X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    No właśnie dziewczyno, co do witamin, to co obecnie łykacie? Bo ja wcześniej Inofolic i kwas foliowy brałam, do tego magnez i witaminę B6. A gin na poprzedniej wizycie dał mi próbkę witamin prenatalnych Ladee Vit (jakby coś przeczuwał ;) ) i mówił, żebym zakupiła i zaczęła bać od następnego cyklu, który miał być stymulowany. Zamówiłam sobie już 5 opakowań ;) w aptece internetowej, bo mają o połowę taniej niż w stacjonarnych. Moja siostra też je brała, bo ponoć mają najlepszy skład wzbogacony m.in. o kwasy omega.
    Dokładnie te same biorę. Mają dużą dawkę jodu i selen, dobre dla naszych tarczyc :)

Qrczak lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! Miałam dziś pierwsze spotkanie z kibelkiem i to w pracy! Czułam się dziwnie, miałam mdłości - przyszedł mój przełożony - kazał coś przeczytać i zapytał czy mam jakieś uwagi...a ja czytam i nie mogę zrozumieć tego co czytam bo mi nie dobrze...popijam wodę..ale co raz gorzej...w końcu mówię do niego, nie mogę się skupić, przeczytam i zaraz dam Ci znac. Powiedział ok a ja pospiesznym krokiem do WC i pierwszy haft oficjalnie za mną. Wykręcało mnie niemiłosiernie...ale teraz jest odrobinkę lepiej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 07:33

goto4 lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie witamin- biorę VitaMiner Prenatal + DHA. I powiem Wam, że jak łyknę rano kapsułkę i tabletkę zmniejszają mi sie mdłości..W poprzedniej ciąży brałam Prenatal i efekt był z goła odwrotny ;)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saprist88 wrote:
    Tak kosmówka. Od dawna leżysz? Dostałaś jakieś leki? Pewnie pisałaś, ale jestem tu od niedawna i nie dam rady przekopać tylu stron ;)
    A robiłaś może bete? Mnie do wizyty zmusił słaby jej przyrost, ale lekarz powiedział, że przy odklejaniu to normalne...

Ja leżę już trzeci tydzień. Z tym że pierwsze dwa to przez plamienia/krwawienia, które się pojawiły, a w sobotę się okazało, że się odkleja i przez to znowu krew się pojawiła. Mam zwolnienie do 13 maja. Luteinę biorę 3×2.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin na razie nie kazała brać żadnych witamin.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mamuś a ja już wariuje.... nie wiem ile wytrzyma najlepiej by było jak bym dała radę do następnego pt ale nie wiem czy na USG nie wyląduję już w środę

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja leżę już trzeci tydzień. Z tym że pierwsze dwa to przez plamienia/krwawienia, które się pojawiły, a w sobotę się okazało, że się odkleja i przez to znowu krew się pojawiła. Mam zwolnienie do 13 maja. Luteinę biorę 3×2.
    trzymaj się Milcia

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam ostatnie dwie karty żeby wiedzieć co się dzieje:), a dużo się dzieje.. ja dziewczyny jak na razie objawów poza bólem piersi i czasem bólem podbrzusza nie mam, choć zauważyłam, że od tygodnia jak już mnie boli to tak inaczej, np. obudziłam się w nocy .. norma muszę iść siku i tak jakoś dziwnie tępo boli mnie podbrzusze i plecy, dziwny ból nie jest mocny, to moja pierwsza ciąża i tak się doszukuję czy to normalne...

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    przeczytałam ostatnie dwie karty żeby wiedzieć co się dzieje:), a dużo się dzieje.. ja dziewczyny jak na razie objawów poza bólem piersi i czasem bólem podbrzusza nie mam, choć zauważyłam, że od tygodnia jak już mnie boli to tak inaczej, np. obudziłam się w nocy .. norma muszę iść siku i tak jakoś dziwnie tępo boli mnie podbrzusze i plecy, dziwny ból nie jest mocny, to moja pierwsza ciąża i tak się doszukuję czy to normalne...
    puki nie ma skurczy to nie ma co panikować ja jak wstaje siku to też mnie ciągnie ale to pęcherz czuje.. mnie już ogólnie nie boli podbrzusze pierwszy tydzień miałam dyskomfort teraz jest ok nieraz ciągną mnie pachwiny
    a sprawa z USG już załatwiona w pt za tydzień nie pracują więc idę w środę! no nie wytrzymam więcej

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pismak, współczuję, trzymaj się kochana...
    saprist, leż i odpoczywaj, na pewno wszystko będzie dobrze :-)

Mi gin nie przepisał żadnych witamin, kazał brać folik, i co drugi dzień magnez+b6. Co lekarz to inna opinia..

Matko skąd wy macie tyle czasu na pisanie, ledwo nadrobiłam ;-)

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia masz córkę o moim imieniu :)

kasiakuzniki lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie ma na liście ;-) Termin na 29 grudnia :-)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka jak się leży całymi dniami, to niektóre z nas mają na to czas :)

kurka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze za chwilę będzie wątek o styczniowych mamach, jak już teraz dziewczyny z końca grudnia są :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży brałam pregna plus od 3 m-ca, w tej też tak zamierzam. Po falwit mama miałam dziwnie dużo śliny i na wymioty mnie ciągnęło..

• kurka Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kurka jak się leży całymi dniami, to niektóre z nas mają na to czas :)

Wiem, wiem...mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. :-)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:

Ja to w ciągu dnia chodzę tyle razy siku, że chyba na wodę nie zarobię ;)

julianna lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakuzniki wrote:
    puki nie ma skurczy to nie ma co panikować ja jak wstaje siku to też mnie ciągnie ale to pęcherz czuje.. mnie już ogólnie nie boli podbrzusze pierwszy tydzień miałam dyskomfort teraz jest ok nieraz ciągną mnie pachwiny
    a sprawa z USG już załatwiona w pt za tydzień nie pracują więc idę w środę! no nie wytrzymam więcej
    a to czyli podobnie ja też bardziej czułam podbrzusze w 3-4 tygodniu, zazdroszczę, też chciałam iść w przyszłym tygodniu, ale już u jednego gina mam wizytę na 9 maja czyli 7 tygodnia 4 dnia, a do drugiego zapisałam się na czerwca więc już jako druga wizyta, nie mam wyjścia muszę wytrzymać bo chciałabym być pewna, że jest zarodek, a nie puste jajo :)

f2w3tqywlcgkfgv6.png

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja to w ciągu dnia chodzę tyle razy siku, że chyba na wodę nie zarobię ;)
    hehe to ja w dzień nie ma tragedii w nocy jak mnie Milena budzi to muszę iść czyli tak 2-3 razy lecę
    -
    Milcia bo to bardzo ładne imię ;)
    -
    ja myślałam że przy drugiej ciąży będę spokojniejsza a tu klops... tzn nie rozczulam się nad sobą jak w pierwszej bo nie mam czasu:D nie doszukuję się objawów ale niepokój o groszka jest taki sam

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rozpoczęłam 9 tydzień ciąży :)

kasiakuzniki, Marimiko lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ