Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny:)dzisiaj byłam u lekarza robiła mi USG. Widziałam tętno mojej "dzidzi":)Pani dr powiedziała, że ciąża rozwija się poprawnie:):)i bardzo się cieszę z tego powodu...Jestem bardzo szczęśliwa:)za tydzień kolejne USG i mam dostarczyć wyniki badań...morfologia, mocz, cukier, kreatynina. No i oczywiście umówiłam się na badania prenatalne na 4 czerwca bo Pani dr powiedziała ze należy zrobić, zresztą sama chcialam zrobic:)
Marimiko, lolaliciouse lubią tę wiadomość
mimika1986 -
Bursztynka wrote:Naamah, czemu masz dupka? O tak o na wszelki wypadek tylko? Bo ja też mam 2x1 a dostałam od poprzedniej ginki, bo nie przychodziły mi @ regularnie, że niby progesteron miałam za niski. A teraz nowy gin mi powiedział że niby nie był mi potrzebny... no ale biorę
Biorę dupka bo miałam krótkie fazy lutealne i plamienia przed @ i ogólnie nie za wysoki progesteron. Teraz jak badałam to wyszedł taki średni, więc zapobiegawczo biorę 3x1 dziennie + od dzisiaj 2 luteiny dowcipnie. -
nick nieaktualnydziewczyny a wam też zdarzyły się takie plamienia lekko brązowe powiedziała bym taki mleczny śluz z domieszką czegoś ciemniejszego ale nie wygląda to na krew, dziś miałam coś takiego 2 raz ostatnio w sobotę i to takie jednorazowe kapnięcie na bieliźnie.. wizyte mam dopiero 5 maja czy mam się czymś martwić? a i pobolewania w okolicach jajników (nie jest to straszny ból taki lekkawy ale przez całe dnie)
-
Gajka wrote:dziewczyny a wam też zdarzyły się takie plamienia lekko brązowe powiedziała bym taki mleczny śluz z domieszką czegoś ciemniejszego ale nie wygląda to na krew, dziś miałam coś takiego 2 raz ostatnio w sobotę i to takie jednorazowe kapnięcie na bieliźnie.. wizyte mam dopiero 5 maja czy mam się czymś martwić? a i pobolewania w okolicach jajników (nie jest to straszny ból taki lekkawy ale przez całe dnie)
Każde plamienie lepiej skonsultować z lekarzem. Tak na wszelki wypadek -
Milcia-wszystko będzie dobrze-mojej szwagierce też odklejała się kosmówka-bez leżenia,poprostu same oszczędzanie się- i wszystko jest ok-urodziła w tym mies zdrową córcię
Kiara-kciuki za szybkie opuszczenie szpitala!
Ja dziś byłam na badaniach..199zł nie moje- ale wyniki mam idealne-więc tyle dobrego.
w nast. wtorek idę z wynikami i może USG mi zrobi
-
Ja cały czas plamię. Mało ale jest. Wczoraj mi mąż uświadomił, że gin na wizycie powiedziała, że to krwawienie to przez tą kosmówkę. A do mnie to jakoś nie dotarło wcześniej. No nic, muszę leżeć i przeczekać najgorsze. Ale powiem wam, że takie leżenie to bardzo męczy. Mi się nawet jeść nie chce przez to. A jak mam w siebie coś władować, to niedobrze mi się robi.
-
Gajka wrote:dziewczyny a wam też zdarzyły się takie plamienia lekko brązowe powiedziała bym taki mleczny śluz z domieszką czegoś ciemniejszego ale nie wygląda to na krew, dziś miałam coś takiego 2 raz ostatnio w sobotę i to takie jednorazowe kapnięcie na bieliźnie.. wizyte mam dopiero 5 maja czy mam się czymś martwić? a i pobolewania w okolicach jajników (nie jest to straszny ból taki lekkawy ale przez całe dnie)
-
Gajka ja na początku miałam taki słabo -blado brązowawy śluz, nie jakoś dużo, ale tyle że na wkładce było widać, no i ból jajników i podbrzusza (taki nie duży ale męczący bo towarzyszący całe dnie) miałam aż do początku 6 tygodnia. Potem jak ręką odjęło. A 3 dni po ustaniu miałam wizytę u gin i potwierdził że wszystko w porządku. Ale może lepiej się upewnić.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
ewelinka_shn wrote:Mimika w którym tyg ciazy jesteś? Bo ja się zastanawiam czy u mnie w czwartek bedzie juz serduszko. .. to będzie 7 tydz 0 dni z om a z owu 6 tydz 2 dz.
no mi wychodzi na ovu ze w 7 tygodniu a tak szczerze to lekarka mi nie powiedziała który to tydzień...dzisiaj na USG pokazała mi tętno dziecka bo serduszka jeszcze nie bylo widać ale myslę za tydzień już będzie widać...na ekranie taka jasna kropeczka tak pulsowała:):)hehhe...mała rzecz a cieszy:)
Jeździ ktoś do Katowic do Gyncentrum??Marimiko lubi tę wiadomość
mimika1986 -
ewelinka_shn masz szansę już zobaczyć, ja byłam w 6t4d i już było
julianna witaj gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 08:26
julianna lubi tę wiadomość
-
Milcia - u mnie w pracy pewnie będzie podobnie - niby wszyscy się ucieszą, ale za plecami i tak będą gadać, ale nie zamierzam się przejmować!
Bursztynka - ja też muszę powoli rozważać zakup biustonosza
Mimika - ja chodzę do lekarza do Superjednostki w Katowicach. -
U mnie w pracy na szczęście nie ma problemu. W ostatnim czasie dużo dziewczyn rodziła. Wszystkie bez problemu wracały do pracy, nawet te które całą ciążę były na zwolnieniu. Nawet się śmiałam, że prezes powinien dostać nagrodę od władz za politykę prorodzinną.
Ja teraz też jestem na zwolnieniu i nie ma problemu