X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpierdzielam kiszone, zjadlam juz 6 sztuk :O
    Furia mam siostre w DE od 20 lat, ale akurat Ciebie mam czesciej "na linii" to zapytam. Jak mozna przezyc ciaze w DE bez kiszonych? :D

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka ty pisalas ze wczesniej na usg lekarz ci pow ze bedzie chlopak a teraz ze dziewczynka zastanawiam sie teraz bo mi w 18 tyg pow ze chlopak i ja juz nakupowalam troche ubranek dla dziecka pod katem syna teraz sie zastanawiam czy tez mogl sie pomylic niby cos mi pokazywal ze wystaje miedzy nozkami ale to takie malenkie bylo...czy w 18 tyg moze juz byc wyraznie widac plec dziecka?
    nastepne usg mam dopiero za 2 tyg bo ostatnio na wizycie lekarka z nfz nie zrobila mi usg
    czy ktoras z mam [przezyla juz taka pomylke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 16:58

maria.sm
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura butelki 150ml wystarcza na poczatek bo dzieciaczki malutko jedza,pierw po 60ml potem po 90ml, potem po 120ml, a jak juz sa sporo wieksze to po 180 lub 220 ml - choc spec nie jestem bo ja mm podalam dopiero jak maly mial 10 miesiecy i wtedy juz na raz 250ml potrafil wypic. Ale jak byl malusi to mu wode podawalam z buteleczki i napar z kminku bo mial bole brzuszka.

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Wpierdzielam kiszone, zjadlam juz 6 sztuk :O
    Furia mam siostre w DE od 20 lat, ale akurat Ciebie mam czesciej "na linii" to zapytam. Jak mozna przezyc ciaze w DE bez kiszonych? :D

Nie mozna !!! Nawet dzis juz 2 zjadlam :D Sa polskie sklepy, alurat mam taki malusi sklepik niedaleko siebie i w trinkgucie u mnie jest tez polski dzial i ogory sa :D :D

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolo siostry tez jest PL sklepik :) A co Niemki wpieprzaja zamiast kiszonych? :)

Maria ja mam zdjecie domniemanego siuraka, ktorego 2 tygodnie pozniej juz nie bylo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:02

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) Na pewno lepsza z Ciebie specjalistka niż ze mnie :)

Furia lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczaku moja siostra ta od chłopaka też się śmieje że zniesie wszystko tylko nie konkubinę a to ona nie chciała ślubu :)

no ja też kiedyś zasiadłam do minky i miało być jedno kliknięcie i po sprawie a jak zaczęłam dumać jaki kolor, grubość, wzór to stanęło na tym że się nie zdecydowałam !!

Furia, Qrczak lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Kolo siostry tez jest PL sklepik :) A co Niemki wpieprzaja zamiast kiszonych? :)

Maria ja mam zdjecie domniemanego siuraka, ktorego 2 tygodnie pozniej juz nie bylo :P

Nie wiem hahaha :D Niemcy jedza kartofelsalat i wurst ( salatka ziemniaczana i kielbasa ) na kazda okazje haha wiec nie wiem co w ciazy :D Ale ja mam do kwasnego w tej ciazy ogromny pociag :) Musze dokupic bo mi sie skonczyly wlasnie :D Jedyna wada to to ze za maly sloik place 2,50 eu czyli 10 zl :O Zdziercy :P

U mnie siuraka 2 lekarzy potwierdzilo i tez widzialam go tak wyraznie, ze napewno z tego corki nie bedzie ^^

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam napisać wiadomość a propos koleżanki, która ostatnio miała kontrolę ZUS na L4 2, jak była na podwórku z dziećmi (zostawili jej kartkę w skrzynce, wyjęła po 3 dniach):
    odpisali jej, że nie widzą podstawy do zatrzymania wypłaty środków (wstrzymali jej obecnie do wyjaśnienia) i będzie dostawała je dalej :)

Teraz razem zastanawiamy się jaki w takim razie jest sens robienia tych kontroli w domu przy L4 chodzącym... :|

ja pisałam 2 dni temu do konsultanta ZUS z pytaniem czy na L4 2 można iść do sklepu albo na spacer - dostałam odp., że tak, trzeba to tylko później tak wyjaśnić. Chciałam jeszcze zapytać czy trzeba też trzymać rachunki skoro tak, ale nie zapytałam, bo mi połączenie urwało.

Niespodzianek:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    inka ty pisalas ze wczesniej na usg lekarz ci pow ze bedzie chlopak a teraz ze dziewczynka zastanawiam sie teraz bo mi w 18 tyg pow ze chlopak i ja juz nakupowalam troche ubranek dla dziecka pod katem syna teraz sie zastanawiam czy tez mogl sie pomylic niby cos mi pokazywal ze wystaje miedzy nozkami ale to takie malenkie bylo...czy w 18 tyg moze juz byc wyraznie widac plec dziecka?
    nastepne usg mam dopiero za 2 tyg bo ostatnio na wizycie lekarka z nfz nie zrobila mi usg
    czy ktoras z mam [przezyla juz taka pomylke?
    ja się śmieję, że w razie czego podoszywam różowe kokardki haha :D
    ale u mnie chłopca potwierdził gin prywatny już 3x i teraz niedawno w szpitalu też potwierdzili a to był już 21 tc.

• inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia to akurat wiem co jedzą, ale ogolnie niemieckie żarcie nigdy mi nie smakowalo. Syn mi własnie polecial po kiszone i za 3 minuty bede miala swieżą dostawe :D Drogie w DE faktycznie, okropne zdzierstwo. A samej pewnie nie zrobisz bo albo gniją albo kopru nie dostaniesz? :P

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Furia to akurat wiem co jedzą, ale ogolnie niemieckie żarcie nigdy mi nie smakowalo. Syn mi własnie polecial po kiszone i za 3 minuty bede miala swieżą dostawe :D Drogie w DE faktycznie, okropne zdzierstwo. A samej pewnie nie zrobisz bo albo gniją albo kopru nie dostaniesz? :P

Koper czasem u turka jest hehe, ale tu jakos nie tak latwo takie ogoreczki dobre do kiszenia dostac, najczesciej sa tylko te wielkie dluuugie ogory.

Niemieckie jedzenie jest ohydne, a najbardziej niemiecki chleb i paczki - ile ja bym dala za polskiego paczka z jablkiem i chleb goracy z makiem <3 Nawet moj maz wychowany w de slodycze woli polskie, i uwielbia ogorki kiszone i ptasie mleczko , ktorego niemcy nie znaja :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:18

tkzgeyx.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

Co do płci to i ja jestem w kropce. Pierwszy lekarz na genetycznym powiedział, że będzie chłopiec (mojej lekarce też przepowiedział płeć 2 dzieci i się sprawdziło), więc zaczęłam syneczkować do brzucha, a jakiś czas później na IP pani doktor zrobiła mi błyskawiczne usg i na moje pytanie o płeć stwierdziła, że raczej to nie będzie chłopiec. I zgłupiałam :) Całe szczęście już w ten pt mam długo wyczekaną wizytę i mam nadzieję, że dowiem się na 100% jaka płeć :)
    to będzie 18t5d.
    A dziś pobolewa mnie brzuch i to na wysokości tuż pod pępkiem i tak po całej linii w poprzek, i tradycyjnie znów schizuję :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Kinga.k Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura ja jestem niska mam 157, a moj Tomek 167 wiec nalezymy do osob malutkich ;)
    qrczak dzieki za link ;) ja szukam uzywanego, bo stwierdzilam, ze i tak ten bede uzywala rok, na kolejna wiosne juz kupie typowa spacerowke, a dziecka kolejnego nie planuje w najblizszym czasie, wiec nie oplaca mi sie nowego...
    Ja chyba jakos mega dziwna jestem :P nie mam w ogole ochoty na kiszone ogorki ani w ogole nic kiszonego ... a z tymi ogorkami kiszonymi w Niemczech to jest dziwna sprawa... moj Tomek przywiozl tam ogorki z Polski i poczestowal szefa... szef ugryzl i wyplul, bo mu nie smakowaly...
    34bw43r836g6ojbx.png

Qrczak lubi tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja z 1 synem jak zjadlam ogora to zwymiotowalam i cala ciaze juz nie tknelam :D Za to teraz mogla bym z nich wode wypijac :P

tkzgeyx.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara Ty masz lepiej :P Ja jakbym teraz nakupowala rozowego, bo pewniejsza juz jest dziewczynka to potem co? Chlopaka w róż ubiore? Jakos nie widze tego, choc lekarz sie śmieje, ze teraz panuje gender :P

Furia wiem, ja jak u siostry jestem to nie jadam chleba :) W DE najbardziej mi sie podobaja wyprzedaze ciuchów :P Zarcie ohyda, fakt. Juz polskie mrozonki są chyba lepsze :P Siostra ze szwagrem duzo sie u chinczyka stołują.

Kinga ja w 2 ciązach nie mialam zadnych zachcianek, tym bardziej na kiszone. Dopiero mnie w trzeciej ciazy dopadło :P

Asia no to przybij piątke :)Ja moze sie dowiem za 6 dni, MOZE.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:26

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również jajca było widać. Mam dwa filmy nagrane, jedno specjalnie dla tatusia z zoomem ;)
    Inka przypomnij to swoje zdjęcie z rzekomym synem, com się w córę przemienił ;)

Kiara dobrze wiedzieć, że takie kontrole mają miejsce. Ja pewnie też bym się tłumaczyła wyjściem do sklepu. Choć teraz i tak całymi dniami siedzę w domu. Tylko tak myślę, że jak oni by przyszli do mnie na kontrolę przed godziną 10, to raczej by mnie nie zastali :P Bo ja u TŻa jestem, a meldunek mam jeszcze u rodziców ;) No cóż... Może nie przyjdą :P

No i wybacz Kiara ale tyle tych tematów się tu przewija, że kompletnie mi umknęła informacja o Twojej skracającej się szyjce :/ Jakiej długości jest? Jakie masz zalecenia? Odczuwałaś jakiś dyskomfort w związku z tym?

Kinga nie ma za co :D Nie wiem, czy o takim myślałaś i czy cena przystępna, bo nie jestem w temacie, ale skoro już trafiłam to pomyślałam, że Ci podeślę ;)
    Haha ja tu chyba najmniejsza jestem :P 152 cm :D Taki Qrczaczek ze mnie, że hoho :D Mój A. ma 170cm, więc i Junior pewnie wielki nie będzie ;) Dobrze, że spermodawca mojego A. (A. nie zna ojca) choć trochę więcej wzrostu mu w genach przekazał, bo po mamusi to by niewielki wyrósł. A teściówka to ma jakieś 145cm i z tyłu wygląda jak dziewczynka z podstawówki :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak kiedyś do znajomych przyjechał kolega z Anglii i poczęstowali go kiszonym ogórkiem. Krzywił się bardzo :P A że nie wiedzieli za bardzo jak mu wytłumaczyć, co to takiego to nazwali je alien cucumber ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 17:30

Furia, lolaliciouse lubią tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak nie wklejałam go.

Zaraz je znajde i wkleje Jest W DUZYM POWIEKSZENIU, ALE ZAZNACZONE SA JAJECZKA I SIURAK.
    5 minut i wklejam.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka84 wrote:
    Kiara Ty masz lepiej :P Ja jakbym teraz nakupowala rozowego, bo pewniejsza juz jest dziewczynka to potem co? Chlopaka w róż ubiore? Jakos nie widze tego, choc lekarz sie śmieje, ze teraz panuje gender :P
    to hop siup wszystko do jakiejś michy, farba niebieska do ubrań i po sprawie :D
    Ja dla mojego chłopca mam np. kilka czerwonych rzeczy - uważam, ze to nie jest kolor zarezerwowany dla dziewczynek. Z różu mam tylko 2 pary niedrapek - bo z lumpa i akurat to mi różnicy nie robi :)

Ja się zmierzyłam pod biustem i w biuście i mam ochotę walnąć łbem w ścianę.... Zawsze byłam szeroka pod biustem, ale w ciąży to już jakieś przegięcie!!!!!!

‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ