kupowała i nie wybrzydzała :)
    A tak mojej siostry synek o dziwo cały czas śpi w łóżeczku, więc nie mam co na nich liczyć. Zresztą ona sama ma chyba łóżeczko od szwagierki, bo pierwszego syna siostra rodziła w Wielkiej Brytanii i tam sprzedali wszystko jak wracali do Polski. A że już więcej dzieci nie planują, to nie kupowali teraz na nowo sprzętu, tylko sporo właśnie od szwagra siostry mają. Za to ubranek będę miała mnóstwo od siostry i cały czas na mnie krzyczy, żebym nic nie kupowała, bo ona nam wszystko da :) Kazała mi tylko dokupić kilka bodziaków takich całkiem rozpinanych z boku, o takie:
    1eff3cf55e59ee79ba8bc0367be7b3bf.jpg
    i półśpiochy, bo mówi, że na początek lepsze niż spodenki ze skarpetkami, bo nie podciągają się nogaweczki i nic nie zawiewa. A na nie też jeszcze dodatkowo skarpetki można założyć.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wam pokazać moje pierwsze zdjęcie 3d...

96a8db365d504262med.jpg

Kinga.k, Bajka, Qrczak, Furia, Niespodzianek:), Bogusiar80, Marimiko, goto4, Ita, Nati89, lolaliciouse, Kulka41, szurabura, julianna, kanapa, Kiara lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo fajna podusia :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz dwa zdjęcia płciowe :D

Na jednym 11.07. mój gin widział dziewczynkę:
    cfae4efa5eadc606med.jpg

A na tym 18.07. w szpitalu jest widziany chłopczyk:
    87934277d1a8f125med.jpg

Kolejne USG mam 31.07 :D u mojego gina...

Kinga.k, Marimiko, Ita, julianna lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka cudne zdjęcie :) słodziutkie
    mnie się znów jakies kryminały śniły rety ale się stresowałam w tym snie, ciekawe czy maluch poczuł :/

Inka pościel piękna gdzie taką można dostać?

Bursztynka lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka śliczny dzidziuś :D Ja też widzę na tym drugim jajeczka jak nic ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka mi się śniło, ze krwawiłam. Leciały ze mnie wielkie skrzepy i nawet do szpitala nie chciałam iść, bo wiedziałam, że to już koniec :(

Taką pościel dostaniesz u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=6777216

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 13:07

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, a gdzie są jajeczka na pierwszym zdjęciu?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Bajka mi się śniło, ze krwawiłam. Leciały ze mnie wielkie skrzepy i nawet do szpitala nie chciałam iść, bo wiedziałam, że to już koniec :(

Taką pościel dostaniesz u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=6777216

mnie gonił duch zmarłego narzeczonego koleżanki bo chciał mnie zabić :/ a chłopak żyje w ogóle, także ja zwariuję z tymi naszymi snami... przed ciążą jak coś się śniło to nie było takie realistyczne ja teraz... a teraz nocy nie ma bez głupot:/

dzięki za linka :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka śliczna dzidzia:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    No właśnie, a gdzie są jajeczka na pierwszym zdjęciu?
    Na tym pierwszym to może ta bielsza plama z taką wypustką? Strzelam ;)
    Za to na drugim widać już podobnie jak u mnie, więc nie mam wątpliwości na co patrzę ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka slodziak :)
    Na tej fotce z dziewczynką mi sie wydaje, ze widac siusiaka...ale moze mi sie wydaje :P

Bajka na allegro uzytkownik darland1. Nie są takie, ale uzytkuje od 3 lat ich posciele i polecam :)

Qrczak, Bajka, Bursztynka lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ