Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
inka ty pisalas ze wczesniej na usg lekarz ci pow ze bedzie chlopak a teraz ze dziewczynka zastanawiam sie teraz bo mi w 18 tyg pow ze chlopak i ja juz nakupowalam troche ubranek dla dziecka pod katem syna teraz sie zastanawiam czy tez mogl sie pomylic niby cos mi pokazywal ze wystaje miedzy nozkami ale to takie malenkie bylo...czy w 18 tyg moze juz byc wyraznie widac plec dziecka?
nastepne usg mam dopiero za 2 tyg bo ostatnio na wizycie lekarka z nfz nie zrobila mi usg
czy ktoras z mam [przezyla juz taka pomylke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 16:58
maria.sm -
Szurabura butelki 150ml wystarcza na poczatek bo dzieciaczki malutko jedza,pierw po 60ml potem po 90ml, potem po 120ml, a jak juz sa sporo wieksze to po 180 lub 220 ml - choc spec nie jestem bo ja mm podalam dopiero jak maly mial 10 miesiecy i wtedy juz na raz 250ml potrafil wypic. Ale jak byl malusi to mu wode podawalam z buteleczki i napar z kminku bo mial bole brzuszka.
-
inka84 wrote:Wpierdzielam kiszone, zjadlam juz 6 sztuk
Furia mam siostre w DE od 20 lat, ale akurat Ciebie mam czesciej "na linii" to zapytam. Jak mozna przezyc ciaze w DE bez kiszonych?
Nie mozna !!! Nawet dzis juz 2 zjadlamSa polskie sklepy, alurat mam taki malusi sklepik niedaleko siebie i w trinkgucie u mnie jest tez polski dzial i ogory sa
-
Qurczaku moja siostra ta od chłopaka też się śmieje że zniesie wszystko tylko nie konkubinę a to ona nie chciała ślubu
no ja też kiedyś zasiadłam do minky i miało być jedno kliknięcie i po sprawie a jak zaczęłam dumać jaki kolor, grubość, wzór to stanęło na tym że się nie zdecydowałam !!Furia, Qrczak lubią tę wiadomość
-
inka84 wrote:Kolo siostry tez jest PL sklepik
A co Niemki wpieprzaja zamiast kiszonych?
Maria ja mam zdjecie domniemanego siuraka, ktorego 2 tygodnie pozniej juz nie bylo
Nie wiem hahahaNiemcy jedza kartofelsalat i wurst ( salatka ziemniaczana i kielbasa ) na kazda okazje haha wiec nie wiem co w ciazy
Ale ja mam do kwasnego w tej ciazy ogromny pociag
Musze dokupic bo mi sie skonczyly wlasnie
Jedyna wada to to ze za maly sloik place 2,50 eu czyli 10 zl
Zdziercy
U mnie siuraka 2 lekarzy potwierdzilo i tez widzialam go tak wyraznie, ze napewno z tego corki nie bedzie ^^ -
nick nieaktualnywpadam napisać wiadomość a propos koleżanki, która ostatnio miała kontrolę ZUS na L4 2, jak była na podwórku z dziećmi (zostawili jej kartkę w skrzynce, wyjęła po 3 dniach):
odpisali jej, że nie widzą podstawy do zatrzymania wypłaty środków (wstrzymali jej obecnie do wyjaśnienia) i będzie dostawała je dalej
Teraz razem zastanawiamy się jaki w takim razie jest sens robienia tych kontroli w domu przy L4 chodzącym...
ja pisałam 2 dni temu do konsultanta ZUS z pytaniem czy na L4 2 można iść do sklepu albo na spacer - dostałam odp., że tak, trzeba to tylko później tak wyjaśnić. Chciałam jeszcze zapytać czy trzeba też trzymać rachunki skoro tak, ale nie zapytałam, bo mi połączenie urwało.Niespodzianek:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaria.sm wrote:inka ty pisalas ze wczesniej na usg lekarz ci pow ze bedzie chlopak a teraz ze dziewczynka zastanawiam sie teraz bo mi w 18 tyg pow ze chlopak i ja juz nakupowalam troche ubranek dla dziecka pod katem syna teraz sie zastanawiam czy tez mogl sie pomylic niby cos mi pokazywal ze wystaje miedzy nozkami ale to takie malenkie bylo...czy w 18 tyg moze juz byc wyraznie widac plec dziecka?
nastepne usg mam dopiero za 2 tyg bo ostatnio na wizycie lekarka z nfz nie zrobila mi usg
czy ktoras z mam [przezyla juz taka pomylke?
ale u mnie chłopca potwierdził gin prywatny już 3x i teraz niedawno w szpitalu też potwierdzili a to był już 21 tc. -
Furia to akurat wiem co jedzą, ale ogolnie niemieckie żarcie nigdy mi nie smakowalo. Syn mi własnie polecial po kiszone i za 3 minuty bede miala swieżą dostawe
Drogie w DE faktycznie, okropne zdzierstwo. A samej pewnie nie zrobisz bo albo gniją albo kopru nie dostaniesz?
-
inka84 wrote:Furia to akurat wiem co jedzą, ale ogolnie niemieckie żarcie nigdy mi nie smakowalo. Syn mi własnie polecial po kiszone i za 3 minuty bede miala swieżą dostawe
Drogie w DE faktycznie, okropne zdzierstwo. A samej pewnie nie zrobisz bo albo gniją albo kopru nie dostaniesz?
Koper czasem u turka jest hehe, ale tu jakos nie tak latwo takie ogoreczki dobre do kiszenia dostac, najczesciej sa tylko te wielkie dluuugie ogory.
Niemieckie jedzenie jest ohydne, a najbardziej niemiecki chleb i paczki - ile ja bym dala za polskiego paczka z jablkiem i chleb goracy z makiemNawet moj maz wychowany w de slodycze woli polskie, i uwielbia ogorki kiszone i ptasie mleczko , ktorego niemcy nie znaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:18
-
hej Dziewczynki
Co do płci to i ja jestem w kropce. Pierwszy lekarz na genetycznym powiedział, że będzie chłopiec (mojej lekarce też przepowiedział płeć 2 dzieci i się sprawdziło), więc zaczęłam syneczkować do brzucha, a jakiś czas później na IP pani doktor zrobiła mi błyskawiczne usg i na moje pytanie o płeć stwierdziła, że raczej to nie będzie chłopiec. I zgłupiałamCałe szczęście już w ten pt mam długo wyczekaną wizytę i mam nadzieję, że dowiem się na 100% jaka płeć
to będzie 18t5d.
A dziś pobolewa mnie brzuch i to na wysokości tuż pod pępkiem i tak po całej linii w poprzek, i tradycyjnie znów schizuję -
szurabura ja jestem niska mam 157, a moj Tomek 167 wiec nalezymy do osob malutkich
qrczak dzieki za linkja szukam uzywanego, bo stwierdzilam, ze i tak ten bede uzywala rok, na kolejna wiosne juz kupie typowa spacerowke, a dziecka kolejnego nie planuje w najblizszym czasie, wiec nie oplaca mi sie nowego...
Ja chyba jakos mega dziwna jestemnie mam w ogole ochoty na kiszone ogorki ani w ogole nic kiszonego ... a z tymi ogorkami kiszonymi w Niemczech to jest dziwna sprawa... moj Tomek przywiozl tam ogorki z Polski i poczestowal szefa... szef ugryzl i wyplul, bo mu nie smakowaly...
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Kiara Ty masz lepiej
Ja jakbym teraz nakupowala rozowego, bo pewniejsza juz jest dziewczynka to potem co? Chlopaka w róż ubiore? Jakos nie widze tego, choc lekarz sie śmieje, ze teraz panuje gender
Furia wiem, ja jak u siostry jestem to nie jadam chlebaW DE najbardziej mi sie podobaja wyprzedaze ciuchów
Zarcie ohyda, fakt. Juz polskie mrozonki są chyba lepsze
Siostra ze szwagrem duzo sie u chinczyka stołują.
Kinga ja w 2 ciązach nie mialam zadnych zachcianek, tym bardziej na kiszone. Dopiero mnie w trzeciej ciazy dopadło
Asia no to przybij piątke :)Ja moze sie dowiem za 6 dni, MOZE....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:26
-
U mnie również jajca było widać. Mam dwa filmy nagrane, jedno specjalnie dla tatusia z zoomem
Inka przypomnij to swoje zdjęcie z rzekomym synem, com się w córę przemienił
Kiara dobrze wiedzieć, że takie kontrole mają miejsce. Ja pewnie też bym się tłumaczyła wyjściem do sklepu. Choć teraz i tak całymi dniami siedzę w domu. Tylko tak myślę, że jak oni by przyszli do mnie na kontrolę przed godziną 10, to raczej by mnie nie zastaliBo ja u TŻa jestem, a meldunek mam jeszcze u rodziców
No cóż... Może nie przyjdą
No i wybacz Kiara ale tyle tych tematów się tu przewija, że kompletnie mi umknęła informacja o Twojej skracającej się szyjceJakiej długości jest? Jakie masz zalecenia? Odczuwałaś jakiś dyskomfort w związku z tym?
Kinga nie ma za coNie wiem, czy o takim myślałaś i czy cena przystępna, bo nie jestem w temacie, ale skoro już trafiłam to pomyślałam, że Ci podeślę
Haha ja tu chyba najmniejsza jestem152 cm
Taki Qrczaczek ze mnie, że hoho
Mój A. ma 170cm, więc i Junior pewnie wielki nie będzie
Dobrze, że spermodawca mojego A. (A. nie zna ojca) choć trochę więcej wzrostu mu w genach przekazał, bo po mamusi to by niewielki wyrósł. A teściówka to ma jakieś 145cm i z tyłu wygląda jak dziewczynka z podstawówki
-
Pamiętam jak kiedyś do znajomych przyjechał kolega z Anglii i poczęstowali go kiszonym ogórkiem. Krzywił się bardzo
A że nie wiedzieli za bardzo jak mu wytłumaczyć, co to takiego to nazwali je alien cucumber
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:30
Furia, lolaliciouse lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinka84 wrote:Kiara Ty masz lepiej
Ja jakbym teraz nakupowala rozowego, bo pewniejsza juz jest dziewczynka to potem co? Chlopaka w róż ubiore? Jakos nie widze tego, choc lekarz sie śmieje, ze teraz panuje gender
Ja dla mojego chłopca mam np. kilka czerwonych rzeczy - uważam, ze to nie jest kolor zarezerwowany dla dziewczynek. Z różu mam tylko 2 pary niedrapek - bo z lumpa i akurat to mi różnicy nie robi
Ja się zmierzyłam pod biustem i w biuście i mam ochotę walnąć łbem w ścianę.... Zawsze byłam szeroka pod biustem, ale w ciąży to już jakieś przegięcie!!!!!!