X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba że powtórka z Ksawerego będzie:P

Naamah cieszę się że wszystko git ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • mimika1986 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)dzisiaj byłam u lekarza robiła mi USG. Widziałam tętno mojej "dzidzi":):)Pani dr powiedziała, że ciąża rozwija się poprawnie:):)i bardzo się cieszę z tego powodu...Jestem bardzo szczęśliwa:)za tydzień kolejne USG i mam dostarczyć wyniki badań...morfologia, mocz, cukier, kreatynina. No i oczywiście umówiłam się na badania prenatalne na 4 czerwca bo Pani dr powiedziała ze należy zrobić, zresztą sama chcialam zrobic:)

Marimiko, lolaliciouse lubią tę wiadomość

mimika1986
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Naamah, czemu masz dupka? O tak o na wszelki wypadek tylko? Bo ja też mam 2x1 a dostałam od poprzedniej ginki, bo nie przychodziły mi @ regularnie, że niby progesteron miałam za niski. A teraz nowy gin mi powiedział że niby nie był mi potrzebny... no ale biorę :/

Biorę dupka bo miałam krótkie fazy lutealne i plamienia przed @ i ogólnie nie za wysoki progesteron. Teraz jak badałam to wyszedł taki średni, więc zapobiegawczo biorę 3x1 dziennie + od dzisiaj 2 luteiny dowcipnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wam też zdarzyły się takie plamienia lekko brązowe powiedziała bym taki mleczny śluz z domieszką czegoś ciemniejszego ale nie wygląda to na krew, dziś miałam coś takiego 2 raz ostatnio w sobotę i to takie jednorazowe kapnięcie na bieliźnie.. wizyte mam dopiero 5 maja czy mam się czymś martwić? a i pobolewania w okolicach jajników (nie jest to straszny ból taki lekkawy ale przez całe dnie)

• NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajka wrote:
    dziewczyny a wam też zdarzyły się takie plamienia lekko brązowe powiedziała bym taki mleczny śluz z domieszką czegoś ciemniejszego ale nie wygląda to na krew, dziś miałam coś takiego 2 raz ostatnio w sobotę i to takie jednorazowe kapnięcie na bieliźnie.. wizyte mam dopiero 5 maja czy mam się czymś martwić? a i pobolewania w okolicach jajników (nie jest to straszny ból taki lekkawy ale przez całe dnie)

Każde plamienie lepiej skonsultować z lekarzem. Tak na wszelki wypadek :)

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia-wszystko będzie dobrze-mojej szwagierce też odklejała się kosmówka-bez leżenia,poprostu same oszczędzanie się- i wszystko jest ok-urodziła w tym mies zdrową córcię ;)

Kiara-kciuki za szybkie opuszczenie szpitala!

Ja dziś byłam na badaniach..199zł nie moje- ale wyniki mam idealne-więc tyle dobrego.

w nast. wtorek idę z wynikami i może USG mi zrobi ;)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas plamię. Mało ale jest. Wczoraj mi mąż uświadomił, że gin na wizycie powiedziała, że to krwawienie to przez tą kosmówkę. A do mnie to jakoś nie dotarło wcześniej. No nic, muszę leżeć i przeczekać najgorsze. Ale powiem wam, że takie leżenie to bardzo męczy. Mi się nawet jeść nie chce przez to. A jak mam w siebie coś władować, to niedobrze mi się robi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajka wrote:
    Gajka koniecznie do lekarza, albo na IP

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimika w którym tyg ciazy jesteś? Bo ja się zastanawiam czy u mnie w czwartek bedzie juz serduszko. .. to będzie 7 tydz 0 dni z om a z owu 6 tydz 2 dz.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajka ja na początku miałam taki słabo -blado brązowawy śluz, nie jakoś dużo, ale tyle że na wkładce było widać, no i ból jajników i podbrzusza (taki nie duży ale męczący bo towarzyszący całe dnie) miałam aż do początku 6 tygodnia. Potem jak ręką odjęło. A 3 dni po ustaniu miałam wizytę u gin i potwierdził że wszystko w porządku. Ale może lepiej się upewnić.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • mimika1986 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Mimika w którym tyg ciazy jesteś? Bo ja się zastanawiam czy u mnie w czwartek bedzie juz serduszko. .. to będzie 7 tydz 0 dni z om a z owu 6 tydz 2 dz.

no mi wychodzi na ovu ze w 7 tygodniu a tak szczerze to lekarka mi nie powiedziała który to tydzień...dzisiaj na USG pokazała mi tętno dziecka bo serduszka jeszcze nie bylo widać ale myslę za tydzień już będzie widać...na ekranie taka jasna kropeczka tak pulsowała:):)hehhe...mała rzecz a cieszy:):)

Jeździ ktoś do Katowic do Gyncentrum??

Marimiko lubi tę wiadomość

mimika1986
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka ja byłam u giną w 6 ,4 dniu i już serduszko ładnie biło:)

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopisuję się do tematu wg kalendarza termin mam na koniec grudnia, jak na razie wiem tylko, że testy są pozytywne i beta rosła, czekam na pierwszą wizytę z niecierpliwością :)

aniar, Marimiko, lolaliciouse lubią tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. Od wczorajszego popołudnia mnie strasznie mędli. Dziś od rana też. Nie wiem, jak śniadanie zjem :(

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja MIlcia nawet mimo przeziębienia muszę co chwila coś jeść bo w brzuchu burczy:)

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn masz szansę już zobaczyć, ja byłam w 6t4d i już było :)
    julianna witaj :) gratulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:26

julianna lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od jedzenia odrzuca. Jak widzę mięso, to normalne masakra.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ulaa8 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołączam :-) Termin mam na 23 grudnia, wizytę dopiero 10 maja bo stwierdziliśmy że nie ma co się zbyt wcześnie wybierać :-)
    Pozdrawiam wszystkie grudniowe mamuśki :-)

gann9n73pi3trlod.png

aniar, Kor_a, Marimiko, Malwina89 lubią tę wiadomość

dqprpiqvrgjwgx24.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - u mnie w pracy pewnie będzie podobnie - niby wszyscy się ucieszą, ale za plecami i tak będą gadać, ale nie zamierzam się przejmować!

Bursztynka - ja też muszę powoli rozważać zakup biustonosza :-)

Mimika - ja chodzę do lekarza do Superjednostki w Katowicach.

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pracy na szczęście nie ma problemu. W ostatnim czasie dużo dziewczyn rodziła. Wszystkie bez problemu wracały do pracy, nawet te które całą ciążę były na zwolnieniu. Nawet się śmiałam, że prezes powinien dostać nagrodę od władz za politykę prorodzinną.
    Ja teraz też jestem na zwolnieniu i nie ma problemu

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ