X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Kasandra - brakuje na liście mojej skromnej osoby z terminem na 12.12

już :) przypominajcie się przypominajcie, bo przez okres świąteczny trochę nas przybyło :)

jak kogoś jeszcze nie ma to bardzo proszę dać znać :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak również widniejesz już na naszej liście :)

Qrczak lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak bardzo mi przykro.... wspieram i przytulam.....

qbxwkvq.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak współczuję

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak bardzo mi przykro :( Pewnie jest Ci ciężko :( Następnym razem na pewno się uda :*

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak ogromnie mi przykro :(
    Aż się w głowie nie mieści, że takie historie się mogą dziać...

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    Qrczak również widniejesz już na naszej liście :)
    a ja jestem?

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ja jestem?

na 22 grudnia :) pasuje Mamusi ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski. Pismak bardzo Ci współczuję :( Kasandra jeszcze mnie brakuje na liscie na 20 grudzien bardzo proszę :). My umówiliśmy sie do poloznej na 13 maja a pierwsze usg mamy na 11 czerwca- takie procedury w szkocji. Musze sie uzbroic w cierpliwosc. Czytam was na biezaco i strasznie sie ciesze ze u was ok. Mam nadzieje ze u nas tez bedzie dobrze :)

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane...
    poszłam do tej przychodni na ostatnich nogach (miałam kołatania serca od jakiegoś czasu, duszności i kilka innych takich rzeczy), zasłabłam, zrobili mi ekg i coś tam im powychodziło, to wezwali transport medyczny do szpitala. Miałam czekac godzinę :/ Po 20 min padłam tam i wezwali karetkę, także na sygnałach pojechaliśmy na IP. Niedawno wróciłam. Porobili badania krwi (tsh nie) i usg... nóg, czyli przepływu żył z uwagi na to, że leżę teraz. Byłam cały czas pod taką machiną która mi kontrolowała serducho przez te kabelki i jeszcze na łapie mierzyła ciśnienie + na palcu tętno. Poleżałam, dostałam kroplówę i poczułam się lepiej. Okazało się, że być może faktycznie mam kłopot z tsh, nie wiadomo, bo nie mogli tego bad. robić na ip, w każdym razie wyszło, że miałam za niski cukier, za mało potasu i nadal hemoglobina, hematokryt i coś tam jeszcze za małe nieco mimo witamin. :/ + jakieś tam pierdoły typu leukocyty za dużo. No nic. Uspokoiło się, to mnie wypuścili, a ja wcale nie jestem przekonana że to się nie powtórzy jutro..

witam wszystkie nowe :)

Pismak - kurcze... bardzo mi przykro... jednocześnie nadal tli się we mnie nadzieja, że to starsza ciążą, albo zarodeczek się gdzieś schował, albo że babka ślepa.. ja bym poszła w takiej sytuacji skontrolować to z innym ginem.

Lola - co do wchłonięcia jedno z bliźniąt - moja mama lekarz mówi, że tak się dzieje często, bo drugi zarodek jest wtedy silniejszy i tamtego "objada" i że lepiej żeby taka sytuacja stała się na początku ciąży niż później...

Marmiko - nie, nie można robić tak często cyto. Finansowana jest (w zależności od przypadku i wieku) co 1,5-3 lat. Powiesz najwyżej, że byłaś wcześniej na samej cytologi i czekasz na wyniki. Przecież to nie problem, nie zje Cię :)

szurabura - witaj :) Co do badań na nfz - wszystko jest zależne od danej przychodni i jej "możliwości". Teoretycznie pewne badania są finansowane, w praktyce - bywa różnie...

Milcia - ja bym proponowała, że Twoja koleżanka spróbowała nie myślec negatywnie, bo na pewno tym nie pomaga dziecku. Moje objawy ustały na 3 dni i wróciły - przykładowo dziś pierwszy raz od jakiegoś czasu wymiotowałam i czułam macicę.Poza tym należy pamiętać, że każda ciążą przebiega inaczej i bardzo często jest tak, że nagle objawy zanikają a dalej z ciąą wszystko ok. Jednym tak się dzieje w 7tc, innym dopiero po 12, albo i później. Kolejne przychodza za jakiś czas inne objawy.

Qrczak - nie musisz się przekopywać :) Jest z boku takie coś jak wyszukiwarka - ona ułatwia wyszukiwanie info :) Twoje TSH jest w normie, ale mogłoby być nieco niższe. Choć to zalezy od gina. Ogólnie zakłada się że w ciąży max 2,5, ale najczęściej słyszy się o 1,5-2. Byc może jakbyś dostała jod, to by Ci spadło skoro do tej pory nie leczyłaś się na niedoczynność :)

popieram Paradise - przestańcie robić te bety!!! Zbierajcie lepiej kasę do słoika na potrzebne badania, których Wam gin nfz nie przepisze, czyli przykładowo grupa krwi! :) Tylko się spinacie.

Co do no-spy - u mnie wszyscy lekarze mówili, że brac można rzadko i nie dużo, tylko wtedy kiedy trzeba i że najlepiej najpierw brac paracetamol, a dopiero jak nie pomoże to no-spę. "no spa to nie cukierki proszę pani" tak mi powiedzieli :) Sądzę, że branie jej 3x dziennie jest mocna przesadą. Mi pozwolono na max 2 tabl. dziennie paracetamolu!

Co do testów Pappa - nie przesadzajmy. Ja uważam, że jak ginekolog mówi, że powinno się zrobic w danym przypadku, to wtedy należy zrobić, jak nie, to nie. W

Co do mięśni kegla - zaciskanie ich w ciąży zagrożonej jest niewskazane, więc ja nie będę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 21:30

Qrczak, aniar lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko 17 grudnia, Kosmitka 17 grudnia, anuszka1986 17 grudnia <-- dziewczyny majcie terminy porodów w dniu moich 30 urodzin :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 19:10

Kosmitka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara mam nadzieję, że u Ciebie to była jednorazowa historia, która więcej się nie powtórzy i od teraz wszystko będzie przebiegało bez komplikacji :D
    Dzięki za info co do TSH i jodu, może faktycznie on by trochę pomógł. Nigdy wcześniej nie badałam tarczycy, to było moje pierwsze badanie.
    Dopytuję o to, bo moja koleżanka, która jest obecnie w drugiej ciąży bardzo mnie męczy o wizytę u endo z tego względu, że w pierwszej ciąży ujawniła się jej tarczyca i leczy ją do dziś i cały czas mi powtarza, że wie jakie to istotne w ciąży i że nie da mi spokoju póki nie skonsultuję się z jakimś endo. Druga z kolei straciła jakiś czas temu ciążę bliźniaczą a też choruje na tarczycę. Na szczęście kolejną ciążę już szczęśliwie donosiła :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    na 22 grudnia :) pasuje Mamusi ;)
    własnie pasuje, 10 maja potwierdze :)

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi według OF wychodzi 17 grudnia, na USG było 16 grudnia, a gin powiedział mi 13 grudnia....może w poniedziałek gin powie mi coś więcej (konkretniej)

Kiara - masz rację - co do wszystkiego ;) i bardzo mi przykro że miałaś takie doświadczenia ostatnio z tym osłabieniem. Ja mam hemoglobine i żelazo i wszystkie te wskaźniki od żelaza za niskie. Ale u Ciebie tego tyle jest - to nie przelewki - dbaj o siebie i bierz witaminki na wzmocnienie - pewnie coś Ci tam przepisali co?

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyno, co do witamin, to co obecnie łykacie? Bo ja wcześniej Inofolic i kwas foliowy brałam, do tego magnez i witaminę B6. A gin na poprzedniej wizycie dał mi próbkę witamin prenatalnych Ladee Vit (jakby coś przeczuwał ;) ) i mówił, żebym zakupiła i zaczęła bać od następnego cyklu, który miał być stymulowany. Zamówiłam sobie już 5 opakowań ;) w aptece internetowej, bo mają o połowę taniej niż w stacjonarnych. Moja siostra też je brała, bo ponoć mają najlepszy skład wzbogacony m.in. o kwasy omega.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • saprist88 Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z tymi wynikami hcg u gina, zrobił usg i okazało się, że zarodek się odkleja. Dostałam Duphaston i mam leżeć. Ale wierzę, że będzie wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore tylko kwas foliowy, magnez i wit b6...dopiero od 2 trymestru jesli bedzie taka koniecznosc zaczne brac wit prenatalne...

Gośśśka lubi tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 - na pewno będzie dobrze ;)

ja biorę magnez i kwas foliowy i nic więcej

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 wrote:
    Byłam z tymi wynikami hcg u gina, zrobił usg i okazało się, że zarodek się odkleja. Dostałam Duphaston i mam leżeć. Ale wierzę, że będzie wszystko ok :)
    bede trzymała kciuki za Twojego Kropeczka, niech siedzi na miejscu i nigdzie sie nie wybiera...

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 będzie dobrze, trzymam kciuki :D A Ty leż i nie przemęczaj się :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ