X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - najlepiej zadzwoń do gina...

goto4 wrote:
    Dziewczyny, chciałabym Was poprosić o przesłanie książki "Ciężarówką przez 9 miesoecy". Bardzo bardzo proszę! Buziaki:*
    PS. U mnie leje. Ochlodzilo się.
    ja tez, ja też!! Próbowałam znaleźć w necie i nie ma :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 11:33

• eforts Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goto4 wrote:
    Dziewczyny, chciałabym Was poprosić o przesłanie książki "Ciężarówką przez 9 miesoecy". Bardzo bardzo proszę! Buziaki:*
    PS. U mnie leje. Ochlodzilo się.

Ja mam wersje papierową więc nie pomogę.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara to smacznego kalafiorka ja dzisiaj mam pampuchy z sosikiem pieczarkowym:)

co do tej poscieli to ja na pewno nie bede uzywala poduszki chociaz poduszke mam:P bede przykrywala kolderka a jak bedzie baaaardzo zimno to i kocykiem. nie wiem czy bde trzymala malenstwo w rozku ale na pewno nie w spiworze. ja mam 2 spiworki i raz probowalam mala w to ubrac, dla mnie masakra ale kazdy ma inne zdanie

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts jak byłam ostatnio u gina, to w poczekalni siedziała dziewczynka z ospa. Spanikowalam, ale lekarz powiedział, że skoro chorowalam ja, córka chorowała niedawno, to nie ma możliwości żebym znowu złapała. Mówiła, że nie robi się przeciwciał na ospę ciężarnych, bo to zbyt popularna choroba. A kiedy miałaś kontakt z ciocia? Jak ja wysypalo, czy zanim? Bo jak wyspie, to się nie zaraza.

eforts lubi tę wiadomość

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Qrczak mi też się marzy taki zestaw łóżeczko plus ta pościel. Bajkowe to jest. Analizowałaś jak to cenowo wychodzi gdyby kupować oddzielnie?
    Bursztynka Analizowałam i w zestawie wychodzi jakieś 50zł taniej. niewiele, ale zawsze na paczkę pampersów będzie ;) No i mniej zachodu z przeglądaniem aukcji, klikaniem, a potem opisywaniem przy zamówieniu który wzór wybierasz. Poza tym w niektórych pojedynczych sztukach nie ma akurat tego wzoru, który mi się podoba, więc musiałabym pisać dodatkowo do sprzedawcy i pytać, czy ma taki. Aaaa i moskitiera w zestawie też jest większa, niż osobno.

Inka Bardzo ładnie prezentuje się ta pościel :) Dzięki serdeczne za zdjęcie, teraz już nie mam zupełnie wątpliwości :) Skoro u Ciebie cały czas jest używana a nadal wygląda dobrze, to na pewno zamówię. Może skuszę się jeszcze na drugi zestaw w jakimś innym wzorze i kolorze, żeby był na zmianę ;)

Bogusia musisz coś na t poradzić! Z przeziębieniem i kaszlem w ciąży nie ma żartów. Wiem, bo i mnie dłuuugo męczył. Ale co ciekawe pomogły mi leki, które gin przepisał mi na bóle i skurcze macicy - Diphergan i Scopolan, a najpewniej ten pierwszy ;)

Furia powiedz mi ile taka pościel kosztuje? Bo i mnie urzekła, ale przyznam szczerze, że obawiam się ceny :P
    Co do zabobonów, to ja też w żadne nie wierzę a i wierząca też nie jestem. Ale rozwala mnie, jak wierzące-praktykujące wierzą w te brednie. Toż to jedno drugiemu zaprzecza!

Kiara nie doczytałam na FB, więc nie wiem czy Ci pomogli, ale zaraz zerknę i będę wiedziała ;)

Eforts Nie stresuj się, nie mniej jednak ryzyko zarażenia niestety istnieje :/ Moja siostra dwa lata temu zaraziła się od swojego synka ospą, mimo że w dzieciństwie już ją przechodziła. Strasznie ją wysypało! Ale ona łapie wszystko, co w powietrzu :P W tym roku od drugiego syna zaraziła się rumieniem. Zależy też, kiedy miałaś kontakt z nosicielem...

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ospe mozna ponoc 2 raz zlapac - trzymam kciuki zebys nie zlapala.

Ja mam ochote hmmmm na big maca :P Ale nie ma mi kto kupic :P

No niby drogie te kocyki minky, ale u mnie w de ladne kocyki i ochraniacze sa naprawde drozsze, wiec zamawiajac z PL wyjdzie mnie to taniej :) Moj maz mowi ze mi juz odwala bo codziennie rzedladam itd, i sie wsciekam ze nie moge jeszcze kupic :) A tylllle juz bym chciala ! <3 :D

Kiara ja tez chce listopad ! Tak bardzo bardzo ! Robimy grupowe czary mary zeby przesunac miesiace ? :P
    Kiara masz na imie Anna ?

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej dogoniłam Was..
    Qurczak zestaw super, mi też się marzy białe łóżeczko.. jest śliczne,
    ktoś o ryby pytał ja średnio raz w tygodniu jem, ale ostatnio mam co raz większą ochotę na nie, trochę boję się jeść ryby z puszki, ale wyczytałam, że sa dobrym źródłem wapnia więć chyba sobie kupie jakiś zestaw rybny jak najdzie mnie ochota, poza makrelą i tuńczykiem tych niby nie powinno się jadać,

miałam coś jeszcze napisać i już nie wiem co .ech...

a mam do Was pytanie czy Wy tez śpicie raz na prawym, raz na lewym, trochę jakby lekko na brzuchu, na plecach..ja przybieram różne pozycje przez to budzę się w nocy bo boje się, że mogę przygnieść małą.. ech straszne..

a i drugie czy jak leżycie, spicie, a no i ogólnie w ciągu dnia robi Wam się nagle twardy brzuch? czasem podbrzusze czasem konkretnie z prawej bądź lewej strony

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak Komplet o wymiarach 100x135cm, 40x60cm 129zł , o cene ochraniacze bede sie pytala, ale dopiero jak bede zamawiala

tkzgeyx.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a łóżeczko tez chyba bym wybrała z opcją 3stopniową

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:

a mam do Was pytanie czy Wy tez śpicie raz na prawym, raz na lewym, trochę jakby lekko na brzuchu, na plecach..ja przybieram różne pozycje przez to budzę się w nocy bo boje się, że mogę przygnieść małą.. ech straszne..

a i drugie czy jak leżycie, spicie, a no i ogólnie w ciągu dnia robi Wam się nagle twardy brzuch? czasem podbrzusze czasem konkretnie z prawej bądź lewej strony

ja spie raz na lewym raz na prawym bokuczasem tez tak pol na pol ale jak lozko dotyka brzucha a szczegolnie prawej strony to od razu dostaje alarm od mieszkanca brzucha ze ja uciskam:)
    mnie juz tak od poczatku lipca sie robi twardy brzuch a szczegolnie podbrzusze a wieczorem to juz leci na caly

julianna lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam pozycje ze 100 razy na noc :P

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    kiara to smacznego kalafiorka ja dzisiaj mam pampuchy z sosikiem pieczarkowym:)

co do tej poscieli to ja na pewno nie bede uzywala poduszki chociaz poduszke mam:P bede przykrywala kolderka a jak bedzie baaaardzo zimno to i kocykiem. nie wiem czy bde trzymala malenstwo w rozku ale na pewno nie w spiworze. ja mam 2 spiworki i raz probowalam mala w to ubrac, dla mnie masakra ale kazdy ma inne zdanie
    omnomnom... tez bym zjadła! Ale teraz to sobie nie zrobię :C
    Z tym kalafiorem mam nadzieję, że się uda, ale nasza biedronka jest tak marnie wyposażona, że teraz całą wieeeeelką lodówkę zajmują lody (jeden wielki bajzel, część roztopiona), a np. ostatnio wcale nie było warzyw na patelnie i kalafiora właśnie... :/ nie wiem, może gdzies przy pracy znajdzie tego kalafiora :P
    Ja też poduszki nie zamierzam małemu dawać. czytałam wypowiedzi pediatrów i neonantologów, że jest niezdrowa dla rozwoju kręgosłupa dziecka.

goto- ja to 2x chorowałam na świnkę (raz w dzieciństwie i raz na studiach :P) także z moim pechem wolę sie nie zbliżac do osób chorych na takie rzeczy, mimo, że przechodziłam.

Furia - tak, to ja :) Ojjj takk... niech już będzie ten listopad!!! (ale i tak ostatnio jakoś szybko mi to leci :P)
    hehe mi TŻ obiecał po szpitalu wyjście na fishburger'a, a teraz to raczej nierealne... chyba, ze za tydzień jak będziemy wracać z wizyty prywatnej.
    hehe ja to bym chciała wyjśc do lumpa na łowy... w szpitalu o tym marzyłam, teraz sobie myslałam, że pójdę za kilka dni a tu dupa :( A że ja większość kupuję używane, to przez Internet za dużo nie zamówię.
    Minky sa bardzo ładne, tylko kurcze jakoś mnie ta cena odstrasza właśnie, ale ja już mam komplet kocyków (większość sh, jeden z biedronki), brakuje mi tylko takiego jednego grubszego :)

W ogóle to pamiętacie jak jakiś czas temu miałam Wam polecić sprzedawce na allegro jak się sprawdzi? :) no to polecam: HealthWorld
    Przesyka bardzo szybka, wszystko dobrze zapakowane. Tylko, że... przysłali pojemnik na smoczek w kolorze różowym zamiast w niebieskim :P No więc napisałam do nich maila (choć to tylko 5zł), a oni przeprosili i... wysłali drugi, mówiąc żebym sobie tamten zachowała. No to otwieram paczkę a tam... drugi różowy hahahaha TŻ mówi, że trudno, mały będzie miał różowy :P chociaż mamy dwa dzięki temu :D o ten: http://allegro.pl/babyono-pojemnik-na-smoczek-pudelko-smoczki-mis-i4381586869.html
    Ale to taka pierdoła, także nie jestem zła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 11:54

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzynka mi przesłała listę jak mam walczyć z przeziębieniem :)
    mleko z miodem i masłem to znam i korzystam, jeść czosnek, herbata z sokiem malinowym, tymianek i podbiał ból gardła, na katar inhalacja z soli fizjol. oraz rumianku, mięty i szałwii. Gorączka apap. i Prenatal gripcare z aronią i czosnkiem- chyba sobie kupię :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poduszki nie dam, Colin do tej pory bez poduszki spi, ale chce miec bo czy np poloze sobie na reke, na to malego, i bede karmila, tak mi lepiej bedzie bo sie glowka pocic nie bedzie tak jak przy kontakcie skora - skora :P No i poprostu chce miec komplet a one 29eu kosztuja czyli na moje jakies hmmm 8 euro :P

Ja dzis robie gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami + ryz i surowka z pekinki, papryki, cebulki, pomidorka :)

tkzgeyx.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna u mnie brzuch twardnieje czasem i miałam bóle jakby kolkowe, teraz już mniej je odczuwam, ale brzuch nadal twardnieje :/ Muszę wytrzymać do piątkowej wizyty i zapytam gina o to.
    Co do spania, to zasypiam zwykle na lewym boku z jaśkiem między nogami, ale strasznie rzucam się w nocy, więc co chwilę zmieniam bok. Czasem zdarzy mi się pozycja pół na boku pół na brzuchu, ale zauważyłam, że jak mam coś pod brzuch wciśnięte i d tego tulę się do drugiego jaśka, to nie ciągnie mnie tak na brzuch, a to moja ukochana pozycja spania. Także teraz czekam na wypłatę TŻa, bo obiecał mi kupić poduchę do spania :D

Kiara już doczytałam n FB i wszystko wiem ;)
    Czasem nie nadążam z czytaniem tu i na fb, więc coś czasem przeoczę ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z synem mialam lozeczko 2 stopniowe, a z córką 3 stopniowe i zostaje przy 3 stopniach. Nie polecam 2 stopni.

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania maluszka to ja od kiedy przy corce zaczelam uzywac spiworkow (2 czesciowych) to nie wyobrazam sobie innego systemu. Zadnych kocykow, becikow, kolderek i pierdol. Jak bylo bardzo zimno (bo tez na zime rodzona) to nakrywalam tylko jednym kocykiem i spokoj. Nigdzie dziecku w tym spiworku nie wialo, nie mam lepszej opcji. Jak w necie znalazlam ms temu spiworek taki wlasnie jak uzywalam z małą (a nie jest super latwo takie dostac) to kupila i nie patrzylam, ze niebieski, a moze bedzie corka. Bralam, bo drugiego moge nie znalezc takiego, a to skarb. Potem znalazlam nieuzywany, ale powystawowy bez metek spiworek 3-czesciowy Alvi, nowe sa w cenie ok 140 zl a ja kupilam za 40 :) Mam dwa i powinny starczyc na poczatek. Potem kupie wieksze.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak tak 3 stopniowe lozeczko to jest to innego nie toleruje. 1 stopien ten najwyzszy to zbawienie dla kregoslupa

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie dowiedziałam że moja bliska koleżanka z pracy, która starała się pół roku - poronila:( smutno...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    oj tak tak 3 stopniowe lozeczko to jest to innego nie toleruje. 1 stopien ten najwyzszy to zbawienie dla kregoslupa
    Zgadzam się :) i to właśnie musiałam TŻowi wyjaśnić, bo on się przy turystycznym łóżeczku upierał. A potem stwierdził, że mu się nie podobają takie łóżeczka ze szczebelkami, bo to jakby w klatce dziecko trzymać :/
    Nosz to ja nie wiem jakie on by chciał... Szklane - powiedziałby, że akwarium :P
    Marimiko wrote:
    A ja się właśnie dowiedziałam że moja bliska koleżanka z pracy, która starała się pół roku - poronila:( smutno...
    Oj przykre bardzo :( A w którym była tygodniu?

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ