WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poświątecznie, obżarta jak nieszczęście ;)
    Ja mam dziś wizytę na 14.45 po recepty i może usg choć u mnie jest tak wczśnie że chyba nie będzie sensu robić. Później stres mnie czeka, bo muszę w pracy powiedzieć, a pracuje w gabinecie kosmetologicznym i raczej się wybiorę na zwolnienie bo mam za dużo szkodliwych czynników (laser, fale radiowe itp)/ Jestem w zasadzie nieskromnie mówiąc podporą tego gabinetu, no ale co zrobić, nie będę ryzykować.
    Milcia - leż i się nie ruszaj. Na pewno kosmówka się przyklei i będzie ok :)
    Kiara - a jak tam w szpitalu?

• Pismak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Po Świętach brzuch co najmniej jak w 5 miesiącu :/
    Witam nowe mamuśki i serdecznie gratuluję !
    Kiara bardzo współczuję pobytu w szpitalu :/ mam nadzieję że szybko się wszystko unormuje i wypuszczą Cię do domu :)

Milcia z tymi kosmówkami tak jest że to plami jakiś czas ale tak jak Kiara napisała po 3-4 tyg leżenia i oszczędzania się powinna się przykleić :)

Ja powoli oswajam się z sytuacją że kolejny raz mogło się nie udać :/ za dwa dni się dowiem...

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach, też objedzona, czekam do piątku, bo wtedy wizyta i się dowiem czy wszystko ok. Objawów u mnie zero, nawet piersi przestały pobolewać, może ze 2x delikatnie było mi niedobrze wieczorem i to wszystko, nadal katar mnie męczy i osłabienie,jedyna pozytywna rzecz to wogóle nie chce mi się jeść słodyczy, a jestem pożeraczem słodyczowym:) W każdym razie zrobiłam sobie plan żywieniowy tak żeby jeść co 3 godz malutkie posiłki zróżnicowane to może nie przytyję za szybko. Od dzisiaj go wprowadzam, zobaczymy jak pójdzie.

Milcia współczuję sensacji, trzymam kciuki żeby było dobrze:)
    Pismak dlaczego negatywnie się nastawiasz?
    Kiara:)

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    Witam się poświątecznie, obżarta jak nieszczęście ;)
    Ja mam dziś wizytę na 14.45 po recepty i może usg choć u mnie jest tak wczśnie że chyba nie będzie sensu robić. Później stres mnie czeka, bo muszę w pracy powiedzieć, a pracuje w gabinecie kosmetologicznym i raczej się wybiorę na zwolnienie bo mam za dużo szkodliwych czynników (laser, fale radiowe itp)/ Jestem w zasadzie nieskromnie mówiąc podporą tego gabinetu, no ale co zrobić, nie będę ryzykować.
    Milcia - leż i się nie ruszaj. Na pewno kosmówka się przyklei i będzie ok :)
    Kiara - a jak tam w szpitalu?
    ja pierwsze usg miaąłm robione w 4 tyd + 6 dzien i kropek sie pokazał, ciekawe czy u Ciebie byłoby cos widac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Witam po świętach, też objedzona, czekam do piątku, bo wtedy wizyta i się dowiem czy wszystko ok. Objawów u mnie zero, nawet piersi przestały pobolewać, może ze 2x delikatnie było mi niedobrze wieczorem i to wszystko, nadal katar mnie męczy i osłabienie,jedyna pozytywna rzecz to wogóle nie chce mi się jeść słodyczy, a jestem pożeraczem słodyczowym:) W każdym razie zrobiłam sobie plan żywieniowy tak żeby jeść co 3 godz malutkie posiłki zróżnicowane to może nie przytyję za szybko. Od dzisiaj go wprowadzam, zobaczymy jak pójdzie.

Milcia współczuję sensacji, trzymam kciuki żeby było dobrze:)
    Kiara:)

u mnie jest to sama, nie mam ochoty na słodycze, przez całe swieta zjadłam 1 kawałeczek ciasta i 4 kostki czekolady...za to mam ochote za kwasne i słone...czyzmy szykował mi sie chłopak?

• Pismak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:

Kochana ja się absolutnie negatywnie nie nastawiam. tylko nie mogę iść cała w skowronkach i podskokach na wizytę bo szanse są jakby to ująć 50/50 więc wierzę że będzie dobrze i zobaczę swoją kropkę ale nie mogę się nastawić na to na pewno na 100 %. Już raz mnie to spotkało więc teraz oswajam się z myślami.

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja pierwsze usg miaąłm robione w 4 tyd + 6 dzien i kropek sie pokazał, ciekawe czy u Ciebie byłoby cos widac?

Też jestem ciekawa ale wiem, że jest wcześnie i nastawiam się, że nic nie będzie widać :) najwyżej miło się zaskoczę :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podczas usg tak nerwowo szukalam plamki na monitorze, bałam sie ze jej nie bedzie, ale na szczescie jest na dobrym miejsci u narazie wyglada ok :)

u Ciebie tez tak bedzie :)

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny!

Jak to mówią: "Lepiej późno niż wcale", więc postanowiłam się przywitać i dołączyć. Ja również mam termin w grudniu - 12.12 - na razie to termin wyznaczony przez OM, bo na usg byłam na początku 6 tygodnia i było widać tylko pęcherzyk. Za tydzień mam kolejną wizytę i wtedy pewnie będzie już coś wiadomo dokładniej. Na razie mam 3 objawy: senność, ból piersi i lekkie mdłości, ale do wytrzymania :-)

Próbowałam przeczytać cały watek, ale na razie doszłam do 10 strony :-)

Magdalenna, aniar lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe grudniowki :-)
    Moj objaw ciąży to len,sen, zaparcia, wkurzają mnie niektore zapachy, wzdecia i bol piersi lekki bardziej nasilajacy sie wieczorem. Aaa i czasem mi nue dobrze ale po chwili ok i klucia w jajnikach. W czwartek bede podglądać maluszka. Jestem wg om 6 tydz 5 dzień a wg owu ktora byla moim zdaniem później niz ta zaznaczona przez ovufriend dziś 6 tydz 0 dni. Zobaczymy co powie usg :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ale bardziej wkurzona niż uspokojona. Wizyta była na nfz, a lekarz miły owszem, ale to ja musiałam mu mówić kiedy co powinnam mieć, jakie badania itp! Czekam do jutrzejsze wizyty prywatnie, liczę że będzie o niebo lepsza.....

Powiedzcie mi czy badanie na cytomegalie powinni mi zrobić? Nie dostałam takowego

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar - mi ginekolog poradziła, żeby zrobić jak zaczęłam starania.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w ciąży miałam robione.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jak tam dzionek? U mnie gorąco 24 stopnie słoneczko
    Świeci a ja w łóżku ledwo żyjąca :( zanim sie wylecze na samej herbatę z miodem Truche mi zejdzie :(

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwka niezła tempka w tych waszych rejonach :)
    u mnie około 24 tez jest...ale wiem ze idzie na zmiane bo zaczyna mnie bolec noga, czyli deszcze i ochlodzenie...

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia - podobno jest taki syrop dla kobiet w ciąży na przeziębienia. Nazywa się Prenalen. Są też pastylki na gardło i mi pomogły - syropu jeszcze nie musiałam stosować, ale generalnie jest polecany na forach.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was poświątecznie

dziś do pracy nie poszłam bo w nocy prawie nie spałam i do tej pory jestem ledwo przytomna no i humor mam do du*y. Zryty strasznie.

Umówiłam się jednak do drugiego ginekologa na nfz na poniedziałek do dr Pankau jak mi polecono ;) fajnie ze taki krotki termin. Może mi jakieś badania zleci na skierowanie, może na usg będzie coś więcej widać - niestety do 14 maja bez żadnej wiedzy nie wytrzymam! Chciałabym żeby mi dał zaświadczenie o ciąży bo chciałabym już w pracy powiedzieć b powoli przyszykować ich że pójdę na L4. Bo w moim korporacyjnym kołchozie za długo nie wytyram. Ale nie wiem czy mi da to zaświadczenie. W sumie wtedy będę już w 8 tyg. to może..

W święta powiedzieliśmy rodzicom i teściom - był płaszcz, ściskanie, wzruszenie - bardzo mi miło było;) Mam tylko nadzieje, ze nie rozniosą tej wieści tak jak ich prosiliśmy.
    Teściowie już ochrzcili mojego fasolkowego kasztanka - że będzie pewnie chłopak i nadali już mu imię. Pili i wznosili tosty "Za Pawełka"..zabawne to nawet trochę..

Milcia - koniecznie odpoczywaj i spróbuj się pozytywnie nastawić - pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. Będzie dobrze - wierzę w to - tylko musisz się oszczędzać.

Kiara - jak tam w szpitalu daj znać koniecznie.

Po za tym witam nowe przyszłe mamusie i czekam na info o nadchodzących nowych wizytach..

Pozdrówka

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Ja po wizycie, ale bardziej wkurzona niż uspokojona. Wizyta była na nfz, a lekarz miły owszem, ale to ja musiałam mu mówić kiedy co powinnam mieć, jakie badania itp! Czekam do jutrzejsze wizyty prywatnie, liczę że będzie o niebo lepsza.....

Powiedzcie mi czy badanie na cytomegalie powinni mi zrobić? Nie dostałam takowego

Anair nie dostałaś bo badanie cmv nie jest wymieniane na liście obowiązkowych w ciąży a tylko na liście zalecanych i dlatego niektórzy ginowie nie przepisują go na nfz a niektórzy którzy uważają że pomimo że się go nie wymienia jest ważne to zlecają ze wszystkim na nfz.

aniar lubi tę wiadomość

Angelius Provita

• oliwia85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora dziękuje jak bede w Polsce to napewno kupie mieszkam za granice:/ mam nadzieje ze wyleze i przejdzie :)
    Karola no pogida super u nas ma być taki cały tydzien gorący :) fajnie wkoncu słoneczko wyszło odrazu chce sie żyć !

kaarolaa lubi tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko ja do dr Pankau idę w czwartek :-) fajny młody lekarz ;-)

w57vpc0zcrqzma1r.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ