Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola88 kurcze, luzuj teraz dużo, niech jeszcze siedzi w środku
-
Karola dobrze ze sterydy Wam dali. Ja właściwie po to przyszłam do szpitala bo jak byłam na IP w sobotę to inny lekarz mówił że dobrze byłoby zostać żeby sterydy podać. W poniedziałek trafiłam do szpitala i okazuje się ze sterydów ki narazie nie podadzą bo skurcze mi ustały, a ustały bo jestem 24h na dobę pod kroplowka przeciwskurczowa... Mąż był pytać lekarke to powiedziała ze jak zajdzie taka potrzeba to na pewno podadzą.
Jeden lekarz mówi ze niewiele ciąży zostało bo szyjka moja jest krótka,marna i kuli sie. Dodatkowo to rozwarcie (lekarz do którego poszłam skonsultować mówił ze to rozwarcie zewnętrzne, ja tego nie ogarniam juz). I tak naprawdę nie wiem na ile sytuacja zagraża przedwczesnym porodem, każdy coś innego mówi...
Może pessar chociaż mi założą, z nim chyba moja ciąża byłaby bezpieczniejsza
-
Szurabura chyba teraz juz nic nie beda zakladac i bardziej tam grzebac bo to moze sie zle skonczyc.jedna dziewczyna w 32 tc tu lezala. Miala rozwarcie twardy brzuch i skurcze. Powiedzieli ze to za pozna ciaza zeby cokolwiek zakladac. Teraz tylko leki
Dzis popoludnie z pobolewaniem pochwy i delikatnym plamieniem. Mam nadzieje ze to juz sie skonczy bo ile mozna. Modlcie sie kochane za siebie zeby nic sie nie dzialo i za nas tezMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Hana tylko weź pod uwagę, że Ty masz teoretycznie bliżej do porodu niż ja
Ale nie ma problemu, jak tylko zamówię i złożę łóżeczko, to zdam Ci relację, a nawet porobię foty. Jestem na niego zdecydowana na 100%
Na szczęście z wyborem łóżeczka nie miałam takiego problemu jak mam z wyborem wózka
Już sama nie wiem, który kupić. mam straszy mętlik w głowie
Doris to pewnie odpuścisz już sobie białą sobotę za tydzień? ja się wybieram. Zapowiedziałam TŻowi i o dziwo powiedział, że bierze wolneNawet dziś go jeszcze podpuszczałam, jakie plany ma an przyszłą sobotę, ale twardo twierdzi, że przecież jedziemy do Wałbrzycha
Julianna proszę bardzo:
http://allegro.pl/lozeczko-biale-wenge-orzech-posciel-26el-darland-i4636622557.html
Może cena trochę odstraszaćZ tym, że to jest kompletny zestaw, dlatego ja już nic więcej nie będę do tego musiała dokupywać poza drugim kompletem pościeli na zmianę
Karola88 jejciu trzymaj się dzielnie. A mówili, czy to dobrze, że krwawienie tylko z nadżerki? Bo niby nadżerki w ciąży się nie leczy. W zasadzie chyba lepiej z nadżerki niż z macicy. A sterydy na pewno nie zaszkodzą. Choć miejmy nadzieje, że okażą się zbędnym zapobieganiem. Wierzę, że Mała urodzi się dopiero w grudniu
Szarabura mi się wydaje, że na pessar nie jest za późno. Zwykle zakłada się go do 28tc, czasem później (poczytaj na necie o kobietach, którym zakładano pessary nawet w 33tc). Co innego szew - tego już się raczej na tym etapie ciąży nie stosuje. Ale pessar jak najbardziej. Kwestia tylko tego, czy nie ma rozwarcia, bo wtedy to nie wiem, czy można go zakładać.
Dziewczyn, mam nadzieję, że już nie będzie nic niepokojącego się działo u żadnej z nas. Wystarczy tego stresu. Niech już będzie grudzień i powolutku każda z nas dotrwa do swojego terminu porodu w dwupaku, a Zuza w czteropaku
A ja dziś byłam w pracy odwiedzić moje koleżanki. Wyobraźcie sobie, że na L4 jestem od końca maja, a na moje miejsce udało im się zatrudnić kogoś dopiero dziś! I to wcale nie dlatego, że nie chcieli, tylko z powodu tego, że zwyczajnie nie było chętnych! A mówią cały czas, że taki kryzys na rynku pracy jest. A jak się praca trafia, to wybredni wszyscy. Z drugiej strony się nie dziwię, bo sama wiem jak jest ciężko w tym moim wariatkowie. Ale jak komuś na pracy na prawdę zależy to nie wybrzydza.
Potem zaliczyłam sklep z art. dziecięcymi, pooglądałam wózki i znów nie wiem, który wybraćMasakra jakaś z tym wózkiem
HANA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszurabura wrote:Kaarolaa a u Ciebie jakie to zakażenie było co spowodowało skurcze?
mi fenoterol nie pomogl na skurcze, jak juz sie zaczelo to na dobre...
dziewczyny mam nadzieje, ze te problemy, skurcze i inne odczucia szybko sie skoncza...dzieciaki maja jeszcze czas, niech przychodza na swiat po 36 tygodniu, szybciej niech nawet nie mysla...wystraczy, ze my sie pospieszylismy...ale Marceli znow jest 10 gram do przodu, dzisiaj 690 gram, mam nadzieje, ze jutro magiczne 700 gram juz bedzie osiagniete...a i maly jaki glosik donosny, jak placze to go juz calkiem dobrze z inkubatorka slychacdobrze niech sobie wyrabia pluca...
kanapa, HANA, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Karola to super!!! Młody jest dzielny będzie rósł w siłę teraz
Karola 88 trzymaj się tam, będzie dobrze
ja zaczęłam się nakręcać ze przenoszę poród polecam na chwile obecną nie będziecie bać się przed wczesnego porodu
Po warsztatach bezpieczny maluch spoko. Było o krwi pepowinowej (ta sama pani była u nas na sr), potem Pan od fotelików i tu taka ciekawostka, że nie poleca się wozić fotelika na przednim siedzeniu bo wyłączenie poduszki nie gwarantuje że nie wybuchnie to tylko elektronika (można powiedzieć że skrajność, ale jednak chodzi o bezpieczeństwo) no i przedni fotel jest inaczej wyprofilowany, nie pod fotelik. Potem o technice karmienia piersią, jak, kiedy, ile trochę o mleku modyfikowanym no i pierwsza pomoc no i tutaj zawsze warto. Szybko mi minęło. No ale nic nie wygrałam:)
-
Qurczak, u mnie jakieś rozwarcie jest ale nie wiem czy wewnętrzne czy zewnętrzne. W karcie wpisane jako ujście 1 cm. Zaraz obchod to może zapytam i dowiem się czegoś. No to już 27+2 i tego się od paru dni obawiam żeby mi nie powiedzieli ze jest za późno. A jeszcze zanim ten pessar zdobędę to kolejne kilka dni
Kaarolaa, dobrze że maluszek przybiera! O bakterie pytałam bo zaczęłam się doszukiwać przyczyny tak nagłej zmiany stanu rzeczy u mnie. Było doskonale a teraz przedwczesny poród mi grozi... ale jak się okazało w posiewie nic nie wyszło.