Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, a z ciekawości zapytam ile pokarmu ściągasz za każdym razem? Do opróżnienia piersi i ten pokarm dzielony jest tez na inne wcześniaki których mamy go nie mają, czy tylko tyle ile trzeba? Kiedyś czytałam, że pokarm dla wczesniaczków jest bardzo ważny i daje się go nawet nie od wlasnej matki.
-
Widzialam filmik Msrcalka. Twardziel z niego, super rosnie.
Dzis sobota wiec w szpitalu nic sie nie dzieje. Od wczoraj nie czulam ruchow ewentualnie takie delikatne sporadyczne pukniecia, troszke sie przeraxilam i dzis na obchodzie porannym powiedzialam o tym. Podlaczyli mnie pod ktg i zaczela sie impreza. Widocznie moje kochane malenstwo tego nie lubi. Po odlaczeniu ktg znow cisza. Wypilam sobie delikatna kawusie i zjadlam wafelka zeby ja pobudzic a ona laskawie tylko dwa raxy odpukala i nadal cisza. Lekarze stwierdzili ze tak malutka reaguje ma te sterydy bo znow dzis dostalam domiesniowy zastrxyk na plucka dla malej.Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Zokeia, ja już wyprawkę zakupiłam prawie całą
Ja z tych niecierpliwych jestem
Tylko czekam na koniec remontu pokoiku, żebym mogła wszystko rozłożyć.
Milcia moja kopie raczej pod pępkiem, czasem jej się zdarza nad pępkiem, czasem wbije pod żebro, a czasem po bokach brzucha mnie boksuje, a wierci się jeszcze i czuję że stałej pozycji jeszcze nie wybrała bo nie mam ruchów wciąż takich samychzokeia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzokeia wrote:Karola, a z ciekawości zapytam ile pokarmu ściągasz za każdym razem? Do opróżnienia piersi i ten pokarm dzielony jest tez na inne wcześniaki których mamy go nie mają, czy tylko tyle ile trzeba? Kiedyś czytałam, że pokarm dla wczesniaczków jest bardzo ważny i daje się go nawet nie od wlasnej matki.
-
nick nieaktualnykarola super rosnie, ale jest i tak o polowe mniejszy od Waszych dzieci...kiedy Wy bedziecie rodzily ponad 3 moze 4 kg noworodki moj ledwo dociagnie do 2 kg...mam nadzieje, ze do grudnia mu sie to uda, bo on duzo wolniej przybiera niz maluch, ktory lezy z nim na sali...
-
hm.. to troche marnują cenny dla maluszków pokarm, przecież nadmiar mogliby zainwestowac w zdrówko innego maluszka, chyba że jedna i druga matka wyraziłaby sprzeciw, chociaz nie wiem która matka w takim wypadku nie pozwoliłaby dokarmic swojego dziecka naturalnym pokarmem... NAjważniejsze że Ty go masz i to nawet sporo, dla Okruszka wystarczy
a 15 ml to już nieźle
ma apetyt, ale na samym filmiku widac jak mu rączki i nóżki chodza jak wie że zaraz będzie brzusio zadowolony
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
karola dużo masz mleczka
dobrze, że sobie mrozisz bo rzeczywiście szkoda wylewać a dla Marcelka to najlepsze co może dostać. Nie przejmuj się, że Maluszek,który jest z Nim w sali szybciej rośnie, dzieci są różne może akurat Twój synek będzie malutki i taka już jego uroda. Ważne, że zaczął przybierać na wadze:)
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Byłam z moim Miskiem na malej kolacyjce
jako że nie widzielismy sie kilka dni chcielismy spedzic ta sobote bardziej tak uroczyscie i wybralismy sie na miasto
musze wam powiedziec ze te buty ktore zakupila ostatnio a nad ktorymi sie tak zastanawialam (te botki na koturnie i wysokim slupku) to najlepsza inwestycja jaka moglam zrobic! pomimo ze jestem w ciazy w 7 mies i mam brzuch jak pilka ubralam je dzis do obcislej sukienki i skorzanej ramoneski i wygladalam czadowo! a do tego sa meeega wygodne!!! czulam sie jakbym fruwala i prowadze w nich samochod!!
matka wariatka hehe;)
Kaarolaa o jakim filmiku pisza dziewczyny?? bo ja u Ciebie w pamietniku widzialam tylko zdjecia a chetnie bym obejrzala jakies wideo
Qrczak lubi tę wiadomość
-
hejka, mieliśmy gościa przez weekend więc trochę mniej czasu na forum, ale widzę, że nikt nie urodził więc wszystko ok
Karola super wieści o Marcelim, bardzo się cieszę, może uda Ci się gdzieś tutaj wkleić link do tego filmiku też byśmy chętnie zobaczyły
Milcia, ja tez czuję ruchy najwyżej na wysokości pępka i w jego rejonach, mówiłam o tym lekarzowi, ale nie przejął się w ogóle więc widocznie tak ma być, to chyba nie ma co się martwić.
Maleństwo moje jest coraz większe i kopniaki robią się już coraz silniejsze. A wczoraj wypychała nogi/tyłek tak mocno, że miałam wrażenie, że chce się przez pępek wydostać na świat
Pytanie mam do Was odnośnie duoli, wynajmujecie sobie do porodu? słyszałam, że już powinnam powoli sobie umawiać jeśli się zdecyduję. No i ile płacicie?kaarolaa lubi tę wiadomość
Piotruś
Helenka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak się dzisiaj czują szpitalne mamusie? Trzymam mocno kciuki za Was i gorąco się za Was modlę!
Karola - ale Marceli ma tempo, super! Jak tak dalej pójdzie to maluch szybciej osiągnie wagę 2-3 kg niż Ci się wydaje!ps. dodałam Cię na fb bo i ja chciałam obejrzeć figle Twojego Synka
-
nick nieaktualny