X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro poniedziałek i u mnie w dwóch sh nowy towar. Szkoda, że muszę jechać do pracy, ale myślę, że do wtorku wszystkiego mi nie wykupia. Ja nic jeszcze prawie nie mam. Jestem daleko za Wami. Musze nadgonic.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia pogadac mozna gorzej z zalatwianiem sie i umyciem
    Przy kims takie czynnosci sa dosc krepujace...

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goto 62 :)

goto4 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś tu u nas spokój i cisza. czytałam gdzieś, że właśnie tak w połowie ciąży przychodzi "przesycenie" i kobitki mają już dość myślenie na okrągło o ciąży i dziecku. Pewnie taki czas, bo już minął okres pierwszych wrażeń, a tu jeszcze prawie tyle samo drogi przed nami. Jak miesiąc temu siedziałam i oglądałam wózki, ciuszki itd. tak teraz nie mam w ogóle do tego weny i stwierdzam, że jeszcze duuużo czasu :):)

Kaarolaa wyobrażam sobie, że to musi być ekstremalnie trudne dla Ciebie żeby nie móc zrobić przy sobie podstawowych rzeczy. Pomyśl o chorych i starych, którzy muszą tak żyć bezterminowo... To jest dopiero masakra. Pewnie zaczniesz doceniać bardziej zwykłe codzienne czynności jak już skończy się ten trudny czas. W ogóle człowiek w życiu nie docenia zwykłego dnia, dopiero jak coś się stanie, tak jesteśmy ciulowo zaprojektowani :/

Mysiok, kaarolaa lubią tę wiadomość

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Eforts, bo sie zaczynam gubic. Karolaaa Lola ma racje. Dobrze, że rodzina Ci pomaga, odwiedza, wspiera.

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola ja to czasami świadomie chcę wyłączyć moje myślenie o ciąży, wiadomo że to jest teraz najważniejsze w moim życiu i tylko czekam na młodego ale wkurza mnie to trochę :) bo to świadczy otym, że nic więcej nie dzieje się w moim życiu :/ no ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy bo tak właśnie jest :) dlatego chciałabym pracować, zleciało by moment, chociaż od połowy tygodnie lecą szybciutko :)

Karola dlatego fajnie będzie jak już wrócicie do domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 18:57

Mysiok lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gota jeśli planujesz, żeby kombinezon starczył Ci na caaaałą zimę - czyli od grudnia do marca to brałabym 68. Po córce mam 68 kremowy, więc na sam początek kupię 62 i będę mieć dwa.

Lithe ft4 w normie, więc bym się nie czepiała, ale znawcą nie jestem w tym temacie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2014, 21:16

• Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki:-)

Ja dziś poszlak poszlak po bandzie od 5:40 na nogach w trasie z T od 7:00 do teraz hihi

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmaialam znow z lekarzem i jesli nic sie nie pogorszy to w 24 tyg mnie wypuszcza :-) hurrra czyli okolo tygodnia, dam rade dla maluszka :-)

eforts, Lola83, goto4, Ita, Qrczak, Niespodzianek:), Doris-83, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

• Furia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale w domku lezenie prawda ?

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak nawet nie mam zamiaru chodzic. W domu bede miala dobra opieke wiec wstawac bede tylko do lazienki.

Furia, Ita, kanapa, Qrczak lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki żebyś wytrwała jak najdłużej!!

kaarolaa lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarola, to baaardzo dobra wiadomość :) trzymam kciuki żeby tak było :)

Paula, dzięki Twojej liście jestem totalnie rozgrzeszona :P ale jednocześnie zmartwiona, że mam tak mało ubranek! ;)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) znow od rana pozytywne nastawienie..

Niespodzianek:), Lola83, Doris-83, eforts, Qrczak lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) karola dacie rade z maluszkiem. Jeszcze tydzień a w domku będzie zupelnie inaczej:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Gota jeśli planujesz, żeby kombinezon starczył Ci na caaaałą zimę - czyli od grudnia do marca to brałabym 68. Po córce mam 68 kremowy, więc na sam początek kupię 62 i będę mieć dwa.

Lithe ft4 w normie, więc bym się nie czepiała, ale znawcą nie jestem w tym temacie
    Endo mi napisalazebym brała większa dawkę o pol tabletki... Jeszcze do niej zadzwonię, ale nie podoba mi sie to. Aga a Ty o ile pamietam tez masz jakies tarczycowe problemy, czy dobrze kojarzę cos z nadczynnoscia?
    Ja mam taki kombinezon rozm. 62/68 z h&m gdzie rozmiary sa dosc duże. Córka urodziła sie we wrześniu, zaczęliśmy go używać w listopadzie ale jakoś w lutym musiałam juz kupić 74. Tylko ze Zośka duza jest, wzrost od urodzenia na ostatnim centylu. Ale taki podwójny rozm. 62/68 na nasze grudniowe maluszki to moim zdaniem idealne rozwiazanie.
    Man doświadczenie z kombinezonami z h&m i smyka, obie firmy polecam. Ze smyka sa bardziej sztywne i troszkę zaniżone rozmiary, albo z h&m zawyżone :) polecam tez takie pajace misie z h&m, sa co roku tylko w rożnych kolorach. To taki gruby pluszowy pajac na podszewce, lepszy do samochodu niż gruby kombinezon.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mdlitwy wysłuchane:-) Super,że już jest lepiej,a w domu będzie Wam tysiąc razy lepiej:-)

Ja jak zwykle weekend cały miałam zajęty. Całe dwa tygodnie mój mąż na urlopie stawiał mur i robił inne prace w ogrodzie i dzisiaj już do pracy wybył. Smutno mi...

Od kilku dni biodra mnie bolą. ...w nocy najgorzej. Mały się rozpycha....dupsko rośnie. No cóż trudno.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czemu ja nie siedzę na zwolnieniu! Będę potrzebowała dużo silnej woli żeby jutro nie poprosić o zwolnienie, bo mam wizytę :P:P Mam tyyyyleeee roboty a chęci nic a nic zero :P:P

Moja własna osobista córka w moim brzuchu od wczoraj wyczynia cuda. Nie mogłam się położyć spać, bo co się na boku położyłam to mnie kopała i bałam się, że może ją gniotę. Ułożyła się po lewej stronie i zapomnij o spaniu na lewym boku, położyłam się tak pół na plecach, pół na prawym boku, ale dalej dawała czadu. Aż się bałam, że może coś jej się dzieje taka jest aktywna :/:/

Kaarolaa leżenie w domu będzie na pewno przyjemniejsze pod warunkiem, że będzie się miał kto Tobą zająć :) A dzień za dniem mija i synek rośnie, MUSI być dobrze! Nie ma innej opcji!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 08:50

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe ja mam tsh na poziomie 0.03, ft 4 w normie.
    I endo nie kazała się tym przejmować, bo w ciąży to normalne, że tsh tak drastycznie spada. Mam jeszcze mieć kontrolę przed porodem.
    Wg mnie jak ft4 jest w normie to bym nie panikowała. Może skonsultuj to jeszcze gdzieś? Bo łykać ot tak sobie te tarczycowe leki to też nie sztuka.

H&m ma zawyżoną rozmiarówkę, potwierdzam :)

• zokeia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodząc dzisiaj na forum złapałam się na myśli, że chcę sprawdzić co u Ciebie Kaarolaa :) Cieszę się, że jest zapowiedź, że wyjdziesz. Pewnie natychmiast czas przyśpieszył?

Byłam w sobotę w laboratorium zrobić badania krwi i zapytałam jak się przygotować do badania glukozy. Niestety babeczka nie potrafiła mi powiedzieć, czy mogę rano wziąć tabletkę euthyroxu. Wg mnie ta tabletka nijak ma się do badania glukozy, ale skoro pani w laboratorium ma wątpliwości to zgłupiałam. Powiedzcie mi: brać, czy nie brać?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ