X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Gośśśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja biore tylko kwas foliowy, magnez i wit b6...dopiero od 2 trymestru jesli bedzie taka koniecznosc zaczne brac wit prenatalne...
    karolaaa słońce gratuluje <3 ale dawno cię nie "widziałam" rzadko ogólnie zaglądam na forum a tu wchodzę i widzę ostatni post dodała karolaaa :D :) ...... trzymam kciuki za brak komplikacji i same radosne dni robaczku :D <3

kaarolaa lubi tę wiadomość

relgl6d8fxp9gav7.png
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję kochane :)

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara trzymam kciuki zebys juz nie miala takich sytuacji. Ja biore witaminy prenatalne centrum pregnancy care mozna je brac przed i w ciazy. Dziewczyny wszystko bedzie dobrze zobaczycie nie martwcie sie tyle i wyluzujcie, zajmijcie umysl czyms przyjemniejszym. Ale juz taka natura mamusiek :) zawsze bedziemy sie czyms martwily najpierw dzieciaczkiem w brzuszku, pozniej malenstwem na swiecie czy sobie guza nie nabije :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 20:28

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Podglądam Was od kilkudziesięciu stron i poczułam się częścią tej grudniowej społeczności, dlatego czas się przedstawić :) Mój kropek ma 5 tygodni i 3 dni. Dziaj widziałam go po raz pierwszy :) Czuję, że stworzyliśmy z M coś wielkiego :) wysyłam Wam wszystkim moje dobre myśli. Także tym, które opuściły to forum (też to przerabiałam). Czy mogę prosić o wpisanie na 23 grudnia?

kaarolaa, Qrczak, Kiara, aniar lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 wrote:
    Byłam z tymi wynikami hcg u gina, zrobił usg i okazało się, że zarodek się odkleja. Dostałam Duphaston i mam leżeć. Ale wierzę, że będzie wszystko ok :)

To witaj w klubie. Też kosmówka się odkleja?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny chciałam i ja nieśmiało do Was dołączyć mam nadzieję że na całe 9 miesięcy! dziś mija nam 5t2d byłam na wizycie u gin i tak jest pęcherzyk i ciałko żółte dzidziusia jak na razie brak mam nadzieję że się to zmieni szybciutko! mam już jedno dziecko Milenkę 2lata i prawie 2 miesiące:)
    gin kazała pokazać się za 4 tyg O_O a ja wytrzymam góra tydzień-dwa

zokeia, Kiara, aniar lubią tę wiadomość

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze, ze w okolicach swiat bedzie sporo nas rodziło :)

• Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiu wśród grodniowych mamusiek :)

kasiakuzniki lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie nowe mamusie witamy ;) i gratuluje, duzo zdrowia zycze kazdej <3

zokeia, Qrczak lubią tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmiko, Malwina- dziękuję kochane :* Ja biorę witaminki prenatalne od jakiegoś tygodnia czy coś takiego, może dłużej. Przepisał mi je gin z uwagi na niskie własnie te wskaźniki typu hemoglobina, hematokryt itd., założylismy, że dzięki temu nie trzeba będzie podawać żelaza w czystej postaci (a jest częśto źle tolerowane), niestety jak widac póki co g*wno dały :( Dałam dziś kroplówkę PWE i glukozy, PWE to inaczej elektrolity, więc po tym też powinno być trochę lepiej. Ja biorę Prenatal classic, bo mój gin je najbardziej chwalił z witamin, a do tego są tanie, np w porównaniu z ladee vit. Ja jeszcze biorę magnez lek. Kw. foliowy nie biorę, bo mam w prenatalnych. No i luteinę oczywiście biorę :)

Qrczak - na peqno ginekolog udzieli Ci informacji czy potrzebujesz wizyty u endo :) To jest jeszcze bardzo wczesna ciąża, więc spokojnie, nic sie teraz złego nie dzieje, nie stresuj się, bo nie jest źle! W razie czego gin tez może wystawić skierowanie do endo lub gin-endo. :)

saprist - leż, leż, kilka z nas tez tu leży :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Już po wizycie. Mam przyjść w poniedziałek bo wtedy będzie juź więcej widć:-)
    Co ma być to będzie:-)
    Idę spać:-)

Malwina89, aniar lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy lekarze zalecają Wam zestawy witamin? Co raz częściej spotykam się z opiniami, że w zestawie witaminy są gorzej wchłaniane. Jak dokopię się do publikacji, to je podlinkuję. Póki co ograniczam się do lykania kwasu foliowego, a witaminy pobieram z jedzenia. Nie wiem jakie doswiadczenie w tej kwestii mają dziewczyny z niedoborami.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83: Czekanie jest najtrudniejsze, ale chyba wytrenujemy tę sztukę przez 9 miesięcy ;) ja dzisiaj uslyszalam, że moja kropka jest trochę mała jak na ten tydzień i oczywiście już nie mogę doczekać się wizyty kontrolnej. Czy urośnie, ile urośnie, dlaczego jeszcze nie urosła?? Chcialabym wiedzieć, że wszystko będzie ok i móc zacząć cieszyć się całą sobą. A tak? Pewna niepewność trzyma mnie na smyczy. Chociaz jak wspomnę widok dzisiejszej kropki to wiem, że to maleństwo zasluguje żeby ja kochac najmocniej jak się da. Nawet jeśli będzie dane mi ją mieć tylko parę chwil.

kaarolaa, Marimiko lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia a ile mm ma Twoja kropeczka?

• szurabura Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie udało się przesunąć wizytę, idę 6 maja :) Mam nadzieję, że usłyszę już serduszko, choć jak Was czytam to wiele obaw się pojawia. Ja panikara z natury ;)

Ciągle boję dzielić tą informacją z innymi (zwłaszcza, że potwierdzeniem są jedynie 2 testy i beta 96 w 14 dniu po owulacji prawdopodobnie - jak tak patrzę na Wasze wyniki to niska się wydaje, ale spokojnie mieszczę się w podanych ramach), ale przed pewnymi osobami ciężko ukryć... bo zaraz pytania dlaczego nie pijesz kawy, dlaczego na fitness nie chodzisz, dlaczego alkoholu i papierosów niet...

Jak jest u Was? Dzielicie się tą wiadomością, czy czekacie na USG?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mowiłam, w sumie u mnie jest bezproblemowo, nikt sie o nic nie pyta bo kawy nie pije, papierosow nie pale, alko nie pije bo biore leki...a wole poczekac, juz kiedys cieszyli sie z ciazy a pozniej płakali razem ze mna... nie chce znow tego przezywac gdyby cos okazało sie nie tak...

• zokeia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa: lekarz mi nie powiedzial, ale dobrze zrobil. Przyszlam dzisiaj do niego nagle, spanikowana ze wzgledu na nasilajace sie klucie w dole brzucha. Poprzednią ciążę straciłam w podobnym terminie, stad te nerwy. Bardziej niepokój niż panika. Gdyby lekarz podał mi mm to caly wieczór grzebalabym teraz w internecie jakie wymiary powinny byc. Kazał czekac i sie nie denerwowac. Dla wlasnego dobra pozwolę sobie na tą niewiedzę ;)

Szurabura: kiedys myślałam, że będę rozpowiadac wszystkim. Po pierwszej ciazy spokornialam. Teraz czuję, że jest to intymna sprawa mojego M i moja. Wiedzą tylko rodzice i rodzeństwo. Ale masz rację, okazuje się, ze ludzie są bardzo spostrzegawczy i wylapuja, że zmienilysmy nawyki :) co im wtedy odpowiadasz?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    To witaj w klubie. Też kosmówka się odkleja?

Tak kosmówka. Od dawna leżysz? Dostałaś jakieś leki? Pewnie pisałaś, ale jestem tu od niedawna i nie dam rady przekopać tylu stron ;)
    A robiłaś może bete? Mnie do wizyty zmusił słaby jej przyrost, ale lekarz powiedział, że przy odklejaniu to normalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 06:20

• kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Czy lekarze zalecają Wam zestawy witamin? Co raz częściej spotykam się z opiniami, że w zestawie witaminy są gorzej wchłaniane. Jak dokopię się do publikacji, to je podlinkuję. Póki co ograniczam się do lykania kwasu foliowego, a witaminy pobieram z jedzenia. Nie wiem jakie doswiadczenie w tej kwestii mają dziewczyny z niedoborami.
    mi zaleciła pregna plus i kieruje się tym że tam są DHA a w pierwszej ciąży miałam problem z ciśnieniem a to ma jakoś pomóc a jak zacznie i tak wariować to wprowadzi acard

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł!
    Jezuu ile wy piszecie:P jetem ostatnio tak zagoniona, że komp to ost rzecz o której myślę. Babcia ,którą się opiekuę czuje się gorzej fiz i psych, ja nie mam siły, moja córcia znowu chora...ehh

Pismak-współczuję bardzo..Trzymaj się!

Ewelinka-gratki z wizyty:)

Saprist-leż ,tak jak Milcia, wszystko będzie dobrze!Musi być!

Kiara- masz rację co do "wchłonięcia się"-lepiej na wczesnym etapie.
    Przykro mi z powodu Twojego samopoczucia,oby to był jednorazowy incydent.

I zgadzam się w pełni odnośnie , robiena bety itp...
    btw- jak nas duuużo!!Witam serdecznie Wszystkie!

Ja mam ciągle problemy z jelitami:/ wczoraj objadłam się pysznych śliwek, myślałam ,że będzie lepiej,a tu figa.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ