X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja rozumiem Cię z tą wagą mi przybyło juz 8 kg i mam zamiar ograniczyć słodycze i jedzenie późnym wieczorem, nigdy nie robiłam tego przed ciążą. Jednak zmiana trybu życia i nawyków żywieniowych wychodzi. Chociaż wizualnie nie widzę tego bardzo.

A teraz czas na śniadanko z mężulkiem na balkonie :)

szurabura też się kiedyś zawiesiłam na ruch kocykach :)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 08:36

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    Doris budulko :( To musisz miec wielką silna wole, ze tak ladnie schudlas. No a wciazy to trudno sobie czegos odmówic :(

U nas tez fala upałów ma sie w najlepsze. Z resztą to juz chyba nie fala a taki klimat letni. Co rok taka "fala" sie wydluza i wydluza.

Ja pierwsze za co siegam jak oczy otwiera to pilot do klimy, a rachunek za prąd na pewno bedzie kolosalny, ale nie mysle o tym kiedy sie chlodze :P

Syn skoczyl p zakupy do mojego dzisiejszego ciasta poki jeszcze sie najwiekszy żar z nieba nie leje. Biszkopt przelezal w lodowce całą noc i jest gotowy do upiekszenia. Wczoraj mialam jakos wiecej weny do niego :P

Co wieczor czuje ten ucisk na wysokosci wzgorka lonowego promieniujący na niską czesc podbrzusza i zaczynam domniemac, ze to maleństwo sie tak uklada, ale czekam na wyniki, jeszcze musze sie na CRP wybrac i mocz w tygodniu.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ja mam powiedzieć, jak się budzę w środku nocy i muszę coś zjeść a najlepiej coś słodkiego? :/ Dostałam na imieniny ptasie mleczko i chyba zjem je dzisiaj całe żeby w nocy nie podjadać.

eforts, Martaaa lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka cóż za logika :P Ja kiedys. ale to jak nie bylam w ciazy i stwierdzilam, ze rzucam fajki to tez taką miałam "wypale wszystkie jak najszybciej, nie bede miec to nie bede palic" i wypalilam tego dnia dwa razy wiecej, bo i to co mialam w domu i jeszcze dokupilam bo nie wytrzymalam, wiec uważaj zebys sobie wiecej nie dostarczyla zamiast ograniczyc :* Taka logika bywa pułapką czasami :*

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Mamuśki :)

Przeszłam chyba najgorszą noc letnią do tej pory... obudziłam się o 2.40 nie mając czym oddychać, a śpimy pod otwartym oknem... Podłączyłam wiatraczek, powietrze trochę się przemieliło i było ciut lepiej... ale spać nadal nie mogłam, kiedy już zasnęłam to do sadu zaczęli się schodzić ludzie do zbioru wiśni i za oknem słyszałam głośne "ha ha ha, hi hi hi" i rozmowy o życiu... 4.50 zadzwonił budzik i znowu nie spałam...w koncu o 9 wlazłam pod zimny prysznic i jestem w stanie życ... :)

Przepis na torcik z musem truskawkowym :)

350 g nutelli (nie z lodówki bo za twarda)
    15 szt sucharków pszennych
    400 ml śmietanki 36%
    2 śmietan-fixy
    500 g serka Danio
    3 łyżki cukru pudru
    2 czubate łyżki żelatyny
    2 galaretki truskawkowe
    1 opakowanie truskawek mrożonych ( ja trafiłam jeszcze na świeże w sklepie i wziełam troche więcej niż pół kg )

Sucharki mielimy na bułkę tartą i mieszamy z nutellą. wykładamy spód tortownicy śr. 22 cm
    Śmietane ubijamy z cukrem pudrem i fixsami.
    Dodajemy Danio i żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości ciepłej wody (ja dolewałam tylko tyle żeby grudki zginęły)
    Mieszamy wszystko i wylewamy na sucharki z nutellą.
    Truskawki miksujemy (blendujemy) na mus. Galaretki rozpuszczamu w 500ml wody, po ostygnięciu mieszamy z musem i wylewamy na ciasto. Schładamy w lodówce kilka godzin.

Po połączeniu galaretki z truskawkami poczekałam aż się troche stężeje bo bałam się że galaretka opadnie na dno i będzie lipa.

polecam dla łasuchów i kobiet w ciąży ;)

kanapa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyyycha musi być, dziękuję :*

• Milcia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj miałam nieudaną noc. Przebudziłam się o 4,30. Było mi gorąco, nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Wczoraj zrobiłam mega prasowanie i dzisiaj od żelazka tak mi spuchły ręce i bolały w nocy, ze szkoda gadać. Na szczęście po 1,5 godziny zasnęłam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja całe szczęście nie mam problemów ze spaniem, z tym, że jedna pobudka na sikanko obowiązkowa ;P

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie mogłam usnąć wczoraj. Leżałam, siedziałam, łaziłam po domu. Odkryłam że znowu mam jakiś twardawy brzuch, to wzięłam magnez. Zaczęłam myśleć czemu ciągle nie czuję ruchów malucha...

Teraz też już coraz bardziej mnie męczy to psychicznie dlaczego nie czuję tych puknięć. Cholera jak nie czułam wcale to było źle, jak zaczęłam odczuwać a teraz cisza to też źle :( Uparte dziecko mamusię wykończy. Nie reaguje ani na słodycze ani na dużą ilość wody ;(

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam problemow ze spaniem ;) nawet nie wstaje w nocy siku... tylko przed snem 3 razy obowiazkowo, a rano jak sie budze to nawet nie czuje ze mam pelny pecherz :P ja jakos nie mam ochoty na slodycze.... czasem mam taki dzien, ze bym jadla i jadla i jadla, a czasem jak mam zjesc jakis owoc to mnie zmuli...
    34bw43r836g6ojbx.png

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wspolczuje męczących nocy, ja mam takie czesto i zdarza mi sie budzic z uczuciem " wyskakujacego" serca.. A co do jedzenia dzisiaj wlasnie o 4 nad ranem musialam zjesc dwie kanapki z keczupem ( ostatnio nie potrafie bez niego żyć ) ale zlapal mnie taki glos ze juz nie bylam w stanie wytrzymać:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, Bursztynka coś było chyba wczoraj w powietrzu, bo ja ogólnie dobrze sypiam, ale dziś w nocy chyba z 5-6 razy wstawałam - a to do łazienki a to pooddychać a to hałasy za oknem :/
    Dziś konam w pracy... :(

atdck6nlmznf5qze.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

dzis proszę o trzymanie kciuków za moją udaną wizytację o 16:00 :) wyniki badań odebrane wg mnie wszystko ok, ale zobaczymy co doktorro powie, no i mam nadzieje w końcu poznać płeć w 100% :)

u mnie też upał nie do wytrzymania ;/ i tak kolejny tydzien to trwa, ile jeszcze? masakra

Ita, eforts, Kinga.k lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kciuki zaciśnięte! &&&

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita i tak podziwiam Cię, że Ty jeszcze pracujesz. Ja to się już na dobre rozleniwiłam w domku.

Paula && ! doczekałyśmy się te wizytujące pod koniec miesiąca. Ja mam jutro :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek może organizm potrzebuje potasu czy magnezu z pomidorów. Ja przez jakoś czas musiałam koniecznie zjeść dziennie kilka pomidorów.

Ja czekam na wyjęcie z piekarnika batoników musli, mogę pierwsze i przepis trochę zmodyfikowany ale już na surowo mi smakowały :)

Mi coraz bardziej doskwierają bóle pleców i musze jutro zapytać lekarza czy iść w jakieś masaże czy żyć z tym :/ albo chociaż czy mogę chodzić na basen codziennie ;)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie do wizyty się dłuży i dłuży.... mam dopiero 11 sierpnia połówkowe, ostatnio byłam 8 dni temu i czas tak powoli płynie... mam wrażenie że wentylator wieje juz ciepłe powietrze...
    Kupiłam prezent chrzesniaczce na 5 urodziny:) piaskownice zamykaną w kształcie kwiatka, żeby kotki nie siusiały albo inne gorsze rzeczy :P

eforts lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka przynajmniej mam luksus, którego większość ciężarnych na L4 nie ma - KLIMATYZACJĘ :D

Jak tylko skończą się upały i w mieszkaniu będzie do wytrzymania to bez skrupułów pójdę na zwolnienie :D

eforts lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, no tak trzeba szukać zawsze pozytywów. Ja miałam w szpitalu klimatyzację na sali :D ale jakoś nie kusiło mnie to aby zostać tam dłużej :D

Ita lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki :)

Ja przy okazji tego ucisku sie naoglądam maluszka tydzien w tydzien, bo bylam 29 lipca, teraz mam wizyte z wynkami badan i polowkowe u prowadzącego 5 sierpnia, a potem 13 sierpnia polowkowe z anatomią płodu w Poznaniu. Wiec mysle, ze juz w 100% poznam plec, no i chyba po cichu licze, ze ta dziewczynka sie potwierdzi, bo tak czuje od początku i ciezko mis ie bedzie przestawic na początku, zwlaszcza, ze szanse na dziewczynke wzrosly :)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ