X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpierdzielam kiszone, zjadlam juz 6 sztuk :O
    Furia mam siostre w DE od 20 lat, ale akurat Ciebie mam czesciej "na linii" to zapytam. Jak mozna przezyc ciaze w DE bez kiszonych? :D

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka ty pisalas ze wczesniej na usg lekarz ci pow ze bedzie chlopak a teraz ze dziewczynka zastanawiam sie teraz bo mi w 18 tyg pow ze chlopak i ja juz nakupowalam troche ubranek dla dziecka pod katem syna teraz sie zastanawiam czy tez mogl sie pomylic niby cos mi pokazywal ze wystaje miedzy nozkami ale to takie malenkie bylo...czy w 18 tyg moze juz byc wyraznie widac plec dziecka?
    nastepne usg mam dopiero za 2 tyg bo ostatnio na wizycie lekarka z nfz nie zrobila mi usg
    czy ktoras z mam [przezyla juz taka pomylke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 16:58

maria.sm
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura butelki 150ml wystarcza na poczatek bo dzieciaczki malutko jedza,pierw po 60ml potem po 90ml, potem po 120ml, a jak juz sa sporo wieksze to po 180 lub 220 ml - choc spec nie jestem bo ja mm podalam dopiero jak maly mial 10 miesiecy i wtedy juz na raz 250ml potrafil wypic. Ale jak byl malusi to mu wode podawalam z buteleczki i napar z kminku bo mial bole brzuszka.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Wpierdzielam kiszone, zjadlam juz 6 sztuk :O
    Furia mam siostre w DE od 20 lat, ale akurat Ciebie mam czesciej "na linii" to zapytam. Jak mozna przezyc ciaze w DE bez kiszonych? :D

Nie mozna !!! Nawet dzis juz 2 zjadlam :D Sa polskie sklepy, alurat mam taki malusi sklepik niedaleko siebie i w trinkgucie u mnie jest tez polski dzial i ogory sa :D :D

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolo siostry tez jest PL sklepik :) A co Niemki wpieprzaja zamiast kiszonych? :)

Maria ja mam zdjecie domniemanego siuraka, ktorego 2 tygodnie pozniej juz nie bylo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:02

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) Na pewno lepsza z Ciebie specjalistka niż ze mnie :)

Furia lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku moja siostra ta od chłopaka też się śmieje że zniesie wszystko tylko nie konkubinę a to ona nie chciała ślubu :)

no ja też kiedyś zasiadłam do minky i miało być jedno kliknięcie i po sprawie a jak zaczęłam dumać jaki kolor, grubość, wzór to stanęło na tym że się nie zdecydowałam !!

Furia, Qrczak lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Kolo siostry tez jest PL sklepik :) A co Niemki wpieprzaja zamiast kiszonych? :)

Maria ja mam zdjecie domniemanego siuraka, ktorego 2 tygodnie pozniej juz nie bylo :P

Nie wiem hahaha :D Niemcy jedza kartofelsalat i wurst ( salatka ziemniaczana i kielbasa ) na kazda okazje haha wiec nie wiem co w ciazy :D Ale ja mam do kwasnego w tej ciazy ogromny pociag :) Musze dokupic bo mi sie skonczyly wlasnie :D Jedyna wada to to ze za maly sloik place 2,50 eu czyli 10 zl :O Zdziercy :P

U mnie siuraka 2 lekarzy potwierdzilo i tez widzialam go tak wyraznie, ze napewno z tego corki nie bedzie ^^

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam napisać wiadomość a propos koleżanki, która ostatnio miała kontrolę ZUS na L4 2, jak była na podwórku z dziećmi (zostawili jej kartkę w skrzynce, wyjęła po 3 dniach):
    odpisali jej, że nie widzą podstawy do zatrzymania wypłaty środków (wstrzymali jej obecnie do wyjaśnienia) i będzie dostawała je dalej :)

Teraz razem zastanawiamy się jaki w takim razie jest sens robienia tych kontroli w domu przy L4 chodzącym... :|

ja pisałam 2 dni temu do konsultanta ZUS z pytaniem czy na L4 2 można iść do sklepu albo na spacer - dostałam odp., że tak, trzeba to tylko później tak wyjaśnić. Chciałam jeszcze zapytać czy trzeba też trzymać rachunki skoro tak, ale nie zapytałam, bo mi połączenie urwało.

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    inka ty pisalas ze wczesniej na usg lekarz ci pow ze bedzie chlopak a teraz ze dziewczynka zastanawiam sie teraz bo mi w 18 tyg pow ze chlopak i ja juz nakupowalam troche ubranek dla dziecka pod katem syna teraz sie zastanawiam czy tez mogl sie pomylic niby cos mi pokazywal ze wystaje miedzy nozkami ale to takie malenkie bylo...czy w 18 tyg moze juz byc wyraznie widac plec dziecka?
    nastepne usg mam dopiero za 2 tyg bo ostatnio na wizycie lekarka z nfz nie zrobila mi usg
    czy ktoras z mam [przezyla juz taka pomylke?
    ja się śmieję, że w razie czego podoszywam różowe kokardki haha :D
    ale u mnie chłopca potwierdził gin prywatny już 3x i teraz niedawno w szpitalu też potwierdzili a to był już 21 tc.

• inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia to akurat wiem co jedzą, ale ogolnie niemieckie żarcie nigdy mi nie smakowalo. Syn mi własnie polecial po kiszone i za 3 minuty bede miala swieżą dostawe :D Drogie w DE faktycznie, okropne zdzierstwo. A samej pewnie nie zrobisz bo albo gniją albo kopru nie dostaniesz? :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Furia to akurat wiem co jedzą, ale ogolnie niemieckie żarcie nigdy mi nie smakowalo. Syn mi własnie polecial po kiszone i za 3 minuty bede miala swieżą dostawe :D Drogie w DE faktycznie, okropne zdzierstwo. A samej pewnie nie zrobisz bo albo gniją albo kopru nie dostaniesz? :P

Koper czasem u turka jest hehe, ale tu jakos nie tak latwo takie ogoreczki dobre do kiszenia dostac, najczesciej sa tylko te wielkie dluuugie ogory.

Niemieckie jedzenie jest ohydne, a najbardziej niemiecki chleb i paczki - ile ja bym dala za polskiego paczka z jablkiem i chleb goracy z makiem <3 Nawet moj maz wychowany w de slodycze woli polskie, i uwielbia ogorki kiszone i ptasie mleczko , ktorego niemcy nie znaja :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:18

tkzgeyx.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

Co do płci to i ja jestem w kropce. Pierwszy lekarz na genetycznym powiedział, że będzie chłopiec (mojej lekarce też przepowiedział płeć 2 dzieci i się sprawdziło), więc zaczęłam syneczkować do brzucha, a jakiś czas później na IP pani doktor zrobiła mi błyskawiczne usg i na moje pytanie o płeć stwierdziła, że raczej to nie będzie chłopiec. I zgłupiałam :) Całe szczęście już w ten pt mam długo wyczekaną wizytę i mam nadzieję, że dowiem się na 100% jaka płeć :)
    to będzie 18t5d.
    A dziś pobolewa mnie brzuch i to na wysokości tuż pod pępkiem i tak po całej linii w poprzek, i tradycyjnie znów schizuję :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura ja jestem niska mam 157, a moj Tomek 167 wiec nalezymy do osob malutkich ;)
    qrczak dzieki za link ;) ja szukam uzywanego, bo stwierdzilam, ze i tak ten bede uzywala rok, na kolejna wiosne juz kupie typowa spacerowke, a dziecka kolejnego nie planuje w najblizszym czasie, wiec nie oplaca mi sie nowego...
    Ja chyba jakos mega dziwna jestem :P nie mam w ogole ochoty na kiszone ogorki ani w ogole nic kiszonego ... a z tymi ogorkami kiszonymi w Niemczech to jest dziwna sprawa... moj Tomek przywiozl tam ogorki z Polski i poczestowal szefa... szef ugryzl i wyplul, bo mu nie smakowaly...
    34bw43r836g6ojbx.png

Qrczak lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja z 1 synem jak zjadlam ogora to zwymiotowalam i cala ciaze juz nie tknelam :D Za to teraz mogla bym z nich wode wypijac :P

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara Ty masz lepiej :P Ja jakbym teraz nakupowala rozowego, bo pewniejsza juz jest dziewczynka to potem co? Chlopaka w róż ubiore? Jakos nie widze tego, choc lekarz sie śmieje, ze teraz panuje gender :P

Furia wiem, ja jak u siostry jestem to nie jadam chleba :) W DE najbardziej mi sie podobaja wyprzedaze ciuchów :P Zarcie ohyda, fakt. Juz polskie mrozonki są chyba lepsze :P Siostra ze szwagrem duzo sie u chinczyka stołują.

Kinga ja w 2 ciązach nie mialam zadnych zachcianek, tym bardziej na kiszone. Dopiero mnie w trzeciej ciazy dopadło :P

Asia no to przybij piątke :)Ja moze sie dowiem za 6 dni, MOZE.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:26

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również jajca było widać. Mam dwa filmy nagrane, jedno specjalnie dla tatusia z zoomem ;)
    Inka przypomnij to swoje zdjęcie z rzekomym synem, com się w córę przemienił ;)

Kiara dobrze wiedzieć, że takie kontrole mają miejsce. Ja pewnie też bym się tłumaczyła wyjściem do sklepu. Choć teraz i tak całymi dniami siedzę w domu. Tylko tak myślę, że jak oni by przyszli do mnie na kontrolę przed godziną 10, to raczej by mnie nie zastali :P Bo ja u TŻa jestem, a meldunek mam jeszcze u rodziców ;) No cóż... Może nie przyjdą :P

No i wybacz Kiara ale tyle tych tematów się tu przewija, że kompletnie mi umknęła informacja o Twojej skracającej się szyjce :/ Jakiej długości jest? Jakie masz zalecenia? Odczuwałaś jakiś dyskomfort w związku z tym?

Kinga nie ma za co :D Nie wiem, czy o takim myślałaś i czy cena przystępna, bo nie jestem w temacie, ale skoro już trafiłam to pomyślałam, że Ci podeślę ;)
    Haha ja tu chyba najmniejsza jestem :P 152 cm :D Taki Qrczaczek ze mnie, że hoho :D Mój A. ma 170cm, więc i Junior pewnie wielki nie będzie ;) Dobrze, że spermodawca mojego A. (A. nie zna ojca) choć trochę więcej wzrostu mu w genach przekazał, bo po mamusi to by niewielki wyrósł. A teściówka to ma jakieś 145cm i z tyłu wygląda jak dziewczynka z podstawówki :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak kiedyś do znajomych przyjechał kolega z Anglii i poczęstowali go kiszonym ogórkiem. Krzywił się bardzo :P A że nie wiedzieli za bardzo jak mu wytłumaczyć, co to takiego to nazwali je alien cucumber ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:30

Furia, lolaliciouse lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak nie wklejałam go.

Zaraz je znajde i wkleje Jest W DUZYM POWIEKSZENIU, ALE ZAZNACZONE SA JAJECZKA I SIURAK.
    5 minut i wklejam.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Kiara Ty masz lepiej :P Ja jakbym teraz nakupowala rozowego, bo pewniejsza juz jest dziewczynka to potem co? Chlopaka w róż ubiore? Jakos nie widze tego, choc lekarz sie śmieje, ze teraz panuje gender :P
    to hop siup wszystko do jakiejś michy, farba niebieska do ubrań i po sprawie :D
    Ja dla mojego chłopca mam np. kilka czerwonych rzeczy - uważam, ze to nie jest kolor zarezerwowany dla dziewczynek. Z różu mam tylko 2 pary niedrapek - bo z lumpa i akurat to mi różnicy nie robi :)

Ja się zmierzyłam pod biustem i w biuście i mam ochotę walnąć łbem w ścianę.... Zawsze byłam szeroka pod biustem, ale w ciąży to już jakieś przegięcie!!!!!!

‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ