Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się poświątecznie, obżarta jak nieszczęście
Ja mam dziś wizytę na 14.45 po recepty i może usg choć u mnie jest tak wczśnie że chyba nie będzie sensu robić. Później stres mnie czeka, bo muszę w pracy powiedzieć, a pracuje w gabinecie kosmetologicznym i raczej się wybiorę na zwolnienie bo mam za dużo szkodliwych czynników (laser, fale radiowe itp)/ Jestem w zasadzie nieskromnie mówiąc podporą tego gabinetu, no ale co zrobić, nie będę ryzykować.
Milcia - leż i się nie ruszaj. Na pewno kosmówka się przyklei i będzie ok
Kiara - a jak tam w szpitalu? -
Dzień dobry,
Po Świętach brzuch co najmniej jak w 5 miesiącu
Witam nowe mamuśki i serdecznie gratuluję !
Kiara bardzo współczuję pobytu w szpitalu mam nadzieję że szybko się wszystko unormuje i wypuszczą Cię do domu
Milcia z tymi kosmówkami tak jest że to plami jakiś czas ale tak jak Kiara napisała po 3-4 tyg leżenia i oszczędzania się powinna się przykleić
Ja powoli oswajam się z sytuacją że kolejny raz mogło się nie udać za dwa dni się dowiem...20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Witam po świętach, też objedzona, czekam do piątku, bo wtedy wizyta i się dowiem czy wszystko ok. Objawów u mnie zero, nawet piersi przestały pobolewać, może ze 2x delikatnie było mi niedobrze wieczorem i to wszystko, nadal katar mnie męczy i osłabienie,jedyna pozytywna rzecz to wogóle nie chce mi się jeść słodyczy, a jestem pożeraczem słodyczowym:) W każdym razie zrobiłam sobie plan żywieniowy tak żeby jeść co 3 godz malutkie posiłki zróżnicowane to może nie przytyję za szybko. Od dzisiaj go wprowadzam, zobaczymy jak pójdzie.
Milcia współczuję sensacji, trzymam kciuki żeby było dobrze:)
Pismak dlaczego negatywnie się nastawiasz?
Kiara:)
-
nick nieaktualnyNaamaH6669 wrote:Witam się poświątecznie, obżarta jak nieszczęście
Ja mam dziś wizytę na 14.45 po recepty i może usg choć u mnie jest tak wczśnie że chyba nie będzie sensu robić. Później stres mnie czeka, bo muszę w pracy powiedzieć, a pracuje w gabinecie kosmetologicznym i raczej się wybiorę na zwolnienie bo mam za dużo szkodliwych czynników (laser, fale radiowe itp)/ Jestem w zasadzie nieskromnie mówiąc podporą tego gabinetu, no ale co zrobić, nie będę ryzykować.
Milcia - leż i się nie ruszaj. Na pewno kosmówka się przyklei i będzie ok
Kiara - a jak tam w szpitalu? -
nick nieaktualnywilliams1 wrote:Witam po świętach, też objedzona, czekam do piątku, bo wtedy wizyta i się dowiem czy wszystko ok. Objawów u mnie zero, nawet piersi przestały pobolewać, może ze 2x delikatnie było mi niedobrze wieczorem i to wszystko, nadal katar mnie męczy i osłabienie,jedyna pozytywna rzecz to wogóle nie chce mi się jeść słodyczy, a jestem pożeraczem słodyczowym:) W każdym razie zrobiłam sobie plan żywieniowy tak żeby jeść co 3 godz malutkie posiłki zróżnicowane to może nie przytyję za szybko. Od dzisiaj go wprowadzam, zobaczymy jak pójdzie.
Milcia współczuję sensacji, trzymam kciuki żeby było dobrze:)
Pismak dlaczego negatywnie się nastawiasz?
Kiara:)
u mnie jest to sama, nie mam ochoty na słodycze, przez całe swieta zjadłam 1 kawałeczek ciasta i 4 kostki czekolady...za to mam ochote za kwasne i słone...czyzmy szykował mi sie chłopak?
-
williams1 wrote:Pismak dlaczego negatywnie się nastawiasz?
Kochana ja się absolutnie negatywnie nie nastawiam. tylko nie mogę iść cała w skowronkach i podskokach na wizytę bo szanse są jakby to ująć 50/50 więc wierzę że będzie dobrze i zobaczę swoją kropkę ale nie mogę się nastawić na to na pewno na 100 %. Już raz mnie to spotkało więc teraz oswajam się z myślami.20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
kaarolaa wrote:ja pierwsze usg miaąłm robione w 4 tyd + 6 dzien i kropek sie pokazał, ciekawe czy u Ciebie byłoby cos widac?
Też jestem ciekawa ale wiem, że jest wcześnie i nastawiam się, że nic nie będzie widać najwyżej miło się zaskoczękaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Dziewczyny!
Jak to mówią: "Lepiej późno niż wcale", więc postanowiłam się przywitać i dołączyć. Ja również mam termin w grudniu - 12.12 - na razie to termin wyznaczony przez OM, bo na usg byłam na początku 6 tygodnia i było widać tylko pęcherzyk. Za tydzień mam kolejną wizytę i wtedy pewnie będzie już coś wiadomo dokładniej. Na razie mam 3 objawy: senność, ból piersi i lekkie mdłości, ale do wytrzymania
Próbowałam przeczytać cały watek, ale na razie doszłam do 10 stronyMagdalenna, aniar lubią tę wiadomość
-
Witam nowe grudniowki
Moj objaw ciąży to len,sen, zaparcia, wkurzają mnie niektore zapachy, wzdecia i bol piersi lekki bardziej nasilajacy sie wieczorem. Aaa i czasem mi nue dobrze ale po chwili ok i klucia w jajnikach. W czwartek bede podglądać maluszka. Jestem wg om 6 tydz 5 dzień a wg owu ktora byla moim zdaniem później niz ta zaznaczona przez ovufriend dziś 6 tydz 0 dni. Zobaczymy co powie usg -
Ja po wizycie, ale bardziej wkurzona niż uspokojona. Wizyta była na nfz, a lekarz miły owszem, ale to ja musiałam mu mówić kiedy co powinnam mieć, jakie badania itp! Czekam do jutrzejsze wizyty prywatnie, liczę że będzie o niebo lepsza.....
Powiedzcie mi czy badanie na cytomegalie powinni mi zrobić? Nie dostałam takowego -
nick nieaktualny
-
Witam was poświątecznie
dziś do pracy nie poszłam bo w nocy prawie nie spałam i do tej pory jestem ledwo przytomna no i humor mam do du*y. Zryty strasznie.
Umówiłam się jednak do drugiego ginekologa na nfz na poniedziałek do dr Pankau jak mi polecono fajnie ze taki krotki termin. Może mi jakieś badania zleci na skierowanie, może na usg będzie coś więcej widać - niestety do 14 maja bez żadnej wiedzy nie wytrzymam! Chciałabym żeby mi dał zaświadczenie o ciąży bo chciałabym już w pracy powiedzieć b powoli przyszykować ich że pójdę na L4. Bo w moim korporacyjnym kołchozie za długo nie wytyram. Ale nie wiem czy mi da to zaświadczenie. W sumie wtedy będę już w 8 tyg. to może..
W święta powiedzieliśmy rodzicom i teściom - był płaszcz, ściskanie, wzruszenie - bardzo mi miło było;) Mam tylko nadzieje, ze nie rozniosą tej wieści tak jak ich prosiliśmy.
Teściowie już ochrzcili mojego fasolkowego kasztanka - że będzie pewnie chłopak i nadali już mu imię. Pili i wznosili tosty "Za Pawełka"..zabawne to nawet trochę..
Milcia - koniecznie odpoczywaj i spróbuj się pozytywnie nastawić - pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. Będzie dobrze - wierzę w to - tylko musisz się oszczędzać.
Kiara - jak tam w szpitalu daj znać koniecznie.
Po za tym witam nowe przyszłe mamusie i czekam na info o nadchodzących nowych wizytach..
Pozdrówka
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
aniar wrote:Ja po wizycie, ale bardziej wkurzona niż uspokojona. Wizyta była na nfz, a lekarz miły owszem, ale to ja musiałam mu mówić kiedy co powinnam mieć, jakie badania itp! Czekam do jutrzejsze wizyty prywatnie, liczę że będzie o niebo lepsza.....
Powiedzcie mi czy badanie na cytomegalie powinni mi zrobić? Nie dostałam takowego
Anair nie dostałaś bo badanie cmv nie jest wymieniane na liście obowiązkowych w ciąży a tylko na liście zalecanych i dlatego niektórzy ginowie nie przepisują go na nfz a niektórzy którzy uważają że pomimo że się go nie wymienia jest ważne to zlecają ze wszystkim na nfz.aniar lubi tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
Kora dziękuje jak bede w Polsce to napewno kupie mieszkam za granice:/ mam nadzieje ze wyleze i przejdzie
Karola no pogida super u nas ma być taki cały tydzien gorący fajnie wkoncu słoneczko wyszło odrazu chce sie żyć !kaarolaa lubi tę wiadomość