X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Polecam ciacho, a na obiadek pomidorówka :)
    579ca1fff5920c83med.jpg

cf7cfb3263d6df5dmed.jpg

Niespodzianek:), Ita, inka84, Qrczak, eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kciuki zaciśnięte:) eforts pomidory tez jem codziennie wiec na pewno cos w tym jest. Kurcze narobilyscie mi takiego smaka tymi ciastami ze chyba jak wrócę do domku dzisiaj to cos upiekę:) a w piątek polowkowe:))

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahahahaha... przekroczyłam granicę wytrzymałości mojego męża, a nie jest to proste :P
    Po wielu tygodniach katowania go tematem wózków, "zmuszania" do przegladania wszystkich firm - "bo przeciez sie intersujesz kochanie...prawda?", marek, kolorow, podejmowania tematów "bo wiesz, buda od dołu tu jest plastikowa, to mozna przemyc i bedzie czysta, ale zobacz oslonke na nózki w spacerówce, taka jasna i jak sie zachlapie breją to wszystkie plamki bedzie widac, jak uważasz kochanie?" :P Po tych wszystkich tygodniach psychicznego katowania mego męza, jak wspomnialałam kilka dni temu, znalazłam... wybor ostateczny padł na camarelo, zostal tez wybrany model i kolor, czekalam jedynie by go zoabzcyc na zywo. Zobaczylam w tym tygodniu, nie zmienilam zdania. I przed chwila mąż dzwoni do mnie na przerwie w pracy i slyszy ode mnie "wiesz co...ja sie tak zastanawiam nad tym wózkiem..." I słowo honoru - nic wiecej nie zdązyłam powiedziec jak uslyszalam "Jesli do konca tygodnia nie zamówisz tego cholernego wozka to pojde do komisu i kupie najtanszy, najgorszy i najbrzydszy wózek jaki w zyciu widzialem i postawie Cie przed faktem dokonanym" :P

Mialam wrazenie, ze on mimo wszystko zaraz sie po prostu rozplacze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 12:45

Qrczak, goto4, Bogusiar80, Bursztynka, eforts, Marimiko lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kusicie pysznościami...
    U mnie też gorąco i nie ma czym oddychać. Póki teściowa na urlopie, to latam po domu w samych gaciach, ale jak wróci, to już nie będzie tak cudownie :( Dobrze, że jak A. jedzie do pracy, to mnie zawozi do rodziców, a potem po mnie przyjeżdża. Póki nie dokończymy remontu, nie będę tam się czuła tak swobodnie jak u rodziców.
    Mimo upałów czuję się już nieco lepiej. Jak dużo leżę to brzuch jest grzeczny, jak się trochę pokrzątam po domu, to zaczyna twardnieć :/ Ale i tak wydaje mi się, że jest poprawa. Zobaczymy co gin powie za tydzień na kontroli. Obym się nie pomyliła z tym odczuwaniem poprawy.
    Odwiedziłam dziś nawet siostrę. Jej Mały jest przesłodki :D Gęba mu się cały czas cieszy :) A ciotka go nawet na ręce wziąć nie może :(

Paula kciuki mocno zaciśnięte :) Miejmy nadzieję, że płeć zostanie potwierdzona na 100% :)

Inka biedny ten Twój mąż. Choć z drugiej strony trochę Ci zazdroszczę ;) Mój też mógłby mieć takie podejście do zakupów. Wtedy nie czekałaby na niego, tylko sama wszystko kupiła i z głowy :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mamie wózki pokazywałam - te moje typy, również kolorystyczne i pytam co by wybrała. Na co ona myśli, myśli i mówi: no ten kawa z mlekiem (Expander Mondo) lub ten szary (Riko Nano), czyli 2 moje typy. To mi ułatwiła :D No ale ostatecznie wybrała Mondo, na co wszedł mój mąż i mówię mu, że mama wybrała kolor, zapytał który, popatrzył i uśmiechnął się szeroko. Więc wózek to by na dobrą sprawę już mamy wybrany, tylko jeszcze dla świętego spokoju pojedziemy zobaczyć Mondo na żywo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:05

Qrczak lubi tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak a co oznacza "pokrzątam po domu?" Mam nadzieje, ze nie przesadzasz z tym "krzątaniem"?

Mój mąż biedny? :P Eeeee no prosze Cie :) On po prostu sie ma angażowac, ale jak widac męska psychika w temacie zakupów jest dość miekka :D

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka to chyba juz nie masz co sie zastanawiac i kupuj ten wozek, bo jak maz faktycznie wybierze sie na zakupy to go z domu wyrzucisz :P
    http://wrzucaj.net/images/2014/07/30/Bez tytułuaEXoD.jpg
    a ja juz chyba oficjalnie moge oglosic, ze polmetek ciazy za mna... jakos za szybko ten czas ucieka...
    34bw43r836g6ojbx.png

inka84, Bursztynka, Bogusiar80, Qrczak, kaarolaa, Niespodzianek:), eforts, Marimiko, lolaliciouse lubią tę wiadomość

• inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu męzowi nie popuszczam, bo jak zaszlam w ciaze z pierwszym (jego) dzieckiem, czyli z córcią to go wszystko interesowalo i byl bardzo "nakrecony". Ja wiecej dzieci miec nie chcialam, mialam juz syna i corke i mi wystarczylo, a ten chodzil i breczal, ze jeszcze jedno i jeszcze jedno. Jak siie zgodzilam i sie w koncu udalo to sie okazalo co? Ze on tylko na porod czeka i nic wiecej go za bardzo nie obchodzi, bo stan ciazy byl juz dla niego znany, wiec po co sie fascynowac? I sie wściekłam, bo to on chciał bardziej niż ja, a jak zaszlam to sie oakzalo, ze to ja sie interesuje bo to w koncu w moim brzuchu jest dziecko, a on sobie na grudzien czeka jakby nigdy nic. Wiec tupnęłam, wrzasnelam, przypomniałam kto bręczał o kolejne dziecko, wiec teraz ma sie tym dzieckiem interesowac od poczęcia tak samo jak i ja sie interesuje. I mój mąz mi przyznał racje. Jak córcia skonczyla roczek wydałam wszystko po niej, nie mialam ani jednek pary śpiszków i to tylko dla mojego męza zgodziłam sie na trzecie dziecko, wiec co ma mi powiedziec? Ze go nie intersują zakupy, spiszki i wózki? O co to, to nie i on dobrze o tym wie. Nie kłocilismy sie, ale mu wygarnełam i przyznał mi rację, bo z palca sobie tego nie wyssałam. Od tamtej pory mąz wszystkim sie intersuje, choc czasem juz widze w jego oczach desperacje, jak dzis slyszałam desperacje w glosie :) Takze...nie bede juz go katowac i zamawiam camarelo :)

Qrczak lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka, zamawiaj, bo Ci kupi jakiś różowy w zielone grochy :D

Kinga jaki brzucho zgrabny!!!!!

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowie, zamówie...jeszcze tylko fotelik musze wybrac buahahahaha :P

Furia lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wybor wozka w 75% padł na Graco Symbio... ale musze go zobaczyc jeszcze na zywo... zastanawiam sie jeszcze nad modelami wozkow Mutsy... dla mnie wozek musi byc przede wszystkim lekki.. moj Tomek nie wtraca sie do wyboru wozka, mam wolna reke, ale zaznaczyl mi, ze jezeli bede narzekac na wozek, ktory sobie wybralam to go wywali i kupi byle jaki, najtanszy (tak jak twoj maz inka :P )
    Pokazalam ten wozek Graco mojej mamie i stwierdzila, ze jej on sie nie podoba, bo jest kosmiczny i wyglada jak robot... ale to mi ma sie on podobac i ma spelnic moje oczekiwania...
    34bw43r836g6ojbx.png

• inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga hehe :P Ja wlasnie dlatego mialam takie parcie na wspolny wybor - zeby potem nie bylo na mnie :P

Graco i Mutsy maja swoich fanów, ale są tak samo u Twojej mamy nie w moim stylu :)

Camarelo wybralam glownie ze wzgledu na niską wage.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts mnie bolą plecy chyba już od 2 miesięcy, zwłaszcza jak długo stoję pomaga mi tylko leżenie odpowiednio na poduszce i masaż :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:46

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia jakie pysznie wyglądające ciasto mmmmm ale sobie dogadzasz:)

Paula trzymam kciuki:)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka nic wielkiego nie robię. Rano śniadanie naszykuję, wrzucę naczynia do zmywarki, wyprasuję mojemu raz dwa koszulę i spodnie do pracy, bo on nie potrafi :/ a gotów iść w pogniecionych :P na co ja się nie godzę, bo to by o mnie źle świadczyło! Potem jak A. jedzie do pracy to podrzuca mnie do rodziców. I tu jedynie mamie ziemniaki do obiadu obiorę, bo ma rękę w gipsie i to tyle. Przez resztę dnia tylko siedzę bądź leżę i tak sobie czekam aż A. z pracy wróci i mnie zabierze.
    Miałam wielkie plany w związku z wyjazdem teściowej na urlop... Chciałam sobie na spokojnie przedpokój pomalować, jeden z pokoi ogarnąć i powywalać niepotrzebne graty, żeby móc zacząć remont robić a tu dupa :( Nie wolno mi nic dźwigać, więc się nawet nie łapię za to, bo i tak niewiele mogłabym zrobić.

Kinga brzusio piękny. Już się taki ładnie zaokrąglił :) A za miesiąc to sama będziesz w szoku, jak Ci piłka wyskoczy :D

Szarabura fajnie, ze Wy już też macie wózek wybrany. Ja nadal się zastanawiam, czy szukać używki, czy kupić nowy :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak no mysle, ze tak jest jak piszesz :)

Dziewczyny chce mi sie spac, nic mi sie nie chce i zaczynam łapac jakiego doła...bez sensu :P

Ide córke poszczuć ciastem zeby w koncu obiad łaskawie zjadła.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka no dogadzam :) Wczoraj zrobiłam biszkopt, rozpuściłam 15 krówek z odrobiną mleka, wylałam to w środek. Potem rzuciłam ananasy i bitą śmietanę mniam :P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    Bajka no dogadzam :) Wczoraj zrobiłam biszkopt, rozpuściłam 15 krówek z odrobiną mleka, wylałam to w środek. Potem rzuciłam ananasy i bitą śmietanę mniam :P

mmm pycha

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :)

Moj mnie juz co do kocykow, poduszek, poszewek nie moze sluchac haha, bo chce zrobic zamowienie indywidualne wzory + minky i chce kocyk, przescieradelka, podusia motylek, koc piknikowy jako mata na podloge, ochraniacz na lozeczko i pluszowe zabawki i wszystkie wzory, wszystkie polaczenia juz mezowi tlumaczylam to mu slabo jak widzi ze znow mam otwarta strone z kocykami hahahaha :D Moze jakos w sierpniu pozwoli mi to nareszcie kupic, to zaczne mu dupe zawracac spioszkami i bodziakami hahahaha, albo niania elektryczna i kolorem butelek :P :P

Doszlo dzis :D :D

http://wrzucaj.net/images/2014/07/30/103483067673374366420232249066548337836936n.jpg

Bajka, inka84, Kinga.k, Bogusiar80, eforts, HANA, Qrczak, Niespodzianek:), Ita, Kiara, olcia23, Marimiko, lolaliciouse lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia to tylko czekaj na wybuch histerii męża :P Ja zaluje, ze moj to przez telefon zrobil, a nie na zywo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 14:34

Furia, Qrczak lubią tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ