X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poświątecznie, obżarta jak nieszczęście ;)
    Ja mam dziś wizytę na 14.45 po recepty i może usg choć u mnie jest tak wczśnie że chyba nie będzie sensu robić. Później stres mnie czeka, bo muszę w pracy powiedzieć, a pracuje w gabinecie kosmetologicznym i raczej się wybiorę na zwolnienie bo mam za dużo szkodliwych czynników (laser, fale radiowe itp)/ Jestem w zasadzie nieskromnie mówiąc podporą tego gabinetu, no ale co zrobić, nie będę ryzykować.
    Milcia - leż i się nie ruszaj. Na pewno kosmówka się przyklei i będzie ok :)
    Kiara - a jak tam w szpitalu?

• Pismak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Po Świętach brzuch co najmniej jak w 5 miesiącu :/
    Witam nowe mamuśki i serdecznie gratuluję !
    Kiara bardzo współczuję pobytu w szpitalu :/ mam nadzieję że szybko się wszystko unormuje i wypuszczą Cię do domu :)

Milcia z tymi kosmówkami tak jest że to plami jakiś czas ale tak jak Kiara napisała po 3-4 tyg leżenia i oszczędzania się powinna się przykleić :)

Ja powoli oswajam się z sytuacją że kolejny raz mogło się nie udać :/ za dwa dni się dowiem...

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]

08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%

2019 Histeroskopia - wszystko ok

08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach, też objedzona, czekam do piątku, bo wtedy wizyta i się dowiem czy wszystko ok. Objawów u mnie zero, nawet piersi przestały pobolewać, może ze 2x delikatnie było mi niedobrze wieczorem i to wszystko, nadal katar mnie męczy i osłabienie,jedyna pozytywna rzecz to wogóle nie chce mi się jeść słodyczy, a jestem pożeraczem słodyczowym:) W każdym razie zrobiłam sobie plan żywieniowy tak żeby jeść co 3 godz malutkie posiłki zróżnicowane to może nie przytyję za szybko. Od dzisiaj go wprowadzam, zobaczymy jak pójdzie.

Milcia współczuję sensacji, trzymam kciuki żeby było dobrze:)
    Pismak dlaczego negatywnie się nastawiasz?
    Kiara:)

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NaamaH6669 wrote:
    Witam się poświątecznie, obżarta jak nieszczęście ;)
    Ja mam dziś wizytę na 14.45 po recepty i może usg choć u mnie jest tak wczśnie że chyba nie będzie sensu robić. Później stres mnie czeka, bo muszę w pracy powiedzieć, a pracuje w gabinecie kosmetologicznym i raczej się wybiorę na zwolnienie bo mam za dużo szkodliwych czynników (laser, fale radiowe itp)/ Jestem w zasadzie nieskromnie mówiąc podporą tego gabinetu, no ale co zrobić, nie będę ryzykować.
    Milcia - leż i się nie ruszaj. Na pewno kosmówka się przyklei i będzie ok :)
    Kiara - a jak tam w szpitalu?
    ja pierwsze usg miaąłm robione w 4 tyd + 6 dzien i kropek sie pokazał, ciekawe czy u Ciebie byłoby cos widac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:
    Witam po świętach, też objedzona, czekam do piątku, bo wtedy wizyta i się dowiem czy wszystko ok. Objawów u mnie zero, nawet piersi przestały pobolewać, może ze 2x delikatnie było mi niedobrze wieczorem i to wszystko, nadal katar mnie męczy i osłabienie,jedyna pozytywna rzecz to wogóle nie chce mi się jeść słodyczy, a jestem pożeraczem słodyczowym:) W każdym razie zrobiłam sobie plan żywieniowy tak żeby jeść co 3 godz malutkie posiłki zróżnicowane to może nie przytyję za szybko. Od dzisiaj go wprowadzam, zobaczymy jak pójdzie.

Milcia współczuję sensacji, trzymam kciuki żeby było dobrze:)
    Kiara:)

u mnie jest to sama, nie mam ochoty na słodycze, przez całe swieta zjadłam 1 kawałeczek ciasta i 4 kostki czekolady...za to mam ochote za kwasne i słone...czyzmy szykował mi sie chłopak?

• Pismak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams1 wrote:

Kochana ja się absolutnie negatywnie nie nastawiam. tylko nie mogę iść cała w skowronkach i podskokach na wizytę bo szanse są jakby to ująć 50/50 więc wierzę że będzie dobrze i zobaczę swoją kropkę ale nie mogę się nastawić na to na pewno na 100 %. Już raz mnie to spotkało więc teraz oswajam się z myślami.

20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm

Angelius Provita

10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok

OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie

Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1)
  • NaamaH6669 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja pierwsze usg miaąłm robione w 4 tyd + 6 dzien i kropek sie pokazał, ciekawe czy u Ciebie byłoby cos widac?

Też jestem ciekawa ale wiem, że jest wcześnie i nastawiam się, że nic nie będzie widać :) najwyżej miło się zaskoczę :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podczas usg tak nerwowo szukalam plamki na monitorze, bałam sie ze jej nie bedzie, ale na szczescie jest na dobrym miejsci u narazie wyglada ok :)

u Ciebie tez tak bedzie :)

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny!

Jak to mówią: "Lepiej późno niż wcale", więc postanowiłam się przywitać i dołączyć. Ja również mam termin w grudniu - 12.12 - na razie to termin wyznaczony przez OM, bo na usg byłam na początku 6 tygodnia i było widać tylko pęcherzyk. Za tydzień mam kolejną wizytę i wtedy pewnie będzie już coś wiadomo dokładniej. Na razie mam 3 objawy: senność, ból piersi i lekkie mdłości, ale do wytrzymania :-)

Próbowałam przeczytać cały watek, ale na razie doszłam do 10 strony :-)

Magdalenna, aniar lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe grudniowki :-)
    Moj objaw ciąży to len,sen, zaparcia, wkurzają mnie niektore zapachy, wzdecia i bol piersi lekki bardziej nasilajacy sie wieczorem. Aaa i czasem mi nue dobrze ale po chwili ok i klucia w jajnikach. W czwartek bede podglądać maluszka. Jestem wg om 6 tydz 5 dzień a wg owu ktora byla moim zdaniem później niz ta zaznaczona przez ovufriend dziś 6 tydz 0 dni. Zobaczymy co powie usg :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, ale bardziej wkurzona niż uspokojona. Wizyta była na nfz, a lekarz miły owszem, ale to ja musiałam mu mówić kiedy co powinnam mieć, jakie badania itp! Czekam do jutrzejsze wizyty prywatnie, liczę że będzie o niebo lepsza.....

Powiedzcie mi czy badanie na cytomegalie powinni mi zrobić? Nie dostałam takowego

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniar - mi ginekolog poradziła, żeby zrobić jak zaczęłam starania.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w ciąży miałam robione.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jak tam dzionek? U mnie gorąco 24 stopnie słoneczko
    Świeci a ja w łóżku ledwo żyjąca :( zanim sie wylecze na samej herbatę z miodem Truche mi zejdzie :(

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwka niezła tempka w tych waszych rejonach :)
    u mnie około 24 tez jest...ale wiem ze idzie na zmiane bo zaczyna mnie bolec noga, czyli deszcze i ochlodzenie...

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia - podobno jest taki syrop dla kobiet w ciąży na przeziębienia. Nazywa się Prenalen. Są też pastylki na gardło i mi pomogły - syropu jeszcze nie musiałam stosować, ale generalnie jest polecany na forach.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was poświątecznie

dziś do pracy nie poszłam bo w nocy prawie nie spałam i do tej pory jestem ledwo przytomna no i humor mam do du*y. Zryty strasznie.

Umówiłam się jednak do drugiego ginekologa na nfz na poniedziałek do dr Pankau jak mi polecono ;) fajnie ze taki krotki termin. Może mi jakieś badania zleci na skierowanie, może na usg będzie coś więcej widać - niestety do 14 maja bez żadnej wiedzy nie wytrzymam! Chciałabym żeby mi dał zaświadczenie o ciąży bo chciałabym już w pracy powiedzieć b powoli przyszykować ich że pójdę na L4. Bo w moim korporacyjnym kołchozie za długo nie wytyram. Ale nie wiem czy mi da to zaświadczenie. W sumie wtedy będę już w 8 tyg. to może..

W święta powiedzieliśmy rodzicom i teściom - był płaszcz, ściskanie, wzruszenie - bardzo mi miło było;) Mam tylko nadzieje, ze nie rozniosą tej wieści tak jak ich prosiliśmy.
    Teściowie już ochrzcili mojego fasolkowego kasztanka - że będzie pewnie chłopak i nadali już mu imię. Pili i wznosili tosty "Za Pawełka"..zabawne to nawet trochę..

Milcia - koniecznie odpoczywaj i spróbuj się pozytywnie nastawić - pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. Będzie dobrze - wierzę w to - tylko musisz się oszczędzać.

Kiara - jak tam w szpitalu daj znać koniecznie.

Po za tym witam nowe przyszłe mamusie i czekam na info o nadchodzących nowych wizytach..

Pozdrówka

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Pismak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar wrote:
    Ja po wizycie, ale bardziej wkurzona niż uspokojona. Wizyta była na nfz, a lekarz miły owszem, ale to ja musiałam mu mówić kiedy co powinnam mieć, jakie badania itp! Czekam do jutrzejsze wizyty prywatnie, liczę że będzie o niebo lepsza.....

Powiedzcie mi czy badanie na cytomegalie powinni mi zrobić? Nie dostałam takowego

Anair nie dostałaś bo badanie cmv nie jest wymieniane na liście obowiązkowych w ciąży a tylko na liście zalecanych i dlatego niektórzy ginowie nie przepisują go na nfz a niektórzy którzy uważają że pomimo że się go nie wymienia jest ważne to zlecają ze wszystkim na nfz.

aniar lubi tę wiadomość

Angelius Provita

• oliwia85 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora dziękuje jak bede w Polsce to napewno kupie mieszkam za granice:/ mam nadzieje ze wyleze i przejdzie :)
    Karola no pogida super u nas ma być taki cały tydzien gorący :) fajnie wkoncu słoneczko wyszło odrazu chce sie żyć !

kaarolaa lubi tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko ja do dr Pankau idę w czwartek :-) fajny młody lekarz ;-)

w57vpc0zcrqzma1r.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ