X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Kasandra - brakuje na liście mojej skromnej osoby z terminem na 12.12

już :) przypominajcie się przypominajcie, bo przez okres świąteczny trochę nas przybyło :)

jak kogoś jeszcze nie ma to bardzo proszę dać znać :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak również widniejesz już na naszej liście :)

Qrczak lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak bardzo mi przykro.... wspieram i przytulam.....

qbxwkvq.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak współczuję

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak bardzo mi przykro :( Pewnie jest Ci ciężko :( Następnym razem na pewno się uda :*

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak ogromnie mi przykro :(
    Aż się w głowie nie mieści, że takie historie się mogą dziać...

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    Qrczak również widniejesz już na naszej liście :)
    a ja jestem?

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ja jestem?

na 22 grudnia :) pasuje Mamusi ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski. Pismak bardzo Ci współczuję :( Kasandra jeszcze mnie brakuje na liscie na 20 grudzien bardzo proszę :). My umówiliśmy sie do poloznej na 13 maja a pierwsze usg mamy na 11 czerwca- takie procedury w szkocji. Musze sie uzbroic w cierpliwosc. Czytam was na biezaco i strasznie sie ciesze ze u was ok. Mam nadzieje ze u nas tez bedzie dobrze :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane...
    poszłam do tej przychodni na ostatnich nogach (miałam kołatania serca od jakiegoś czasu, duszności i kilka innych takich rzeczy), zasłabłam, zrobili mi ekg i coś tam im powychodziło, to wezwali transport medyczny do szpitala. Miałam czekac godzinę :/ Po 20 min padłam tam i wezwali karetkę, także na sygnałach pojechaliśmy na IP. Niedawno wróciłam. Porobili badania krwi (tsh nie) i usg... nóg, czyli przepływu żył z uwagi na to, że leżę teraz. Byłam cały czas pod taką machiną która mi kontrolowała serducho przez te kabelki i jeszcze na łapie mierzyła ciśnienie + na palcu tętno. Poleżałam, dostałam kroplówę i poczułam się lepiej. Okazało się, że być może faktycznie mam kłopot z tsh, nie wiadomo, bo nie mogli tego bad. robić na ip, w każdym razie wyszło, że miałam za niski cukier, za mało potasu i nadal hemoglobina, hematokryt i coś tam jeszcze za małe nieco mimo witamin. :/ + jakieś tam pierdoły typu leukocyty za dużo. No nic. Uspokoiło się, to mnie wypuścili, a ja wcale nie jestem przekonana że to się nie powtórzy jutro..

witam wszystkie nowe :)

Pismak - kurcze... bardzo mi przykro... jednocześnie nadal tli się we mnie nadzieja, że to starsza ciążą, albo zarodeczek się gdzieś schował, albo że babka ślepa.. ja bym poszła w takiej sytuacji skontrolować to z innym ginem.

Lola - co do wchłonięcia jedno z bliźniąt - moja mama lekarz mówi, że tak się dzieje często, bo drugi zarodek jest wtedy silniejszy i tamtego "objada" i że lepiej żeby taka sytuacja stała się na początku ciąży niż później...

Marmiko - nie, nie można robić tak często cyto. Finansowana jest (w zależności od przypadku i wieku) co 1,5-3 lat. Powiesz najwyżej, że byłaś wcześniej na samej cytologi i czekasz na wyniki. Przecież to nie problem, nie zje Cię :)

szurabura - witaj :) Co do badań na nfz - wszystko jest zależne od danej przychodni i jej "możliwości". Teoretycznie pewne badania są finansowane, w praktyce - bywa różnie...

Milcia - ja bym proponowała, że Twoja koleżanka spróbowała nie myślec negatywnie, bo na pewno tym nie pomaga dziecku. Moje objawy ustały na 3 dni i wróciły - przykładowo dziś pierwszy raz od jakiegoś czasu wymiotowałam i czułam macicę.Poza tym należy pamiętać, że każda ciążą przebiega inaczej i bardzo często jest tak, że nagle objawy zanikają a dalej z ciąą wszystko ok. Jednym tak się dzieje w 7tc, innym dopiero po 12, albo i później. Kolejne przychodza za jakiś czas inne objawy.

Qrczak - nie musisz się przekopywać :) Jest z boku takie coś jak wyszukiwarka - ona ułatwia wyszukiwanie info :) Twoje TSH jest w normie, ale mogłoby być nieco niższe. Choć to zalezy od gina. Ogólnie zakłada się że w ciąży max 2,5, ale najczęściej słyszy się o 1,5-2. Byc może jakbyś dostała jod, to by Ci spadło skoro do tej pory nie leczyłaś się na niedoczynność :)

popieram Paradise - przestańcie robić te bety!!! Zbierajcie lepiej kasę do słoika na potrzebne badania, których Wam gin nfz nie przepisze, czyli przykładowo grupa krwi! :) Tylko się spinacie.

Co do no-spy - u mnie wszyscy lekarze mówili, że brac można rzadko i nie dużo, tylko wtedy kiedy trzeba i że najlepiej najpierw brac paracetamol, a dopiero jak nie pomoże to no-spę. "no spa to nie cukierki proszę pani" tak mi powiedzieli :) Sądzę, że branie jej 3x dziennie jest mocna przesadą. Mi pozwolono na max 2 tabl. dziennie paracetamolu!

Co do testów Pappa - nie przesadzajmy. Ja uważam, że jak ginekolog mówi, że powinno się zrobic w danym przypadku, to wtedy należy zrobić, jak nie, to nie. W

Co do mięśni kegla - zaciskanie ich w ciąży zagrożonej jest niewskazane, więc ja nie będę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 21:30

Qrczak, aniar lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko 17 grudnia, Kosmitka 17 grudnia, anuszka1986 17 grudnia <-- dziewczyny majcie terminy porodów w dniu moich 30 urodzin :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 19:10

Kosmitka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara mam nadzieję, że u Ciebie to była jednorazowa historia, która więcej się nie powtórzy i od teraz wszystko będzie przebiegało bez komplikacji :D
    Dzięki za info co do TSH i jodu, może faktycznie on by trochę pomógł. Nigdy wcześniej nie badałam tarczycy, to było moje pierwsze badanie.
    Dopytuję o to, bo moja koleżanka, która jest obecnie w drugiej ciąży bardzo mnie męczy o wizytę u endo z tego względu, że w pierwszej ciąży ujawniła się jej tarczyca i leczy ją do dziś i cały czas mi powtarza, że wie jakie to istotne w ciąży i że nie da mi spokoju póki nie skonsultuję się z jakimś endo. Druga z kolei straciła jakiś czas temu ciążę bliźniaczą a też choruje na tarczycę. Na szczęście kolejną ciążę już szczęśliwie donosiła :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    na 22 grudnia :) pasuje Mamusi ;)
    własnie pasuje, 10 maja potwierdze :)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi według OF wychodzi 17 grudnia, na USG było 16 grudnia, a gin powiedział mi 13 grudnia....może w poniedziałek gin powie mi coś więcej (konkretniej)

Kiara - masz rację - co do wszystkiego ;) i bardzo mi przykro że miałaś takie doświadczenia ostatnio z tym osłabieniem. Ja mam hemoglobine i żelazo i wszystkie te wskaźniki od żelaza za niskie. Ale u Ciebie tego tyle jest - to nie przelewki - dbaj o siebie i bierz witaminki na wzmocnienie - pewnie coś Ci tam przepisali co?

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyno, co do witamin, to co obecnie łykacie? Bo ja wcześniej Inofolic i kwas foliowy brałam, do tego magnez i witaminę B6. A gin na poprzedniej wizycie dał mi próbkę witamin prenatalnych Ladee Vit (jakby coś przeczuwał ;) ) i mówił, żebym zakupiła i zaczęła bać od następnego cyklu, który miał być stymulowany. Zamówiłam sobie już 5 opakowań ;) w aptece internetowej, bo mają o połowę taniej niż w stacjonarnych. Moja siostra też je brała, bo ponoć mają najlepszy skład wzbogacony m.in. o kwasy omega.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z tymi wynikami hcg u gina, zrobił usg i okazało się, że zarodek się odkleja. Dostałam Duphaston i mam leżeć. Ale wierzę, że będzie wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore tylko kwas foliowy, magnez i wit b6...dopiero od 2 trymestru jesli bedzie taka koniecznosc zaczne brac wit prenatalne...

Gośśśka lubi tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 - na pewno będzie dobrze ;)

ja biorę magnez i kwas foliowy i nic więcej

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 wrote:
    Byłam z tymi wynikami hcg u gina, zrobił usg i okazało się, że zarodek się odkleja. Dostałam Duphaston i mam leżeć. Ale wierzę, że będzie wszystko ok :)
    bede trzymała kciuki za Twojego Kropeczka, niech siedzi na miejscu i nigdzie sie nie wybiera...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 będzie dobrze, trzymam kciuki :D A Ty leż i nie przemęczaj się :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ