X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jestem w stanie Was na bieżąco czytać, dlatego czasem zdarzy mi się, że coś lub kogoś pominę - wybaczcie ;)

Hana cieszę się, że jesteś już w domu i że wszystko z Wami OK.
    Jeszcze nie kupiłam tego kompletu łóżeczka z pościelą, ale nadal jestem na niego zdecydowana :) Będzie białe łóżeczko z pościelą "owieczki w zieleni" :D Zdania na pewno nie zmienię ;) Ciągle zaglądam, czy zestaw nadal jest dostępny. Prawdopodobnie będę je zamawiać na początku listopada, jak tylko wyremontujemy pokój dla Juniora. Do tego czasu niestety nie miałabym gdzie tego wszystkiego trzymać :/ A Ty już kupiłaś?. Czy zdecydowałaś się ostatecznie na coś innego?

Juliana szczuplutka jesteś :) Mi niestety wszystko poszło w ramiona :( Ale tak mam od zawsze, jak zaczynam tyć to od razu widać to w udach i właśnie ramionach :/ Moja zmora :(

Marimiko łączę się z Tobą w bólu i cierpieniu na duszności. Mam to samo co Ty :/ Ciężko mi złapać oddech, jakby mi ktoś klatkę piersiową uciskał :(

Karola88 trzymaj się! Mam nadzieję, że coś zaradzą w szpitalu na to rozwarcie. Trzymam kciuki, oby było wszystko dobrze.

Zuza Wy też się trzymajcie dzielnie. U Ciebie to ten ból jest pewnie 3 x silniejszy niż u nas, bo i potrójny ciężar i pakunek w sobie nosisz. Nie stresuj się tylko zbytnio, bo się córeczkom udzieli.

Milcia masz rację, coraz więcej takich sytuacji się zdarza :/ Ja już też schizować zaczynam. Niby poranny ból zelżał, ale coś mnie kłuje w pochwie. gdyby nie to, że mam pessar, a do tego we wtorek miałam kontrolę i gin mówił, że wszystko jest ok, to pewnie też bym już na IP leciała. A tak to spokojnie przeczekam i zobaczę, co się będzie działo w ciągu najbliższych dni.

Doris a Ty w którym szpitalu leżysz? Już mi ręce opadają, jak ciągle czytam, że znowu któraś w szpitalu wylądowała. Dlaczego tak się dzieje? Czy nie możemy mieć nudnych, spokojnych ciąż aż do dnia terminu porodu.

HANA lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ja też w szpitalu. .. szyjka 2.5-3 cm i skurcze. Dodatkowo ujście 1 cm czyli rozwarcie. Ale już nie wiem czy wewn czy zewn bo pomieszane to wszystko. . Na usg wyszło iż szyjka marna, krótka i kuli sie i lekarz powiedział ze niewiele mi już tej ciąży zostało... a dziś na badaniu wziernikiem ordynator powiedział ze jest krótka ale nie aż tak jak na usg wyszło. Mówił o 40%. Być może na usg akurat została zmierzona podczas skurczu.

Leżę pod Fenoterolem 24h na dobę, luteina. Leżeć leżeć i jeszcze raz leżeć. Zresztą sama jak wstaje do WC to mocno czuje brzuch, od razu się napina gdy nie leżę i gdy jestem odpieta od pompy. Nie wiem jak na dłuższą metę byłoby bez niej ale to chyba jeszcze nie to.

Xpatiii3x jakie leki Ci podawali?

Karola, trzymaj się, musimy dać radę jeszcze parę tygodni.

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co się dzieje Kochane??? :(
    Ja też dzisiaj miałam mega strach, bo dostałam po obiedzie skurczy całego brzucha i to tak co 2 min, wzięłam szybciutko nospę, a chwilę potem pobiegłam do łazienki. Przeczyściło mnie i ból ustąpił. Mam nadzieję, że to incydent z jelitami a nie nic groźnego... Tak się boję jak Was teraz poczytałam, a wizyta z tydzień.

860ianliz3s2rxlo.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaku ja poczekam na Ciebie :P i jak zobaczę ze sie nadaje i dasz recenzje to kupie :D

Qrczak lubi tę wiadomość

• szurabura Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa a u Ciebie jakie to zakażenie było co spowodowało skurcze?

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a skąd wiedziałyście, że dzieje się coś złego? jakieś symptomy?

860ianliz3s2rxlo.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej dziewczyny szpitalne moje kochane - trzymajcie sie tam mocno !!! "zaciskać nogi" to tak pół żartem...a tak serio to odpoczywajcie i słuchajcie się lekarzy - jestem pewna, ze pod ich patronatem dotrwacie do bezpiecznego terminu do porodu...trzymam za was mocno kciuki i wirtualnie tule!

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu papaverin zastrzyki i sobie chodze do przychodni albo dzwonie po pielęgniarkę-sasiadke ;) plus nospa i magnez w tabletkach, a w szpitalu nospy z papaweryna dużą dawkę dali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 23:43

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiew bakteriologiczny i mykologiczny pochwy ujemne. Dobrze rozumiem ze jestem czysta?

Asia, u mnie było napinanie się brzucha i uczucie ucisku w dole brzucha. Wcześniej jakieś napinania miałam ale sporadyczne, te teraz były dużo częstsze i ciągle twardy brzuch. No i wyszło ze w ciągu miesiąca szyjka z 4 skróciła się do 2,5-3. Sama długość nie jakaś tragiczna ale skurcze mogą powodować dalsze skracanie niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 07:28

• karola88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek moje kochane.
    Wczoraj zostalam przeniesiona na patologie. Dzis juz cisnienie, temperaturka i sluchanie serducha za nami. Czekamy na usg i badanie. Dzis znow rano troche krwi bylo doslownie dwie kropelki. Moje wyniki oprocz anemii sa ok.

julianna lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja w Wałbrzychu jestem:-)

AsiaCh ja poszłam siku i jak się podtarłam to zobaczyłam krew...nie dużo ale była. Z krwawieniem nie ma żartów i pojechałam na IP. I zostałam na obsetwację.

Czekam na obchód.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, doris,szarabura, zuza mocno zaciskam kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze! O ile to możliwe to nie denerwujcie się i wypoczywajcie!

Ale się porobiło :/
    Mam czasami wrażenie, że prawie każda z nas była w tej ciąży conajmniej raz w szpitalu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:57

atdck6nlmznf5qze.png
  • Lola83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to się dzieje! Nie zaglądałam parę godzin, a sytuacja stała się mocno napięta!

Proszę mi się nie rozpakowywać jeszcze! Trzymamy poślady zwarte! Już 7 miesiąc! damy radę! doczłapiemy się! I te rozwarte, i te z anemią, skurczami, bólami, rwami kulszowymi, poskracanymi szyjkami! Starczy nam jeden forumowy Okruszek!

Czekamy na wieści, że wszystko zostało opanowane. Mam naprawdę nadzieję, że max co was czeka do więcej leżenia i odpoczywania... Myślimy o Was ciepło.

Piotruś
    ganndqk37mzflpnc.png
    Helenka
    rolodf9hpum40ef3.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obchodzie i badaniu. Szyjka ok - długa, zamknięta. Wyniki z krwi i szczszków też ok. Czekam na posiew z szyjki...jak będzie ok to jutro może mnie do domu puszczą.

Ja w takim razie nie wiem co to było....ale ważne,że sprawdzili, nie olali mnie.

HANA, Marimiko lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane różowa strona też Was bardzo mocno wspiera! Trzymajcie się tam mocno! <3

HANA, anka418, Ita lubią tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Doris dobrze, że sprawdzili i jest ok:)
    Uściski dla wszystkich grzecznych pacjentek :*

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wysłałam swoje wyniki posiewu do gin i akurat mam jakąś pozytywną bakterię. Napisałam jej o tym niskim czuciu dziecka i napisała, że mam więcej leżeć. No teraz to już chyba odleżyn dostanę, bo ile można... Ale co zrobić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurubura to straszne jak ktos Ci mówi niewiele ciązy pozostało, ech ja to już się trochę obawiam, szyjka niby ok, ale skurcze są jak przestalam brać nospe to dwa dni spokoju i przy 3 bardziej aktywnym brzuch twardnial dość często, więc wróciłam do nospy i oszczędzania ...

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qurczak podeslij link łóżeczka

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzisiaj juz jestem po badaniach. Na usg wyszlo ze z dzidzia jest ok. Wazy 1260 gr ale i tak jest za wczesnie na porod.
    Na samolocie okazalo sie ze jest minimalne krwawienie z nadzerki ktora mam. Co do szyjki to jest przygotowana do porodu bo jest miekka, krotka i cienka. Rozwarcie na 2 cm i przy badaniu czuc glowke. Tyle wiem.
    Dostalam juz domiesniowo sterydy na plucka dla malej i jeszcze jakies leki

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ