Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Qrczak wrote:No właśnie dziewczyno, co do witamin, to co obecnie łykacie? Bo ja wcześniej Inofolic i kwas foliowy brałam, do tego magnez i witaminę B6. A gin na poprzedniej wizycie dał mi próbkę witamin prenatalnych Ladee Vit (jakby coś przeczuwał ) i mówił, żebym zakupiła i zaczęła bać od następnego cyklu, który miał być stymulowany. Zamówiłam sobie już 5 opakowań w aptece internetowej, bo mają o połowę taniej niż w stacjonarnych. Moja siostra też je brała, bo ponoć mają najlepszy skład wzbogacony m.in. o kwasy omega.
Qrczak lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim! Miałam dziś pierwsze spotkanie z kibelkiem i to w pracy! Czułam się dziwnie, miałam mdłości - przyszedł mój przełożony - kazał coś przeczytać i zapytał czy mam jakieś uwagi...a ja czytam i nie mogę zrozumieć tego co czytam bo mi nie dobrze...popijam wodę..ale co raz gorzej...w końcu mówię do niego, nie mogę się skupić, przeczytam i zaraz dam Ci znac. Powiedział ok a ja pospiesznym krokiem do WC i pierwszy haft oficjalnie za mną. Wykręcało mnie niemiłosiernie...ale teraz jest odrobinkę lepiej..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 07:33
goto4 lubi tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
saprist88 wrote:Tak kosmówka. Od dawna leżysz? Dostałaś jakieś leki? Pewnie pisałaś, ale jestem tu od niedawna i nie dam rady przekopać tylu stron
A robiłaś może bete? Mnie do wizyty zmusił słaby jej przyrost, ale lekarz powiedział, że przy odklejaniu to normalne...
Ja leżę już trzeci tydzień. Z tym że pierwsze dwa to przez plamienia/krwawienia, które się pojawiły, a w sobotę się okazało, że się odkleja i przez to znowu krew się pojawiła. Mam zwolnienie do 13 maja. Luteinę biorę 3×2. -
Milcia wrote:Ja leżę już trzeci tydzień. Z tym że pierwsze dwa to przez plamienia/krwawienia, które się pojawiły, a w sobotę się okazało, że się odkleja i przez to znowu krew się pojawiła. Mam zwolnienie do 13 maja. Luteinę biorę 3×2.
-
przeczytałam ostatnie dwie karty żeby wiedzieć co się dzieje:), a dużo się dzieje.. ja dziewczyny jak na razie objawów poza bólem piersi i czasem bólem podbrzusza nie mam, choć zauważyłam, że od tygodnia jak już mnie boli to tak inaczej, np. obudziłam się w nocy .. norma muszę iść siku i tak jakoś dziwnie tępo boli mnie podbrzusze i plecy, dziwny ból nie jest mocny, to moja pierwsza ciąża i tak się doszukuję czy to normalne...
-
julianna wrote:przeczytałam ostatnie dwie karty żeby wiedzieć co się dzieje:), a dużo się dzieje.. ja dziewczyny jak na razie objawów poza bólem piersi i czasem bólem podbrzusza nie mam, choć zauważyłam, że od tygodnia jak już mnie boli to tak inaczej, np. obudziłam się w nocy .. norma muszę iść siku i tak jakoś dziwnie tępo boli mnie podbrzusze i plecy, dziwny ból nie jest mocny, to moja pierwsza ciąża i tak się doszukuję czy to normalne...
a sprawa z USG już załatwiona w pt za tydzień nie pracują więc idę w środę! no nie wytrzymam więcej -
pismak, współczuję, trzymaj się kochana...
saprist, leż i odpoczywaj, na pewno wszystko będzie dobrze
Mi gin nie przepisał żadnych witamin, kazał brać folik, i co drugi dzień magnez+b6. Co lekarz to inna opinia..
Matko skąd wy macie tyle czasu na pisanie, ledwo nadrobiłamDawidek czeka na rodzeństwo... -
julianna wrote:przeczytałam ostatnie dwie karty żeby wiedzieć co się dzieje:), a dużo się dzieje.. ja dziewczyny jak na razie objawów poza bólem piersi i czasem bólem podbrzusza nie mam, choć zauważyłam, że od tygodnia jak już mnie boli to tak inaczej, np. obudziłam się w nocy .. norma muszę iść siku i tak jakoś dziwnie tępo boli mnie podbrzusze i plecy, dziwny ból nie jest mocny, to moja pierwsza ciąża i tak się doszukuję czy to normalne...
Ja to w ciągu dnia chodzę tyle razy siku, że chyba na wodę nie zarobięjulianna lubi tę wiadomość
-
kasiakuzniki wrote:puki nie ma skurczy to nie ma co panikować ja jak wstaje siku to też mnie ciągnie ale to pęcherz czuje.. mnie już ogólnie nie boli podbrzusze pierwszy tydzień miałam dyskomfort teraz jest ok nieraz ciągną mnie pachwiny
a sprawa z USG już załatwiona w pt za tydzień nie pracują więc idę w środę! no nie wytrzymam więcej
-
Milcia wrote:Ja to w ciągu dnia chodzę tyle razy siku, że chyba na wodę nie zarobię
-
Milcia bo to bardzo ładne imię
-
ja myślałam że przy drugiej ciąży będę spokojniejsza a tu klops... tzn nie rozczulam się nad sobą jak w pierwszej bo nie mam czasu:D nie doszukuję się objawów ale niepokój o groszka jest taki sam