X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a z ciekawości zapytam ile pokarmu ściągasz za każdym razem? Do opróżnienia piersi i ten pokarm dzielony jest tez na inne wcześniaki których mamy go nie mają, czy tylko tyle ile trzeba? Kiedyś czytałam, że pokarm dla wczesniaczków jest bardzo ważny i daje się go nawet nie od wlasnej matki.

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam filmik Msrcalka. Twardziel z niego, super rosnie.

Dzis sobota wiec w szpitalu nic sie nie dzieje. Od wczoraj nie czulam ruchow ewentualnie takie delikatne sporadyczne pukniecia, troszke sie przeraxilam i dzis na obchodzie porannym powiedzialam o tym. Podlaczyli mnie pod ktg i zaczela sie impreza. Widocznie moje kochane malenstwo tego nie lubi. Po odlaczeniu ktg znow cisza. Wypilam sobie delikatna kawusie i zjadlam wafelka zeby ja pobudzic a ona laskawie tylko dwa raxy odpukala i nadal cisza. Lekarze stwierdzili ze tak malutka reaguje ma te sterydy bo znow dzis dostalam domiesniowy zastrxyk na plucka dla malej.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • aniar Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zokeia, ja już wyprawkę zakupiłam prawie całą :P Ja z tych niecierpliwych jestem ;) Tylko czekam na koniec remontu pokoiku, żebym mogła wszystko rozłożyć.

Milcia moja kopie raczej pod pępkiem, czasem jej się zdarza nad pępkiem, czasem wbije pod żebro, a czasem po bokach brzucha mnie boksuje, a wierci się jeszcze i czuję że stałej pozycji jeszcze nie wybrała bo nie mam ruchów wciąż takich samych

zokeia lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam spaghetti i chyba przesadziłam, bo już pod koniec brzuch na dole zaczął boleć, że musiałam przerwać i się położyć na chwilę. Potem dokończyłam obiad, ale teraz leżę. Wzięłam leki i już do wieczora przymusowe leżenie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Karola, a z ciekawości zapytam ile pokarmu ściągasz za każdym razem? Do opróżnienia piersi i ten pokarm dzielony jest tez na inne wcześniaki których mamy go nie mają, czy tylko tyle ile trzeba? Kiedyś czytałam, że pokarm dla wczesniaczków jest bardzo ważny i daje się go nawet nie od wlasnej matki.
    za jednym razem od 120 do 150 ml...a maly dostaje teraz 15 ml co 3 godziny...czesc mleka mroze dla siebie w domu, jak ktos do mnie przyjezdza do szpitala to oddaje mojej mamie i ona mi przechowuje...w szpitalu nie ma czegos takiego jak karmienie innych dzieci np moim mlekiem...nadmiar jest wylewany, a mnie az serce boli...sa dzieci, ktorych matki nie odciagaja pokarmu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola super rosnie, ale jest i tak o polowe mniejszy od Waszych dzieci...kiedy Wy bedziecie rodzily ponad 3 moze 4 kg noworodki moj ledwo dociagnie do 2 kg...mam nadzieje, ze do grudnia mu sie to uda, bo on duzo wolniej przybiera niz maluch, ktory lezy z nim na sali...

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm.. to troche marnują cenny dla maluszków pokarm, przecież nadmiar mogliby zainwestowac w zdrówko innego maluszka, chyba że jedna i druga matka wyraziłaby sprzeciw, chociaz nie wiem która matka w takim wypadku nie pozwoliłaby dokarmic swojego dziecka naturalnym pokarmem... NAjważniejsze że Ty go masz i to nawet sporo, dla Okruszka wystarczy :) a 15 ml to już nieźle :) ma apetyt, ale na samym filmiku widac jak mu rączki i nóżki chodza jak wie że zaraz będzie brzusio zadowolony :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

4dbc34fc83.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola dużo masz mleczka :) dobrze, że sobie mrozisz bo rzeczywiście szkoda wylewać a dla Marcelka to najlepsze co może dostać. Nie przejmuj się, że Maluszek,który jest z Nim w sali szybciej rośnie, dzieci są różne może akurat Twój synek będzie malutki i taka już jego uroda. Ważne, że zaczął przybierać na wadze:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnuja ale nic na to nie poradze...a ja musze miec pokarm bo kiedy mi sie skonczy to bede musiala opuscic szpital...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z moim Miskiem na malej kolacyjce :D jako że nie widzielismy sie kilka dni chcielismy spedzic ta sobote bardziej tak uroczyscie i wybralismy sie na miasto :) musze wam powiedziec ze te buty ktore zakupila ostatnio a nad ktorymi sie tak zastanawialam (te botki na koturnie i wysokim slupku) to najlepsza inwestycja jaka moglam zrobic! pomimo ze jestem w ciazy w 7 mies i mam brzuch jak pilka ubralam je dzis do obcislej sukienki i skorzanej ramoneski i wygladalam czadowo! a do tego sa meeega wygodne!!! czulam sie jakbym fruwala i prowadze w nich samochod!! :D matka wariatka hehe;)

Kaarolaa o jakim filmiku pisza dziewczyny?? bo ja u Ciebie w pamietniku widzialam tylko zdjecia a chetnie bym obejrzala jakies wideo :)

Qrczak lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Ewka89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty na fejscie w grupie Karola wrzuciła filmik <3
    Karola mój Mąż kilka razy już go oglądał i z zachwytem patrzył na te fikacące rączki i nóżki :)

4dbc34fc83.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, mieliśmy gościa przez weekend więc trochę mniej czasu na forum, ale widzę, że nikt nie urodził więc wszystko ok :)

Karola super wieści o Marcelim, bardzo się cieszę, może uda Ci się gdzieś tutaj wkleić link do tego filmiku też byśmy chętnie zobaczyły :)

Milcia, ja tez czuję ruchy najwyżej na wysokości pępka i w jego rejonach, mówiłam o tym lekarzowi, ale nie przejął się w ogóle więc widocznie tak ma być, to chyba nie ma co się martwić.

Maleństwo moje jest coraz większe i kopniaki robią się już coraz silniejsze. A wczoraj wypychała nogi/tyłek tak mocno, że miałam wrażenie, że chce się przez pępek wydostać na świat ;)

Pytanie mam do Was odnośnie duoli, wynajmujecie sobie do porodu? słyszałam, że już powinnam powoli sobie umawiać jeśli się zdecyduję. No i ile płacicie?

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Witam sie w 3 trymestrze :D
    Karolaa super, ze maly przybiera :)
    Karola88 trzymaj sie tam :)

kaarolaa, Ita, Marimiko lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam ten filmik na fb...tylko nie wiem czy bedziecie mogły go obejrzec...ale tutaj jest link
    https://www.facebook.com/video.php?v=351666931660918&set=o.774015542617073&type=2&theater

Klif lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i moge sie pochwalic, ze mały dzisiaj wazy 720 gram :) rozkreca sie moje słoneczko :)

Lola83, Niespodzianek:), julianna, Qrczak, Marimiko lubią tę wiadomość

• Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to mały wystrzelił do przodu! Żeby teraz już było tylko więcej i więcej :) Jak będzie tak szybko rósł to do grudnia będzie kluskiem :)

Filmiku faktycznie nie da się obejrzeć.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tutaj niestety nie wrzuce filmiku...chyba ze znacie jakas stronke do zapisywania filmow to cos wykabinuje :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się dzisiaj czują szpitalne mamusie? Trzymam mocno kciuki za Was i gorąco się za Was modlę!

Karola - ale Marceli ma tempo, super! Jak tak dalej pójdzie to maluch szybciej osiągnie wagę 2-3 kg niż Ci się wydaje! :D ps. dodałam Cię na fb bo i ja chciałam obejrzeć figle Twojego Synka :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy się szukacie na fb? Chyba jestem zbyt ciemna :P

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ale nie wiem czy Ci sie uda zobaczyc, bo ja to umiescilam na tajnej grupie na fb i tylko te kobietki, ktore tam sa zalogowane moga ogladac filmik...

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ