X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a z ciekawości zapytam ile pokarmu ściągasz za każdym razem? Do opróżnienia piersi i ten pokarm dzielony jest tez na inne wcześniaki których mamy go nie mają, czy tylko tyle ile trzeba? Kiedyś czytałam, że pokarm dla wczesniaczków jest bardzo ważny i daje się go nawet nie od wlasnej matki.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam filmik Msrcalka. Twardziel z niego, super rosnie.

Dzis sobota wiec w szpitalu nic sie nie dzieje. Od wczoraj nie czulam ruchow ewentualnie takie delikatne sporadyczne pukniecia, troszke sie przeraxilam i dzis na obchodzie porannym powiedzialam o tym. Podlaczyli mnie pod ktg i zaczela sie impreza. Widocznie moje kochane malenstwo tego nie lubi. Po odlaczeniu ktg znow cisza. Wypilam sobie delikatna kawusie i zjadlam wafelka zeby ja pobudzic a ona laskawie tylko dwa raxy odpukala i nadal cisza. Lekarze stwierdzili ze tak malutka reaguje ma te sterydy bo znow dzis dostalam domiesniowy zastrxyk na plucka dla malej.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • aniar Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia, ja już wyprawkę zakupiłam prawie całą :P Ja z tych niecierpliwych jestem ;) Tylko czekam na koniec remontu pokoiku, żebym mogła wszystko rozłożyć.

Milcia moja kopie raczej pod pępkiem, czasem jej się zdarza nad pępkiem, czasem wbije pod żebro, a czasem po bokach brzucha mnie boksuje, a wierci się jeszcze i czuję że stałej pozycji jeszcze nie wybrała bo nie mam ruchów wciąż takich samych

zokeia lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam spaghetti i chyba przesadziłam, bo już pod koniec brzuch na dole zaczął boleć, że musiałam przerwać i się położyć na chwilę. Potem dokończyłam obiad, ale teraz leżę. Wzięłam leki i już do wieczora przymusowe leżenie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Karola, a z ciekawości zapytam ile pokarmu ściągasz za każdym razem? Do opróżnienia piersi i ten pokarm dzielony jest tez na inne wcześniaki których mamy go nie mają, czy tylko tyle ile trzeba? Kiedyś czytałam, że pokarm dla wczesniaczków jest bardzo ważny i daje się go nawet nie od wlasnej matki.
    za jednym razem od 120 do 150 ml...a maly dostaje teraz 15 ml co 3 godziny...czesc mleka mroze dla siebie w domu, jak ktos do mnie przyjezdza do szpitala to oddaje mojej mamie i ona mi przechowuje...w szpitalu nie ma czegos takiego jak karmienie innych dzieci np moim mlekiem...nadmiar jest wylewany, a mnie az serce boli...sa dzieci, ktorych matki nie odciagaja pokarmu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola super rosnie, ale jest i tak o polowe mniejszy od Waszych dzieci...kiedy Wy bedziecie rodzily ponad 3 moze 4 kg noworodki moj ledwo dociagnie do 2 kg...mam nadzieje, ze do grudnia mu sie to uda, bo on duzo wolniej przybiera niz maluch, ktory lezy z nim na sali...

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm.. to troche marnują cenny dla maluszków pokarm, przecież nadmiar mogliby zainwestowac w zdrówko innego maluszka, chyba że jedna i druga matka wyraziłaby sprzeciw, chociaz nie wiem która matka w takim wypadku nie pozwoliłaby dokarmic swojego dziecka naturalnym pokarmem... NAjważniejsze że Ty go masz i to nawet sporo, dla Okruszka wystarczy :) a 15 ml to już nieźle :) ma apetyt, ale na samym filmiku widac jak mu rączki i nóżki chodza jak wie że zaraz będzie brzusio zadowolony :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola dużo masz mleczka :) dobrze, że sobie mrozisz bo rzeczywiście szkoda wylewać a dla Marcelka to najlepsze co może dostać. Nie przejmuj się, że Maluszek,który jest z Nim w sali szybciej rośnie, dzieci są różne może akurat Twój synek będzie malutki i taka już jego uroda. Ważne, że zaczął przybierać na wadze:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnuja ale nic na to nie poradze...a ja musze miec pokarm bo kiedy mi sie skonczy to bede musiala opuscic szpital...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z moim Miskiem na malej kolacyjce :D jako że nie widzielismy sie kilka dni chcielismy spedzic ta sobote bardziej tak uroczyscie i wybralismy sie na miasto :) musze wam powiedziec ze te buty ktore zakupila ostatnio a nad ktorymi sie tak zastanawialam (te botki na koturnie i wysokim slupku) to najlepsza inwestycja jaka moglam zrobic! pomimo ze jestem w ciazy w 7 mies i mam brzuch jak pilka ubralam je dzis do obcislej sukienki i skorzanej ramoneski i wygladalam czadowo! a do tego sa meeega wygodne!!! czulam sie jakbym fruwala i prowadze w nich samochod!! :D matka wariatka hehe;)

Kaarolaa o jakim filmiku pisza dziewczyny?? bo ja u Ciebie w pamietniku widzialam tylko zdjecia a chetnie bym obejrzala jakies wideo :)

Qrczak lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty na fejscie w grupie Karola wrzuciła filmik <3
    Karola mój Mąż kilka razy już go oglądał i z zachwytem patrzył na te fikacące rączki i nóżki :)

4dbc34fc83.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, mieliśmy gościa przez weekend więc trochę mniej czasu na forum, ale widzę, że nikt nie urodził więc wszystko ok :)

Karola super wieści o Marcelim, bardzo się cieszę, może uda Ci się gdzieś tutaj wkleić link do tego filmiku też byśmy chętnie zobaczyły :)

Milcia, ja tez czuję ruchy najwyżej na wysokości pępka i w jego rejonach, mówiłam o tym lekarzowi, ale nie przejął się w ogóle więc widocznie tak ma być, to chyba nie ma co się martwić.

Maleństwo moje jest coraz większe i kopniaki robią się już coraz silniejsze. A wczoraj wypychała nogi/tyłek tak mocno, że miałam wrażenie, że chce się przez pępek wydostać na świat ;)

Pytanie mam do Was odnośnie duoli, wynajmujecie sobie do porodu? słyszałam, że już powinnam powoli sobie umawiać jeśli się zdecyduję. No i ile płacicie?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Witam sie w 3 trymestrze :D
    Karolaa super, ze maly przybiera :)
    Karola88 trzymaj sie tam :)

nick nieaktualny, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam ten filmik na fb...tylko nie wiem czy bedziecie mogły go obejrzec...ale tutaj jest link
    https://www.facebook.com/video.php?v=351666931660918&set=o.774015542617073&type=2&theater

Klif lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i moge sie pochwalic, ze mały dzisiaj wazy 720 gram :) rozkreca sie moje słoneczko :)

Lola83, Niespodzianek:), julianna, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to mały wystrzelił do przodu! Żeby teraz już było tylko więcej i więcej :) Jak będzie tak szybko rósł to do grudnia będzie kluskiem :)

Filmiku faktycznie nie da się obejrzeć.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tutaj niestety nie wrzuce filmiku...chyba ze znacie jakas stronke do zapisywania filmow to cos wykabinuje :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dzisiaj czują szpitalne mamusie? Trzymam mocno kciuki za Was i gorąco się za Was modlę!

Karola - ale Marceli ma tempo, super! Jak tak dalej pójdzie to maluch szybciej osiągnie wagę 2-3 kg niż Ci się wydaje! :D ps. dodałam Cię na fb bo i ja chciałam obejrzeć figle Twojego Synka :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy się szukacie na fb? Chyba jestem zbyt ciemna :P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ale nie wiem czy Ci sie uda zobaczyc, bo ja to umiescilam na tajnej grupie na fb i tylko te kobietki, ktore tam sa zalogowane moga ogladac filmik...

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ