Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny cytomegalia nie jest badaniem obowiązkowym tutaj macie linka do ulotki MZ które wymienia te badania obowiązkowe na nfz:
http://www.mz.gov.pl/__data/assets/pdf_file/0006/11967/ulotkaMZ_INTERNET.pdf20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Przy pierwszej ciąży nie miałam kompletnie żadnych objawów.20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
kochane szybciutko dajcie znac jak po wizytach
mnie 2 dzien boli brzus ale to nie takie klucie jak przy rozciaganiu. jak leze czy siedze to ciagnie jw dol a wczoraj wieczorkiem jak em mnie masowal i oliwil robil sie taki twardy czuc bylo normalnie pod reka.
moja gin na urlopie i co teraz?Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Hej dziewczyny
Trzymam kciuki za wszystkie najbliższe wizyty
A ja mam pytanie, może któraś z Was będzie wiedziała, bo nie chce mi się znów przekopywać przez różne wątki. Po owulacji robiłam badanie TSH i wynik mi wyszedł 2,49. Czy skoro jestem w ciąży, to mam się czym martwić? Gin mówił, że wszystko w normie, no ale wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy o ciąży. Mam iść do endokrynologa z takim wynikiem?
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:witam, ja jade zrobic jeszcze jedna bete...nie daja mi spokoju objawy, ktorych nie mam...wszystko ustało, piersi sa tylko lekko pełniejsze...nic wiecej, juz nawet bole @ mi przeszły...
a wizyta dopiero 10 maja...umre do tego czasu...
Kaarolaa moja ciaza jest w identycznym wieku i ja rowniez przestalam miec wieksze dolegliwosci.. Jedynie nabrzmiale piersi z otocza niebieskich żyłem. Jutro mam pierwsza wizytę. Zobaczymy co tam się dzieje... -
karolaa niepotrzebnie bedziesz robila bete. nicc ci to nie da. nie zawsze w ciazy musisz miec jakies objawy. ja nie mam zadnych oprocz wieczorowej zgagi. mysle ze to bylo wczoraj po pizzy i mam nadzieje ze dzis bedzie spokuj.
dzwonili do mnie z kliniki ze zwolnil sie termin i czy chcialabym dzis przyjsc do ginaczytali normalnie w moich myslach. brzus mnie boli caly czas wiec pojde i zobaczymy co sie tam dzieje.
wizyta na 12.40 wiec ide sie przyszykowacFuria, Doris-83, williams1 lubią tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, dajcie znać dziewczyny po wizytach co u Was słychać!
-
Koniecznie daj znac karola88 po wizycie
jestem ciekawa co juz bedzie widać (jesteśmy w takim samym ciążowym tyg i dniu)
I oczywiście czekam na informacje od pozostałych wizytantek.
Kilkanaście postów temu pytałam o cytologię - czy jak tydz temu wykonywał ją gin, a w poniedziałek ide do gin na nfz czy jak będzie chciał może mi zrobić cytologie drugi raz - to czy może ją zrobić? - prosiłabym o odpowiedź jeśli macie jakąś wiedzę na ten temat.
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc)11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Qrczak wrote:Hej dziewczyny
Trzymam kciuki za wszystkie najbliższe wizyty
A ja mam pytanie, może któraś z Was będzie wiedziała, bo nie chce mi się znów przekopywać przez różne wątki. Po owulacji robiłam badanie TSH i wynik mi wyszedł 2,49. Czy skoro jestem w ciąży, to mam się czym martwić? Gin mówił, że wszystko w normie, no ale wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy o ciąży. Mam iść do endokrynologa z takim wynikiem?Qrczak lubi tę wiadomość
-
Marimiko wrote:Koniecznie daj znac karola88 po wizycie
jestem ciekawa co juz bedzie widać (jesteśmy w takim samym ciążowym tyg i dniu)
I oczywiście czekam na informacje od pozostałych wizytantek.
Kilkanaście postów temu pytałam o cytologię - czy jak tydz temu wykonywał ją gin, a w poniedziałek ide do gin na nfz czy jak będzie chciał może mi zrobić cytologie drugi raz - to czy może ją zrobić? - prosiłabym o odpowiedź jeśli macie jakąś wiedzę na ten temat.Marimiko lubi tę wiadomość
-
marimiko nie bede chyba miala usg bo to wizyta na nfz wiec niewiem czy zrobi mi od razu a jak nie to zeobie sobie prywatnie zeby serduszko zobaczyc :p.
co do cytologii to po co 2 raz robic? wystarczy raz a jak bedzie chciala dr zrobic to to powiedz jej ze juz mialas robione. a masz juz wyniki?Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Witajcie
Lithe123 witaj po naszej brzuszkowej stroniepozostałe nowe grudniówki witam równie serdecznie
przepraszam Dziewczynki, ale ja ostatnio nie mam na nic kompletnie czasu (no może na mdłości mam czas) więc ogólnie trzymam kciuki za najbliższe wizytki
trzymam kciuki za wszystkie Dziewczyny z plamieniami, aby się już nie pojawiały nigdy nigdy...
Milcia trzymam kciuki za kosmówkę na pewno będzie wszystko ok
Kiara dobrze, że już w domku, ale bardzo proszę się oszczędzać
Lithe123 po przejściach na początku trzymam kciuki za nudną i spokojną ciążęróżnicę będziesz miała prawie taką samą jaką ja mam między dwójką moich maluszków
teraz będzie nieco większa
-
Czy mogę i ja do was dołączyć?
Termin mam na 29 grudnia. To moja druga ciąża-z pierwszej mam synka Dawidka 2,5 roku.
Jeżeli chodzi o objawy, to wrażliwe piersi, częste wizyty w wc, senność i czasami lekko mnie zaboli lewy jajnik, lub podbrzusze..
Byłam już u gina. Dostałam luteinę 1x1. Następna wizyta 13 maja
Trzymam kciuki za wasze wizyty
ewelinka, gratuluję bijącego serduszkawilliams1, Magdalenna lubią tę wiadomość
Dawidek czeka na rodzeństwo... -
Zazdroszczę Wam trochę tych bijących serduszek
Ja idę na pierwszą wizytę w poniedziałek (28.04), będzie to 5tydz 6d, więc pewnie nie będzie jeszcze słychać serduszka. Ale mam nadzieję przynajmniej na potwierdzenie ciąży i usłyszeć, że wszystko jest OK.