X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie sprzedaja hotdogow ani nawet pysznych polskich zapiekanek buuu :(
    Paula ooo twoje zestawienie mi sie podoba :)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia ale maja dobre kebaby :-)

• Furia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no niby tak, choc ja milosniczka nie jestem :) Wolala bym zapiekanke :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na zestawienie Pauli czuję się tozgrzeszona :D
    a wręcz zaczynam myśleć o dokupieniu paru śpiochów i bodziaków

Paula84 lubi tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:
    Patrząc na zestawienie Pauli czuję się tozgrzeszona :D
    a wręcz zaczynam myśleć o dokupieniu paru śpiochów i bodziaków

ITA zostanie Ci wybaczony każdy zakup, wiec nie krepuj się idź na zakupy :-) ja tez muszę jeszcze dokupić parę ciuszkow, tak abym nie musiała przedzierać się przez zaspy, bo czegoś mi brakuje hihi

Ita lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj kolejny tygodniu i witajcie kolejne kg :P:P Myślałam, że będę jedną z tych fit mam z dużym brzuchem i zgrabna pupą, ale niestety raczej zmierzam w kierunku dużego zwierzęcia morskiego.

I niestety zaczynam mieć problemy ze snem :/ Uwielbiałam spać do tej pory. Teraz jak się położę do łóżka to wiem, że czeka mnie koszmar zmuszania się do spania na lewym boku i wstawania do łazienki na siknięcie :/ Nie mogę z tym lewym bokiem. Co się nie położę jak podręcznik przykazał w rogalu na lewym boku, to się budzę na prawym przytulona do rogala :P:P

Głodna jestem i nie chcę żadnego pełnoziarnistego, zbilansowanego posiłku tylko chcę zeżreć coś dobrego co mi poprawi humor teraz, a zepsuje przy następnym stanięciu na wagę :P:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 08:58

ewelinka_shn, kaarolaa, Ita, goto4, Marimiko lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowu głowa boli. Chyba pogoda ma na to wpływ.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Juz tydzien jak mieszkam w szpitalu. A przede mna jeszcze minimum 2 tyg. Dzisiaj w nocy znow mi zaczely saczyc sie wody ale na szczescie nie tak mocno jak tydzien temu.

Lola nie patrz na wage. Ja od 3 tyg sie nie wazylam i jest mi z tym dobrze, jem wszystko na co mam ochote i widze ze tylek rosnie, ale jestem z tym pogodzona :-) w koncu to ciaza...a po tak dlugim lezakowaniu napewno sporo mi przybedzie.

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Moje zestawienie jest male w porownaniu do waszego :)
    Jak bede na kompie to zrobie tabelke.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boje stawać na wadze. Całe szczęście o ważeniu przypominam sobie dopiero po śniadaniu więc odkładam je ciągle na kolejny dzień.
    Choć muszę przyznać, że odkąd znów sama gotuję (a nie jestem tuczona przez teściową) to jakoś mi lepiej.
    Bo może i zdarzy mi się ciasteczko czy czekoladka, ale wrocilam też do kasz, warzyw i owoców.
    Mmm... dzis wieczorem koktajl bananów - brzoskwiniowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 11:46

atdck6nlmznf5qze.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to juz z 9 na plusie mam :/ ale spoko..ide rowni jak w poprzedniej ciazy czyli +20 murowane ;) zrzuci sie :)

eforts, Ita lubią tę wiadomość

89b74e6224.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spania tez mam problemy ostatnio..mimo podusi nie moge znalezc wygodnej pozycji..a dziewczyny...co do spania na lewym to nie przesadzajmy...ja zasypoiam na prawym, inaczej nie umiem..czesto spie na plecach z glowa i nogami troche wyzej a tylko moze 1/5 nocy na lewym...spoko..to nie szkodzi dziecku, bo w 1 ciazy tez sie az tak tym nie przejmowalam..nikt nie wytrzymalby 8 czy 9 godz na 1 boku...tylko mozna sobie w ten sposob zaszkodzic :P

89b74e6224.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok dobrze gadasz ja generalnie mam ten plus że przed ciążą też spałam na lewym boku, z tym że więcej się przekładałam na prawy, plecy. A teraz jest mi trochę ciężej bo w nocy bardzo nasila mi się ból kości łonowych i im mniej się ruszam tym lepiej za to lewe biodro boli mnie po takiej nocy na maksa także muszę się więcej przewracać :)

My wczoraj byliśmy na weselu, najadłam się, pobujałam się jedną piosenkę i tyle :)

Lola ja też myślałam, że będę chodzić do pracy w ciąży a później na fitness do tego podróżować z dzieciaczkiem w brzuszku to tyle z tego wyszło, że koń by się uśmiał :)

No nic teraz byle do wtorku coby się okazało, że szykla stoi w miejscu to chociaż na basen wrócę (inaczej nie widzę przyszłości mojego kręgosłupa) i do spacerów :)))))

Ita, lithe123 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną chodzi kurczak z kfc. Od początku ciazy nie zjadlam nic z fast foodow, w ogóle zero śmieciowego żarcia wiec chyba mi sie należy co? :)
    Ale mam zmartwienie- odebrałam wynik ft4 po 3 tyg brania euthyroxu i nic- praktycznie sie nie zmienił. Było 1.09 jest 1.1 przy normie 0.93-1.7ng/dl. A Endo chciała mi go podbić tak do 1.3-1.4. Tarczycowe dziewczyny, co o tym sądzicie? W pierwszym trym. miałam ft4 jeszcze w środku normy i Endo twierdzi ze to jest najważniejsze ale i tak sie juz martwię. I czemu ten euthyrox nie podziałał?? Z drugiej strony Qurczak przy praktycznie identycznych wynikach w ogóle nie dostała leków. I bądź tu mądry człowieku.
    Dzis kładziemy corcie spać pierwszy raz w "dorosłym" łóżeczku, takim bez szczebelkow. A szczebelkowe czeka na Helenkę :) trzymajcie kciuki, bo czarno to widze. Jesli w ogóle zaśnie to pewnie w nocy przyjdzie spać do nas :)
    Karolaa jesteście naprawdę dzielni. Stuknal Wam tydzień w szpitalu, a to kolejny tydzień w którym Marceli mógł podrosnac i nabrać sił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 15:10

kaarolaa, Lola83 lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 - jestem tarczycowcem, ale nie miałam problemów z ft4 i nie potrafię nic doradzić. Jedyne co przychodzi mi do głowy to, że 3 tygodnie to być może zbyt krótki okres na badanie. Podobno w ciąży mamy badać sobie hormon kontrolnie co 6 tygodni. Mi lekarka powiedziała, że badanie mam zrobić po miesiącu, bo czekamy na reakcję organizmu na zwiększoną dawkę euthyroxu po skoku tsh.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    lithe123 - jestem tarczycowcem, ale nie miałam problemów z ft4 i nie potrafię nic doradzić. Jedyne co przychodzi mi do głowy to, że 3 tygodnie to być może zbyt krótki okres na badanie. Podobno w ciąży mamy badać sobie hormon kontrolnie co 6 tygodni. Mi lekarka powiedziała, że badanie mam zrobić po miesiącu, bo czekamy na reakcję organizmu na zwiększoną dawkę euthyroxu po skoku tsh.
    Mi nie każe badać tsh tylko ft4 wlasnie. Wiec tsh nawet nie wiem czy sie ruszyło czy nie... No nic zadzwonię do niej jutro. Ale czuje sie tak dobrze na tej dawce 50 ze nie usmiecha mi sie jej podnosić. Z tego co mówiła wcześniej to tak czy inaczej dramatu nie ma wiec postaram sie byc spokojniejsza.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak kolejny tydzien dla maluszka.
    Lezy ze mna dziewczyna w 23 tyg i tez sie jej wody sacza ale duzo mniej niz u mnie tydzien temu. Wiec teraz jestesmy we 2 przykute do lozka :-)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej mozecie sobie pogadac Karolaa. Zycze zakonczenia problemow :-*

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe zokeia może mieć rację. W przypadku tsh zawsze mi lekarE powtarzali, że nie ma sensu robić badań częściej niż co dwa miesiące bo organizm po prostu nie zdaży zareagować np. na zmiane dawki

Kaarola te dwa tygodnie to szybciutko Ci miną. 1/3 leżenia juz za tobą!

atdck6nlmznf5qze.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jakim rozmiarze zakupić kombinezon? 62 będzie odpowiedni? Mniejszy czy większy? Zabiorę go na wyjście ze szpitala, ale mógłby dłużej posłużyć.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ