Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jakiś tu u nas spokój i cisza. czytałam gdzieś, że właśnie tak w połowie ciąży przychodzi "przesycenie" i kobitki mają już dość myślenie na okrągło o ciąży i dziecku. Pewnie taki czas, bo już minął okres pierwszych wrażeń, a tu jeszcze prawie tyle samo drogi przed nami. Jak miesiąc temu siedziałam i oglądałam wózki, ciuszki itd. tak teraz nie mam w ogóle do tego weny i stwierdzam, że jeszcze duuużo czasu
Kaarolaa wyobrażam sobie, że to musi być ekstremalnie trudne dla Ciebie żeby nie móc zrobić przy sobie podstawowych rzeczy. Pomyśl o chorych i starych, którzy muszą tak żyć bezterminowo... To jest dopiero masakra. Pewnie zaczniesz doceniać bardziej zwykłe codzienne czynności jak już skończy się ten trudny czas. W ogóle człowiek w życiu nie docenia zwykłego dnia, dopiero jak coś się stanie, tak jesteśmy ciulowo zaprojektowaniMysiok, kaarolaa lubią tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Lola ja to czasami świadomie chcę wyłączyć moje myślenie o ciąży, wiadomo że to jest teraz najważniejsze w moim życiu i tylko czekam na młodego ale wkurza mnie to trochę
bo to świadczy otym, że nic więcej nie dzieje się w moim życiu
no ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy bo tak właśnie jest
dlatego chciałabym pracować, zleciało by moment, chociaż od połowy tygodnie lecą szybciutko
Karola dlatego fajnie będzie jak już wrócicie do domkuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:57
Mysiok lubi tę wiadomość
-
Gota jeśli planujesz, żeby kombinezon starczył Ci na caaaałą zimę - czyli od grudnia do marca to brałabym 68. Po córce mam 68 kremowy, więc na sam początek kupię 62 i będę mieć dwa.
Lithe ft4 w normie, więc bym się nie czepiała, ale znawcą nie jestem w tym temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 21:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kkarola, to baaardzo dobra wiadomość
trzymam kciuki żeby tak było
Paula, dzięki Twojej liście jestem totalnie rozgrzeszonaale jednocześnie zmartwiona, że mam tak mało ubranek!
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aga.just wrote:Gota jeśli planujesz, żeby kombinezon starczył Ci na caaaałą zimę - czyli od grudnia do marca to brałabym 68. Po córce mam 68 kremowy, więc na sam początek kupię 62 i będę mieć dwa.
Lithe ft4 w normie, więc bym się nie czepiała, ale znawcą nie jestem w tym temacie
Ja mam taki kombinezon rozm. 62/68 z h&m gdzie rozmiary sa dosc duże. Córka urodziła sie we wrześniu, zaczęliśmy go używać w listopadzie ale jakoś w lutym musiałam juz kupić 74. Tylko ze Zośka duza jest, wzrost od urodzenia na ostatnim centylu. Ale taki podwójny rozm. 62/68 na nasze grudniowe maluszki to moim zdaniem idealne rozwiazanie.
Man doświadczenie z kombinezonami z h&m i smyka, obie firmy polecam. Ze smyka sa bardziej sztywne i troszkę zaniżone rozmiary, albo z h&m zawyżonepolecam tez takie pajace misie z h&m, sa co roku tylko w rożnych kolorach. To taki gruby pluszowy pajac na podszewce, lepszy do samochodu niż gruby kombinezon.
-
Karola mdlitwy wysłuchane:-) Super,że już jest lepiej,a w domu będzie Wam tysiąc razy lepiej:-)
Ja jak zwykle weekend cały miałam zajęty. Całe dwa tygodnie mój mąż na urlopie stawiał mur i robił inne prace w ogrodzie i dzisiaj już do pracy wybył. Smutno mi...
Od kilku dni biodra mnie bolą. ...w nocy najgorzej. Mały się rozpycha....dupsko rośnie. No cóż trudno. -
Kurcze czemu ja nie siedzę na zwolnieniu! Będę potrzebowała dużo silnej woli żeby jutro nie poprosić o zwolnienie, bo mam wizytę
:P Mam tyyyyleeee roboty a chęci nic a nic zero
:P
Moja własna osobista córka w moim brzuchu od wczoraj wyczynia cuda. Nie mogłam się położyć spać, bo co się na boku położyłam to mnie kopała i bałam się, że może ją gniotę. Ułożyła się po lewej stronie i zapomnij o spaniu na lewym boku, położyłam się tak pół na plecach, pół na prawym boku, ale dalej dawała czadu. Aż się bałam, że może coś jej się dzieje taka jest aktywna
Kaarolaa leżenie w domu będzie na pewno przyjemniejsze pod warunkiem, że będzie się miał kto Tobą zająćA dzień za dniem mija i synek rośnie, MUSI być dobrze! Nie ma innej opcji!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:50
kaarolaa lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
Lithe ja mam tsh na poziomie 0.03, ft 4 w normie.
I endo nie kazała się tym przejmować, bo w ciąży to normalne, że tsh tak drastycznie spada. Mam jeszcze mieć kontrolę przed porodem.
Wg mnie jak ft4 jest w normie to bym nie panikowała. Może skonsultuj to jeszcze gdzieś? Bo łykać ot tak sobie te tarczycowe leki to też nie sztuka.
H&m ma zawyżoną rozmiarówkę, potwierdzam -
Wchodząc dzisiaj na forum złapałam się na myśli, że chcę sprawdzić co u Ciebie Kaarolaa
Cieszę się, że jest zapowiedź, że wyjdziesz. Pewnie natychmiast czas przyśpieszył?
Byłam w sobotę w laboratorium zrobić badania krwi i zapytałam jak się przygotować do badania glukozy. Niestety babeczka nie potrafiła mi powiedzieć, czy mogę rano wziąć tabletkę euthyroxu. Wg mnie ta tabletka nijak ma się do badania glukozy, ale skoro pani w laboratorium ma wątpliwości to zgłupiałam. Powiedzcie mi: brać, czy nie brać?